- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A25 5G - az út középen járható
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Qualcomm lapkával és nagyobb teleppel várható a CMF Phone 3 Pro
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
0519
senior tag
Árulhatnának mobilt ram és tárhely nélkül.
Úgyis van mindenkinek otthon elfekvő. -
joey04
titán
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
úgy van.
-
FattyDove
őstag
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Semmilyen kicsinyes, személyeskedő dolog sem volt itt. Kivéve, ha a kinai komcsi pártnak dolgozol. Akkor veheted személyesre, mert micimackóról írtam csúnyát.
Csak tudnám, hogy a kínai komcsi fanatikusok miért is nem kínában élnek... Oly fura számomra... Hát kína egy utópia nem? Szabad mozgás van... Lehet oda költözni és social kreditet gyűjteni, hogy buszra szállhass.
De nyugodtan cáfold azt, amire reagáltam... Már ha tudod
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most jön az, hogy VÓTÁMÁKÍNÁBAN??? Hát, igen, eddig hétszer, és nem kirakat turi helyeken, hanem motorral jártam ide-oda.
-
válasz
FattyDove
üzenetére
de az régen a kínai boltok fénykorának elején is nyílt titok volt, h kellett nekik a valuta, ezért állami bankok, saját jogászok segítették ha vki akart nyugaton boltot nyitni. Megadták a beszerzési forrásokat, hitelt, jogi segítséget, mindent. Ahogy az albán pékségek is: közös beszerzés, minden know-how a hely bérléstől a receptig adott, mint egy franchise.
-
FattyDove
őstag
válasz
Armagedown
üzenetére
Kemény dolog a valóság ugyebár... Tagadhatod, hogy nedves a víz, de attól nedves marad.
-
csibe1
veterán
válasz
Armagedown
üzenetére
Attól még lehet igaz...

-
Ez inkább, a fordítás és átfogalmazás hatása, mert a weibós bejegyzés kínaiul van. Nekem pl.: memóriát ír a fordító, valóban nem a legszerencsésebb szóhasználat volt a dram krízis, de aki az elmúlt fél évben olvasott IT-s hírportálokat az úgyis tudja, hog miről van szó.
A hírben ott a link az eredeti bejegyzésre és ha tudsz kíniul vagy használsz fordítót, akkor el is tudod olvasni, de a végeredményen, nem változtat, mert évekre besz##tuk. -
-
csibe1
veterán
Pontosan, sajnos nem az a jellemző, hogy hamar gyorsan csökkennek az árak.
Majd szép nyugisan elkartelezgetnek, mint a merevlemezeknél.
Aztán 5-6- év múlva kapnak valami kis röhejes büntetést.
Mi meg addig szépen szopogathatjuk a hosszú cumit...
A bünti után meg 1 évvel talán lesz valami árcsökkenés, esetleg.
Szóval erre megint ráfaragtunk.
-
gusthy
veterán
Azt mondjuk se a cikkre, se a kommentekre vonatkozóan nem értem, hogy a DRAM árak emelkedésének mi köze a tárhelyhez.
-
joey04
titán
válasz
LosBlancosRM
üzenetére

-
pusszycat
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Úgy néz ki, hamarabb fogok telefont cserélni mint , h beteljen. Több RAM-hoz több tárhely volt, igy lett az 512 GB. Az ezelőtti telefonom csak azért cseréltem mert már nem kapott frissítést.
-
FattyDove
őstag
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Nem ő a tudatlan / naív ebben a beszélgetésben.
-
-
joey04
titán
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
ez meg nem igaz.
-
Ricardo
titán
A 17-es széria, nem rég jött ki ugyan, de a gyártása, nem most kezdődött. A tervzés, és a belevaló alkatrészek rendelésének lekötése, meg még korábban.
Már érezhető volt akkor is a drágulás, de (ilyen léptkekhez mérve) a drágulás most kezdett meredekebb lenni.
Szerintem ennek majd a következő szériákban lesz igazán hatása, amikhez most foglalják le a gyártókapacitásokat, és kötik meg a szerződéseket."FattyDove"
Kérdés ez mennyire van hatással az árazásukra. Azért az nem biztos hogy jelentősen.
Ezt támasztja alá, hogy a xiaomi17 egy időben jelent meg az Iphone 17-tel, ami szintén nem lett drágább (még úgy sem hogy megduplázta az alap tárhelyet) a 16-hoz képest. Pedig őket valószínűleg nem tolja a komcsi párt. -
joey04
titán
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
attól még igaz
-
aprokaroka87
nagyúr
Majd a közép kategóriában nem lesz 512gb, max 256gb meg 128gb.
Ebből a szempontból bizonyos gyártókra eddig sem lehetett panasz. -
HaZsolt
őstag
"ha visszaállnak a memóriaárak, visszatérnek az alacsonyabb árcímkék a mobilokra is"
Ez az amit nem bírok elképzelni
-
pusszycat
nagyúr
Ez legalább 2x több mint amennyire én gondoltam. Most 512 GB a tárhelyem és vagy 80 GB használok. Megoldásom a problémára, még 2 évig nem cserélek mobilt, addig változni fog a helyzet.
-
hdavid1
aktív tag
Akkor viszont hogy tudott a 17-es széria ilyen olcsó lenni?
-
janeszgol
félisten
Hát a belpiacon kb 40-60 százalékkal olcsóbbak telefonok, mint amennyibe idehaza kerülnek. Szóval nem baj, ha náluk emelkednek az árak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2026 - Íme a 16. héten megjelenő játékok listája
- Xbox Series X|S
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Építő/felújító topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP ProBook 445 G9 14" Ryzen 3 5425U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest