Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csurga2
csendes tag
Eskü nem értem, hogy ilyen gagyi a Facebook és ezekkel a legegyszerűbb botokkal sem tudnak semmi értelmeset kezdeni. Már bőven 4-5 éve is ez volt.
-
Én ezt a qr kódot szoktam elküldeni amikor kéri az adataimat és mellé írok egy nav gov email címet.

-
Ka_
csendes tag
Egy tróger nem olyan rég engem is át akart verni. Marketplace-es hirdetésre írt messengeren, kérte a nevem, emailem, telszámom és mondta, hogy ő intézi a futárt, mert üzleti partnere a Packetának és így olcsóbb neki és házhoz küldi a futárt, nem kell foglalkoznom vele. Azonnal nyomta a screenshotokat is a Packeta oldaláról, kitöltött adatokról stb. Gyanús volt kicsit, de mondom, oké, belemegyünk a játékba. Jött is egy Packetának álcázott e-mail, benne a linkkel, hogy kattintsak ide, stb. Nyilván megnéztem a feladó e-mail címét, a linket is web inspectorral (kattintás nélkül), persze full kamu volt. Bejelentettem a messenger beszélgetést és a csaló profilját is a faszbuknak, de persze, hogy semmi szabálytalanságot nem találtak.

-
pengwin
addikt
Ugyanezt a csalást csinálják jófogáson is, és más futárszolgálatokkal is.
Én elég sok mindent vettem már FB Marketplace-en (többnyire minifigurát és bútort), mindig pofátlanul jó árakon. Szerintem simán megéri használni, a legtöbb csalás nagyon egyértelműen beazonosítható és egy kis józan paraszti ésszel élve nem igazán érhet kár.
#19 norbx
Tudtommal nem nullázták a hardveraprós értékeléseket, csak a korábbi 3-5 szempontból adható +/- helyett lett az üzletenként 1db értékelés. A régi értékeléseid onnantól eladásonként egyet értek. -
kk75
tag
Magyarországon a szolgáltatók (végre) elkezdik szűrni / blokkolni a külföldi voip hívásokat.
A csalók többsége voip-on keresztül követi el a bűncselekményt.forrás : hwsw.hu
-
totron
addikt
-
-
A vatera anno azert volt jo,mert volt vedelem az elado es vevo oldalarol is. Face az tele van robotokkal, akik at akarnak vagni.A legjobb, ha szemelyes a tali, akkor nincsen problema. (ha megeri, megoldhato)
-
miqlas
őstag
„Ekkor neked még valamiért nem lesz gyanús hogy az adott link a Foxpost-fb-XYprinter7070(.)superoldalamvan(.)net weboldalra visz aminek semmi köze a Foxpost-hoz. Az se merül fel benned miért ő küldi a szállítót a csomagért és hogy kapod meg akkor a pénzed. El is kezded hát kitölteni az linken kapott oldalon az adataidat. Látod hogy ő már be írta a neved, a XY Printer 7070-et és a termék árát így gondold hogy ez teljesen alapvető és nincs is semmi hátsó szándék csak jót akar neked.”
Ha így teszek, akkor megérdemlem, hogy vigyék a pénzem, mert olyan „I.R. Baboon” vagyok, aki azt hiszi, hogy ha egy papucsot tesz egy elszabadult úthenger elé, hogy megállítsa, azért nem kár!
-
-
-
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Ne írd ki a számod, és a hülyék 99%-a kiszűrhető.
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Azt a qva, az nem semmi
-
-
-
FB Marketplace egy akkor rakás cigánytelep ahogy van. Bocs nincs rá szebb szó. Rengeteg beszélni nem tudó félanalfabéta ember.
Vásároltam már személyes átvétellel rajta, de rengeteg sok a csaló. A Jófogáson mi megy
Az meg full type c telep...
Meghirdettem a Mercimet a marketen. Három napig füstölt a telefonom szó szerint.
Erre a Marketplace letiltott fél évre, mondván túl nagy az aktivitásom, biztos csaló vagyok. Ennyit róla. Fellebbezés nuku. -
-
bolvar
senior tag
válasz
Krugszvele
üzenetére
Ez elég demagóg hozzáállás, tucatszor vettem onnan dolgot, mert vannak amiket egyszerűen már a kialakult face használat miatt oda tesznek fel az emberek
Kellett pl szellőzőcserép és ott találtam fent ,sehol máshol egy rohadmányos tüzépen nem volt.
Nagyjából 2 üzenetváltás utána kiderült te ő vagy mind2 hülyék vagytok és borítékolható a kimenet...
-
-
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Így van, de ezt nem annyira akartam kihangsúlyozni. Megelégedéssel használom ezen két terméket, nem akartam kavarni. Remélem nem kamionról leesett és/vagy áfakerült, mert akkor még nálam is kopoghat a testület.
szerk : bár nem valószínű hogy illegális, mert félretrók a cuccok, az eladó mennyiségi eladására ugorhatnak csak esetleg a fináncok

-
-
8th
addikt
Ereszd el. Belefutottam ebbe én is párszor. Az elején még nagyon kellettek a pozitívok most már őszintén szólva nem izgat. Ha kapok kapok ha nem az se baj.
#23:
"A másik ilyen a bontatlan zsír új garancia nélküli termék.
Azt hogy? Honnan szerzik? Milyen raktárból? Kamionról esik le?"
Megveszik amikor nagyon akciós és amikor újra felmegy az ára eladják számla nélkül, hogy te ne lásd ő mennyiért vette és mennyire néz hülyének téged. Tipikusan black friday környékén szokott tele lenni ilyen cuccokkal az apró. A minap pl. láttam kárpittisztítógépet 35k-ért felrakva bontatlanul gari marketplace-re. Bolt nyitási akcióban 25k volt (vettem is gyorsan) normál akcióban a többi Lidl-ben meg 30k. Amúgy 40k szokott lenni ha nem akciós. Vehettem volna 10db-ot 250k-ért mint mások és cigánykodhattam volna vele fél évig mire mindet számla nélkül eladom, hogy keresek rajta ~100k-t de én nem állok neki szarakodni vele. Szánalmasnak tartom azt aki igen.
-
Nekem amúgy egyetlen gondom HA- n, hogy a sokpozitívos eladók(kettő ilyen volt), nem fogadják el az értékelést. Pedig írtam neki hogy frankó a termék, pozitívot adok, de ő már nem foglalkozik vele, - minek, sokszáz pozitívom van....és hát emiatt az én néhány pozitívom nem fog gyarapodni.
-
Ennél sokkal alattomosabbnak tartom azt amikor hardveraprón a hirdetésébe beleírja valaki, hogy ennyi meg annyi boltban újonnan holott az esetek többségében mindig van olcsóbb az árukeresőben. (nem az allegro-ra gondolok)
Ezekbe a hirdetés leírásokba legtöbbször kamu magas árak vannak, hogy azt hidd az ő általa eladott cucc milyen olcsó.
Aki nem néz utána bele is esik a csapdába.
Szóval rengeteg olyan hirdetést találtam itt ami a használt cuccot fele annyi garanciával drágábban hirdeti mint a bolti új.
A másik ilyen a bontatlan zsír új garancia nélküli termék.
Azt hogy? Magyarázza el nekem valaki, hogy lehet embereknél zsír új JBL Boombox 3-4 garancia nélkül?
Honnan szerzik? Milyen raktárból? Kamionról esik le?
Joggal merül fel a kérdés, hogy az ilyen árú mennyire tiszta.
Na nem mintha lenne olyan hülye aki gari nélküli új cuccokat vesz.
Azt gondolj bele 1 hét után megpusztul benne valami azt ennyi volt az "új" cuccod.
Szóval ha "csalás" akkor nem kell a fészbúkig elmenni. -
-
kk75
tag
Amiben csalni lehet, ott lesznek csalók is.
1. Már eleve gyanús ha a "vevő" érdeklődik a te adataid iránt, ez normális esetben fordítva szokott történni.
2. A FOXPOST link küldős megoldását kifejezetten veszélyesnek tartom, nekik persze egyszerűbb, de ezt tudják a csalók is. Ha lehet inkább kérd a csomagot egy közeli átvevő helyre pl,. zöldséges bolt, vagy olyan automatához amely kizárólag a Foxpost applikációval megy.
3. Webáruházban, applikációban soha ne mentsd el a kártya adatokat, ha mégis mentésre kerül, töröld. Ha bejutnak a webáruház rendszerébe minden kártyaadat a tolvajokhoz kerülhet.
4. Soha ne utalj előre egy magánszemélynek, csak utánvéttel. Bár ez sem garancia, mert a csomagba nem látsz bele, de legalább az utánvételes vásárlásnak nyoma van. A jofogas vevővédelmi módszerét, jó ötletnek tartom.
-
-
"Majd jön a válasz hogy "Akkor meg venném Foxpost-al indítom neked az utalást töltsd ki az adataidat. A pénz addig letétbe kerül" (majd kapsz egy linket)"
Ennek már évek óta nem hiszem, hogy bárki bedőlt volna... Illetve kb. egy éve teljesen megszűntek ezek. Jófogáson dettó. De egyik napról a másikra. Ez főleg azért gáz, mert amúgy tuti lett volna eddig is módszerük kitiltani ezeket a csalókat/kamuprofil-hadseregeket.HA-n meg sajnos nagyon kicsi az elérés. Marketplace-n eljut a hirdetésed sokaknak, ha nem valami nagyon kurrens dolgot árulsz, akkor máshol majdnem esélytelen.
-
radicspeter
újonc
a vaterán is csinálták, be is dőltem, szerencsére a netbankon elakadt (változtathattam meg azért minden azonosítót, jelszót), utána egyből lett volna még egy, annak már nem dőltem be, jelentettem a vaterának, le is törölték mindkettőt, (rég) nem használt vatera fiókot törtek fel / loptak el és úgy/onnan ment a móka. azóta inkább töröltem magam teljesen

-
Victoryus
addikt
Marketplace szűrő egy vicc. Beállítom, hogy Békéscsaba +1 km és ugyanúgy benne van minden más is, Szeged, Bp stb... a helyi hírdetések meg elkeverve köztük. Árat beírom, törli a szöveges feltételt. Jófogás dettó, ott is minden település random benne van a találati listában.
Igen, url-t ellenőrizni nem árt, + személyes átvétel - eladás. -
Makoj35
kezdő
Mindenki 0-ról indul HA-n.
Vettem volna laptopot meg is volt rá a keret,eladóra ráírtam és benyögte hogy újonc rangom miatt nem adja el nekem. Annyit írtam neki hogy akkor add el másnak.
Az a kérdés ha 0-ról indulnék,és felraknám a mini gépemet mindennel együtt 300K akkor elvinnék-e?
-
0 napos 0 értékeléses és álomszerűen jó üzletre nehezen utalok el 200 ezret, mondjuk egy VGA-ra
Nyilván. Ismeretlennek én eleve semennyire nem akarok előre utalni nagyobb összeget. De most nem is szélsőségre gondoltam, ahol eleve gyanús az ajánlat. Zéró esélyt adni valakinek csak azért, mert újonc hwa-n... Mindenki onnan indult. Én adtam el Marketplace-en is cuccokat gond nélkül (véletlenül pont ma lesz egy üzletem, egy nálunk élő Sri Lankai figurával - persze személyes átvétel és kp.). Nyilván egy menőbb cuccot úgy teszek fel, hogy tudom, az első 20 érdeklődő scammer/bot. De azért meg lehet ezeket oldani. Vásárlóként még óvatosabbnak kell lenni, ezt aláírom. Szerintem venni még nem vettem semmit, csak csoportban látott hirdetés alapján.
-
8th
addikt
válasz
Krugszvele
üzenetére
"Marketplace kuka, onnan soha, semmilyen körülmények között nem veszünk semmit."
Én már szinte csak azt használom. Lokálisan lehet keresni és le tudom ellenőrizni az eladót ami qrva jó! A feleslegessé váló dolgaimat is már csak ott hirdetem meg. Napok alatt elkel minden amit felteszek és nem kell futárral/automatával vacakolni. 90%-ban érte jönnek esetleg ha nincs autójuk megbeszélés alapján eldobom nekik a szajrét. Megvan a személyes kontaktus, van próbalehetőség. Soha semmi problémám nem volt. Lecsekkolom miféle az eladó és az alapján mérlegelek. Nyilván nem vásárolok Roxfortban meg az élet iskolájában végzett majmoktól és romáktól. Nem is volt semmi gondom még. Jó a marketplace, nincs azzal semmi baj.
"A hardveraprón legalább 25-30 pozitívtól lehet üzletelni."
Őööö... hardveraprón 120 pozitív 0 negatív értékelésű tag sózott rám egy haldokló vinyót ami 100/100-nak volt hirdetve. Hát nem az volt. Nem az oldalt szidom egy gerinctelen kis 'csög miatt, hogy innen soha, semmilyen körülmények között nem veszünk semmit.

-
agaron
tag
válasz
Krugszvele
üzenetére
Én sem erőltetem a marketplace-t, de pl gyerekülest bicora használtan jo állapotút nagy valasztekban ott találok, és még van pár termék, de akkor személyes átvétel, ha olyan még a hleyet is látod honnan veszed, stb... Ugyan igy babakocsit csak ott tudtunk eladni. Gondolom a Jófogás lehet még ezek platformja, de ott is folyamat a botok irtak felesegemre. Még talán vinted, de szerintem azt meg nem használják széleskörűen Mo-n.
-
zolikaDB
veterán
Én annó úgy jutottam el, hogy helyben meg személyesen üzleteltem.
Ha megnézed az accountom, kb. 20 éves.
Akkoriban nem volt még ennyire elterjedt a netbanking meg a futáros, automatás csomagküldés. (asszem Posta Bankos kártáym volt, amin pár 10000 ft ösztöndíj pihent pár óráig, amíg gyorsan le nem vettem kiutalás után
)
Bár nem is az üzletelgetésre építgettem fel az itteni létemet. Csak jött.
Szóval, ez 2026-ban egy árnyaltabb kérdés, ebben egyetértünk.
De 0 napos 0 értékeléses és álomszerűen jó üzletre nehezen utalok el 200 ezret, mondjuk egy VGA-ra. Az utánvét is necces, mert kaphatok az automatában Geforce dobozba csomagolt madáreleséget is
Nálam a következőképp néz ki a dolog:
Jófogás, Vatera: könyvek, újságok, 1-2 ezer ft értékben. Eddig még nem b.sztak át soha.
Facebook: csak kizárólag régóta jelenlévő csoportokból veszek/adok el, és kizárólag olyanoktól/nak, akikkel volt már némi interakcióm, és/vagy mások nyilatkoztak róla, akiknek a profilján nem gőzölgő kávés posztok vannak jó reggelt felirattal és cicás profilkép.
Marketplace: soha!!
Hardverapró: hardver adás-vétel, értékeléssel rendelkező tagokkal.
Helyi topik: apróságok, sör/csoki/kóla.
Alza: nagyobb értékű hardverek, és ha kiemelten fontos a 14 (meg már talán 30 nap náluk) napos elállás + garancia.
Lidl/Aldi: szintén garancia miatt háztartási/hobbi kisgépek, felszerelések. Jó, hogy meg tudom nézni, tapogatni. És a garanciális ügyintézés zseni, mint az Alzánál.
Emag: marketplace jellege miatt kuka nálam. -
válasz
Krugszvele
üzenetére
A hardveraprón legalább 25-30 pozitívtól lehet üzletelni.
És addig hogy jusson el az ember, ha mindenki így állna hozzá?
-
Makoj35
kezdő
Itt Hardveraprón is ha valaki most regisztrál akkor 0 pozitív és ujonc a rang. Ez magától nem fog megváltozni,tudom hogy sok újonc rangú emberke átverhet meg stb (Tisztelet a kivételeknek!),de én is vettem már és adtam is el újonc emberkének probléma mentesen. Facebook Marketplace szintén. Érdekes hogy ott néha hamarabb elmennek a dolgok mint HA-n.
Sajnos volt már olyan is hogy újoncnál magasabb rangú emberkétől vettem és sajnos nem épp olyan volt a dolog ami a hírdetésben leírt. A régi Hardverapró rendszerben is tudtam sok pozitívat csinálni,ez most sincs másként. Természetesen ha hibás a dolog amit árulok akkor kompenzálok.
-
Krugszvele
senior tag
Marketplace kuka, onnan soha, semmilyen körülmények között nem veszünk semmit.
Jófogás nagy része kuka, nagyon speciális, kisértékű, könnyen ellenőrizhető terméket esetleg.
Minden egyéb hirdetési oldal, kuka.
A hardveraprón legalább 25-30 pozitívtól lehet üzletelni.Fontos kiegészítés: marketplace-n, stb-n nem csak vevőként, hanem eladóként sem szabad jelen lenni! Annyit átverés fog érkezni, hogy nem győzöd majd. Ha már fb, akkor zárt csoportokban érdemes eladni. Venni ott sem vennék soha semmit.
Másrészt. Ha fb-on ott van a profil, hogy ki árulja, nyisd meg a profilt. Rá mernéd bízni a 10 éves gyereked erre az emberre? Jó arcú, okésnak tűnik? Akkor talán vásárolhatsz tőle. Bízz az ösztöneidben. Ha valami túl szépnek tűnik az 99% átverés. Nincs alkalmi vétel, nincsen hihetetlen jó ajánlat! Ne dőlj be.
Szerintem az ilyen átverések 99.9 százalékát elkerülted, ha csak ennyit betartasz.
-
agaron
tag
Tavaly mikor robot porszívót akartam eladni, akkor vagy 40 ilyen jött 2-3 nap alatt, majd napokig semmi és utana jöttek a rendes vásárlók. Valahogy amikor hegesztőt adtam el, akkor 0 ilyen jött, csodálkoztam is. Végül mindent eddig el tudtam adni ott, de csak akkor teszem oda fel, amikor végképp máshol nem megy, vagy máshol nincs piaca egy terméknek.
-
FB MarketPlace rendelés kuka, ez alapvető, mondjuk fent sem vagyok a fácsén, tehát nálam ez a csalásfajta nem is lenne aktuális.
Csak jófajta online boltokból utánvétes fizetéssel(kézbesítő előtt a konyhaasztalon kibonva a csomag, ha valami gond van, fotó/videó azonnal), a fő bankártya adatait sehol a neten nem adjuk meg, ez alap.
Kivétel a HA, onnan már vettem néhány cuccot előreutalással(de nem bankártyaadatokkal, csakis számlaszámra, mobilbankos utalással) sok pozitívos eladóktól, valamint ugyanez Vakeráról is volt néha. Ezekről még nem vezettek be az ingoványosba, rendben volt minden.UI : engem eleve nem is tudott volna megvezetni, mert az ajánlott tranzakcióra mindjárt írtam volna, hogy ahhoz nem is értek, válasszunk valami egyéb formát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) 4GB DDR4 2400-3200 MHz NAGYTÉTELBEN!
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Telefonszámot kiírni? Az amatőrség.