- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
biggamer
veterán
válasz
boogie84 #5400 üzenetére
Már most is van pár játék, aminek jót tesz a 4 mag.
A game mellett nekem kell majd PS-hez, WinRAR-hoz, videózáshoz, lemezíráshoz stb.
És most már egyre több game igényelni fogja a több magot, arra fogják optimalizálni őket.
Inkább most készülök fel, mint pár hónap múlva cserélgessek megint. -
ImI87
őstag
válasz
boogie84 #4941 üzenetére
jóvanna, ezt a játékot nem vágtam
a listának meg már ujjongtam tegnap, red alert 3, far cry 2, crysis, nfs uc, gta 4 mind nagyon várom őket
de a legjobb kimaradt:
Mafia 2 - életem legjobb játéka, és hivatalosan is bejelentették, hogy még idén lesz. annyira imádtam az 1-et, hogyha a 2 is olyan lesz, akkor bármit megteszek érte. ha csak tri-sli-jal meg 5 gigás quad-dal fog menni, akkor megyek meghírdetem a veséimet az e-bay-en, vagy akármi............ -
HW Junkie
tag
válasz
boogie84 #4851 üzenetére
Én egy Thermaltake Aguilla-ról váltottam az Aerocool-ra. Az Aguilla nagyon hasonlít erre amit it mutatsz. Jó anyagminőség meg minden tényleg de a szellőzésre csak közepes. Nézd meg az oldallapját egy helyen van csak ventinek rács és az se a ram felett és egy magasabb toronyhűtő meg már azt is kizárja hogy házon belülre tedd a ventit. Aerocool-t a hatalmas ventik miatt vagy Cooler Master-t amin egy tucat rács van ventiknek a legkülömbözőbb pontokon érdemesebb venni. Ha tuningolt a gép meg erőmű a videókari van ezek a jók tapasztalatom szerint. És 20E alatt vannak míg a Thermaltake jobb házai felette.
-
HW Junkie
tag
válasz
boogie84 #4807 üzenetére
Nem nagyon hinném hogy a 2 gigánál több memóriához optimalizálják őket mert a feletti méretet már nem kezel / címez nagyon a 32 bites operációs rendszer 64 bitest meg igen kevesen használnak még tehát ekkora öngólt talán nem lőnek a fejlesztők. Ugye elképzelem, hogy a 10-ből 9 vásárló akinek 32 bites Vista-ja vagy XP-je van hazaviszi a progit és az meg töltöget mint a barom a fél millás gépeken is. Na az lenne csak a botrány
-
Beowulf_78
addikt
válasz
boogie84 #4802 üzenetére
Jó vastagon tettem a GPU-ra is.
A szétszedésével viszont mindenki vigyázzon!
A hátoldalán található 10db csavar után le kell pattintani az elülső borítást, és ebben a fázisban könnyű elkúrni ha valami túl van feszítve.Én gyakorlott nak tartom magam, mert többször szedtem már szét 8800 GTX-et is...ott nincs pattintás viszont. Szóval csak óvatosan! Egyébként mindkét oldalára tettem pasztát. a hűtőre is és a memókra is.
-
pisti88+
senior tag
válasz
boogie84 #4807 üzenetére
Egyenlőre elég szerintem bár kis tartalék sosem árt, én még elvagyok 2 gigával, de ha ilyen jo áron vannak modulok hamarosan lesz tartalék
! És amugy pista csak annak lehet jó alternatíva aki DX 10-ben akar jáccani Xp alatt nem lehet bekapcsolni pár dolgot de attol még gyönyörű szép!!!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
boogie84 #4769 üzenetére
Egyenlőre úgy tudom csak a "felhízlalt" SP-s verzió jön 65nm-en. De ugye még az se kapható. Nem lepődnék meg ha az 55nm átcsúszna 2009 Q1-re...
Sztem az a +20 SP annyit nem fog a dobni rajta hogy érdemes legyen várnod, de te tudod. Azt is kalkuláld be, ha Október-November magasságában jön, az már biztos a drágább karácsonyi árfekvésben lesz nálunk elérhető. De persze ettől még várhatsz.
Csak szar lesz Warhead-et látva, (úgy hogy a többiek már tolják) várni az új karit.
Core_: Ne érts félre nem kötekedni akarok, és hitetlenkedni, nincs is miért, már csak azért is mert nagyon segítőkész voltál velem, amit mindenképp köszönök.
Megnéztem az oldaladat, és a gépedet. Nagyon tetszett, látszik hogy szeretsz a szám.tech-el foglalkozni, és nem utolsó sorban költeni a minőségi alkatrészekre. Szóval ebből az aspektusból egyformák vegyunk. Pisti is ilyen egyébként.
Megnéztem a géped belsejét is...annyit megjegyeznék hogy nekem 3db 12cm SX2 forog az Infinity-n max. sebességgel...ez a 2mag vs. 4mag alapvető különbség nálunk melegedés szempontából, nem összehasonlítható, mint ahogy a procik teljesítménye sem. Csak hogy szemléltessem, prime load 1,36-1,38V-ig lenne elég max. az 1 ventis megoldásod Q6600 esetében. Nekem prime load 1,46-1,47V-t bír, 82-83 fokig bezárólag 3db 12cm-es hűtővel. Nálad a ramhűtés is jogos, bordák hiányában. Nekem az se köll mert a Reaper-en rohadt nagy hőcsöves bordák vannak. Hátul pedig ahol neked 1db 12-es venti van nekem ott 2db 8cm Thermaltake szörnyeteg van, amit egy poti segítségével 5500rpm-ig tekerhetek. Elöl szintén ezekből 3db fújja be a házba a hideget. Ez a VGA mögötti 12cm venti ér valamit?Megnézted, összehasonlítottad, mennyi a hőfok ha ott van és ha nincs ott?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
boogie84 #4427 üzenetére
Ez a kissebbik gond...
A nagyobbik az hogy a kártyától 8-9cm-re áll el ha ventit is raksz rá. Ez pedig annyit jelent hogy az utsó PCI sin marad csak szabadon, az is úgy hogy a venti és a kártya között nem lesz 1cm hely se!
Kipróbáltam 8800 GTX-el, szóval saját tapasztalatból mondom! Vissza is vittem mert nekem 2db PCI-E SATA kártyának és 1db PCI hangkártyának el kell férnie.
Mindenki gondolja meg mi mit ér ér meg, illetve ér e ennyit a -10 fokos csökkenés.
-
Mans20
addikt
-
-
Groo
csendes tag
-
beteg
őstag
válasz
boogie84 #4135 üzenetére
azért kiabálni nem kell, mert 1 órán belül nem jelentkezett itt az összes 280-as tulaj!
főleg, hogy ez a topik rég nem szól másról, csak arról, hogy ide jönnek az ati fanok a középkategóriás 4850/70-esükkel és arra verik a nyálukat. ki kiváncsi erre?a kari.
nem melegszik, full loadon is nálam 74 fok. idle 50-55.
elötte 9800gx2 -öm volt. annak a max fps-e kb 20% al több, de a minimumja meg vagy 40-el! a 280-as atom stabilan nyomja az fps-t, meg sem nyekken.
volt 4850-em is, 70-em is, azok nálam felejtősek.
szerintem most vagy kompromisszumot köt az ember és vesz gx2-őt, ami 50k-ért már ajándék, vagy gtx 280. más értelmes kártya most nincs a piacon. -
Groo
csendes tag
válasz
boogie84 #4132 üzenetére
Ez ott sántít, hogy ha jól értem eddig egyvalaki panaszkodott túlmelegedésre a 280-nál, míg mondjuk az új ati kártyákon minden második ember bordát cserél, de minimum ventit szabályoz.
ennek ellenére én is nagyon hálás lennék, ha a gtx260/280 tulajok leírnák a tapasztalataikat, akár viszonyítva az előző kártyájukhoz is. előre is köszi. -
Baga1983
senior tag
válasz
boogie84 #4039 üzenetére
20 percig nyomattam kb, és kb 7-8 perc alatt ugrott meg azt utána stabil...de most még rá fogok segiteni egy házventivel ami oldalt lesz és karira fog fujni mert eddig csak elöl és hátul volt venti, amugy meg az a lényeg játék alatt mennyire melegszik, nos 1 óra grid után nem zavaró a ventije hangja....
-
Mans20
addikt
-
-pooshy-
tag
válasz
boogie84 #3801 üzenetére
A gépem teljes konfigja...GA-EP45-DS3P,q6600@3200(8*400,alapfeszen,vizzel),geil black dragon 1066@800(44412,alapfesz),Nitrox 750w táp(aminek nagyon is nagy szerepe van,jól mondják....ilyen),kb ennyi,os meg rendben van,driver is,ebbe a részébe ne mennyünk bele,annyira azért nem vagyok béna...
Amúgy túlmelegedés lehet ,viszont nem azért,mert hibás,hanem túl sokat vártam tőle.
Ha közepesen van pár dolog maxon(high,nem konfigféjlcserés very high,holott gx2-n úgy nyomtam) akkor minden oké ,85 fok(riva tuner),semmi gond.De amit feljebb próbálok menni,túlmelegszik a kártya,és 100 fok körül már jelentkezik a lagg(nem annyira durván,de pont élvezhetetlen úgy számomra).
Egyszerűen túl sokat vártam tőle.
Házam szellős sztem azzal sincs gond...
Még figyelem más játékoknál is ,és beszámolok,a hsz-okatköszönöm.
-
schwartz
addikt
válasz
boogie84 #3803 üzenetére
Csak annyit fuznek meg hozza, hogy nalam hasonloan viselkedett egy FX5900-as az akkori ganye tapom miatt. Igaz az NV-CP kiirt neha valami errort egy ablakban (de volt, hogy az is elmaradt) majd random visszavette az orajelet jatek kozben. Ideiglenesen restart-al lehetett megoldani, majd jott a tapcsere.
-
schwartz
addikt
válasz
boogie84 #3702 üzenetére
Az a GTX260 most mitol erne meg 65k-t? Mint presztizs kartya? Kuriozum? Egy fraszt.
Szerencsere a ket gyarto marketingesei mar nem dumalnak ossze, hogy a bearazasok 100k feletti osszegrol induljanak. Igaz attol még gerinctelen mindket oldal, csak az NV keson ebredt s az ATI mar hatba szurta... -
Dare2Live
félisten
válasz
boogie84 #3688 üzenetére
szerintem annyi van, hogy 2(3)évig kissé/jóval jobb volt az NV, most meg majd hacsak NV nem csinál csodát(ami nem elképzelhetetlen de valószínűtlen) ATI lesz. Fognak emberek GTt venni ezután is anno is elég sok 2900et adtak el és az NV-ATI arány a korábbi 70%-30%al ról megváltozik. És ezt látja Gainward, XFX, EVGA és lép. Nomeg amit NV csinált ezekkel a cégekel az olyan mint amit a játékpiacon csinál. Mondhatni nem túl korrekt.
Ennyi. Aztán majd fordít NV.Az más kérdés, hogy eközben jön a Lara, Fusion és az sanszosan forradalom lesz és nem tudom NVnek oszt(ad) e Intel/AMD lapot....
Apropó ha NV nem a VGA kari bizniszből akar megélni hanem 70%ban másból akkor mi másból? Oké APX/TIGRA de azt elég kevésnek érzem.
-
biggamer
veterán
-
keIdor
titán
válasz
boogie84 #3687 üzenetére
Cegléden úgy hívják, hogy "hagyma"
. Egyébként fogalmunk sincs, de szerintem az XFX és az EVGA többet tud, mint mi és nem hiába menekülnek, mint "patkányok a sűllyedő hajóról".
Másfél éve a nVidia lehet nem véletlen mondta azt, hogy többé nem az asztali GPU piac lesz a fő célpontjuk... -
biggamer
veterán
válasz
boogie84 #3674 üzenetére
Azért " háborított " fel ez a dolog, mert 9800 GTX-et nem vennék most már.
Viszont egy 280-asnál megkockáztatnám, mert ez a márka naggyon jó és én inkább bebíztosítanám magam vele vagy 5 évre.
És jobb a doboz felszereltsége is tudtommal, sokszor adnak játékot is a kareszhoz. -
janos666
nagyúr
válasz
boogie84 #3657 üzenetére
Igen, részemről a DX 10.1 volt az egyetlen érv a 4870 mellett GTX-260 helyett. Előbbin gyengébb a gyári hűtés, és hűtőcsere meg voltmod után is kissebb a tuningpotenciál mint utóbbin gyári állapotban. (és azt is lehet még vmodolni, mert annak a gyári hűtőjét is meg lehet butítani egy nagy ventilátorral, nincsenek lezárva a lamellák felülről mint a radeonon) ÉS nem kell 1 hónapot várni ha egy driverben nem klappol valami.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
boogie84 #3657 üzenetére
Mindíg légy következetes, és a jövőbe tekints. Éppen most mozgolódik a játékipar ezen a téren, nem véletlenül.
Ha kellő mennyiségű 10.1-es kártya kerül ki a piacra, és ezáltal a userek PC-ibe, akkor a már a komolyabb játékfejlesztő cégeknek számolniuk kell a DrirectX10.1-el is. Az üzlet az üzlet.
-
biggamer
veterán
válasz
boogie84 #3632 üzenetére
Hogyne lenne, van vagy 5-6 márka fajta.
A nagy listát nézted meg ?"
BFG Tech GeForce GTX 260 OC nVidia GTX260 896MB PCIe 70 056 Ft 5 év
XFX PCIe GTX260 576M 896MB DDR3 63 756 Ft 2 év
XFX PCIe GTX260 640M 896MB DDR3 XXX 69 741 Ft 2 év
MSI PCIe N260GTX-T2D896-OC 66 389 Ft 3 év
Gainward 9368 GF 260GTX 896MB DDR3 DVI 67 347 Ft 3 év
EVGA GeForce GTX260 896Mb GDDR3 448bit PCI-Express DVI HDTV Dx10 78 775 Ft 10 év
Asus PCIe ENGTX260/HTDP/896MB 69 325 Ft 3 év
LEADTEK GTX260 (GeForce 260 GTX,1.0ns,2-slot FAN) 74 743 Ft 2 ÉV "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest