-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
válasz Statikus #131650 üzenetére
Végre valaki, aki hasonlót tapasztal, mint én ...
Szóval én a Samsung Note 9 -en (Android 8.1) tapasztalom, hogy egy ideje már nem működik a VoLTE és elmegy a mobil internetem hívás közben.
Természetesen a funkció be van kapcsolva a készüléken is és a szolgáltatónál is. Régebben évekig probléma mentesen működött. Kb. azóta nem működik, amióta nyáron megtörtént a 3G lekapcsolás. (Azóta a telefon is merül, mint a Titanic, mert a felszabadult frekiket nem forgatta be 4G -re a Telekom, ezért egy csomó helyen nincs vagy alig van csak térerő, ahol előtte volt normálisan ...)Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
-
-
atosz
őstag
válasz Statikus #131219 üzenetére
Hmmm... érdekes, és jó tudni. Nálad teljesen ugyanez a hiba?
Nekem szerencsére volt kapcsolatom és belsős megtudta nézni, mert a szupport többedszerre is lerázott.
Az van, hogy állítólag rossz APN-nel próbálkozik a készülék, VODAFONE-os APN-nel próbálkozik, amit nem is értek, mert kapott egy full új dedikált Win-t, és azóta nem is volt más kártya benne. És amikor ezt nézték, akkor egyedi profil volt beállítva: internet.telekom APN
Azóta baszkódtam a registryben is, meg spéci driverekkel a Sierra-tól, de nem segített semmi, így kb most ezzel fel is adtam a dolgot.
De legalább megtudtam, hogy ez a hivatalos APNjük és nem az "internet" -
martonl
senior tag
válasz Statikus #131239 üzenetére
Ha most csak emiatt vennél másik laptopot, akkor azért először nézz be a Bios-mods oldalra, hátha ki tudják venni a korlátozást a BIOS-ból, és akkor más kártyákat is el fog fogadni.
De írtam eddig egyszerűbb javaslatokat is, ahogy gondolod. Én azt a programot, amit linkeltem, nem tudom kipróbálni, mert nincs ilyen kártyám, de állítólag hálózati üzemmódot is lehet vele választani.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Statikus #131238 üzenetére
A legjobb lenne ha megmérnéd telefonnal és Cellmapper-el hogy nálad ott abban a szobában mi érhető el és megnéznéd hogy a modemed mit támogat. Én pl kénytelen voltam telefonon letiltani a VoLTE-t mert annyira irdatlanul szakadozott hogy a 2G felüdülés volt hozzá képest, pedig a telefon tudja a B20-at is.
-
martonl
senior tag
válasz Statikus #131234 üzenetére
A linken elvileg egy kapcsolatkezelő van, amivel gondolom finomhangolni lehet az eszközt.
Igen, sajnos simán lehet, hogy csak BIOS fehérlistás (szélsőséges esetben még típuson belül is csak Dell firmware-es) eszközöket fogad el a laptop és nem rakhatsz a helyére akármit. Lehet használni még USB modemet, de gondolom az nem opció. D-Link DWM-222 vagy hasonló.
-
szalai112
senior tag
válasz Statikus #131228 üzenetére
Szia
Csak egy tipp, valszeg nem támogatja a frekvenciát.
Kb mint a mobiltelefon
Ő találtam infót hogy mi a frekvencia támogatása.Szerk
Csak azt kéne tudni melyiket támogatja a Telekom B frekvencián.
Category 4G Module
Manufacturer Sierra Wireless
Chipset Qualcomm
Form Factor PCIe M.2
Pins 52-pin
Frequency bands
- LTE FDD Band B1-B5, B7, B12, B13, B17, B20, B25,B26, B29, B30, B41
- UMTS/HSPA+ B1, B2, B3, B4, B5, B8
Technologies UMTS,HSDPA,HSPA+,LTE
Max Download Speed 300 Mbps
Max Upload Speed 50 Mbps
Temperature -10 o C to 55 o C
Certifications/Regulatory Planned:FCC, IC, CE, NCC, GCF, PTCRB
Carriers Approved Planned:AT&T, Verizon, Sprint, Vodafone, Telefonica, Orange
Connectors Main, Aux/GNSS, GNSS
Satellite Systems GPS, Glonass, Beidou, Galileo
Modes Standalone, SUPL 2.0, XTRA 3.0
Contrl Options APIs, AT Commands
Voltage 1.8V
Active Antenna Control 4 pin
Dynamic Power Control 1 pin
Interfaces "USB 3.0, USB 2.0 High Speed"
SIM interface 2 x 1.8v or 3v
Audio PCM/I2S**
Other interfaces Main Radio Disable, GNSS Disable, Flash LED Output, Wake on WAN, Reset
Dimensions 42 x 30 x 2.3 mm[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Statikus #131231 üzenetére
Ezt próbáltad már?
Vagy lehet neked nem ilyen modemed van. -
martonl
senior tag
válasz Statikus #131231 üzenetére
Sajnos én sem értek hozzá. Elvileg alapbeállításon kéne lennie, de vannak csodák. Maga a driver is beállíthat dolgokat pl. Windows régiótól függően. Ki kéne deríteni működő kártyával, hogy milyen hálózatra csatlakozik. Akár speedtesttel is meg lehet tippelni, ha másképp nem mutatja. Ha jól tudom, nem szokták sajnos túlragozni már a szoftvert hozzá, van a driver és kész. Lehet, hogy IT-s topikokban a szakik jobban tudnak segíteni. Már ha tényleg ez a hiba. Antennahibára nem gondolnék, ha már egyszer benne van ez a modul, akkor csak olyan antenna is van a laptopban, ami megy az eszköz minden frekvenciáján.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Statikus #131228 üzenetére
A csak 3G csatlakozás az én tippem volt (akár úgy is, hogy még a 2G-t sem engedi). Gondolom valamilyen AT parancsokkal lehet kényszeríteni erre és esetleg így maradt, vagy valami rejtélyes okból kifolyólag ez az alapértelmezés. Valószínűleg ez felülírható. De ezek csak az én ötleteim.
-
Varszegig
veterán
válasz Statikus #131208 üzenetére
Ok, ezt mind tudtam eddig is. Csak épp az eredeti kérdésre még mindig nem tudjuk a választ: ha eddig minden évben sikeres volt az adategyeztetésem, és csak és kizárólag a személyim cserélődött le közben, akkor miért nem volt sikeres utána? És nem írtam el semmit, egészen biztosan.
És miért járt így a fiam, szintén személyi cserével, szintén sikertelen, majd minden adat módosítása nélkül a jogsija beadásával mégis sikeres lett? Tehát az esetem nem egyedi.
Lehet nem voltam egyértelmű: Hónapokkal a személyi csere után, sikertelen lett az adategyeztetés, mert nem fogadta el az új személyit. Azért küldtem csak be a személyit a T-nek, mert nem volt jobb öteletem Én is úgy tudom, hogy a BM adatbázisában ellenőrzik az iratokat, na de akkor mi a retkes fenéért nem fogadta el az új személyimet??? Vagy évente csak 1x tükrözik az adatbázist?Vagy a BM iratellenőrző szoftverét is a Krétások írták? Mert akkor minden világos
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- AMD GAMER KONFIGURÁCIÓ/RYZEN 5 4500/16GB/3060Ti/1TB/ Rendelhető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest