- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TV Béla
tag
Szép estét!
Van egy Nikon D90-es gépem, elgondolkodtam, hogy le kellene cserélni egy modernebb vázra.
Szerintetek érdemes lenne lecserélni, ha igen, melyik típusú Nikon vázat ajánlanátok ami jó vétel lehet olyan 100-200 ezer ft értékben?
Egyébként semmi baja a D90-nek, csak ha a modernebb vázak annyival többet tudnának képminőségben, akkor váltanék.
Köszönöm a segítséget! -
-
TV Béla
tag
válasz N.GÁBOR #38181 üzenetére
Ez valóban nem vészes, viszont edigitalnal a D7200 kapható 300 ért, amiből most 22 ezret vissza lehet igényelni, még így is több azért, mint a D7100,de lehet megpótlom, és D7200-at veszek, azért az újabb valamivel.
Köszönöm a választ, és ha valaki okosat tud írni a témában, azt megköszönöm, de hajlok a D7200 felé. -
TV Béla
tag
válasz Lac-coo #38183 üzenetére
Én az objektívparkomat most egy ideig nem szeretném bővíteni.
Van ugye a kit 18-105, a tamron 70-300 VC, meg egy Fix 35mm-es, ezeket még itt ajánlották nekem, és nagyon beváltak.
Igaz a D90-el használom őket, de ha meglesz a D7200, akkor sem adom el a korábbi gépemet (D90), neccesebb fotóhelyekre a régit fogom vinni, ha ne adj Isten elvenné valaki.
A D90-hez Lightroom 3.5-öt használok raw fájlok szerkesztéséhez, valamint jpeg-re való konvertáláshoz.
A Lightroom 3.5 támogatja vajon a D7200-at is, vagy ahhoz már újabb LR verzió szükségeltetik?
Lehet amúgy is érdemesebb lenne beszerezni a Lightroom 6-ot? -
TV Béla
tag
válasz r.levente75 #38185 üzenetére
A D7200 ahogy néztem valamivel nehezebb váz, mint a D90 ami most van nekem.
A D7200-at remélem azért hosszabb túrázásnál nem lesz vészes cipelni . -
TV Béla
tag
válasz randras_83 #38220 üzenetére
Tamron 70-300 VC objektívem van, én nagyon meg vagyok elégedve vele, ajánlom.
Igaz akciósan 100-ért sikerült hozzájutnom.
A Nikon 70-300-al nincs tapasztalatom. -
TV Béla
tag
Üdvözletem
Lenne egy gyors kérdésem.
Újonnan vásárolt fényképezőnél hol találom meg a sorozatszámot (serial number)?
Vagy az ugyanaz, mint a gyári szám? -
TV Béla
tag
válasz r.levente75 #38269 üzenetére
Igen, ez nekem is megtörtént, szerintem az fehéredett rajta ki.
Nálam sem vált le teljesen, csak részben, igaz pillanatragasztóval megoldható a probléma.
Szerencsére a 9 év alatt ez volt a legnagyobb problémám a géppel. -
TV Béla
tag
Üdvözletem!
A fényképezőm keresőjébe nézve egy apró fekete pontocskát látok bal felül.
Keresőt, tükör részt körtepumpával átfuvattam, a fekete valami ott maradt.
Szerintetek érdemes emiatt szervízbe küldenia gépet, vagy ne foglalkozzak vele?
Esetleg házilag mit lehet még megpróbálni?
Objektív kizárva, mert cseréltem obit, úgyis ott van.
A képeken szerencsére nem látszik ez az apró fekete folt, és a keresőbe nézve sem feltünő. -
TV Béla
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne.
Raw-ban fotózok.
A fényképezőgép retusálás menüben a D Lighting opciót utólag alkalmazva raw, vagy jpeg formátumú másolatot készít a gép?
Nálam egyébként elég sokat segített ez az opció, csak ha jpeg másolatot készít, akkor a Lightroomal való további szerkesztés esetén már nem lesz annyi tartalék a képben. -
TV Béla
tag
Ha az AF mező módot, 9, 21, vagy 51 pontosra állítom, akkor a keresőben miért csak 1 fókuszpontot látok?
Nem annyit kellene látni, ahány pontosra állítom? -
TV Béla
tag
válasz anaqer #38396 üzenetére
Szerintem olyan gyakran ezt akkor nem fogok alkalmazni.
Még valami.
Tájképeknél általában kézből, vagy ha állvánnyal is fotózok, ezeket a beállításokat használom:- AF-S
- egypontos AFA fókuszpontot ilyenkor általában középre állítom, és kiválasztok egy 8 - 9 -es rekesz értéket, a záridőt, meg az iso-t a körülményekhez állítom.
Szerintetek ez így megfelelő?
Köszönöm. -
TV Béla
tag
Sziasztok!
Hang van a gépemen. Automatikus élességállításnál lenyomom félig az exponáló gombot, először csak a zöld pont jelenik meg, hangjelzést nem ad, és csak ha másodszor nyomom le, akkor ad hangot is a fényképező, pedig elsőre is beállítja az élességet.
Ez miért van szerintetek? -
TV Béla
tag
válasz Throme #38727 üzenetére
A picture setting (most nem tudom a pontos menü megnevezést) menüben gyanítom a 0-9 skálán 3-asra van beállítva.
Itt tudod az élességet növelni. Szerintem 5-6-nál jobban már nem érdemes, de ízlés dolga.Ez nekem új. Más Nikon vázakon is van ilyen lehetőség, vagy csak a D3xxx kategóriában?
-
TV Béla
tag
válasz fireman123 #38735 üzenetére
Megtaláltam. Köszönöm szépen.
-
TV Béla
tag
Üdv mindenkinek!
Néhány fotómnál a kék égnél ilyen nagyon halvány fehér sávokat látok egy kis részen, de nem feltűnő egyáltalán.
Nem tudom eldönteni, hogy ez most valami égi jelenség lehet, esetleg a fényképezőgép hibája?
D7200-al fotózok, de úgy rémlik találkoztam már ilyennel a D3300-al is. Utómunka nélkül is látszik. -
TV Béla
tag
válasz Papa-Het #38897 üzenetére
A képstabilizátor nélküli objektíveknél 300mm környékén célszerű állványt használni, mert valóban nehéz kitartani.
Én a Tamron 70-300 VC-nél is tapasztalom, hogy 200mm felett még elfogadható, de lágyabb képet ad, főleg a képszéleken.
Így ha tehetem, inkább a VC-s obinál is inkább állványról fotózok, és megfelelően lerekeszelem.
De mondom, azért a 70-300 VC objektívnek kíváló minőségű a stabilizátorja, így kézből is elfogadható képet lehet készíteni vele, az ISO-t azért emelni szoktam, de az a legbiztosabb, ha állványt használunk. -
TV Béla
tag
Sziasztok, szép estét!
Most vettem észre, hogy a fényképeimen több helyen is apró halvány pöttyöket látok, olyan 2-3 darabot minden képemen.
Arra gondolok, hogy esetleg valami szennyeződés/kosz miatt lehet?
Ha objektívet cserélek, akkor is látszik, tehát nem az objektív miatt lehet, hanem a vázzal van valami.
Nem feltűnő jelenség én is csak nem rég vettem észre, közben visszanéztem a képeimet, és már az 1 hónappal ezelőttieken is látszott, csak nem volt feltűnő, ezért nem vettem észre.
A váz, amivel fotózom egy D7200-as.
Belinkelek egy képet is, hogy lássátok miről is lenne szó, apró halvány pöttyöt kell elképzelni a képen, a feltöltött képbe erősen belevágtam, hogy jobban látszódjon, meg sötétítettem is rajta, mert ha az egész képet töltöm fel, akkor alig venni észre.
A vázat körtepumpával már átfújtam, de nem segített. Örülnék, ha valaki segítene, hogy mi lehet ez, és mit lehet ellene tenni.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs