- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
speedyrg #46884 üzenetére
Az egyik dolog amiben egy D600/D610/D750 FF sokkal többet ad az a sokkal jobb SN, a zaj. Ha ez számít akár mert kevesebb zaj, akár mert magasabb záridő kell érdemes ebbe az irányba elmenni, főleg így, hogy zizikért mennek a D600/D610 vázak.
btw vszeg ezt sokan kimérték nézz utána neten. Nem emlékszem már D7200ra de olyan 1.5-2stopra tuti betippelném.
-
oszy
veterán
válasz
speedyrg #37434 üzenetére
Tervezem venni egy Nikon 24-70 mm f/2.8. Csak jókat hallok ennem a kép minőségéről. Van olcsóbb alternatíva, ami hasonló minőséget mutat? Mert ez elég drága. Ha nincs, akkor "kénytelen" leszek ezt megvenni, de gondoltam megkérdezem mik a lehetőségek. Utóbbi esetben, el kell adnom a 16-85 és 55-200-at, hogy pótoljanak az árba.
-
Throme
veterán
válasz
speedyrg #37404 üzenetére
közben találtam egy hsz-t, és benne link-et képekkel amik tamron 18-200 VC-vel készültek (lehet van benne más is)
D5000 a váz.
-
Throme
veterán
válasz
speedyrg #37404 üzenetére
Lehet megtaláltam a youtube-on: "The Best All-In-One / Walkaround / Superzoom Lenses! 6 Lenses Compared (for Canon)"
Érdekes az eredmény!
Ja, itt a srác videója csak a tamiról....
Pedig más lencskről készített videóit néztem már, és nem mondanám, hogy nincs igaza...Lehet át kell értékelnem a véleményem tami 18-200 VC ügyben...
-
törölt tag
válasz
speedyrg #37351 üzenetére
Ez is egy nagyon jó példája annak, hogy a DxO mekkora egy pancser társaság, és mennyire nem ér egy fabatkát sem az, ami az oldalukon szerepel.
Akik használják a D500-at érdekes módon mind azon a véleményen vannak, hogy az a szenzor az APS-C kategória csúcsa jelenleg, nem igazán ér a közelébe semmi, főleg nem gyenge fényviszonyok között.
-
szacsa82
tag
válasz
speedyrg #37351 üzenetére
Amikor kijött az elemzésük, hogy a D7200 és a D5600 is jobb, elég hangos volt a felháborodás, és nem ez volt az első eset, hogy adott esetben a számok csak papíron igazak. A fenti két gép valójában egy ponton volt jobb: sok fénynél erős nagyításnál kicsit részletgazdagabbak voltak, ami a kicsit nagyobb felbontás következménye.
-
-
Throme
veterán
válasz
speedyrg #37324 üzenetére
1 éven belül igen, azon túl (váz) már nem. Itthoni márkakereskedőnél vett vázra 3 év, gyártói gari van.
Nem is tudom, talán 1 éve jött a hír, hogy belépőket/haladókat, meg asszem obikat már nem javítanak Magyarországon. Maradt a FF.
De ezt érdemes lebeszélni a szervizzel....
A kalibrálás, tisztítás is maradt itthon, de javítás már nem... -
Throme
veterán
válasz
speedyrg #37313 üzenetére
Kérdés, hogy mikor váltasz?
Ha pár évig nem, akkor DX obi (ha másként nem, akkor használtan, hogy még kevesebbet bukj ).
Én elgondolkodnék a Tamron 18-200 VC-n is. Használt árát nem tudom, de az új kb 75k huf.Ha pár hónap múlva megtörténik, akkor hagyd a francba a DX vonalat...
szvsz
-
Throme
veterán
válasz
speedyrg #36109 üzenetére
A d3200-zal jpg képeket készítve nézted a képminőséget? A tulaja állítgatott valamit a gépen, vagy gyári beállításokon volt?
Ha gyári beállítások mellett jpg képeket néztél, azok lehettek lágyak.
Jellemzően a gép összehasonlító teszteken a nikon alul teljesít, ha csak a dobozból kivett kondíciókkal készítik a képeket. Az élesség egy 0-9 skálán 3-ra van alapból belőve.A canon 18-135 stm egy frissnek mondható obi, ahogy a nikkor 18-140. Szerintem érezhető különbség nincs köztük, bár igaz a canonhoz túl sok szerencsém nem volt, csak láttam képeket ismerős gépéből.
A nikkor 18-140 és a 18-105 közt én igazán markáns eltérést nem tudnék mondani, így a 18-105 is jónak nevezhető.
Hozzá teszem szerintem.
De természetesen nem kötelező a 18-105, vele egy árban van már a tamron 18-200 VC, ami friss obi és egész jó képe van, szintén szerintem.
Ez lehet utazó, aztán mellé a fotózás világában olcsónak mondható nikkor 35mm, vagy /és 50mm fix.ek.
Telének egy tamron 70-300 VC.
Nagylátó terén megint a canon csinálta jól, mert kihozott egy saját márkás olcsó nagylátót - ahogy olvastam - korrekt képminőséggel. Na ilyen nincs nikonhoz, mármint olcsó. Jó az van, de drága... -
marcitp
őstag
válasz
speedyrg #36092 üzenetére
Amiről tudok egyedüli "típushiba" ez a backfocus dolog. De akit ismerek és használja, semmi gondja a géppel, teljesen jó, megbízható masina, teszteld le a meglévő obikkal, meg a szokásos dolgok. És elég nyomott árakon is mennek mostanában.
Utazónak meg akár a 18-105, olcsó, ár/érték arányban meg elég jó. -
Throme
veterán
válasz
speedyrg #36092 üzenetére
Írtad canonod van. Azon milyen utazóobit használsz?
Olyan nagy különbség nincs, most, hogy valami 18-140, vagy 18-135, az elhanyagolható. Canonnak nagyon jó a 17-55 obija, de olcsóbb a sigma/tamron 17-50, vagy 17-70. Ezen obik mindkét gyártó gépéhez elérhetők.szvsz
matyi012345: nem vaze, nem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest