- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Pulsar #38774 üzenetére
Ahhoz, hogy egy AI obival elgyen rekeszvisszajelzésed olyan váz kell, amelyiken van AI gyűrű. Ez D7k szériától felfelé található meg. Bár a D7500-ról már lemaradt. Azonban ezeknél a vázaknál is be kell állítanod, hogy mennyi is a fényereje az obinak, és mennyi a gyújtótávolsága, mert máskülönben nem lesz fénymérés.
Alacsonyabb sorozatú vázaknál nem tudod használni azt az obi teljes értékűen.
-
zeus_2k14
senior tag
válasz
Pulsar #35812 üzenetére
Szia.
1. Ez alatt mit értesz? Kiveszed az akksit majd úgy viszed be a gépet a házba? Csak annyi hogy nincs benne akksi? Tulajdonképpen az akksi itt mit befolyásol?
2. Maximum eleinte olyan 15-25.000 Ft-t.
A wifis dolgot meg nem tudtam. Még tanulom, igazából még időm se volt nagyon olvasgatni
-
aleister
veterán
válasz
Pulsar #35530 üzenetére
Igen,
Az új Sigma artok és az új Tamron SP fixek minden korábbi obit aláznak. Beleértve a majd fél millás Nikkor 58 1.4-et is. Optikailag egyedül a több mint 1 misis Zeiss Otus 55 1.4 tudja ezt a szintet, de az ugye MF. Ilyet mondjuk még nem volt szerencsém kipróbálni.szerk: remélem anaqer kolléga nem voltam túl szakmai
-
aleister
veterán
válasz
Pulsar #33234 üzenetére
Nem lesz jobb a Tami 70-300 sem CA-ban a Sigma-nál. Sőt! Bár nem tudom ez utóbbiból pontosan melyik volt nálad. Viszont az tudnod kell, hogy az egyik legkönnyebben korrigálható optikai hiba a CA.
Ha cél a szupertele tartomány, akkor viszont egyértelműen a stabis Tamron 70-300 VC USD lesz számodra az ideális választás.(#33237) OTika
Ez engem is érdekelne. -
fanti
addikt
válasz
Pulsar #33234 üzenetére
Mindent a helyén kell kezelni.
Az említett obik, mind a belépő mindenes kategóriát képviselik.
Én használok Tamron 70-300-as nem stabis, makrós obit, újonnan vettem 36-ért öt év garanciával. Makrózni is lehet vele 180-300mm között egész tűrhetően.
De ugye ennyi pénzért ezt lehet venni, kis CA-val, amit mondjuk nem nagy dolog a kész képekről kiszedni, ha téged nagyon zavarnak. A Sigma 70-300 is ugyanez a kategória.
Mondjuk szerintem egy családi erdei kiránduláshoz ideális egy D3300-al karöltve mindegyik.Persze lehet tényleg nagyon jó, nagy fényerős teléket is venni, amiknél nem annyira jelentkeznek apróbb képi hibák, és stabisak is ráadásul, valamint a fókuszmotoruk is sokkalta halkabb és gyorsabb az említett 70-300-aknál.
Bár azt is meg kell említenem végül, de nem utolsó sorban, hogy ezek az optikák kissé drágábbak az említetteknél.
-
energomatt
őstag
válasz
Pulsar #33234 üzenetére
Na végre, hogy valaki [szóbahozta!]
-
fanti
addikt
válasz
Pulsar #31384 üzenetére
300mm esetében a 10-es rekeszérték körüliek/felettiek azok amikkel lehet javítani a kissé homályos képen.
Nézd meg ezt a tesztet.
Mondom, nekem 35.888 Ft.-ba került házhozszállítással, öt év garanciával. Ilyen áron, de még ennek az árnak a kétszeresén sem tudok jobb alternatívát ilyen paraméterekkel.
-
catroot
veterán
válasz
Pulsar #31028 üzenetére
Vannak azért olyan régi, filmes lencsék, amiket érdemes használgatni.
Persze attól függ, hogy mire.
Más:
Szeretnék venni egy fix 35-öt dx vázra. Viszont kicsit tartok attól, hogy esetleg fókuszhibás lesz az obi.
Lehet teljesen alaptalan a kérdésem, sőt az egész felvetésem hülyeség, de: érdemes inkább új obiban gondolkodni a gari miatt?
Vagy bevállalható egy használt obi is?
-
-
Byk01
őstag
válasz
Pulsar #30985 üzenetére
A VC verzióban van motor, az olcsóban nem mindegyikben (azt hiszem, az első szériákban nem volt). De ne nagyon gondolkozz a régiben. Az egy dolog, hogy a VC képe jobb, egy másik meg az, hogy a stabi miatt a témát a fókuszponton is tudod tartani, így az lesz éles, amit akarsz, nem az, ami sikerül.
-
gergo5991
őstag
válasz
Pulsar #30975 üzenetére
noise reductiont is érdemes kikapcsolni
amúgy az előző ember kérdésére azthiszem 30 percnél többet nem lehet bulb módban lőni, talán a canon hackelt fw-el.netről idézve - "04 Calculate the exposure time
For exposures of longer than 30 seconds you can’t take a meter reading in the usual way. Instead, you need a reference exposure to work from.
One way to do this is to drastically increase the ISO setting to enable you to take a meter reading.
Then use this value to calculate what the exposure time needs to be at a lower ISO.
So, if the exposure is 4 secs at ISO1600, it needs to be 60 secs at ISO100 to give the same exposure (4 secs at ISO1600 = 8 secs at ISO800 = 15 secs at ISO400 = 30 secs at ISO200 = 60 secs at ISO100)." -
-
Imifej
senior tag
válasz
Pulsar #30774 üzenetére
Én 25e pénzért vettem, vámon átcsúszva. Max 30e FT-ig veszek kínából cuccokat, mert többet nem szeretnék bukni, ha valami rosszul sül el. Fényképezőt, objektívet csak itthon. Használt obit esetleg kintről, de azt nem kínából. Nekem D5200-es fényképezőm van, az sem tudja a HSS-t, a vakuval ellentétben, de nagyon hiányzik ez a funkció. Legalább a vaku tudja, és ha megbolondulok, akkor már csak fényképezőt kell cserélni.
-
fanti
addikt
válasz
Pulsar #30760 üzenetére
Én is most vettem egyet (aláírásomban).
A 3300 nem támogatja a gyors vakuszinkront.
Ennek az a jelentősége, hogy rendszervakut használva tudnál (megfelelő vaku esetén) 1/200-as zársebesség alá is menni, akár az egész spekrumban, asszem egészen 1/4000-ig.
De mivel a váz ezt nem támogatja, ezért a leggyorsabb zársebesség az 1/200 bármilyen vaku esetén.Ezért azt a vakut vedd, ami ezt a funkciót nem támogatja, mert fölösleges kiadás lenne esetedben a meglévő vázadhoz. Pontosítok, az olcsóbbat vedd, ha a drágább csak a gyors vakuszinkronnal tud többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Cyberpunk 2077
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Excel topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest