- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcitp
őstag
válasz
Snoop-y #36923 üzenetére
Hát igen, minőségérzetben, tartósságban jó a Nikon.
D300-ban benne van cca 100e expó, nyílván relatív a sok - nem sok, markolatgumi kissé elvált, nem volt jelentős a nyúlás, vissza lett ragasztva. Egyébként minden működik, letakarítva még kultúrált is. De a D70 szintén. Bár az most éppen parkolópályán, rátekertem olyat, amit nem kellett volna, megy "szervízbe", donor is megvan hozzá, 3e huf volt.
És egyébként 6MP ide/oda, nem rossz kis gép már az sem, és azt hiszem, talán 2004. volt a megjelenése.
Minőségre nem nagyon tudom fikázni a Nikonokat, sajnálom a kollégának a 7100 mem foglalat gondját. -
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
Snoop-y #36880 üzenetére
Köszi, igyekszem megfogadni a tanácsokat. Párszor még biztos kimegyek a madarakhoz még a tavasz beállta előtt, lassan már idegbajt kapnak tőlem szegények.
Nagyon élvezem az 50-es fixel való fotózást, feleségem mondjuk jobban szereti a 18-105-öt, kell neki a rugalmasság.
Most még tanulnom kell a meglévő obikkal, de majd legkésőbb az f1-re szeretnék valami "hosszabb" obit is.
-
Heavymetal
csendes tag
válasz
Snoop-y #36858 üzenetére
A keret olyan 350e ha egy picit több nem baj. Ezért kérdeztem az e-bayt mert onnan ennyiért egy egész jó 7200-as szettet lehet venni. De mivel kezdő vagyok, ha elég egy 5500 is ami jóval olcsóbb....akkor nem mondom, hogy itt a többit ki osztom jutalékba, de nagyon örülök neki! 😃 Valószínűleg nem szeretném lecserélni egy ideig a vázat. Azt sem szeretném, hogy ha esetleg belejövök akkor a minőség terén korlátozva legyek. Bár kezdem úgy látni, hogy talán elég egy kisebb váz, de több obi és különböző kiegészítők inkább.
-
törölt tag
válasz
Snoop-y #36810 üzenetére
Low light-ban jelenleg a D500 kicsivel lemaradva követi a D5-öt. A D750 kellőképpen elmarad mögötte.
Miért ne használná ki a FF obikat? Azzal, hogy APS-C-n használja kizárja azoknak az obiknak a képszéleit, amely részek minden obinál a leggyengébb minőséget adják. Emellé kap egy beépített 1,5x-es telekonvertert a fényerőveszteség és torzítás nélkül.
Amatőröknek lehet túlzás, de nem is nekik szánta a Nikon. És köszönik szépen, igencsak szépen fogy a D500 a profik körében, akik rajonganak érte. Sokan pont D750-et cseréltek le.
-
-
Tomdriver
őstag
válasz
Snoop-y #36258 üzenetére
Így van, sok hátizsákos videót megnéztem többek között azokat is amiket javasoltatok, és végül ez mellett döntöttem, mert sok hely van benne a saját cuccoknak is, továbbá ha látok valami lencsevégre valót, magam elé fordítva elő tudom halászni a gépet.
Remélem a jövő héten ideér ez is és hétvégére kifehéredik a táj! -
*Ropi*
félisten
válasz
Snoop-y #36250 üzenetére
24 órán túl 100%-ra töltve tárolni nem túl szerencsés egy Lítium alapú akkumulátort: olvasd el a (Canon) topikösszefoglaló "akkumulátorok és tápegységek" c. fejezetében a "a modern akkumulátorok trükkjei" c. részt!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Snoop-y #36234 üzenetére
Hobbira fölösleges a pót akku, 7-800 képet el lehet lőni egy akksival. De az igaz, ha eleve FX-et akar, akkor azért csak megy el a DX-re, mire eladja. Szerintem itt az a "probléma" hogy ő se tudja mit akar, illetve nagyon hobbira veszi, amire én nem tartom jó ötletnek kiadni elsőre ennyi pénzt, csak ha nagyon van rá.
-
rekid
addikt
válasz
Snoop-y #36144 üzenetére
Nekem Lowepro adventura 170 van és szeretem.
Megelőztek..
-
fireman123
őstag
válasz
Snoop-y #36141 üzenetére
Nekem Lowepro Adventura 170 van, D5300 váz Nikkor18-105-el, Tamron 70-300VC és Nikkor 35mm f1,8G éppen belefér......D750 esetén a rászerelten kívül még egy obi elfér benne.
-
hotkar
senior tag
válasz
Snoop-y #36141 üzenetére
Én ilyet vettem, bár a linkelt helyen már nem kapható, de érdemes utánanézni. Tizenpárezer volt, belül van 2 db tetszőlegesen elhelyezhető válaszfal, meg amiket írnak. Plusz mintha lenne esővédő huzat is hozzá.
Belefér a D750 a rátekert 24-85-tel, plusz 2 obi állítva (pl. a Nikon 70-300 még éppen elfér). Senki sincs a másira rakva, így nem sérülnek. Van rajta esőálló zippzáros zseb, meg egy csomó rekesz a bigyóknak.
-
r.levente75
addikt
válasz
Snoop-y #36144 üzenetére
Nekem van egy Nikon válltáskám csak az a baj vele hogy a középső rész nem rekeszelt és ha beleteszem a gépet optikával már csak a tetejére tudok pakolni. Ugyan belefér még egy optika vagy vaku csak kár hogy a tetején van. Így kényelmetlen. Az oldalsó zsebei szűrőnek akkuknak és kiegészítőknek jó. Szóval picit körülményes a használata. Ezt váltanám le.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Snoop-y #36102 üzenetére
Köszi a választ Neked is, körülnézek akkor használt FX váz piacon, bár ha 5 év (mondjuk én is ennyire terveztem), akkor lehet mégis egy új 7200 lenne a nyerő.
Objektív ügyben még puhatolózom kicsit más fórumokon is.Mindenesetre most elláttatok infóval, visszavonulok elmélkedni...
Ha megakadok, jövök! -
g.killer
aktív tag
válasz
Snoop-y #35935 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Macsakalom meg silica van itthon egyedül táskám nincs mégTegnap is úgy csináltam, hogy kézben vittem aztan egy jo 20perc seta utan hasznaltam majd a hazba bejovetel elott kivettem az aksit a gepet leraktam a pincebe 30percre cirka 15 fok van ott aztan vittem fel a szobaba és csak lefekvés előtt kapcsoltam be, neztem meg mukodik-e.
(Bocs az ekezetekert telefonrol irok)
-
jasonka
aktív tag
válasz
Snoop-y #35720 üzenetére
Na, ezt az utolsó kérdést magamnak sem mertem feltenni...
Kösz, hogy Te feltetted...
Nem, nem dolgozom, csupán szeretnék egy komolyabb vázat is tapogatni-használni - de az 5100-hoz is ragaszkodom - legfőképpen a kihajtható LCD miatt, de nem is válnék meg tőle - megszerettem.
Mivel már nem garis, esetleg elromolhat, és akkor a szervízidőszak alatt is kéne egy másodváz...Szóval : csakis kedvtelésből, és mert folyton azt hallom : "Ha egyszer kipróbálnál egy pentaprizmás, világos, 100 %-os keresőjű, jó fogású, komoly gépvázat, le sem akarnád tenni. Mindenre külön kezelőgombod lenne, nem kéne a menűben kotorásznod..." stb. stb.
Más - ésszerűbb - érveket nem tudok felhozni, és magam is van, hogy arra hajlok . elég a meglévő D5100...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Revolut
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Fókusz, tér, élmény Dell U2913WM Ultrawide monitor
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest