- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palapo
aktív tag
Köszönöm a segítségeket!
A táblázat túl sokat nem mondott nekem,de a szenzor méret különbségéből is kiindulva nagy a különbség. Meg ami az eszembe jutott,hogy a kompaktnál az exponáló gomb lenyomásával az AF és a képrögzítés nem "azonnal" történik meg,csak némi késleltetéssel,míg a DSLR-nél ez szinte azonnali. Ami a fontos számomra,hogy pl.5sec-en belül el tudok lőni 3 vakus képet. Ez DSLR-rel megy,míg a kompaktnál nem.
MILC gondolom sokkal jobb,mint a kompakt,viszont néztem az árakat... Hááát.
Asszem maradok az eredeti gondolatnál,hogy D3300+18-105mm kit vagy D3300+Tamron 18-200mm. Remélem november végén fekete pénteken szép akciók lesznek... -
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Eddig úgy tűnik,hogy a Nikon D3300 + 18-105mm kit vagy D3300 + Tamron 18-200mm közül kerül ki a "győztes".
Viszont,a feleségem kérdezi tőlem,hogy miért ilyen drágák ezek a gépek,amikor pl. egy Nikon Coolpix B500 kompakt digitális fényképezőgépet meg tudjuk venni 80ezerért és ennek 40x optikai zoomja van. Nem tudtam erre "normális" választ adni.
Segítenétek nekem felvázolni,hogy miben jobb a D3300 mint mondjuk a B500? -
Palapo
aktív tag
Köszönöm mindnekinek a válaszokat!
Használt Nikon vásárlástól tartok. Hiába van rajta garancia... Pedig logikailag úgy lenne a legjobb... A Tamron 18-200mm objektív szimpatikusnak tűnik. Ez az objektív egyébként jobb,mint amit adnak a Nikonhoz objektíveket?
-
Palapo
aktív tag
Most ezeket néztem:
D5200 185 ezer
D3300 165 ezer
D3200 160 ezerA kérdés az,hogy a 3200 és a 3300 között van 5 ezer differencia,a masinában szinte nincs különbség,azt hiszem szenzorban van előrelépés?! A 5200 és a 3300 között van 20 ezer ft. Megéri ez a felár?
Még arra is gondoltam,hogy most veszek egy vázat és majd egy objektívet. Kérdés,hogy tudtok-e olyan jó objektívet ajánlani,ami 18-200mm körüli?
-
Palapo
aktív tag
Most a D3300 mellett a D5200 is nézegetem. Kb. árban azonos a kettő. Jól látom,hogy a 5200 annyival jobb,mint a 3300,hogy 11 helyett 39 fókuszpontja van és digitális képstabilizátorja van?!
-
Palapo
aktív tag
Közben megtudtam,hogy a tesóm Nikonja D3200 típusú.
Azt esetleg el tudjátok mondani,hogy mi a különbség 3200 és a 3300 között?
Mondjuk a fókuszpont mennyi? -
Palapo
aktív tag
válasz
randras_83 #34511 üzenetére
Köszi!
Nem nagyon megy az angol,de kisilamizáltam a lényeget!
A mall.hu-n láttam egy D3300-t 18-105 objetívvel 169ezerért. Jónak számít ez az ár? -
Palapo
aktív tag
Ok.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor a 18-105 hányszoros optikai zoomnak felel meg? 5-6x?
A 18-200 gondolom sokkal borsosabb az ára...
Lehet akkor 3300 lesz...
Azon filózom,hogy megvárom a fekete pénteket,novemberben.... hátha... -
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Eléggé ismeretlen területre tévedtem most.
Eddig kompakt gépeim voltak. Most egy Sony DSC-H10 gépem van,ami sajnos rossz lett(a másfél éves kisfiam leverte az asztalról). Hétvégére elkértem a tesóm Nikon tükörreflexesét. Barlangfürdőben voltunk,sétáltunk vidéken. Ilyen helyeken készültek a képek. A véleményem nagyon jó lett,különösen a feleségemnek tetszett. Jó volt használni,könnyűnek is mondható és ami a lényeg,hogy az elkészült képek nagyon jók lettek.
Na szóval! Elsősorban családi fotózásra lenne használva a gép és ebből kifolyólag, sűrűn kattintgatok.(Sosem lehet tudni,hogy egy 3,5 és egy 1,5 éves gyereknél mikor jön a "tökéletes" pillanat kép)
A tesóm Nikonja nem tudom pontosan milyen típusú,de a 3300-hoz hasonlít nagyon.
Nézegettem a D3300 és a D5300. Mi a különbség a kettő között,azon kívül,hogy a D5300 Wifis és picit nagyobb a kijelzője és kihajtható?
Milyen minőségű videót lehet vele csinálni?
150ezernél többet nem nagyon szeretnék rááldozni,hacsak meg tudtok győzni,hogy megéri ár/érték arányban.
Első körben a 18-55mm objektív megfelel,aztán majd kellene majd egy 55-108-as,de úgy tudom van 18-108-as is?Nyugodtan felhomályosíthattok több dologban is,mert nagyon új terület ez még nekem,de nagyon tetszik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Kedvenc zene a mai napra
- Nintendo Switch 2
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Nyaralás topik
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest