- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TV Béla #40564 üzenetére
Egyébként az ilyesmik akkor jönnek elő a legpontosabban, ha nagyon szűk rekesznél lősz homogén világos felületre, erősen defókuszálva. (Pl. f22-őn meglősz egy jól megvilágított A4-est két méterről, manuálisan végtelenre fókuszálva, vagy ragyogó tiszta égboltot minimális fókusztávon, stb.)
Amúgy erre volt workaround már a D40-en is, "image dustoff reference photo" - az eljárás hasonló, csak nem neked kell lekaparnod, hanem kapsz egy másra nem használható spéci adafájlt, amivel utólag ( pl. Nikon Capture NX2-vel ), ki lehetett maszkolni a trutyit.
Szerk: ha kézzel mész neki, arra figyelj, hogy (ha nem mondok nagy hülyeséget... de majd kijavítanak) a szenzoron és a képen vízszintesen tükrözve állnak a dolgok. Tehát ha fent látsz pöttyöt, akkor a szenzor alján van a kosz.
-
válasz
TV Béla #40562 üzenetére
Kosz a szenzoron. Ha a körtepumpálást felcsapott tükörrel csináltad, és úgy sem segített, akkor vagy Lenspen Sensorklear , vagy szervíz.
(Esetleg menü, villáskulcs, Clean Image Sensor, Clean now. Nálam pl. le van tiltva, hogy automatikusan ki/be kapcsolásnál pucováljon. Lásd még: 321. oldal körül.)
-
gergo5991
őstag
válasz
TV Béla #38888 üzenetére
régebben hasznátam párszor egy d3100ast annál pld ennyire nem lehetett felhúzni egy képet mert nagyon durván leromlott a minősége, d5500asban pld sony szenzor van, míg a d7200ban toshiba.
idézem: The D7200 is significantly heavier and more expensive than the D5500 or D3300, while the sensor and picture quality are exactly the same.
-
fireman123
őstag
válasz
TV Béla #38734 üzenetére
Ha esetleg egyszer mégis játszik a jpeg
......D7200 használati útmutató 132. oldal, Picture Control beállítások módosítása, ...kiválasztod a színsémát és azokon belül tudod az élességet, tisztaságot, kontrasztot, fényerőt, színtelítettséget ...stb. beállítani.
D3300: ....nagyjából hasonló menü lehet abban is, és ott is be lehet állítani egy sor dolgot, hogy szebb legyen a kieső kép.
-
Throme
veterán
válasz
TV Béla #38562 üzenetére
Elsőre, ha fókuszált a gép, és teljesen lenyomod az expo gombot, akkor jó képet készít?
Ha igen, akkor nagy baj nem lehet.
Vagy vedd le a hangot, és akkor nem kell rá figyelni, vagy állíts mindent vissza gyári beállításra (lehet valami el lett állítva).Amúgy korábban már első lenyomásra adott hangot?
(én mondjuk leveszem mindig az ilyen hangokat, nem csak a fényképezőn, de telón is, idegesítő számomra
)
szvsz
-
Lac-coo
őstag
válasz
TV Béla #38397 üzenetére
Tajkepnel hasznos tud lenni a hyperfocal dolog...Keress ra neten, es tolts le valami alkalmazast telefonra.
En nagylatonal altalaban tajkepnel nem igen hasznalok autofokuszt, tzdom milyen rekesznel mire allitsam, hogy a leheto legkozelebbrol vegtelenig eles legyen minden.... -
válasz
TV Béla #38394 üzenetére
Annyi biztosan, hogy ha mondjuk egy arcra akarsz fókuszálni (mert mondjuk mozog, de nem szélsőséges mértékben), viszont hirtelen berepül egy madár vagy ilyesmi történik valahol a szélső fókuszmezőknél, akkor nem kezd el az automatika odahuntolni, elcseszve az egészet.
De kíváncsi vagyok, hogy ilyen eléggé random eseteken kívül is van-e valami haszna...
-
-
törölt tag
válasz
TV Béla #38283 üzenetére
Ha a fényképezőgépen végzel bármiféle szerkesztést, annak mindig jpg lesz a kimenete. Rakd fel a Capture NX-D-t, abban is tudod alkalmazni a D Lighting-ot, az viszont a raw-hoz készít egy paraméterlistát. Azt mondjuk nem tudom, hogy ezzel tud-e mit kezdeni a Lightroom.
Esetleg használhatod a ViewNX-et is, az egy komplett szerkesztett képpel egészíti ki a raw-t. Így viszotn a file-méret fog duplázódni. A Lightroom viszont már ha minden igaz a módosított raw-t fogja beolvasni.
-
Throme
veterán
válasz
TV Béla #38180 üzenetére
Már látom, hogy a d7200 felé mentél, ami jó döntés. Arról a vázról még rosszat nem igazán olvastam. A státusz lcd egyszerűsítése szerintem nem nevezhető nagy gondnak.
Viszont érdekes a kérdés. A sávosodást már kitárgyaltuk, egyetértés nélkül, de mondjuk astrofotózásnál nem tudom mennyire " rángatják" meg a képeket.
Ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor 7200 inkább....
-
marcitp
őstag
válasz
TV Béla #38198 üzenetére
elviekben használt, de gyári felújított (ha kellett egyáltalán, de infót nem kapsz a részletekről), korlátozott garival. Én inkább hozzáraknék, és legyen ÚJ, full garival.
A D300-at USA-ból vettem, refurbished termék volt, voltak vele gondjaim. Mondjuk a srác vette felújítottként, akitől vettem.
Más azt mondja, nyugodtan vehetők ezek a termékek, gondja nem volt még velük. -
r.levente75
addikt
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
TV Béla #38180 üzenetére
6 hónap alatt kb 10.000 képet lőttünk vele. Biztosan többször is produkálhattam volna vele, de eddig egy szülinapos fotónál jött elő (sötétre sikerült, így világosítottam rajt 2-3 fényértéket) amit be is linkeltem korábban a fórumba, meg talán még egynél. Szóval két esetre emlékszem, így szerintem egyáltalán nem vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Goddess of Victory: Nikke
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest