- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
total90 #52155 üzenetére
Z-kkel inkább ide mennék, ha már a vakus topicban nem kaptál választ.
Sajnos én is nagyon mérsékelten leszek konstruktív, mert negyedévente ha vakuzok... de nálam pl. egy olcsójancsi Godox TT350N gond nélkül elmuzsikál a Z6II-n. Gyártó szerint Z8 okés vele, aztán hogy Z30... arról nem nyilatkoznak, de meglepődnék, ha nem menne azzal is simán*.
Persze ha valami komolyabbat akarsz, akkor azt passzolnom kell.
*Sőt, szinte biztosra veszem, hogy menni fog - a kompatibilitási listában a Z50 sincs említve, a Zfc bezzeg igen, tehát a Z30 miért ne? (Hasonlóképp, én használtam Z5-ön is, aztán az sincs benne a táblázatban...)
-
pergabb
senior tag
válasz
total90 #51525 üzenetére
hát én már a seggén, az elején, mindenütt megtisztítottam, de született egy olyan kép, hogy agyam leszállt a helyéről. Elméletben első elemeken, benne levő por nem okozhatná, hátsó lencsetagon levő igen, de lehet akkor itt vmi keményen szálldogált a levegőben, párás idő ugyan nem volt, de csak ezt az 1 képet retusálhatom vagy 2 órát, mert pont összetett részekre ment rá.
-
-
.bTr
tag
válasz
total90 #49286 üzenetére
Akkor vettem meg, amikor kijött az Animal Eye - AF.
Azzal is és az utána lévő FW-vel is ugyan ezt tapasztaltam.
A fókusz biztos jó volt, mert ha az egypontos fókuszt használtam, tökéletesen rá tudtam fókuszálni arra, amire szerettem volna.
Nem mondom, hogy nem sikerült tökéletes képet lőni eye-af-el, de a képek nagyobb részénél azt tapasztaltam, hogy nem talált.
Lehet user error volt, ez is benne van a pakliban. De ugye az internet népe is jelezte ezt a gondot. -
-
-
válasz
total90 #48313 üzenetére
Senki se tudhatta előre - és 200€ körüli darabáron már megértem, hogy szeretnél időtállóbb kártyát venni, ami ha most nem is, a következő vázban brillírozik.
A kártyaolvasós szívás meg extra szemétség, arról volt szó, hogy mind2 PCIe cucc.
A "mindent daráló" z9-re még erősíteni kell tech fronton sztem. Nem tudom, hogy áll a sony a9 II rolling shutter téren pl, de a következő generációnak már sztem kéne hoznia pl az 1/250s e-shutteres vakuszinkront, kvázi nullázott evf-lagot (ez ha jól rémlik a sonynál már megvan, úgyh nem ábránd), 4k60p teljes szenzorkiolvasásos, 422/10bit/log belső videorögzítést és egyéb nyalánkságokat. Ehhez új proci/alaplap/szenzor kell, olyan, ami a fentebbi videó alatt annyit fogyaszt/melegszik, mint a mai mezei 4k30p-n.
-
p_adam
addikt
válasz
total90 #48313 üzenetére
(szó szerint is) arra az egy dologra fókuszál, amire a D5-öt is tervezték, nekik készült ez a gép (az elnevezés persze nem feltétlen szerencsés, tekintve hogy D3S és D4S is létezett). Nem valószínű, hogy 2020-ban valaki azon vacillál, hogy melyik legyen a Canon v. Nikon közül, valószínűleg valamelyik rendszerben benne van, és nem fog ezért váltani. Attól hogy az 1DX III videóban erős, egy csomó sportfotós soha nem is fogja ilyen módban használni.
Persze amiatt, hogy 'lelépték', a YT side-by-side teszteken nem valószínű, hogy remekelni fog, de a való életben megállja a helyét. -
-
-
-
Mirman
őstag
-
-
-
p_adam
addikt
válasz
total90 #47720 üzenetére
Más oka valószínűleg nincs, mint az, hogy még frissebb és nem adtak el belőle olyan sok darabot.
Mindkettő ugyanolyan kiváló videóra, a focus breathing szinte észrevehetetlen. A súlykülönbség szintén nem jelentős, így csak annyi a kérdés, hogy nagyobb látszószög kell többért, vagy kisebb kevesebbért.
Itt pl. van egy rövid videó vele -
.mf
veterán
válasz
total90 #47682 üzenetére
Kártyaolvasód is van hozzá? Ugyanis a fw csak a kártya gyökerébe másolva telepíthető, ahhoz pedig csak olvasóval férsz hozzá - ha csak a fgépet kábellel/wifivel csatlakoztatod géphez, úgy nem.
Olvasóm sajnos nekem sincs (nem fogok 10k-t kiadni a sony olvasójáért, arra az 1 alkalomra) -
válasz
total90 #47678 üzenetére
jajj, kell egy xqd az új fw felrakáshoz... A kompatibilitást elég gány módon oldották meg, hivatalosan sony only
.
A 150-600s-el jó BIF-et még nem sikerült lőnöm, még rá kell jönnöm az ideális AF-beállításokra. Rengeteg dolog változott a legutóbbi nikonom (d7000) óta... Én amúgy lecsaptam mellé egy alig használt TC1401-re is, azzal is elfogadható képet ad, csak a légkör zavar be. Full nyitva TC-vel az enyém lágy, egy rekesszel visszafogva, f11-en viszont már éles. 840mm-en
-
.mf
veterán
válasz
total90 #47669 üzenetére
Ejha! Boldog Karácsonyt!
Látom már egyből CFe kártyákkal indítasz, a vázhoz a CFe-kompatibilitási fw viszont még csak egy-két hete jelent meg, már azzal kaptad?
14-30-ból sikerült jót kifogni? Nagyon vártam a megjelenését, papíron nagyon jól hangzott, aztán az ára már egy kicsit magas lett (igaz azóta elég sokat esett, 1300-ról 1000 alá), de ami még rosszabb, hogy nagyon sokan panaszkodtak decenteres darabokra (még a tesztelők fele is), így végül a Tamron 17-35-öst vettem és FTZ-vel használom, de örülnék egy adapter-mentes, élesebb, szélesebb darabnak. -
Roachy
senior tag
válasz
total90 #47316 üzenetére
Z6/7 utód biztosan nem lesz, szerintem leghamarabb 2021.
Viszont jön még elvileg egy zászlóshajó, z9. Ami a d5 milc megfelelője lesz, talán markolattal és 2 kártyával. De szerintem az is inkább jövőre. Bár év közben úgy jöttek a pletykák, hogy még idén bejelentik. Előbb utóbb kiderül. És Dx fronton is rebesgetik a z3-at és z5-öt. -
válasz
total90 #47316 üzenetére
Idén biztos nem, jövőre se nagyon vannak pletykák - de ki tudja. Idénre beígértek egy komolyabb videós frissítést a z6-nak, amihez állítólag be kell küldeni a gépet.
Üzletileg ugye akkor éri meg nekik az új váz, ha azt tudják bőven 2000$/€ felett indítani. Annyi újításhoz-javításhoz meg, ami ennyit ér, idő kell. A mostaniból kiindulva, a csomag amiért váltanék (az 1-4 tételek között ÉS kapcsolat van):
1. EVF lag eltüntetése
2. 4k60p @ 10bit 422 belső rögzítés cfexpress karira
3. Lényegesen feljavított AF-tracking, ami nem csak a szemekre-arcokra harap, hanem tárgyakat is felismer
4. Sokkal gyorsabb szenzorkiolvasás (az 1essel összefügg...): most 1/20sec kell ahhoz, hogy az e-shutter lefusson, azaz bármilyen, a csigánál gyorsabb témára a mechanikus zárat kell nyúzni
Opcionális: a váz időjárásállóságát fokozhatják még.
Opcionális2: tehetnek bele jobb szenzort, a 4es feltétel megtartásával -
válasz
total90 #47231 üzenetére
Én remélhetőleg leszek kb 1 héten belül:R Az a7iii-at is nagyon akciózzák, vázárban nincs olyan nagy különbség - csakhát a lencsepark árai nagyon nem ugyanott vannak, még ha a drága xqd-t is számoljuk.
Egy dolgon töröm a fejem: a mostani pana cuccomhoz van egy Metz af-1 50es vakum, amihez vannak kameragyártó szerinti firmware-ek. Vajon rá lehetne flashelni a nikon-speckó frissítést, hogy pana-kompatibilis helyett nikonos legyen?
-
-
Roachy
senior tag
válasz
total90 #46514 üzenetére
Ez így még mindig csak ködösítés és nem mondasz semmi konkrétumot miért is szarabb a Nikon az összes többi MILC-nél.
Mégis miért kéne berobbannia a MILC világba? És mi az hogy nem hiába? Erre mondjál valamit, én erre lennék kíváncsi.
Egy olyan piacra nehéz mindent vivő kártyával érkezni amit hosszú évek óta egyetlen gyártó ural. Már kialakult optika parkkal, kiegészítőkkel, sok év felhasználói és gyártói tapasztalattal.
Ráadásul a Nikonnak ez teljesen új világ, hiszen az 1-es széria bár MILC, de nem nevezhető mérföldkőnek, sokkal inkább mellékvágány, aminek vége is lett. Míg a Canonnak ott van a viszonylag sikeres M széria. Viszont ennek ellenére, pont hogy egy elég erős rendszerrel érkeztek. Azért csak megnyerték pl azt a TIPA díjat, a Z6 és Z7 is. És nagy a fejlődési lehetőség benne. Pl amikor megjelent a Z sorozat nem tudták még az eye af-et ami már egy ideje a Sony egyik fő húzóereje. De egy fw frissítéssel most már a Nikon is tudja, bár még mindig nem ugyanazon a szinten. Tehát van benne bőven potenciál. Egyre záródik az olló és lesz kevésbé egyértelmű a Sony előnye, pedig ez csak az első MILC-e a Nikonnak.
De érthető hogy az új rendszerbe beruházók még mindig a jól bevált, kiforrottabb és amúgy is igen divatos Sony-t fogják választani szemben a Nikonnal. De hogy miért vesz valaki a Nikon helyett mondjuk egy Olympust? Na arra is kíváncsi lennék. Nem is egy kategória a kettő. -
Roachy
senior tag
válasz
total90 #46506 üzenetére
A Sony-t isteníteni manapság nagy divat. Bár abban legalább van ráció, mert valóban egy évek alatt kiforrott, sokat csiszolgatott technikáról van szó. Vitathatatlan a helyzeti előnye.
Viszont hogy a fuji/pana/olympus egyértelműen jobb lenne a Nikonnál, vagy akár a Canonnál erős túlzásnak tartom.
Kíváncsi lennék mire alapozod ezt?
Na jó a panasonic új ff milcei elég jók, azon még talán lehetne vitatkozni, de mégsem túl népszerűek a profik között, mert összességében munka közben nem hozza ugyanazt mint a többi ff milc. Amatőröknek, vagy pro videósoknak viszont tényleg valós alternatíva a többivel szemben.
Az is igaz, hogy már nincsenek annyira markáns különbségek a különböző gyártók termékei között, szóval bármilyen rendszert is választ az ember nagyon már nem nyúlhat mellé, mindegyikkel remek képeket lehet készíteni. Akár profiként is.
De a Nikon Z rendszerben nagyon sok a potenciál és csiszolgatják is rendesen. A Sonytól még odébb vannak de nem sokkal és bizonyos paraméterekben, egyéni preferenciákban még jobb választás is lehet. Ha mégis utolsó helyre tetted, akkor annyira nagyon mégsem ismerheted, vagy elfogultságból beszélsz és/vagy a te személyes igényeid mondatják veled ezt. -
tvamos
nagyúr
válasz
total90 #46504 üzenetére
Papiron, meg parameterek alapjan tuti, hgy sokkal jobb... de lehet olyan alkalmazas, amire nem jobb annyival, illetve amire nem fontosak azok a parameterek, amiben sokkal jobb. Nekem, a 15 perces proba alatt jobben tetszett a kijelzoje, a keresoje, a menuje (persze, mert megszoktam) a Nikonnak.
Persze, aki Nikon fan, ugyis megmagyarazza, miert jobb a Nikon, en meg ugyis csak a partvonalrol nezem ezeket a gepeket. -
updog
őstag
válasz
total90 #46500 üzenetére
Nincs ezzel tapasztalatom, lehet hogy így van
(neten olvasni ezt is, azt is) Nyilván a Nikon is törekedett a tökéletességre az adapternél, és mivel házon belül dolgoztak, valószínűleg ez javarészt sikerült is. Írtam már, szinte megmásíthatatlanul biztos vagyok benne hogy nekem is a D750 az utolsó csattogósom.
Ettől függetlenül én már csak ilyen konzervatív vagyok, nem vágok bele egy alig egy éves rendszerbe
Majd kiforrja magát, lesz pár firmwarefrissítés, megjelennek (és olcsóbbak lesznek) a natív obik, aztán majd előbb-utóbb eljutok oda is. Addig meg húzza csak a kezem/nyakam/táskám a kilós cucc, már megszoktam az évtizedek alatt.
-
rekid
addikt
válasz
total90 #45900 üzenetére
Az a vicc, hogy a sok híresebb fotós képeiből az ember azt gondolná kimegy fotózik aztán hazajön ott a király kép. Ha nincs időd hetente 2x-3x kijárni nagyon ritka az, hogy ideálisak legyenek a körülmények é meglegyenek a jó képek. A túráim jó részén edzés miatt cipelem az állványt a szűrőket a kioldót meg van hogy a gépet is...
Haverok már sokszor röhögnek rajtam.. legutóbb is a tökig érő hóban remek volt a tizen pluszos zsákkal mászkálni aztán meg hágóvasazni. Gondoltam nem baj majd fenn a menedékháznál lesz király csillagos égbolt meg világító hó meg minden csillámfaxláma. Jah felértünk aztán olyan hóvihar volt, hogy örültem, hogy felértem..
Persze ha nem vittem volna... -
Throme
veterán
válasz
total90 #45277 üzenetére
A kiterjesztett gari kérdéses. Azt ki adja? A bolt, vagy a márkaképviselet? Nem mindegy!
Ha a bolt, akkor azt a bolt fogja neked elbírálni, hogy garis vagy sem, mert ha garisnak ítélik meg, akkor a márkaszerviz számlát ők fizetik, mert a márkaszervizben már nincs garid...
Pl nikon 3 év váz gari után ha van ilyen kiterjesztett, azt szerintem nem a nikon hungária kft adja neked....
Én ezért nem látom nagyon értelmét ezeknek, mert a bolt simán mondhatja, hogy nem garis, mert nem rendeltetés szerűen használtad, biztos leejtetted...stb. és ilyenkor hova mész? Márkaképviselet széttárja a karját, hogy az ő garijuk már lejárt, a bolti papírt meg lobogtathatod....szvsz persze.
Ha most kezdenék fényképezőt, illetve fényképező rendszert venni, akkor tuti hogy a szervizháttér is sokat nyomna a latba. Az ilyen tapasztalatk, amiket írtál lehet engem is sony, fuji, oly/pana irányba vinne.
Canikonról sok jót nem olvasok -
válasz
total90 #42975 üzenetére
Az ember képzelőereje sajnos igenis véges. Te pl. hitted volna, hogy lesz harmadik "kétharmamad"? Vagy hogy az lesz a negyvenötödik, aki? Ugye, hogy téged is meglepett... messze nagyon fasza, hogy egyáltalán még össze tudunk húzni egy fél napot fényképezésre. Nem lesz ez mindig így.
-
Fehi85
tag
válasz
total90 #42912 üzenetére
Egy fórumozó.
Maga a 18-300as gyújtótáv miatt mondta, hogy ha ez fontos, inkább egy bridge gépben gondolkodjak. A 83x zoom valóban brutális adat, és nagyon tetszik, de a képminőség viszont aggaszt (annak ellenére, hogy tényleg csupán hobbi fotós vagyok, és saját örömömre csinálom), mert pont ez a tényező miatt váltottam annó a D3200ra.
Sejtettem, hogy nem fog ugyanolyan minőséget hozni, mint egy macro obi, csak ha egy picit többet nyújt, mint az alap 18-300as, az már nem lenne hátrány.
Minőségben a Nikonhoz képest mekkora eltérés lehet a másik márka képviselője?
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
total90 #42828 üzenetére
Jaja én is úgy tudom,hogy a megapixelek miatt.
Nagyjából úgy tudom elmondani,hogy amekkora zaj van a d610-nél 4000-res iso-n, az a 810-nél már 2500-on jelentkezik. De nálam annyira nem mérvadó lényegében,csak tájképezem ott meg állandóan 64-en van. A dinamika tartományról meg ne is beszéljünk... -
Throme
veterán
válasz
total90 #42482 üzenetére
Hát azok se egyszeri, átlag hobbista pénztárcájának valók
Nem vitatom, hogy megéri, de nekem egyik se lesz az tuti. Sajnos...Én maradok a budget obiknál. A 18-105 hobbi szinten jó képeket ad, de nekem a zoom gumi gyűrű már viseletes, a tubus enged a gravitációnak, ha pl vállpánton lóg a gép és mozgásban vagyok. Ugyanígy enged a 70-300 VR tubusa is. Pedig ez utóbbi nagyon feszes volt új korában.
Szerencsére képminőségben nincs velük gondom...
Azért egy 18-105 is kb 70-80k körül mozog, a 70-300 kb 140k (+- 20k mikor-hogy). ezek nem kevés összegek, ha jobban belegondolunk. Nem a csúcs obik árához kell mérni... és ezért a pénzért nagyobb tartósságot várna az ember... (vagy csak én)Egyelőre a 18-140 egész jól tartja magát. Sokat használat ellenére is. Viszont ennek az obinak meg az árazása fura...
Már több obit igazából nem fogok venni, de ha még egyet lehetne, az valszeg a sigma 17-50 lesz, ill. lenne, mert abból várom a "C" verziót, de sehogy se akarnak kijönni vele. Már mindenből van "C" verzió, 17-70, 18-200, 18-300.. stb, de ebből nincs
Van egy sigma 10-20 nagylátóm, a sötét verzió. Olyan szépen, finoman jár a zoom gyűrűje. Adtak hozzá napellenzőt, elég korrekt obi táskát (nem csak egy sima zsák), a 18-140-nél meg örültem, hogy azért az obi és a védőkupakok a dobozban voltak, mert itt meg is áll a mutatvány...szvsz
-
Throme
veterán
válasz
total90 #42479 üzenetére
Így van! Hozzátesz még 5k huf pénzmagot (+ 14, vagy 15 € pffff az semmi ott kint), és vesz egy zsír új, 5 év garis, kisebb, könnyebb, jobb stabis Tami 18-200VC obit (ahogy más is írta neki).
Nem szabad ragaszkodni ahhoz a fostalicskához, csak azért mert nikkor.Elején még nikon párti voltam szemben a 3rd party-val, de az árképzés, a szerviz, a minőség kigyógyított...
-
Kiskopika
senior tag
válasz
total90 #42391 üzenetére
Nincsen, normal autofukuszon van. De most azzal nyugtatom magam hogy kb 70mm ok, aztan kezd el szetesni a kep. Lehet tenyleg ez a max amit es ennyi. Most epp nalam a gep es utba esik a nikon bemegyek megkerdem toluk, hogy ez igy rendben van e. Bar nem szeretem az ilyen kerdezoskodest mert mindig hulyenek vagyok nezve.
-
Kiskopika
senior tag
válasz
total90 #42081 üzenetére
Semmi extrem nincs. Szinte csak targy, vagy porte foto fokent. Videozni soha. Ma pl egy szulinapi buliba nappal lakasba A modba kulso vakuval, 112. Kepet csinaltam es 69% maradt. Semmi extra vissza nezegetes parszor ellesseg ellenorzes es egyszer atszaladtam az osszes kepen. Nem ertem hol a hiba, holnap adok neki egy resetet hatha eszhez ter
-
randras_83
addikt
válasz
total90 #41874 üzenetére
ja ne érts félre, nem vagyok elájulva én se, nem véletlenül van D750-em. A pro üvegek mindenhol rohadt drágák.
(#41872) PuMbA : egy oka van annak hogy a Canon obik mennek a Sonykon, rohadt drága a natív üveg, canon meg olcsóbb, kb ennyi. Hozzá teszem a Sony váz+sony üveg is elég jó páros, főleg a felső szegmensben.
(#41876) kutga : én is elgondokodtam, tavaly év végén, hogy váltok Sonyra, csak a kíváncsiság miatt, de az EVF messze nem ér fel a rendes keresővel, plusz kicsi a váz, és ha már ráaksztasz pl egy 70-200 f/2.8-at máris oda a méret beli előny.
-
-
-
Bass
addikt
-
rekid
addikt
válasz
total90 #40132 üzenetére
Jellemzően akkor kellene amikor nincs más út a normál expóhoz. Ez pl. erdős helyen készült ahol nem sok fény volt. Nyilván akartam egy kis mélységet így maradt az ISO emelés. (Állvány nem volt..)
m3ss: Hirtelen ez volt kéznél, este rakok fel egy gépből kiesett raw-ot. Nyilván az elrontott expo miatti "visszahúzások" más kategóriába tartoznak ott jön a zaj is azzal nincs is gondom.
-
mikrofon
veterán
válasz
total90 #40124 üzenetére
A kiszolgálást én az alábbi módon értem:
pont a spórolás kedvéért érdemes a vázaz és az obit rendszerszemlélettel, egy rendszernek tekinteni. Tehát, ha valaki fotófelszerelést akar vásárolni és szeretné a legjobb árértéket kiválasztani, akkor célszerű az obit és a vázat összehangoltan venni. Tehát teljesen fölösleges sok tíz százalékos felárat fizetni azért, hogy legyen egy jobb szenzor, ha az obi miatt úgy sem tudja a szenzorban rejlő maximális lehetőségeket, pl.: maximális felbontást kihasználni. Tehát pénzt lehet megspórolni, mondjuk pl.: utazásra, hogy hódolhassunk a fotózásnak. Vagy csak úgy, vagy csak kicsivel jobb vázat veszel és kicsivel jobb obit.....
VGA / CPU témát nem ismerem. De ezek szerint ugyan olyan lehet.
Hiszen ha azért veszel jó szenzoros gépet, mert szükséged van a jó szenzor adta lehetőségekre, akkor szükséged van olyan obira, ami képes kiszolgálni, kielégíteni a jó szenzor működéséhez szükséges feltételek.
Persze mind ez teljesen felesleges is, de akkor minek a jó szenzor, minek ad érte valaki több pénz. Én ezt nem értem.
Ez egy kicsit olyan nekem mint a fogyasztói társadalom vs. tudatos vásárlás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Milyen notebookot vegyek?
- E-book olvasók
- Motoros topic
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Reklámblokkolók topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest