- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VivienR
tag
válasz
Papa-Het #51589 üzenetére
Egy ideig én is mérlegeltem ezt, hogy megéri e nyomtatót vanni. Ha jól van kalibrálva, vagy kalibrálod egy relatív olcsó tintasugaras nyomtató is tud jó képeket nyomtatni. Ugyanakkor, ha nem nyomtatsz rendesen hamar be is száradhatnak. A másik meg az otthon rendelkezésre álló falméret... A3 és a feletti méretben meg egy jobb nyomtató alapból 300k-ról indul, és még jönnek hozzá a tinta költségek, amit, hogy ha rendesen életben akarod tartani a nyomtatót akkor legalább kéthetente, hetente érdemes vagy karbantartó funkciót használni, vagy nyomtatni, amivel megintcsak fogyasztja a tintát. Hamar költségessé tud válni. Persze lehet venni utángyártott pigment tintát, kérdés, hogy rá tudod e venni a nyomtatót, hogy elfogadja, ha utántöltöd, megfelelő minőségű, hogy ne süljön be. Esetleg még kalibrálni is kell.... Úgy voltam vele (Cannon Pixima Pro 10-ben gondolkoztam), hogy ez hamar megenne egy rakat pénzt, és annyiból sokáig tudnék nyomtatgatni máshol is, végül inkább járok el nyomtattatni.
Üveg mögött meg egy nem pigmentes és felület kezelt nyomtatvány is relatív jól bírja. Nyilván a pigmentes, felület kezelt nyomtatványok sokkal jobbak, de még mindig olcsóbban lehet kijönni, ha nem nyomtatással szeretnél üzletelni, hogy eljársz nyomdába mégha pigment nyomatot készítenek. És akkor még a papírok világa....
Ha nagyon bele szeretnél mélyedni a nyomtatók világába, akkor tudom ajánlani Jose Rodriguez Photo Printing Techie youtube csatornáját, meg Mitch Boyer videóit is kedveltem, de már nem foglalkozik vele. -
kuyarashi
őstag
válasz
Papa-Het #51589 üzenetére
Szerintem ez emberfüggő. Valaki megelégszik az otthoni nyomtatással (50.000 Ft-os tintasugarassal), más meg a labormunkában is talál hibát.
Profi fotópapírra otthon is el lehet érni jó minőséget, de valószínűleg drágábban, mint amit a boltban kérnek érte, illetve A4 lesz a max. méreted, mert ennyit tud a printer. Esetleg beruházol egy A3-asra, ha az elég, de azok már elég húzósak árban.
Szóval a nyomtató, meg a nyomtatás költségén évekig lehet nyomtattatni erre szakosodott üzletekben. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
Papa-Het #51366 üzenetére
A D700-800-810-850 vonal nagyon bejött a Nikonnak. Ez volt a megfizethető profi kategória.
A D800 már idős gép- persze semmivel nem rosszabb mint amikor megjelent. Arra célszerű figyelni hogy az a típus amely kifut a támogatottságból, ahoz előbb-utóbb egyáltalán nem lesz alkatrész. Ez pedig a használt árakon is meg fog látszódni.. mert semmi nem tart örökké.A fenti gépek fogása parádés. Munkagépek. A Z6 a Nikon első probólkozása volt milc téren, és mindössze 4 éve jelentek meg. Az 1 kártyaslot, a portrémarkolat hiánya és pár apróság miatt nem hozza azt kezelhetőségben mint amit pl a D810-850 ad, de másban pedig sokkal segítőkészebb. Pl jópár feladatnál előny hogy azt látod a keresőben ami a szenzorra fog kerülni. Vagy videoban ég és föld a két rendszer. Tehár vannak előnyei-hátrányai mindkét iránynak. Az objekítvek ne legyenek döntőek... de a Z-re való natív cuccok mocsokdrágák. Mindenhez képest. A régi obik pedig sokszor szándékosan nem mennek rajtuk, de pl G-s Nikonokkal nem lesz problémád. Tehát az 50 1.8 G az simán fut, és a Tamron telét is le tudod cserélni egy Nikon 70-300-ra ami megint jól működik. A Tamron 24-70 G1 pl nem tud hibátlan működést hozni a Z vázon, de a Nikon 24-70/4 Z 160e-ért meg tökéletes. Hobbyra meg pláne.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
Papa-Het #51364 üzenetére
Z6-on a Sigma szinte biztosan nem fog menni. Újabb Sigmák esetén (amin már nincs rekesz állítási lehetőség) ott is van ami nem működik normálisan... pl Sigma 150/2.8 makro is ilyen volt. Art Com Sport széria ami tuti fut.
Tamron- ha van nálad eredeti fájl, akkor van olyan exif olvasó amibe meg tudod nézni az obi szerialjat is. (Opanda pl ilyen volt) Ha ez a VC Tamron akkor van esély.. de az nem azt jelenti hogy elégedett is leszel pl az AF sebességgel vagy pontossággal.
D810 hazai reális eladási ára 320 körül van. Mint egy D750... kb, az picit újabb és picit jobb az AF. A Z6 ennél itthon drágább. Plusz 60ezer nem igazán találsz ftz adaptert. (persze ha jól értem nem itthon veszed, de nem nagyon hiszem hogy az arányok kint mások lennének a használ piacon) Szóval a Z6 drágább, és az obik lutrik lesznek.
Nikon 28-70/2.8 - szerintem teljesen felejtős. Még filmre optimalizált, sosem volt tökéletes. A 24-70-es utód első generációja sem jó választás, a tubusa gyenge. De ott legalább az AF motor már más. A 28-70-hez max pár hazai meter tud még alkatrészt... de azt is drágán, ha egyáltalán van hozzá. A 28-70 ára felett picivel vehetsz Tamron G első szériás 24-70-t. Ott van stabid, és jobb rajzolatod. -
szacsa82
tag
válasz
Papa-Het #43384 üzenetére
Nekem van pushpull 80-200, és elégedett vagyok vele, bár én 100k fölött fizettem érte, mondjuk a 220volt-tól garanciával véve. Való igaz, hogy 2.8-on lágy, és nekem 200-on sem tud éles lenni. viszont 180-ig marha jó képeket csinál. Néha féltem az állványt, le ne törjön alatta, mert nincs rajta állvány gyűrű, ezért baromira orrnehéz a cucc. Emiatt videózásra is kompromisszumos, mert annyit ráng, mire stabilizálódik, hogy addig oda lehet a heyzet. Egy alkalommal éjszakai timelapset csináltam vele és közben eleredt az eső, sz*rrá ázott, de miután kiszárítottam, ugyanúgy működik, mint azelőtt, ettől azért megnőtt a szememben. Mindemellett ha jó a példány, árértékben szerintem nagyon jó, főleg, ha tényleg olyan olcsón megy. Azért ha nagyon gazdag leszek, veszek egy 70-200-at helyette én is.
-
randras_83
addikt
válasz
Papa-Het #43384 üzenetére
2.8-on lágy egy picit. Ezek kb örök élet + 1 év (IDDQD nélkül is)
Igaz csak pár kattintasra volt nálam, nem forog ha jól emlékszem. Amire érdemes figyelni hogy az AF - MF kapcsoló rendben van e. Volt egy két gyűrűs példány a. Kezemben amiben nem működött megfelelően 90k-t kért volna a Nikon a javításért, és mivel ez is régi obi így ennél is GTK. Sportra nem lesz tuti, arra jobb a VR I, portrézni jó. Ja és nehéz. Kérdés mennyiért, és hogy az megeri e neked. AF-S 80-200 at ne vegyél, ebből még a két gyűrűs is tuti azok is 140-160 körül mennek vagy mentek amikor nézegettem. -
Viperator
őstag
válasz
Papa-Het #42882 üzenetére
Nemrég megjelent a legújabb Tamron 100-400, van benne mikroprocesszor is. Ezt jó lenne kipróbálni...
Idézet: "A rossz fényviszonyok között is kompromisszummentes, szabad kézből történő fotózást a két beépített processzor teszi lehetővé. A két rendszer párhuzamosan dolgozza fel a fényképezőgépből és az optika saját szenzoraiból érkező jeleket, így biztosítható a gyors élességállítás és a képstabilizálás is."
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
Papa-Het #42882 üzenetére
Ez volt talán a Nikon első vr-es obija, szóval a stabitól sokat ne várj, a fókuszt vázmotor hajtja, és nagyon lassú, tele végén erősen lágyul, valamint használtan 2x annyiba kerül, mint a Tamronod. Nem foglalkoznék vele.
Előrelépést ennek az új vr-II változata jelentene, vagy a szintén újnak számító Nikon 200-500. Ezek viszont jelentősen drágábbak.
-
Throme
veterán
válasz
Papa-Het #41129 üzenetére
Nem biztos, hogy tudja a kérdező melyik a full frame-re is jó tele, a kettő közül. Ez a "fícsőr", hogy FF-re is jó nem tudom hány embernél lesz előny. Belépőről nem sokan ugranak egyből FF-re, főleg, hogy mellette nem FF obikat vesz.
"Fém bajonett, masszívabb, viszont nehezebb"
grammokban mérve az lehet.
Az állványra érdemes odafigyelni. Kezdésnek használtam ilyen panorámafejes állványt. Amíg nem raktam fel a telét még használható is volt. Aztán pont hogy az 1.5kg cucc, ami orr nehéz ráadásul, jelentett szívást. Megfogta, csak nem ott ahova állítottam, hanem kicsivel mindig lejjebb.
A tamron obid VC-je lehet hogy hangos, cserébe hatékonyabb a nikkor-énál.
Annyi előnye még van a nikkor-nak, hogy a VR 3 állású. Van csak függőleges stabilizátor állása is.
Svenkelésnél jöhet jól.(#41128) mahoni:
Ha tehetitek személyesen vegyétek át a 35mm-es lencsét. Próbáljátok ki vásárlás előtt. Auto állásba a gép, és tág rekesszel lőjetek pár képet.
Valamilyen tableten, vagy laptopon nézzétek vissza a képeket. A váz kis LCD-jén nagyítani, scroll-ozni nem túl szerencsés.
Macera, de a szervizbe rohangálás/küldözgetés sokkal szarabb történet. Jobb ha nem lesz dolgotok az itthoni nikon szervizzel...Telék közül ami olcsóbb. Még nézzetek utána a tamron 70-300 VC obinak is (a VC a stabilizátor, és csak stabisat nézzetek).
Állványból célszerű a fém gömbfejes verziókat nézni. Ezek megtartják a gépet a telével is ott ahová állítod. Min 3kg-os teherbírású állványok közt nézz szét.
szvsz
-
Kameleon5
csendes tag
válasz
Papa-Het #41121 üzenetére
D700 af rendszerét nem ismerem, előző gépem és jelenlegi másod vázam az egy d3200, aminek szívtam a fókuszával nagyon sokat, most a d610 fókuszával nagyon ki vagyok békülve. Bár sportot nem fotózok. Rendezvények, esküvő és portré a fő profil. Ha nem kell nagy felbontás és magas iso, d700 is szerintem lehet jó opció végülis... színeit sokan dícsérik, ráadásul előző évtizedben is megoldottak vele szinte mindent. Ára eléggé megy le, néztem én is, de nekem a jó szenzor volt elsődleges. Ha most vennék gépet, újra a d610et választanám. Méretileg lehetne picit magasabb, de nem vészes, pedig nincs kis kezem, ehhez képest a D3200at markolat nélkül büntetés volt fogni.
-
Kameleon5
csendes tag
válasz
Papa-Het #41108 üzenetére
Üdv. Nyár végén én az FX vs DX dilemmában voltam, először d7100 vs d7200, de utóbbi új árában sikerült kevés expós d610et vennem és nagyon nem bántam meg. Szerintem ha mindenképp FX lenne, akkor D6xx vázakat érdemesebb szerintem képminőség szempontjából. Lehet szentségtörés dx obikkal használni, de jelenleg átmeneti megoldásként egy sigma 17-50 van. Croppolva kb 10MPix jön ki, ami szinte mindenre elég, ráadásul marad az FX dinamikája és a jó ISO tűrés. Szóval kompromisszumos megoldásként szerintem simán jók lehetnek a meglevő DX obik. Bár mióta meg van a gép rágyógyult az 50 1.8. D700at nem volt szerencsém kipróbálni, de 12Mpix DX módban már elég karcsú lehet. (Kb 5 Mpix) Egyébként némely DX obi bizonyos tartományban kirajzolja az FX méretet még ha vignyettálva is... ....mindez persze szerintem...
-
-
Serius1974
tag
válasz
Papa-Het #41092 üzenetére
Véleményem szerint a D700 és D600 közötti különbség olyan, mint a D300s illetve D7100 közötti. Igaz, hogy elnyűhetetlen és a maga idejében egy remek gép volt a d700, de mint minden digitális technikai esetében a kor lépked előtte. Így-ha a költségvetés mind2 árat elviseli, javaslom a D600-at. Az olajozást pedig cserélni kell a Nikonnak, még-ha egy picit nehezére is esik a Magyarországi márkaszervíznek. Az FX és DX félelmed jogos, az objektívek külön költségvetést igényelnek. Persze vannak kompromisszumos minőségi megoldások ott is.
-
Byk01
őstag
válasz
Papa-Het #40674 üzenetére
Csak a szorzó miatt fölösleges volt, mert a DX telénél is ugyanúgy számolni kell vele. A DX jelölés (mint már annyiszor leírtuk), csak annyit jelent, hogy nem rajzolja ki a full frame képkört az objektív. Az már más kérdés, hogy az FX objektíveknél a gyengépp szélső részek nincsenek rajta a képen, így valamivel jobb képminőséget várhatunk tőlük a szélek felé.
A minőségromlást, gondolom, képernyő méretben láttad, az meg egyértelmű, hisz ha vágsz a képből, akkor a képernyőméretre kevesebb pixel adataiból kell a gépnek képet csinálnia.
-
marcitp
őstag
válasz
Papa-Het #40671 üzenetére
D300 és a D7200 pl ég és föld.
Ez van. Én is szeretem a robusztus építését, ha jól exponálod ki, jó minőséget hoz.
De teljesen más a szenzor az újabbakban, cropnál is jelentkezik igen erősen.
Jobban szeretem kézbevenni a 300-at, fotózni vele ( a gépet is jobban szeretem), de a végeredmény igen erősen a 7200 felé billen. Olyanokat lehet vágni/menteni, ami a másiknál már bőven kuka. (makró/család a fő téma) af-ben is más liga, főleg fényszegény környezetben.
Persze obi és témafüggő az egész, de az alap képminőség teljesen más. És nem rögtön derült ki, hanem kb 1 hét fotózás után, kellő képmennyiséggel. Győzködtem magam, hogy nem annyival jobb. Hát de.
Bár nekem 300-am van, nem "s" (az is volt), az s-et jobbnak éreztem picit szenzorban, mint a símát. Elviekben mást is raktak bele, inkább a D90-re hasonlít, a 300 szerintem gyengébb, mint amit a 90-be pakoltak. -
bandigno
senior tag
válasz
Papa-Het #40261 üzenetére
én használtam DX-en is és most FX-en is...ennyi pénzért teljesen meg vagyok elégedve vele, a stabi bitang jó, bár picit hangos a Nikon VR-hez viszonyítva, az AF sem szélsebes, de bőven ingerküszöb felett van. Rajzolatban megoszlanak itt a vélemények a Nikon 70-300-hoz hasonlítva, de véleményem szerint nagy pixel kukkolónak kell lenni ahhoz, hogy meg tudd különböztetni őket! Szerintem ajánlott! DE írd be ide keresőbe az obit és lesz jó pár hozzászólás! Havonta-kéthavonta előjön a téma.
-
Viperator
őstag
-
Byk01
őstag
válasz
Papa-Het #39339 üzenetére
Ezért írtam, hogy mindenki más, más fotózási szokásokkal, amikhez más obik kellenek. A jelenlegi két objektíveddel le vagy fedve 18-tól 200 mm-ig. Végig tudod próbálni velük, hogy melyik lenne a NEKED megfelelő látószög, és abból veszel egy fixet (már ha nem a 43,5 mm tetszik a legjobban
)
-
Byk01
őstag
válasz
Papa-Het #39327 üzenetére
Városban részletekre teljesen jó az 50-es. A D-s verzió egy olcsó fordítógyűrűvel belépés lehet a makrózásba (a G-s is, de a D-s manuálisan állítható rekeszgyűrűje azért sokat segít). Egyébként meg bármire használhatod, amire a 18-55-öt a végén vagy az 55-200-at az elején használod.
Én szeretem az 50-est, nekem jobban bejön, mint a nagyobb látószögű obik, de mindenki más, van, aki szeret (és tud) közelebb menni.
-
marcitp
őstag
válasz
Papa-Het #39327 üzenetére
Ne nézz hülyének, de street-re olcsón még a 18-105 is jó lehet.
VR sokat megfog gyenge fényben is, a jelölt téma meg talán nem olyan, hogy gyors mozgások miatt kevés lenne a záridő. 18mm-en a szélek taknyolódnak, az igaz. De jó kis mindenes, sokszor volt már téma itt is.
Streetfotóra nem tudom, mennyire kell a fényerő, 1/40-ed a végén is kitartható 24MP-en, valószínű, 12-őn még könnyebb. 40-50e körül megkapható használtan.
Ha árérzékeny vagy, sztem alternatíva lehet.
Meg egyébként nézegethetsz a 300s-re régebbi nagylátó mf obikat is, van rajta ai-gyűrű a bajonett körül, lesz vele fénymérésed. -
nesa
veterán
válasz
Papa-Het #39324 üzenetére
Nem rossz portréra az 50/1,8 leginkább oda ahol nincs fény de még jobb egy 85mm es, egyébként nekem az 55-200vr is jó portréra 200mm en 5,6-on szebb a háttérmosása mint pl az 1.8D nek mert az néha durva köröket csinál.
Én a 35mm est nem erőltetném, pedig nem rossz üveg, nekem valamikor a kedvenc üvegem volt, de a nikon elintézte az örömömet.
-
looser
addikt
válasz
Papa-Het #39161 üzenetére
Kimerítő volt a válaszod és lelkesítő, köszönöm! Egy kolléganőm D3100-asával készült képeit nézegettem és azok is szuperek, de ha lehet, akkor inkább használtan egy komolyabb gép ugyanazon az áron, mint egy új belépő. A D300s-t sem ismertem, sok a változás a D300-hoz képest, ahogy olvasom. Még mindig bizonytalan vagyok, de nagyon köszönöm neked és rekid-nek a segítő hozzászólásokat!
Legközelebb akkor jelentkezem, ha megvan a készülék :-)
Üdv! -
TV Béla
tag
válasz
Papa-Het #38897 üzenetére
A képstabilizátor nélküli objektíveknél 300mm környékén célszerű állványt használni, mert valóban nehéz kitartani.
Én a Tamron 70-300 VC-nél is tapasztalom, hogy 200mm felett még elfogadható, de lágyabb képet ad, főleg a képszéleken.
Így ha tehetem, inkább a VC-s obinál is inkább állványról fotózok, és megfelelően lerekeszelem.
De mondom, azért a 70-300 VC objektívnek kíváló minőségű a stabilizátorja, így kézből is elfogadható képet lehet készíteni vele, az ISO-t azért emelni szoktam, de az a legbiztosabb, ha állványt használunk. -
Throme
veterán
válasz
Papa-Het #38892 üzenetére
Az se sok. Azért érdemes megnézned, mert a viszonylag kevés expo (ha a váz korát nézzük) ellenére írják is hogy látszódik több helyen a használat...
Mondjuk ez a linkelt váz jó példa arra, hogy ha valaki a hátsó LCD védő fólia mellett kardoskodik. Volt már itt pár lájtos vita erről.
Írják ugyanis, hogy azon is látszik a használat... -
Throme
veterán
válasz
Papa-Het #38877 üzenetére
... na lejárt a szerkesztés
még egy gondolat:
"18-70 + 70-300 (VR nélkül)" témában, itt "sötét" obikról beszélünk, és stabi nélküliségről. Ezeknél én semmiképpen nem tartanám gyengébb megoldásnak a 18-55 VR + 55-200 VR kombo-t, ha ezekből tényleg a VR-es verzió van neked. Ha ezek is VR nélküliek, akkor nem szóltam egy szót se, akkor egy kutya, max átfogásban leszel minimálisan előrébb....Ha mégis ilyen tami 18-200 VC, vagy sigma 18-200 OS felé érdeklődsz majd, akkor azt is nézd meg, hogy ezekhez (inkább az előbbi a kérdéses) kell-e, és van -e firmware frissítés D300 esetében (vagy D300s... lényegében tökmindegy)
szvsz
-
marcitp
őstag
válasz
Papa-Het #38815 üzenetére
Kérdezz rá, mennyi egy zárcsere!
az a legrosszabb eset (hogy cseréltetned kell), alkudd le, számold bele, a többi expó meg az ajándék.
De úgy tudom, nagyon strapabíró gépek, és egyre elérhetőbbek árban még a kevés expósok is.
Persze semmi garancia nincs a zárra, de nem szoktak azért elhullani, nem jellemző. -
válasz
Papa-Het #38602 üzenetére
Tapadás - nagyon vékony filcbélés van belül, amitől kézzel még tudod mozgatni, de magától nem fog összevissza csúszkálni.
Ha nagyon kikopott a felc, akkor lehetnek problémák - amit több helyen javasolnak házi javításra, az egy vékonyszigszalag csík a tubus alsó része mentén (pl. így).
-
updog
őstag
válasz
Papa-Het #38599 üzenetére
"vagy a tami 70-300 ezek mind képstabilizátor nélküliek"
Stabi nélküli Tamron 70-300 általában nem ajánlott (bár jó fényben, kicsit rekeszelve, nagyon rövid záridővel, és amúgy is "csak" egy D3200-on... én használhatónak minősítettem egy hét használat után, de ez kicsit több, mint elfogadható kompromisszum
)
-
Dare2Live
félisten
válasz
Papa-Het #38520 üzenetére
Ha jó és nincs több akkor ennyiért jó választás az a D700.
Ha teheted inkább D600/D610 de ennyiért D700 is vígan. Csak tényleg nehogy vmi baja legyen...
szerk: Ránézve azért D700 szenzora érezhetően gyengébb mint a D600/D610/D750é (azoknak ugyanaz),
sött dinamikában egy D7200 is veri. Persze zajban FF verhetetlen, de ott is jobb a D600/D610/D750[link] -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Papa-Het #38516 üzenetére
Csak poénkodtam, szerintem nem kell félni tőle, én vagyok az egyik tag, aki nem szokta lehúzni a D600-at. Egyébként ezerszer le lett írva, hogy cserélik a belét, ha nem is volt, de különösebben elég öket felhívni és megmondják, úgy is az az official.
Nem tudom milyen másra kellett volna válaszaolni.2008-as gép, nem vennék már olyan régit. D600 pont vízválasztó időben, azért ne felejtsük el, hogy az is 5 éves, de jó ár/értéke még, D610-nak olcsón még jobb lehet, de 150k-ért nem sokat gondolkoznék.Nincs még egy ennyiért?
-
Throme
veterán
válasz
Papa-Het #37967 üzenetére
Ezért a pénzért majdnem (kb 15 font híján - én 400-zal számoltam) megkapod a tami 18-200 VC-t, 5 év garival, újonnan.
Az tök jó, hogy megvan a front lencse sapka, de az is a szűrő menetbe kapaszkodik. Lehet 1x elhagyod.
Amúgy vicces, hogy kiegészítőnek - kicsit lejjebb - pont egy szűrőt ajánlanak, mikor a leírásban is szerepel, hogy azt nem fogsz tudni csatlakoztatni a sérülés miatt...Én csak csodállom hogy ilyen kondíciókat is bevállalsz....
Hát, azért hallgas meg mást is innen a fórumról... én biztos nem venném meg.
-
Throme
veterán
válasz
Papa-Het #37965 üzenetére
2 jó lencsét beáldozni, és ráadásul beszámítással, vagyis még fizetsz is... fasza biznisz..... mármint nem neked
Az 55-200-at nem tudom, hogy újonnan vetted, de ha igen, arra van gari.
Repedt szűrő nem hangzik jól, és azt honnan tudod, hogy jóállapotban van? Mondta az eladó... elhiszed?
Az az obi oda let basszva valaminek....szvsz
-
-
-
válasz
Papa-Het #37463 üzenetére
Labortesztek az egy dolog... de szerintem ebben az árkategóriában nem szabad stabi nélküli telét venni, mert csak szopni fogsz vele. Sokkal többet számít (igen, nappal is), mint hogy 200 vagy 300 a vége.*
(*a gyutáv ahogy növekszik, annál kevésbé számít akár 100-200mm difi - pfft, max. croppolsz otthon. nagylátóknál meg sokkal fontosabb - ott pár milliméter is nagy különbséget tehet, amit nem tudsz posztban korrigálni...)
Még egy dolog a bajonettekről: nincs semmi baj a műanyaggal, nagyon túl van ez az egész tolva. Józan paraszti ésszel belegondolva - ha odab*szarintod valamihez egy ilyesmi lencsét, mi engedjen? Tépje inkább le az obi a foglalatot is, vagy csak pfütty, nyekken a műanyag, nagy cucc - leporolod a vázról...
-
r.levente75
addikt
válasz
Papa-Het #37449 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz, nekem mindkettő van. A 18-70 még a d70s optikája volt kitben. Amíg meg nem vettem a 18-55-öt nemrég, addig alapfelszerelés volt nálam a 18-70. Képileg szerintem jobb a 18-55, gyorsabb, halkabb, stabis, viszont kisebb az átfogás. Képileg is jobb, mindkettőt d7200-on teszteltem, szerintem élesebb is. Ha még a videózásban is gondolkodsz, nem kérdés.
-
válasz
Papa-Het #37443 üzenetére
Ez alapján a stabis 18-55öd van, nem? Azt nem cserélném le egy baromi régi, 6MP-re belőtt obira, mert nem kapsz vele jobb képeket.
A szűrők meg megint egy más tészta (pun fully intended). UV-t felejtsd el, lófaszt sem ér - CPL-nek lehet értelme bizonyos gyutáv felett, ND is jó, ha állványozol statikus témát.
Összességében - felejtsd el, erre én nem adnék ki pénzt, mert csak megbánod.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Papa-Het #37069 üzenetére
Én 18-105VR-t cseréltem le Tamron 18-200-ra. Minőségben nem volt panasza 18-105-re, de ennek mégis csak nagyobb az átfogása, kedvező az ára, na meg a 5 év gar. sem elhanyagolható.
-
-
Throme
veterán
válasz
Papa-Het #36802 üzenetére
Ma már elég jól le van fedve a hobbi kategória AF-S obikkal.
Ezek mind motorosak, akár zoom, akár fix. Ezen felül a tamron/sigma fronton is találsz használható lencséket (17-50, 17-70, 70-300...stb, stb, stb), melyek mind motorral szereltek.
Ha manual-ozni akarsz, akkor oda valóban kell a haladó váz. Nem csak a motor, de a kereső miatt is.Nikonnál kihajtható LCD-t csak a két véglet ad, belépő és a FF. Hozzá teszem sajnos. Majd a 7300-nál talán kihozzák , mint világra szóló újítás.
7100-nál sávosodás léphet fel bizonyos körülmények közt. Erről kimerítően vitáztunk 1-2 hónapja. Visszakeresheted ha érdekel.
Én továbbra is ajánlottnak tartom, más ezzel vitatkozna.7200 teljesen jó, csak még drága (persze ez egyéntől függ).
Ha canonra váltasz, akkor bukóval kiszállsz a nikonból , és kezdheted előröl....
A 7000 ajánlott (bár itt is voltak AF problémák), a szenzort leszámítva nem csak a fókuszmotor, ami többlet. Ergonómia, kereső mérete, AF pontok, AF tuning, 2 kártya hely, több gomb, szigetelt, masszívabb váz... stb stb.
szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák -Új-
- Nikon Z50 II kit DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, & (DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest