- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
Neked elég rossz az ítélőképességed, egyáltalán nem bántottál meg. Nem tudsz
.
Bedobsz egy - nem tudom mennyire megalapozott - véleményt és kaptál rá egy reakciót....
Ha rákeresek a canon gumi lejövetelre, akkor kapok találatot.
De mivel te nem tapasztaltál ilyet ezért nincs ilyen.... értem....érzékeny vagyok ... ok...Aztán rákerestem a fekete pötty misztikumra is, hát mit látok [link] , vagy egy másik canon esetében is létezik a jelenség...
(most csak 2 példát dobtam be....)Azért mert nem vagy teljesen tájékozott (eddig én se voltam ) canon fronton a hibákról, attól az még nem biztos, hogy okot ad a nikon ekézésére.
Ezek általános problémák és előjöhet bárhol. Szerintem ebben a kérdésben nem lehet egyetlen márkát kiragadni. Neked sikerült.
no offense -
Throme
veterán
"nincsenek cápák a keresőben"
Beindult a népmese" igaz, én most a felső kategóriáról beszélek"
Köszönjük! ödémát belépő nikonnal....A D5000-ret is nagyon kellemes használni, 9 éve megvan.
D7100 6 éve, ezt is kellemes használni. Nem vált le semmi és asszem a d5k-ban van pár fekete pötty, amit nem is látok, csak ha ég felé fordítom és bebandzsítok a keresőn belülre... életszerű...Nem tudom mikor volt itt utoljára kereső porosodás az elmúlt évekből, talán pár hónapja 1 és a mostani.
Ebből már temetni kell a márkát....
Milceseknél van egy srác akinek kb 2 hétig volt egy - asszem - 700D-je. Most akkor emiatt temessük a canont... -
rekid
addikt
APS-C + UWA? Nemá, úgy hogy ott az egyik legjobb FF canon.
Nem jössz ki sokkal olcsóbban és kényszermegoldás ami meg nem is olyan jo.. Ha nem kell asztróhoz és lesz állványod akkor 2.8 sem kritérium úgyis rekeszelsz.
Nekem a 17mm meg az APS-C d7100 kevés, látod mindig szívok a panokkal. Nem tudom mennyire szoktad meg a kezelést és több tárcsát de egy d5xxx szériával t'k'nszúrod magad kezelhetőség szempontjából.
Pl. Samyang 14mm?
-
Zotya21
senior tag
hát szerintem ha jó az üveg akkor nappal majdnem mindegy hogy fullframe vagy aps-c
éjjel azért már nem
nikon d5500 ra is van akár samyang 10/12/14mm is csak sajnos manuál
mondjuk a 12 vagy 14 közül az egyik lehet csak milces
de ha már van egy 5d mark IV akkor majdnem annyi rá a 16-35 mint egy d5500 + 1jó obi
akkor már vennék a canonra
-
*Ropi*
félisten
-
jasonka
aktív tag
"Csak akkor azt nem értem, miért kérdezel."
A kérdésem nem az volt, hogy D5100-as gépvázat mire cseréljek, hanem az, hogy mi lehet a különbség a z 5100, az 5300 és 5500 kijelzője között, amiben a két utóbbi gyengébb - mivel szerintem számomra ezek a megfelelők..
Ennélfogva értelmetlen a felvetés, hogy a három közül a negyedik lenne a jó választás... (ezért lettem egy pillanatra "kissé nyugtalan..."
- pláne, hogy 2 hsz-ban is ez szerepelt... )
De már megnyugodtam - és te is nyugodj meg, valóban azt csinálok, amit akarok, azt veszek, ami tetszik.Üdv neked !
-
jasonka
aktív tag
NEM és NEM választom a D7xxx sorozatot !
1. KELL a kihajtható LCD kijelző ( nyomós indok)
2. Nehéz - épp elég cipelni az objektíve(ke)t ill. a rendszervakut (gyenge indok, de indok )
3. Nincs annyi pénzem rá... (még nyomósabb indok)(Használtból pedig csak objektívet veszek - alapos próba után - gépvázat NEM !)
-
Throme
veterán
Ezt mindig úgy írjátok, mintha egy belépő keresőjében nem lehetne komponálni, vagy egyáltalán látni. Aki a kicsit nem becsüli....
D60-nal lőttek itt képet, mára eltűnt forumozók, amit az ff tulajok is megirigyelhetnének.A wifi fikázása meg egy divatos húzás. Menőség. Belépőn igen is egy kötelező funkció kéne, h legyen, a gombhiány miatt. Felgyorsítja a kezelést.
Ami tényleg hiányosság belépőben az az af tuning. Ezt még bele kéne tenni. Ez nem a "gazdagok" kiváltsága kéne, hogy legyen. Belépőn is használnak sokan fixet. F1.8-on már látható a fókuszhiba...
De vegyen persze 7x00 vázat, vagy akkor már egy régi d700-zat, az már ff! Kereső, zajmentes képek...
-
-
Throme
veterán
Én is zarándokoltam a Fóti útra párszor, eredménytelenül, szóval bánja a faxom hogy mi lesz velük. Ha már gondolkodni kell, nem csak az 1000x megcsinált rutin melót pörgetni, akkor ráírják a munkalapra, hogy nem találtak hibát... ezt a csehek is meg tudják csinálni...
Szerintem csak annyi lesz a különbség, hogy megnő a szervizelési idő a logisztika és utaztatás miatt.
Ha nem garis a cumó, akkor még a költségek is nőhetnek a mi kárunkra....Majd kiderül mennyire precíz az új szerviz.
Arra is kíváncsi lennék, hogy az anyacég, vagy a szervizközpont bármikor is ellenőrizte az itthoni csapatot, hatékonyan. Úgy értem, nem csak a riportokat, meg a színes grafikonokat nézegették egy laza péntek délutáni szieszta meeting-en...
A német szervizről sincs infó. Eperkutya anno dicsérte őket, és tuti nem olcsóbbak a magyarnál, csak lehet rájuk nem volt panasz...Majd a kezdők, vagy a kompaktnál jobb minőségre vágyók vesznek milcet, canont (bár a canon szervizelésről is hallottam rosszat..). Nem muszáj nikont venni.
Mi senkinek nem vagyunk piac, semmilyen téren. Ha van is képviselet, akkor jóformán Bp. mert ott van elég lélekszám...
(#34490) marcitp : DX-ből sem minden szűnik meg minden: #34486
AF állíás, gumicsere, szenzortisztítás ...pfff -
Larry303
addikt
azért ez nem ilyen egyszerű, napos árnyékos részekkel mit csinálsz? szvsz digitális fényképezésnél érdemes csúcsfényekre expozni....ez nem film...márpedig ha csúcsfényre expozol, nagyon sok reallife szitu van amikor brutálul bebuknak az árnyékok, középtónusok...itt nagyon nem mindegy milyen áron tudod őket visszahúzni.
nagyon sok "jól kiexponált kép" egy nagy fehér folttal adja vissza az égboltot, köszi de inkább nem...inkább örüljünk neki, hogy ilyen dinamika átfogása van...én nagyon erősen gondolkozok már régóta egy váltáson, de csakis a video része miatt...az, hogy wb ben a canon kissé pirosabb (tudom hogy nem ennyire egyszerű, de most hadd sarkítsak) és tény, hogy alapból szebben adja vissza a bőrtonusokat pl, sokkal kisebb plussz nekünk, mivel úgyis rawban fotzunk, és egy idő után kiismered annyira a szetted, hogy tudd akép készítésének idején, hogy fogod majd rendberakni...az af meg bőven széria ill obi függvénye is..tudom, hogy amire te használod ott azért ez fontos szempont. -
Dare2Live
félisten
"de azért helyes expo esetén ennek akkora jelentősége nincs"
na de az egész fényképezés egy ideje ilyen.... minek 16(10)mpnél több? minek tiszta iso3200(1600/800)több? minek ilyen fantasztikus dinamikatartomány?
Miközben és persze fel lehet rajta szisszenni de baromi jó dolog Nikonnal, hogy egy expoból lehet "HDR"t csinálni mert baromira jól bírja a csuszka huzogatást, ha véletlen -2n hagytam expo korrekciót simán visszahúzható és ha ott volt a nap, sötét, akármi simán nem bebuk/kiég... Ezen a területen pedig D600/D7000 óta Nikon nagyon ellépett.
-
-
glaci
őstag
Akkor én jelentkezek is értük.
A nagybácsimnak van m42 obiparkja még nagyon régről.
Eddig nem vonzott különösebben, mert nagyon utána kellett volna járni, de ha már az adapter keresgélést megszúm, akkor egy próbát lehet, hogy kellene tenni vele.
Azt hallottam, hogy ezekkel a közel fél évszázados üvegekkel nagyon "különleges" képeket lehet lőni.
Lehet, hogy el kísérleteznék vele egy kicsit ... -
t_a_m_a_s
addikt
Vinni fogják mint a cukrot...
Nem akarom a szokásos vesszőparipámat előrángatni, de a 750 pénz az ugye kb 2500 juró, a hanyatló nyugat hasonszőrű német mérnökének nem egész egy havi fizuja (jobb esetben bő félhavi). Arról meg nem a Nikon tehet, hogy az én egyhavim meg nincs egy ezres... Tehát nem olyan vészesen drága ez, csak nem mi vagyunk a célközönség.
-
Semmi sem elég, mert semmit sem tudunk megvenni
Örülhetnek végre a szögbeverő DX gépet várók is.
Végre talán már kidobják a D300 posztereket meg kulcstartókat...
Ezek a melós gépek, de nálunk a hobbira szánt gépekkel akarnak az emberek dolgozni.Ezt a DX technikát tegyék bele egy kisebb-olcsóbb vázba is
Csóringer... mi?
-
Serius1974
tag
Nem teljesen értem a logikát, melyben a Nikon DX vonalat említed. Az teljesen jogos, hogy a D3xx és D5xx semminemű professzionális utat nem mutat. Viszont azért a D7100 és D7200 használható, jó képminőségű váz, melyben megleli egy kisebb pénztárcával megáldott fotós is a számítását. Illetve a másik mozzanat. Mivel jobb az előbb említettektől egy 7D? Mert szerintem van pro és kontra, de azt kategorikusan kijelenteni, hogy a 7D profi, a 7k...meg nem, szerintem nem lehet.
-
Throme
veterán
Kolléga is ezeket az érveket hozta fel (AF, buffer...stb). Én kíváncsi leszek mennyire lesz kapós ez a váz.
A d400-ra áhítozókat jól kiéheztették. Szerintem már beleugrottak valamelyik d7xxx vázba, vagy FX-re váltottak. Azért az a 2000$ az eu-ban 2000€ lesz.
Nem keveset kell spórolnod...Persze spekuláció az egész részemről, és nincs infóm pl a canon 7d mark II eladási statisztikáiról.
-
Larry303
addikt
hát semmi komoly, csak ennyiért kicsit többet vártak a népek
van közvetve 14-24 egy darabig most rá volt gyógyulva a vázra, parádés az az üveg szó sem róla, de az 1,4 az nem 2,8
mondjuk nemigen volt eltekreve 24 felé...szal a 20 1,4 ilyen szempontból tuti befutó...de amásik odlalon meg, az hogy ott lenne a 35ös vége f2 az is vonz....
van egy 18-35 öm is én azt áldoznám be vmelyikért...amúgy az is brutál jó kis üveg tájfotozni sztemaleister: helyesbítenék, hogy szarnak azért nyilván nem szar, csak ennyiért legalább azt várnám, hogy legalább olyan éles legyen mondjuk mint az elődje...
mondjuk engem nem érint sem ez sem az elődje -
Larry303
addikt
-
aleister
veterán
Én is reménykedtem, hogy ha kijön majd az új 24-70 f2.8 VR, megindulnak lefelé az árak. Kicsit még vártam is, hogy elmúljon az újdonság faktort. Hát nem. Az árak nem mentek le, ellenben ez megfizethetetlenül drága.
(#28892) spanyoll
De ki ám.
PZ-n bent sincs a DX tesztek között. Élből FX optikaként kezelik.(#28894) A Zéé
A vicces, hogy pedig ez a tényleges áruk. Kitben azért annyi amennyi, mert együtt a két külön termék kicsit olcsóbb.(#28893) Salex1
Rendben van az AF-je. -
t_a_m_a_s
addikt
Eléggé elszaladtak az árak minden tekintetben, sajna. Illetve a mi fizetéseink nem nagyon szaladgáltak az árak után...
Gondolj csak bele, a belépő szinten és a kifutó 5-ös szérián kívül minden baromi drága. D5300 + 18-140: negyedmilla. D5500 + 18-140: 300K. Kitobi kategóriás (és ezt én sem a szó ledegradáló értelmében használom!) 18-200: 225K, 18-300: 207K, 18-140: 165K. Esztelen ár mind... Főleg ha azt nézzük hogy az új Tamron 18-200 meg 75K.A fotózás drága hobbi lett megint, nehéz úgy nekimenni, hogy az ember segge kivan a gatyából. Persze ha átszámolod Euróra, akkor a D5500 + 18-140: kb 1000 Euro. Itteni hozzám hasonló mérnökembernek 1 havi zsetonja, német mérnökembernek meg egy heti zsetonja... De ebbe kár belemenni, belegondolni, mert nekünk az itthoni zséből "kell" megvenni. Szóval nem ők élnek hol, hanem mi...
-
-
törölt tag
A Te saját tapasztalatod számomra ugyanúgy olvasmány, mint bármilyen más tulajdonos tapasztalatai. Márpedig igencsak sok tulaj írja, hogy hihetetlenül kis behatásra tört le a bajonett, illetve csak úgy spontán beállt az AF vagy a zoom. Ezzel szemben van a Te egy darab véleményed.
Mondok én is saját tapasztalatot: 70-300VR 300-ra kitekerve ~1,5 m-es zuhanást követően a kemény, száraz talajon landolt, a belső tubus élére (ahol ugye a szűrőmenet is található), kb 60°-os szögben. Köszöni szépen, de az obi és a váz is a mai napig teljesen hibátlanul működik. Semmiféle romlás nem tapasztalható egyiknek sem a paramétereiben. Az obi ugyanúgy gyorsan és pontosan fókuszál, a zoom ugyan olyan, a vázban sem akar leszakadni a tükör vagy a redőny... Ahogy anno a 18-55-ömet itthon sikerült levernem az asztalról, a parkettára koppant, és szépen végigszánkózott a szoba túlsó végéig. Ennek sincs semmi baja. De van egy régi, kb noname 135-ösöm is, ami viszont az előszobában fogott földet vagy egy méter magasról, ahol a padlólapról felverte a mázat. Igen, ez még egy tisztán fémtubusú és szerkezetű obi. Ennek sem lett semmi újabb baja (a rekesz már régen is tohonyán ugrott be a helyére, szóval f4 felett kb nincs értelme használni, mert minden beég). A Heliosba is sikerült már belefociznom, az sem lett rosszab, mint volt.
Szóval kérdés mi a nem rendeltetésszerű használat. Szerintem ez az. Az, hogy leesik, az nem. Az baleset, ami bármikor, bárkivel és bármivel előfordulhat. A fent említett legkevésbé sem csúcskategóriás obik ezeket könnyedén elviselik. A 24-70-ről nem ilyen történeteket hall.
energomatt: Azért a Sigma és Tamron 17-50 és 17-70-ek esetén sok fókusztévesztésről hallani, illetve arról, hogy mindenképpen csak és kizárólag több példány kipróbálása után szabad megvenni egyet belőlük, mert akkora szórással készülnek. Itt a topicban is mindenki ezt ajánlja.
Kitobik egyébként érdekesek. A Nikon 24-85-ről kb csak jókat hallani, a képminőségéről is. OK, FF obi, de ettől még alapvetően egy kitobi.
Az nem sznobizmus, hogy adott keretből a legtöbbet akarja kihozni az ember, az ésszerűség (bizonyos határokon belül persze). Az viszont már sznobizmus, amikor valaki kb csak árkategória alapján ír le valamit. Vannak pl drága Beats fejhallgatók is. Ettől még azok nem lesznek jók. A Beats Studio pl minőségileg elmarad még a Maxell RetroDJ-től is. Pedig utóbbi még tizedannyiba sem kerül (75k vs 6k). De a Te gondolatmeneted mentén egy felsőbb középkategóriás mp3 lejátszóhoz (mondjuk iBasso DX50) jobban illik a Beats. Csak azért, mert az a drágább. Mert ugye a 70k-s lejátszót csak megalázza az ember a 6k-s fejhallgatóval, ahhoz illik legalább 75k-ért venni, és ebből a szempontból a bícc jobb. Persze ha a 6k-t túlzásnak tartod, akkor helyettesítsd be mondjuk egy Beyer DT770Pro-val. Az 45k körül ízzé porrá alázza a bíccet. De nyilván az sem elég jó egy 70k-s lejátszóhoz.
-
törölt tag
"Nem kéne ezeknek az olvasmányoknak felülni."
Azt ugye tudod, hogy az SLRGear vagy a Nikon Rumors fórumos hozzászólásai és a Te itteni hozzászólásod pont ugyan ebbe az olvasmány kategóriába tartoznak? Szóval akkor ugyan úgy nem kell felülnöm annak sem, hogy Te meg azt állítod, hogy nem törékeny. De itt van még pár példa, ami a nem éppen strapabíró konstrukcióra utal: EPUK, flickr
Szóval a jelek szerint csak nem annyira elnyűhetetlen.
-
lmaresz
aktív tag
-
-
Lassú Víz
addikt
Azért abban nagy truváj nincs, hogy az FF f2.8 =/= mFT f2.8.
Ha kell az a mesés mosás meg kell venni a nagy szenzoros vázat és lehet örülni, meg cipelni. Ne gyere az 50-200 súlyával, mert a te 70-200-addal azonos látószöget és fényerőt a 360 g-os Pana 35-100 ad abban a rendszerben.Azért valahol jó lenne azt hinni, hogy aki eltapsol egy E-M1 árát, tudja mit csinál.
Abban egyetértek veled, hogy kár lebeszélni a nagy szenzorról azt, aki arra vágyik. Lehet megveszi az olcsóbb APS-C vázat, de valahányszor hazamegy egy fotózásról mindig lesz benne egy hiányérzet. Márpedig ennek a dolognak egy amatőrnél a kedvtelésről és örömködésről kell szólnia. Ha a birtoklási vágy okoz örömet, arról, ha a homogén egyszínű háttér nézegetése
, akkor arról.
-
14-24 akart lenni, csak a mostani Sigma miatt írtam el.
Nem tartom magam profinak, de amatőrnek sem. Nekem a D5000 kézre állt, jól be tudtam állítani, hogy vakon tudjam használni. Ehhez képest a D7100 meg talicska volt ilyen terén. Nem tudtak olyan kiosztását csinálni, ami kényelmes lett volna és közel egy év alatt me szoktak meg.
Melorin: a válasz Neked is szólt részben.
Per pillanat úgy néz ki a dolog, hogy a 14-24 f2,8 lesz.
D800-at meg 2 perce vettek meg E-Bayről 😁 -
zool1
őstag
Total90: Full-frame alatt már nincs is élet...
Szerintem egy lelkes amatőrnek a dx vonal untig elég lehet d7200 pld. És hozzá persze ha telik fényerős obikkal elég ütős páros lehet! De! Aki teheti és tetszik neki a full-frame, miért ne vegye vs vigye.
Nem vagyunk egyformák.
-
-
aleister
veterán
Nálam most volt egy 50 1.4D. Relatív olcsón az enyém lehetett volna, de inkább nem. Szembe fényben tök kontraszttalan és lágyabb mint az 1.8D. Korábban próbáltam az 1.4G-t. Ott konkrétan rosszat nem tudtam mondani az obira, viszont semmi extrát sem az 1.8-hoz képest...ezzel szemben az anno 120-ba fájt boltból.
Egy Sigma Art-ra lennék kíváncsi, de amilyen retek fókuszuk van azoknak, félek, hogy abból is csalódás lenne.
-
törölt tag
A VR2-től semmivel sem jobb ahogy tesztek alapján látom. Viszont a vignettálás sw korrigálása egy dolog. A sötétedést eltünteti, de a részletek és az élesség attól még azokon a részeken jóval gyengébb lesz. És figyelembe véve, hogy sokak milyen roppant fontosnak tartják a sarkopk élességét és részletességét, nem éppen jó pont a komoly vignettálás.
-
amulet
senior tag
Mindenkinek köszi a hasznos infokat. Csak azert kerdeztem mert a d7k váz tetszik es most azt hasznalom. Elojon a back focus és gondoltam a 7100 már jobb. Közel 70e a különbség és nem tudom megér-e annyit. Nrg a d300s jöhetne szóba de ott meg ugye az iso 200 a problémám
nem egyszerű
-
Larry303
addikt
te nagyon félre értessz engem, vagy csak szimplán nem olvasod el amit írtam.
btw az megvan, hogy a d7100 fokuszrendszere kvázi egy FULLFRAME D4 reinkarnáció?
hobbyra über gép a d7100 és melóra is nagyon sok területen be lehet fogni.
sokkal valósabb problema a banding.
a kérdező meg csak tisztában van a dx fx különbségekkel...az, hogy a milc hogy jött ide meg végkép nem értem -
Larry303
addikt
ok én ezt sohasem vitattam,csak ez amiről te írsz azért nagyon a sarka a dolgoknak
a kérdés az volt, hogy a d7k vs d7100 fokusz, az pedig ég és földd7k nál első dolgom csekkolni hogy fokus betalált e, míg a 7100nél ezt a szokást elvetettem 1 hét alattde ha nem keverjük bele a d7k, akkor is nagy butaság lenne egy d7100 ről letenni a fokuszrendszere miatt
-
-
Larry303
addikt
tudom, hogy te szénbányában vadásztál fekete macskákra, de nálam a kb 1 év alatt míg nálam volt, az ég világon semmi bajom nem volt vele, ok én iso4000 felett nem használtam, viszont ott 1,8 mellett ilyen 1/50 idővel gond nélkül talált, azért ezt sem mondanám sok fénynek
és már ezerszer kiveséztük, hogy majdnem uolyan fontos az üveg részről is az af rendszer nem csak a váznál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest