- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
Komgeri #29166 üzenetére
Némi portól meg nem lett baja szerintem egyetlen gépnek sem. Én év végén szoktam mindenem áttisztítani. Ha esetleg korábban látszik valami a szenzoron, akkor nyilván korábban is neki kell állni.
(#29165) forceberg:
Igen, van egy minőségi szint, ahol már bele kéne férnie. Nem volt még art-om. Azokról is lespórolták? -
aleister
veterán
válasz
Komgeri #28949 üzenetére
Ha dekódolt -márpedig azt írja a tulaj, hogy a vázban megy, tehát az- akkor a markolatban is mennie kéne.
Nemigen értem azt a hozzászólást.Egyetlen dolog jutott eszembe. Annál a bizonyos fw frissítésnél, ami megölte a 3rd party akksikat, a nem Nikon markolatokat is tiltották néhol. Szóval tán nem az akksi nem engedélyezett számára, hanem az egész markolat. Függetlenül attól , hogy eredeti Nikon, vagy bármely egyéb akksi van benne.
-
quby
őstag
válasz
Komgeri #28946 üzenetére
Nekem is ilyen van. Meg sem tudom különböztetni a gyáritól! Csak sorozatszám alapján. Teljesitményéröl nem igazán tudok mit mondani, mert az uj a vázban a régi meg mindig a markolatban van és azt használja elöször. csak szünetmentesként szolgál ha lemerül a markolatban a régi és tölteni kell
-
A Zéé
addikt
válasz
Komgeri #28903 üzenetére
milyen kiteknél vannak ekkora különbségek? Nem kukacoskodni akarok, csak érdekel, nem követem az eu árakat, csak ez "a máshol olcsóbbak a fotós cuccok" mantra nekem sose jött át.
Amikor kb 2 éve nézetem utoljára obi árakat, akkor pl. Írország drágább volt, Németországban és Ausztriában meg kb. ugyanazok voltak az árak, vagy nem voltak annyival olcsóbbak, hogy megérje elmenni érte. Azért ezeket az országokat néztem, mert itt voltak ismerősök, akik tudták volna hozni. A random szlovák webshopokat meg inkább ne emlegessük. -
Melorin
addikt
válasz
Komgeri #28528 üzenetére
Én a 35-öset választanám, sokkal univerzálisabb. Ő is szépen mossa a hátteret, nyugodtan lehet vele portrézni is. Viszont le se fogod vakarni a vázadról
mert utcára is nagyon jó gyutáv, egyedül nagylátót és erős telét igénylő képekhez kell másik opit felpattintanod helyette.
Én ilyeneket lőttem vele: [link]
De itt van még sok fotó ezzel az obival [link]
A képeket nézegetve mérd fel, hogy ez a látószög megfelelő-e az elképzeléseidnek. -
*Ropi*
félisten
válasz
Komgeri #28422 üzenetére
UV szűrő felesleges, mert a polár egyben UV is (Kenko Pro-t vegyél az ugyanaz, mint a Hoya Pro csak olcsóbb). ND-ből egy 400-ast és egy 1000-est vinnék (a Haida jó ár érték arányú). Ha UWA-t is veszel, akkor annál menetátalakító gyűrűvel feltéve belóghat a kép szélén még a slim kivitelű szűrő is, arra figyelj! Memóriakártyából vagy sok kicsit vigyél (ha véletlenül "letérdel", akkor nem buksz sok képet), vagy csak 3-4-et és egy image tankot (hordozható adatmentőt), amire mindig kimásolod róluk a képeket. Li-Ion akkuból a repülésbiztonsági szabályozások által meghatározott mennyiség (max. 100Wh: az Nikon EN-EL15 akkuk 14 Wh-sak, így max. 7 darab) lehet csak nálad, arra figyelj!
-
Andrew31
senior tag
válasz
Komgeri #28452 üzenetére
én ebayen vettem D7100-ba, tök noname volt, 2 db + a töltő volt vagy 5-6000 Ft. (már csak a címe van meg: 2499MAH decoding 2 EN-EL15 BATTERY AND CHARGER FOR nikon D7000 D600 MB-D14 D7100, most 8200 Ft van ott, de akkor nem volt annyi, még olcsóbb volt a dollár)
Az eredeti ~800-1000 kattintást bír, ez olyan ~600-at, sztem simán jó. -
torzo
őstag
válasz
Komgeri #28422 üzenetére
ND-ből vegyél-vigyél átmeneteset (ND4,8), ha akad extra zseton, [pl. Cokin] adapterrel (de a nagylátósat kérd, mert a normál bevignettál), hogy az égbolt kiégésére legyen módszered. Nagylátóba én is beruháznék. Tokina 11-16-ot már említették, Sigma 10-20 is nagyon jó. A polárra ne sajnáld a pénzt, jót (pro) vegyél!
matyi012345 mondandójában sok igazság van, de azért csak vigyél dslr-t! Ki tudja, eljutsz-e még1x arra a vidékre?
Fotózz hajnalban és napnyugta idején a tükrössel, napközben meg mászkálj, amennyit csak tudsz, keress témát és ehhez a discoveryhez tényleg elég a telo!
Koordinátákat elmenteni és aztán a tükrössel jó időben porrá lőni! -
matyi012345
őstag
válasz
Komgeri #28422 üzenetére
Magánvélemény és kövezni fogsz/fogtok, de:
Leginkább azt csinálnám hogy vennék egy 10x zoomos kompaktot és a tükrös rendszert meghagynám itthon, használnám arra amire való. Cca. másfél kilós táskákkal fogsz mászkálni egész nap, az állványt macerás leállítani és továbbmenni, estére meg ki fogsz készülni hogy nem is élvezted az utat. Régen Én is mindenhova mindig mindent vittem, aztán rájöttem hogy jobb inkább kütyüzgetés nélkül megélni az utat meg a dolgokat. Tudom, DSLR topik, meg kütyümánkodós topik, meg magamból indulok ki, meg minden de "véleményt" kértél, nem muszáj megfogadni, csak gondoltam leírom amit gondolok. Jelenleg egyébként telefont vinnék fotózni és örülök ha szabadulok a géptől.
-
aleister
veterán
-
válasz
Komgeri #28298 üzenetére
Tisztában vagy azzal, hogy melyik szűrő mire van?
Polárszűrő "vizes" képek esetén jó lehet a csillanást leszűrni, de ND-re egy dzsungelbe nem hinném, hogy szükséged lesz. Vagy is nem tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy kelljen...
Feltekerhető vagy négyszögletes: mindkettőben van jó minőség és rossz is. Vannak olyan objektívek, amire csak a négyszögletes megy fel egy tartó szerkezettel. Ez viszont nem olcsó mulatság...
Feltekerhetőből minimum Haidat vegyél, az alá ne add, mert fos lesz a minőség. Ha van rá kereted, akkor B&W vagy Lee. Ezen utóbbiak sem olcsók, 100 euró környékén vannak, persze szűrőmérettől föggően. -
-
Throme
veterán
válasz
Komgeri #27776 üzenetére
Kijelző méretben nincs különbség az említett két váz között, így nem lehet gond.
#27777) kilozsul: Amennyi van még abból a garidból (gondolom a max 1 év volt), addig itthon is elfogadják, kénytelenek.
Ha a 3 éves váz garanciára gondoltál, az csak itthon márkaképviselettől vásárol vázra él.
Ha nem márkaképviselet, akkor a 3 év úgy értendő, hogy 1 év világ gari, és 2 bolti gari. Ez a megoldás nem ajánlott. -
rukh
senior tag
válasz
Komgeri #27471 üzenetére
Saját tapasztalat (D 7100, I. kártyahely - jpg, II. - raw): 16 GB Class 10 Sandisk Ultra 30 MB/s és Extreme 45 MB/s kártyákkal sorozatot lőve 5 képet megcsinált, utána kb. tíz másodpercig írt a kártyára. Kicserélve 32 GB Sandisk 90MB/s kártyára folyamatosan lőtt több, mint tíz képet, mindenféle megtorpanás nélkül .... Óriási a különbség!
-
aldebaran
addikt
-
xXxian
senior tag
válasz
Komgeri #27471 üzenetére
Re: kártya.
7100-am volt, az elvileg 35 MB/s sebességgel írt, szal egy 48-as Samu kiszolgálta,. Amivel nem számoltam az az, hogy őrjítő a képeket a PC-re másolni egy viszonylag lassú kártyáról, szal a gyorsabbat ha máshol nem is, a mentésnél ki tudod használni. Szerintem.
-
Throme
veterán
válasz
Komgeri #27460 üzenetére
Nem az itteni fórumozóknak veszed a gépet.
Ha mondjuk egy kihajtható lcd nagy fontossággal bír, akkor a d7x00 ha megfeszül se tud ezzel szolgálni.
Szerintem az a lényeg, hogy saját igényeidhez legmegfelelőbb gépet válaszd, ha ez a d5500, akkor ezt.Az időjárás állóságot hol tudod kihasználni, milyen körülmények közt használod a fényképezőt?
Ez a fícsőr ne tévesszen meg, nem jelenti azt, hogy pl a gép+obi vízálló.Haladó (d7x00) váztól meg nem kell félni. Nikon ezeket is amatőr hobbifotósoknak szánja. Megvan a profi kategória is a nikon palettáján, ez nem az, és az sem szégyen, ha használod a beépített módokat (ebből is látszik, hogy széles körnek szánják).
-
-
Throme
veterán
válasz
Komgeri #27442 üzenetére
Érintő kijelző pont a belépő vázak esetében hasznos.
Kevés dedikált gomb található a vázon és ha nincs érintő kijelződ, akkor marad a négy irány gomb és külön az "ok" gomb. Statikus témáknál hagyján, de ha mozgalmasabb a dolog....youtubon néztem régebben egy videót, talán canon d700 vs d5200 (vagy 5300, de mindegy) menüben "turkálás". Hááát elég ciki volt a nikon ebben az összehasonlításban... Nem igazán értem, miért kellett 5500-ig várni ezzel.
-
Colonel993
senior tag
-
csacsi77
senior tag
válasz
Komgeri #27442 üzenetére
Menj el és fogdosd meg mindkettőt. Egyből tudni fogod, hogy melyik a jobb. A D5500 annyival kisebb, könnyebb és mégis olyan jól sikerült a fogása, hogy nem gondolkodnék egy percet sem rajta. Az érintőképernyő jó, ha nem használod nem kér enni. Másban meg kb. pont olyan, mint az elődje.
DE A FOGÁSA AZ ISTENI!!! -
fireman123
őstag
válasz
Komgeri #27438 üzenetére
Hát nemtom ...3 hónapja van meg a D5300, de még nem használtam a gps-t, azt se tudom, hogy a D5500-nál előny-e az érintő képernyő.....én kb. 30-40e különbséget látok köztük hivatalos Nikon partnereknél.Sokak szerint a D5xxx kategóriában legjobb ár/érték arányú a D5200, nálam főleg az 50p-as videó döntött a D5300 javára a D5200-al szemben ...persze ezt mindenkinek magának kell eldöntenie mi a fontos, és az mennyit ér neki
Linkelnéd ezt a helyet ahol egyforma az ár?
-
ThodEE
őstag
-
mák
tag
válasz
Komgeri #25376 üzenetére
Én most vettem egy d5200 18-105 kitet..csak ámulok, hogy milyen szép képeket csinál az eddigi masinához képest. Pár napja van meg, de imádom, annak ellenére, hogy egyenlőre sokkal okosabb nálam. Pár napja küzdök a különböző beállításokkal, de naggyon jó!
Szerintem vedd meg amit kinéztél majdnem mind1 hogy 18-105 vagy 18-140 amelyikre van pénzed mihamarabb vedd meg és fotózz. Mindegyik jó lesz!
Én is az 5300-ast néztem ki, de 174ezerért sikerült vennem az egyel régebbit...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest