- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
gerlaip #28291 üzenetére
Mivel már van némi cuccod a D90-hez, kézenfekvő hogy vázat cserélsz, nem rendszert. Én már sokszor leírtam itt régebben a véleményem, miszerint az 5-ös széria hobbifotósnak doszt elég. Az 5200 mostmár eléggé bestbuy kategória, 130K hivatalos helyről, 3 év garival. A régi félprofi-profi vázakat kenterbe veri. A 7-es széria plusz szolgáltatásai, kényelmi dolgai vagy kellenek hobbi szintem vagy nem (nekem igazából nem), a kétszeres árat (újonnan) vagy megérik vagy nem.
A megázás, vízállóság kérdése is júzerfüggő. Nekem még nem volt szükségem időjárásálló vázra. Ha esett, elraktam a gépet, nem fotóztam esőben. Arra mindig figyelek, hogy legyen a fotós táskában 1-2 nagyméretű nejlonszatyor, amibe táskástól be tudom rakni a motyót ha nagyon esne. -
-
Throme
veterán
válasz
gerlaip #27818 üzenetére
Kb az 5200-as megjelenésével kezdődött a köpködés a 24 MP-es szenzorra.
Szerencsére mára elcsitultak a károgók...
A 16MP szenzor nem fog semmiben korlátozni.A akksi idővel ne foglalkozz. Több mint valószínű beszerzel egy tartalék akksit függetlenül az egy akksival elérhető - feltételezett - max képszámtól. Az is megeshet, hogy egy használt D7k mellé kapsz grátiszban, ha a tulaj mér nem tudja használni a következő vázához....
Ami döntő lehet az az említett szolgáltatás. Abban tényleg több a D7k.
A szenzorok közti különbséget kevésbé fogod érezni a mindennapokban, mint a funkciók terén a differenciát.A d5200 mellett szólhat a 3 év gari (új esetén) és mondjuk a kihajtható lcd.
Hát igen, sokat fog számítani az is, hogy melyik tetszik igazán. Végül is fontos, hogy szívesen használd az adott eszközt.
-
Throme
veterán
válasz
gerlaip #27816 üzenetére
A sávosodás nem mindennapi jelenség. Ettől még nyugodtan ajánlható a d7100. A d7200-on még nem találtak problémát.... még
.
Utóbbi időben divat lett nikonnál, hogy ha kihoz új vázat, akkor hamarosan előjön valamilyen gébasz .Szvsz ha d5x00 és d7x00 közt gondolkodsz, akk inkább az utóbbi. Keret függő.
-
Throme
veterán
válasz
gerlaip #27798 üzenetére
D7k voltak AF gondok - pl fix35mm DX obi - de többen megelégedéssel használják.
Az is biztos, hogy az említett 35mm fix obival rontott kép nem mind D7k probléma, hanem van benne jócskán juzer error is...D7100 sávosodás. Itt a fórumon is ki lett tárgyalva.
D7200 még nem jött elő probléma
Ha nagyon sokat fotózol gyenge fényviszonynál, akkor ott már -3FÉ-től működőképes fókuszod lesz.
Az elődök -2FÉ-től indulnak.
Ez talán a legkiemelkedőbb különbség.
Ha ez nem hoz tűzbe, akkor inkább obira költsd azt a különbözetet SZVSZ -
Colonel993
senior tag
válasz
gerlaip #27627 üzenetére
Egyébként vigyázz a stílusodra.
Nem írtam semmi különöset... sőőőt még kérésednek is eleget tettem...
szedd össze magadMellesleg a pontatlanul vázolt kérdés, mint látod... egyetlen ici-pici változójával totál megtudja fordítani a dolgokat.
Én Pl.: voltam rendezvényre behívva fellépők által, nyári Du 2 órás napverésbe.
Volt dettó nagy rendezvény sátor, fehér, etc...
Az áttetsző volt, és örültem is neki, mert olyan volt mint egy bazinagy softbox, nekem itt adta meg a lehetőséget az élet, tapasztalni, hogy túl sok a fény, stoppolni kell F4-re... (persze ezt csak akkor vesszük észre, mikor potom nem akarunk rekeszelni) -
Colonel993
senior tag
válasz
gerlaip #27620 üzenetére
Hülyeséget írsz...
"magas iso-val"
Miért?! Van fény bőven...
Több táncikáló kölök...
Téma távolságától, és obi látószögétől függően... tippre F 4-5,6 biztos jó ha van.
ISO 100
1/ 800 -tól rövidebb zársebesség...A-módban ezek még mindig (mint úgy kb minden) totál megoldható... ha másnem expoz.korrekcióval.
-
peter9228
aktív tag
válasz
gerlaip #27584 üzenetére
Köszi! Tényleg, a VR, ezért volt ilyen olcsó a Sigma
Nem akarok VR nélkülit, csak elnéztem. Ahogy így olvasgattam az 55-300-ról és a Tamronról szimpatikusabb a Tamron. Bár volt lehetőségem az 55-300-at kipróbálni, és egészen megtetszett.
A D5200 viszont egyáltalán nem biztos még, lehet inkább egy D3300 lesz helyette. Látom pont lecsúsztam a pénzvisszetérítéses akcióról, érdemes ilyenre várni vagy nem sűrűn szokott lenni?
-
Byk01
őstag
válasz
gerlaip #27069 üzenetére
Nekem is tetszett a 16-85, de az ára mindig sikeresen lebeszélt. Nem azért, mert olyan drága lenne, ha nem van más, ami inkább megéri. Pl. a 18-105 nem ad annyival kevesebbet, mint amennyivel olcsóbb. A 16-85 árából a 18-105 mellé befér egy fix 35 vagy 50 f/1.8, ha használt árban gondolkodunk (ha újban, talán mind2).
-
Throme
veterán
válasz
gerlaip #27043 üzenetére
Mondjuk kimondottan vízálló cserélhető obis gépről a nikon 1 AW-t leszámítva most hirtelen nem is tudok.
Ok vannak tokok, de az külön kiegészítő, nem alap tartozék....
Ezek a vázak cseppállók, vagy enyhe esőt még minimálisan elviselik, de komolyabbat nem.
Akár szigetelt akár nem, elkezd esni már pakolom is el a cájgot. Nincs kedvem kipróbálni meddig "vízálló".
Jah és az obikról nem is beszélve, hogy azok se mind szigeteltek... főleg ha a "szuszogó" zoomokat nézzük...
Szóval drágaság ide vagy oda van olyan körülmény, hogy jobb elrakni a gépet....Viszont a gumiborítás lepotyogás az bosszantó.
És nem feltétlen az olcsóbb kategóriában jelenik meg elsősorban...
D90 tulajok már panaszkodtak, itt valahol már D800-ról is olvastam ilyet.... -
Throme
veterán
válasz
gerlaip #27034 üzenetére
Ilyenkor szeretem a belépő-haladó váz összehasonlításokat, hogy király mert a haladó vízálló... jah csak lemálik róla minden
Vihart egyik se szeresssse.(#27035) aleister: jah máshol a gond
. A 18-105 és a n70-300 is szétcsúszik, pedig nem tekergettem vadul. Szeretem a fix 35-öt, az nem fog
.
(#27032) gerlaip : pedig a kihajtható LCD egy baromi jó dolog. hiányzik is.
-
Throme
veterán
válasz
gerlaip #27026 üzenetére
... akkor kell számolni a szerencse faktorral is
Szóval úgy fogalmazok, hogy eddig egyik gépem (kompakt, tükrös) kijelzőjét sem karcoltam meg szerencsére.(#27028) gerlaip : Kérd meg, hogy az lcd-t csak működés közben nézze (menü, képvisszanézés..) és a keresőben komponáljon. Így nem fog a karcokra felfigyelni
"Csak nem kell elfelejteni visszafordítani"
Az nem életszerű, hogy állandóan ki be forgatod. Tárolásnál, szállításnál a táskában ok, de hogy ha éppen nem fotózol, akkor be, majd, ha kell, akkor kiforgatni, aztán vissza... sztem senki sem csinálja így -
aleister
veterán
válasz
gerlaip #26920 üzenetére
Átfutottam a linkelt tesztet. A benne leírtak reálisak. Amit mindig ki szoktam emelni az a brutál stabilizátor, ami ebben az optikában van. A másik, hogy FX rendszerrel is tökéletesen használható, ami ennyi pénzért nagyon jó választássá teszi.
Az AF-je pontos. Igaz szinte csak kültéren használtam, de ott mindig talált. Nemigen jut olyan eset az eszembe, amikor mesterséges fénynél, beltérben használtam volna. A 17-50 pl kevés fénynél, ilyen körülmények között hajlamos huntolni."Tényleg érdekelne, attól függetlenül, hogy saját véleményem nyilván lehet."
Nyilván lehet, de a 2 említett üveg nem egy kategória. Fura, hogy a gyengébbet választanád. -
80hun
addikt
válasz
gerlaip #26920 üzenetére
Hogy lásd a különbséget.
55-300 af speed
tami 70-300 af speed -
-
Byk01
őstag
válasz
gerlaip #26904 üzenetére
Ezt így nem mondanám. Van pár bolt, ahol 10-15 ezerrel olcsóbb a Nikon, mint a legolcsóbb helyeken a Tami, de van, ahol mindkettőt kapni és a Nikon a drágább. Igazából egyik sem akkora különbség árban, hogy ez alapján más kategóriába kellene sorolni őket (ellenben a valós érték alapján már fentebb van a Tamron, szerintem).
Kategóriakülönbséget inkább a Tami és a Nikon 70-300VR-e közti árkülönbség sugallna (több, mint másfélszeres áron van a Nikon), de használat közben ez nem jelentkezik.
-
Byk01
őstag
válasz
gerlaip #26894 üzenetére
Én nem vennék stabi nélkül 300-as végű objektívet, ha nem muszáj.
Ha nem fontos az új, akkor a Tami 70-300 VC USD a mindenvivő, használtan kb. 70 ezerért (az újonnan 95 ezer körüli ár sem sok érte)(#26898) gerlaip Szerintem nem egy kategória a kettő. A Tami sokak szerint a Nikon 70-300 VR-t is veri. Képminőségben minimum olyan, a stabija pedig a legjobb a kategóriájában. Arról nem is beszélve, hogy a Tami kirajzolja a teljes képkockát, így APS-C (Nikonnál DX) vázon a gyengébben rajzoló szélek nem vesznek részt a képalkotásban, nem úgy, mint az eleve DX 55-300-nál.
-
Byk01
őstag
válasz
gerlaip #26507 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez leázott volna. Ennyi használat után megnyúlik a gumi, enged a ragasztó. Ha mindenképp a kiránduláshoz akarod kötni, akkor inkább a meleg lehetett a leválás okozója (gondolom, volt az is, nem direkt esőben indultál neki).
Ebay-en szállítással kb 700 egy új gumi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Nintendo Switch 2
- Cyberpunk 2077
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest