- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Messer22
senior tag
válasz
#31757056 #31747 üzenetére
üdv!
volt már D5100-am, a szenzort, képességeket, menüt leszámítva nem jött be, az D5xxx vázak kezelése, keresője nem felel meg számomra. (hamar eladtam és GH1 lett belőle)
Ellentétben a D300 vázkialakítása nagyon is jó. Ha iso 1600-ig lehet engedni, akkor okés.
Beltéren is jó lenne, (vaku sb27 van). dinamikában mit tud? -
aleister
veterán
válasz
#31757056 #31678 üzenetére
Pontosan ugyanez volt anno a D800 esetében is. Attól volt hangos minden fórum, hogy szar a fókuszrendszere, miközben egyetlen korai szériának a bal szélső AF pontjával volt gond, amit díjmentesen javított a szerviz.
Mindig mérlegelni kell a hallottakat, hogy mekkora probléma is az valójában. -
energomatt
őstag
válasz
#31757056 #31672 üzenetére
Még nem találkoztam itt ilyen cizellált véleménnyel a D7200 vs D7100-ról. Gratulálok hozzá.
Az tény, hogy engem a asztrofotózás nem érint, azt rábízom inkább a Hubblre és társaira. Azt nem teljesen értem, hogy miért, vagy mit fotózol ezen kívül hosszú záridővel és nagy isospeeden? Nálam a hosszú záridő azt jelenti, amit kézből, még stabilizátorral sem lehet exponálni. Állványon viszont nyugodtan használhatom a 100 iso-t. -
Throme
veterán
válasz
#31757056 #31672 üzenetére
A d7x00 gépeket hobbi célra és nem munkára hozta ki a nikon. Reklámokból ez jön le. Könnyen lehet jó képet készíteni vele, de már kicsit többet tud a belépőnél (amit meg a dslr-el ismerkedőknek szánnak szvsz).
A komoly dx gép a D300 volt anno. A d400 sehogy se akart megjelenni. Most már van d500 és gondolom ezzel a kijelző butítással is akarták tágítani a különbséget.Én azért azt mondanám, hogy kaptatok hasznosabb dolgokat a d7200-ban, amik túlmutatnak egy lcd panel sw butításán. A jobb AF és a -3Fé übereli a nem tudom milyen infó kiírásának hiányát szvsz.
Nem tudom mennyit kell menüben mászkálnod. Számomra a user 1 és 2 tárcsa opciók lefedik a statikus és dinamikus témákat. Persze kell még picit állítgatni, de azokhoz már elég a gombkiosztás a vázon.
Nagyon meg tudja könnyíteni a hobbifotós életét és kevesebbet kell nézni a státusz/hátsó lcd-t.
Így nekem pl nem lenne ekkora érvágás a butább kijelzés, pláne az említett finomságokért cserében
Jobb lett az a d7200 na! Egyértelműen jobb!Talán a d7300 megkapja az automata AF tuningot és ki tudja, a -4Fé AF pontot is...
Ezekért akár el is hagyhatják a státuszkijelzőt felőlem -
Throme
veterán
válasz
#31757056 #31648 üzenetére
Na, ebben a hsz-edben kb benne van a lényeg, amiért én írtam a - valóban iróniát tartalmazó - hsz-em.
Az off-os részét.Amúgy az enyém előtt pár hsz-el korábbi, (ne vegyél D7100 gépet mert írtak rosszat a fórumon) megnyilvánulás apropóján gondoltam felsorolom az utóbbi időkben negatív véleményt (hibát) kapott vázakat, mert akkor azokat se vegye senki ilyen alapon...
Mégis sokan használják őket nagy megelégedéssel... -
Throme
veterán
válasz
#31757056 #31329 üzenetére
Ilyen incidensre nem érvényes a gari, akár van, akár nincs.
Ha elviszed szervizbe beszámolsz az eredményről? Thx!(#31330) aleister: szerintem lehet a bajonett is (most általánosságban értem). Erre lenne a szerviz, aki kivizsgálja. Már ha erre van eszközük egyáltalán. Ehhez a vonalzó és a tolómérő nem bitos, hogy elég...
-
aleister
veterán
válasz
#31757056 #31329 üzenetére
"bizonyos fotok bizonyos gyutavon olyanok mintha a kep bal oldalan fokuszon kivul lennenek mig a kozepe es a jobb szele a kepnek jo."
Örülj neki! Kaptál ingyen egy Lensbaby-t.
Komolyra fordítva a szót, minden bizonnyal csak elmozdult az egyik lencsetag. Szervizelhető.(#31328) Throme
Szerintem a bajonettnek ehhez nem sok köze van. -
quby
őstag
válasz
#31757056 #31009 üzenetére
A státsuszkijelzőhöz baromira hozzászoktam a D7k-nál. És pont azokat nézem rajta amit irtál. De gyakorlatilag minden rajta van és imádom ezt a vázat.....az AF rendszert kivéve
. Most a nővérem D3200-át is használtam egy hétvégén és esküszöm az volt az érzésem, hogy sokkal pontosabb az AF-e. Nem kellett minden képbe belenagyitsak, ha nem volt túl szűk a DOF akkor minden pontos/éles lett. A D7kval is megtusom ezt tenni de küzdök érte minden kénél.
Nekem is eszembe jutott a csere, de majd 2 év múlva...amikor max 100k lesz a használt ár különbség. Most még nagyon drága.
Mindenesetre köszönjük az észrevételeket. -
catroot
veterán
válasz
#31757056 #30939 üzenetére
Így van. Csináltam azzal is képet, de végül f/8 lett a vége inkább.
Ebben a cikkben tesztelték azt az obit, amit használtam és a 8-as értek a legjobb választás 210-en.
-
zool1
őstag
válasz
#31757056 #30910 üzenetére
Ha rendesen be van állítva vs beállítják, semmi baja ennek a váznak. Az hogy mindenki szabadulni akar tőle, azt inkább hagyjuk... Utána a d7200, lehet alternatíva, de én inkább vennék egy ff-et, és idővel hozzá való obikat. Dx módban is működnek , amíg meg nem kapja a szenzorhoz tartozó obit.
-
válasz
#31757056 #30913 üzenetére
Ha hibás, akkor kicserélik... bármi meghibásodhat. Meg nem is mindegyik darab hibás. Nekem Kb. a megjelenés óta van... aztán most már nyugdíjaztam, hogy FF-re váltottam, de soha nem volt vele ilyen gondom. A D7200-t viszont én is jobb választásnak látom, mert jelenleg az a legújabb. Nem lett volna érdemes a 7100-at venni, alig kerül többe a 7200.
-
gergo5991
őstag
válasz
#31757056 #30883 üzenetére
nincs live aperture (remélem jót irtam) ez az egy ellenérv lenne, bár tudtommal ez nikon d7000 asban sem volt, szóval ha eddig nem zavart, most se fog.
amúgy én is ilyen gépet szeretnék venni, nagyker áron most 850 euróért cirka 275k ft-ért betudnám szerezni, csak nemtudom meg-e érné. -
fireman123
őstag
válasz
#31757056 #29446 üzenetére
Ok, értem....köszönöm a segítséget, később lehet próbálkozok majd vele,....most még egyenlőre a meglévő obikkal is tanulnom/gyakorolnom kell (csak piszkálja az ember fantáziáját
), de hát egyszer csak eljutok olyan szintre, hogy egy ilyen kísérletezgetés is beleférjen, hátha meghozná a gyümölcsét képminőségben.
-
fireman123
őstag
válasz
#31757056 #29444 üzenetére
Köszi az infót mindkettőtöknek, egyébként az átalakító jó lenne D5300-ra is?
Továbbá még ezt találtam egy oldalon, ......lehet ezzel működne a dolog?
"Nem feltétlenül szükséges a lencsés adapter (amugy is csak rontja a képminőséget). Ha állítasz a lencséken, végtelen fókuszod is lesz, feltöltöttem egy videót róla, hogyan kell csinálni:"
[link] -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
#31757056 #29429 üzenetére
Én sem akarom tovább tolni ezt a szekeret, de te most azt mondod, hogy 1,5 havi fizud. Csak tudod az bassza a csőröm egy picit, hogy nekem meg 2,5, majdnem 3 havi (és akkor arról ne is beszéljünk, hogy itthon ugyanazzal a melóval hány havi fizud lenne). És tudod, hisz ismersz, hogy nem sajnálom tőled egy pillanatig sem, sőt becsüllek, mert bevállaltad, elmentél szerencsét próbálni és ügyes voltál, csak te kint 1,5 hónap alatt középfokú végzettséggel, tisztességes melóval megkeresed, itthon meg mérnökként, teljes körű jogosultsággal (aminek megtartása is simán 50-60 pénz évente), meg azért némi rutinnal a hátam mögött majdnem duplaannyit kell érte lapátolnom. Mindezt zéró elismeréssel, örüljek hogy luk van a seggemen...
Tudom, el lehet menni, de mit tegyek, ha szeretek itt... ?De tényleg hagyjuk, mert nagyon elkanyarodtunk...
Itthon, itthoni léből a belépő D3xxx vagy D5xxx a realitás. Mondjuk azzal is lehet ügyeskedni azért, kb elég az is mindenre, ezt lássuk be. 750-ből én valszeg vannék valami D5200-5500-at, meg két rendesebb üveget, azt' csókolom.
-
válasz
#31757056 #29401 üzenetére
Pont ezt akartam mondani, hogy kezdőknek valónak tűnik - de nem az!
Hasznos tool - de ki kell ismerni, hogy milyen algoritmus szerint működik, hogyan kell beállítani a paramétereit a saját preferenciáid alapján, satöbbi. Utána, ha már kitesztelted, meg képben vagy a logikájával, lehet nyugodtan használni - de addig inkább maradjunk az alapoknál.
-
Larry303
addikt
válasz
#31757056 #29385 üzenetére
nemcsak, hogy volt hanem 16-85-vel
-még chuck norris is elgondolkodna rajt...
btw nálam pl a 70-300val nagyon pontos volt, pedig nem túl fényerős ugye...azokon a gyutávokon kiderült volna ha ront, mert azért elég kevés a dof ott..105ös microval is jóban voltforceberg: jaja ezért is mertem megvenni
-
Larry303
addikt
válasz
#31757056 #29351 üzenetére
értem az okfejtést és tényleg más liga a pénztárcának egy fx gép +obipark, de a d610 et meg kell védenem, hiába uaz van bent papíron (multicam 4800) ég és föld a kettő...tuti, hogy belenyúltak, ha más nem is softveresen 100%
a d500 meg jó kis gép lesz, ne magunkból induljunk ki -
Melorin
addikt
válasz
#31757056 #29342 üzenetére
A szutyok 18-xx és 35mm obikon kívül azért a többi DX obi sem olyan olcsó ám
50mm 1.8-at a DX-esek is veszik, aki portrézik az a 85-öt is. A 105-ös Sigma macro obit is, pedig az FX obi.
A 70-300 VR Nikon is jó FX-re.
Egy Nikon 12-24 DX obi is 300 felett van.
Szóval nem fenékig tejföl az élet DX vonalon sem és nem reménytelenül drága az FX.
Csak egy picit túl kell látni a "18-55-össel mindentlefotózok olcsón" beidegződésen, és a DX "olcsóságán." -
Larry303
addikt
válasz
#31757056 #29320 üzenetére
autofokusz nulla, peaking nuku, pprofilok nem igazán jók videora, neten van pár flat profil, de kínszenvedés rendsen színezni a 24mbites streamet, szürke bőr stb, ha nem ebben a profilban lövöd akkor a dinamikát bukod, tele tömörítési hibával (moire de főleg aliasing) ...az a pláne ha vmi szarabb üveget raksz elé akkor ugye nem jön elő
nemazt mondom lehet vele szép képeket is csinálni, de sokkal nehezebb sztem mint egy sony, pana, canon rendszerrel, illetve sokkal kevesebb lehetőséged van, nem igazán fejlesztett eddig nagyon nikonra senki -
válasz
#31757056 #29292 üzenetére
Köszi, ez hasznos infó - ami kevés Tami-Sigma összehasonlítható teszteket találtam, az többnyire Canonos volt - aztán fene tudja, az mennyire mappelhető át mondjuk egy D7100-ra.
Ahogy láttam: új Tami 76k, új Sigma 110k, használt Nikon meg valahol a kettő között - asszem azt a Sigmát bepróbálom. (Ha mégse győzne meg, még mindig úgy tudom eladni, hogy itt van még rá X hónap gari.)
-
fanti
addikt
válasz
#31757056 #29238 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat, megnéztem a filmet, pici hangja tényleg van AF közben, de én olyan ovis rendezvényeket filmeznék és fotóznék elsősorban, ahol annyira nem zavaró az én megítélésem szerint.
Az idén megy a kislányom oviba, és őmiatta lenne javarészt a gép.Látom, hogy napellenző van a Tamron obihoz alapban, úgyhogy akkor azt sem kell vennem külön.
Tamron vagy Nikkor obi akkor szerinted?
-képminőség, fényerő !
-AF gyorsaság (fotó/film) ! -
Pho3bus
tag
válasz
#31757056 #29084 üzenetére
Sziasztok!
Bocsi a kései válaszért, de kicsit el voltam merülve az ünnepekben
. Először is köszi a tippet, másodszor pedig igazad van abban, hogy nem érdemes olyan gépet venni, amit az ember nem használ ki már a kezdetektől fogva, de mint említettem elsősorban tanulni szeretnék, és azt vettem elsődleges szempontnak, hogy ha lehet, akkor csak egyszer szeretnék vázra költeni. Ha most megvenném a d5300-at, akkor ha "kinövöm", elképzelhető, hogy az eladásán bukok egy nagyobb összeget, amin most pl tudnék venni egy obit. Pont emiatt gondolkodtam kezdetben egy kicsit komolyabb gépekben, hogy ne veszítsek annyit később az egészen.
Legelőször a d300(s) volt a kiszemelt, de az árak alapján és főleg amiatt, mert már nem mai technológia (főleg a d300) akadt meg a szemem a d7100-on. Kicsit jobban utánajárva a dogloknak került a képbe a d700. Elsősorban "portrézáshoz" és kisebb zsúrok fotózásához használnám, ahol a tesztek alapján a d700 jobban teljesített (kisebb fény + legtöbb esetben szeretném mellőzni a vakuzást, ha lehet). Innen ered a kérdés mivolta, amit eredetileg tettem fel.
#29076 - aleister: Köszi a tippet tőled is, néztem a d600-at is, de jelenleg drágább használtan, mint egy d700, ezért is esett ki a választottak közül.
Persze mérlegeltem az obi vásárlást is, szóval ott vagyok ahonnan indultam
Megvárom az ünnepek végét, hátha lesznek leárazások, vagy visszautasíthatatlan ajánlatok. Jelenleg pedig úgy vagyok, hogy lehet várok egy jó árasított d700-ra, addig pedig gyűjtök egy normálisabb (85mm) obira.
Köszi mindenkinek a tippeket és hogy mellém álltatok, viszont tényleg nem szerettem volna ebből ekkora ügyet csinálni.
-
törölt tag
-
energomatt
őstag
válasz
#31757056 #28812 üzenetére
....és nem rövid távra tervezek
Ha így van, akkor már most meg kellene mondanod, hogy a még nem is létező újabb modellek közül melyikre fogod lecserélni egy évtizeden belül, akár a 7100-at, akár a 7200-at, mert mindkettő egyaránt elavul addigra. Vagyis, hosszú távra ne tervezz !
Én a 7100-at választottam, mert nekem az volt az ésszerű és abból is a keveset használt, az új árnál jóval olcsóbban. Te is dönts a saját preferenciáid alapján, ahogy neked tetszik és ne majmolj másokat. -
toth_janika
őstag
válasz
#31757056 #25243 üzenetére
és @adrisms:
Köszönöm a válaszokat. Tudnátok segíteni, hogy mely lencsés adaptert érdemes megvenni? Van nekem is egy régi M42-es üvegem (egy kis Helios, nem nagy eresztés), viszont Canon-on imádtam a képét, viszont Nikon-ra nem tudom milyen adaptert lenne érdemes venni...
Léteznek Nikon-ra olyan adaptereket, amelyek visszajelzik az élességet? Milyen adaptert ajánlotok? -
-
aleister
veterán
válasz
#31757056 #25056 üzenetére
Nem kell félni a 3rd party cumoktól! Az tény, hogy elviekben egy Nikkor pontosabban, biztosabban talál fókuszt, de ettől még tökéletesen használhatóak a Tamik, Sigmák is. Annyi hogy a vásárlás helyén ki kell őket próbálni.
Próbálj fel valahol egy T 18-250-et! Abból baj nem lehet.
(#25057) k!nG
Hogy érted, hogy manuálisan nincs végtelened? MF-ben oda tekered az obit, ahova akarod. -
aleister
veterán
válasz
#31757056 #25047 üzenetére
Az ilyen ultrazúmok nagyon kompromisszumosak.
Akiknek baja volt a 35 1.8G-vel, azok közül többen áttértek Tamron 17-50 f2.8-ra. Esetleg, ha veszel fölé egy T 70-300 VC-t, akkor nagyjából le is van fedve a 18-300 átfogása. Cserébe Jobb képminőséget kapsz, alapzúm tartományban jobb fényerőt, több garit.
Használtan kijönnél kb 160-ből, újként megvéve pedig a 18-300 árában megkapod a két Tamit együttHa mindenképp egy üveggel akarod megoldani, akkor a Tamron AF 18-250 Di-II felé érdemes kacsintgatni állítólag.
-
Larry303
addikt
válasz
mire kell amúgy a 300as vég ilyen "fényerővel"
nekem az a fura, hogy a d7k val szoptam én is sok esetben, bár voltak üvegek amivel tökéletes volt, most a d610 elvileg uazzal a fokuszrendszerrrel van szerelve, féltem is tőle rendesen, viszont a gyakorlatban ég és föld nekem, fx en nagyon megbízható sztem
dx en viszont a d7k és a7100 között nagy a különbség a fokusz tekintetében. -
-
válasz
Nyugi! Úgy emlékszem, M3ssnek a D300-on sem volt jó a 35-ös...
Úgy tűnik, hogy részben szerencse kérdése is ez.
Én a D7000-rel AF ügyileg elégedett voltam. Sigma 18-50/2.8 volt alapzoomnak, az jó volt, a 150-es Sigma is.
Ami nem tetszett AF ügyileg és igazából képileg sem, az az 50/1,4G volt. -
Balinov
titán
-
jjeahh
nagyúr
válasz
#31757056 #8631 üzenetére
a legtöbben a milc-eket a mindennapokban is használják gondolom, az én nyakamban is állandóan ott lóg, meg sokan streetfotóra stb, szóvan itt van értelme a szépségnek, de egy böhöm professzionális ff dslr váznál nem tom...ez sztem már divat, sznobizmus mittomén...ettől függetlenül szép, tetszik, csak ne lenne ilyen vastag, ezzel a kis markolattal egy ekkora váz nem tom elképzelni, hogy kényelmes legyen bárkinek is fogásra...
-
MC Pite
veterán
válasz
#31757056 #8380 üzenetére
Csodálom az optimista hozzáállást, sötétben 90%nál szét...na az ideg már. Mostanin 55mm-en szét is b...tt
, sajna félig illdomos max kitekernem ha tényleg az af lámpán múlik már. (szerencsére az 1,4 nem ilyen finnyás)
Sőt, 50 1.8G-vel volt 1-2% nem elég éles, nagyon bosszantott (lehet másikoknál is van ennyi, 28-75nél is volt, csak nagyobb dof miatt nem volt feltűnő?).Szerk: vevőm kérdezi ma, miért csak a középső fókuszpontnál van af fény... Hát igen, ezt én sem vágom..
-
-
Graphy
aktív tag
válasz
#31757056 #4790 üzenetére
Akkor a hirdetésben tüntesd fel ezt is, és nem lesz gond, mert úgy adtad el, hogy közölted előre a hibáját.
Egy próbát megér, aztán max beteszed az egyik üzletbe 175-ért.
Mennyi expo van benne?
A kérdés, hogy akarsz kb 50-80 fontért küzdeni vagy sem. Valaki egyáltalán nem törődik ezzel csak azt nézi, hogy minél hamarabb túltegyen rajta valaki meg küzd minden fillérért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest