-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabgergo
őstag
válasz
lmaresz #41550 üzenetére
Szia!
Használtam mindkettőt és szerintem megéri a G-s. Pontosabb, gyorsabb és szeritnem szebb a bokeh is.
Visszatérve az ebay-es vázrendelésre: a "normális" eladóknál az árak olyan 400e Ft körül vannak D750 esetében. Így is csak seller garancia van, de legalább tényleg EU-ból küldik és 100%-ig megbízható eladó.
Így is megérheti, de így árnyaltabb már a helyze -
energomatt
őstag
-
fanti
addikt
válasz
lmaresz #30013 üzenetére
Ha jól gondolom, akkor nekem a D3300-hoz nem igen fog kelleni ezen objektívkorrekciós vezérlőszoftver frissítés a Tamron 18-200 obi mellé?!
„C” firmware-ének 1.01-es verzióra történő frissítése meg már megtörtént kb. egy hete, de ott sem tűnt föl semmi lényegi változás.
-
Zotya21
senior tag
-
Zotya21
senior tag
válasz
lmaresz #30001 üzenetére
aha hát nemigazán tudom csak amit láttam róluk neten mert nincs hol kipróbálni őket
media markt is nálunk nevetségesen pici alig van valami
az milyen bug ?
amúgy a fókuszgyűrű zavar engem legjobban bent, hogy olyan röviden lehet forgatni és ezért nem túl pontos a manuál fókusz meg gondolom az auto se
nemtudom tamronon hosszabb e ?
-
szab13
aktív tag
válasz
lmaresz #29997 üzenetére
Én annak idején úgy vettem a Tamron 17-50-est, hogy sorra jártam 220Voltos boltokat.
(Ott volt a legtöbb helyen raktáron.)
3. vagy 4. helyen találtam meg ami pontos volt.
Rendesek voltak az eladók, ki tudtam próbálni. A boltba különböző gyújtótávon, távolságon lőttem pár képet és elég gyorsan ki tudtam szűrni, hogy megfelelő-e -
m3ss
veterán
válasz
lmaresz #28717 üzenetére
passz, nincs tapasztalatom zoom objektivekkel. zsebbenyulos a jo fenyeros alapzoom. ha egyaltalan van jo cropra
18-35 1.8 sigma? 17-55(?) nikon?
az a baj ezeknek az arabol kijon kb 3 hasznalt obi is. 10-20, 35 1.8, makroobi. ez vmi madaras televel megtoldva tokeletes hobbizni, szinte minden temaban. mondjuk nem mondanam, hogy a 35 1.8g hibatlan, en miatta valtottam canonra.
croppos fix obikkal meg az a baj, hogy fujit leszamitva ritkan vannak jo latoszogek. canonnal ekv 50 problemas, nikonnal ekv 35. nagyobb latoszogekrol nem is beszelve.ha most kezdenek fotozni es magamnak kellene gepet ajanlanom es brutto arakban gondolkodhatnek, akkor hasznalt d700-at vennek 1.8g fix sorral, 14 samyanggal. d7200+18-140 kit arabol ez majdnem kijon 4 obival
nincs az a helyzet amire a d7200 kitet valasztanam. gari se erdekelne, nagyon keves dolog romlik el szerintem egy vazon, obin amit javitanak gariban. kalibralas miatt megerheti, de azt meg szarul csinaljak
ha nagyobb a keret, akkor meg 5d3, artok.
amugy van par egesz erdekes kep a 365 projectedben(#28718) Salex1 cropra? szerintem 35. ha szeretnel mast is fotozni, nem csak portret. 35-tel azert utcan is tudsz fotozni, vagy bent is tudsz tagabb kompokat loni, univerzalisabb. fel alakosra is teljesen jo a 35-os. klasszikus kozeli arcportre nem idealis, de ott is lehet erdekes kepeket csinalni vele. en ujabban szinte mindent ekv 50mm-rel lovok. kezdem jobban szeretni mint a 35-ost. lehet 24,50,135/85 1.2 lenne az idealis sor.
-
Motaba78
addikt
válasz
lmaresz #28651 üzenetére
Szia, nekem vc verzio van belole, a stabija mint a 70-300 vc-be.
Kepmimosegben nincs akkora kulonbseg mint sok tesztkepen. Az hogy sokkal jobb a non vc verzio, hat kinek mi. A vc nekem tobbet jelentett, mivel ujonnan olcsobban vettem mint a non vc verziot. Pl nem kell emelni az isot. De ha nem kell a vc egy kapcsolo es mar nem is dolgozik.
Pixel kukkolast nem dx gepen kell csinalni.U.i. minden erdeklodonek a nikon 18-140 a 18-105-el szemben megeri a felarat. Szvsz.
Ha ekkora atfogasba nem kell vc akkor a nikon 17-55 be miert is? -
aleister
veterán
válasz
lmaresz #28698 üzenetére
Akkor jellemző, amikor kevés a fény, de még nem kapcsol be a váz AF segédfénye. Bírom, hogy m3ss jön ezzel a huntolós példával, csak azt felejti el, hogy canonon nincs AF assist light, nikonon meg van. Nem tudom, hogy lehet egy ilyen fícsört elhagyni egy vázról, de ez más kérdés.
Amikor korábban volt ez a téma, akkor töltöttem fel képeket, amit egy legénybúcsún csináltam meglehetősen fényszegény környezetben. Gyors és halálpontos volt az AF. Ha tévesztés volt, az rendszerint annak volt betudható, hogy már volt bennem pár liter alkohol.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy rendszervakut használtam. -
aleister
veterán
válasz
lmaresz #28692 üzenetére
Ne érts félre, nem akarlak meggyőzni. Nem vagyok a Tamron MO munkatársa, vagy épp kapok jutalékot az eladott Tamik után. Még csak fanboy sem vagyok, tekintve, hogy mind a 4 gyártótól vannak optikáim.
Egyszerűen ez volt a legelső obim, és azóta is megvan annyira meg vagyok vele elégedve. Még a Nikkor 35 1.8 G-t is eladtam mellőle, mert egyszerűen nem használtam a T17-50 mellett. Próbáltam mást is a kategóriában, amik nem feltétlenül voltak minden esetben rosszabbak, de nem éreztem azt, hogy váltanom kéne. Ár/értékben, az én fotózási szokásaim mellett a legjobb választás.
-
-
quby
őstag
válasz
lmaresz #28673 üzenetére
Én már kettőt is használtam! (T17-50 2.8 nonVC) Amit most használok az motor nélküli változat, az előző motoros volt. Valóban az eddig használt összes obik közül a leghangosabb talán, de ez fel sem tünt mig fel nem hivták rá a figyelmemet.
Teljesen élhető a hangja. Most a nem motoros szintén baromi hangos, de itt ugye a vázbol jön a hang (D7k) ami nem az obi sara.
Ami problémásabb, hogy bár - mint több helyen is olvasható - a váz fókuszrendszere sem a legkifinomultabb, ezzel az obival elég nagy a fókusz tévesztési arány. Én leggyakrabban az egy fókuszpontos fókuszálást használom, (fókusz->komponál->expo módszerrel), de nem tökéletes fényviszonyok között nekem sokat téveszt. Idővel megtanultam használni, de néha még most is besikeredik olyan ami nem jó. AF fine tune belőve, váz kalibrálva, jó fényviszonyok között tesztábrára f@..a, de éles helyzetekben bizony hibázgat. Ennek ellenére sokat használom.
amit utálok benne hogy a zoomgyűrűn a gumit gyakorlatilag évente lehetne cserélni. -
aleister
veterán
válasz
lmaresz #28667 üzenetére
Leginkább azért szokták a VC nélküli Tamront ajánlani, mert egyrészt olcsóbb, mint az OS-es Sigma, és ebben a tartományban nem létszükséglet a stabi; másrészt 5 év garit adnak rá.
(#28668) energomatt:
Próbálták már ki itteni userek mind a VC, mind a non VC Tamit, és érdekes mód ugyanazt tapasztalták, mint ami a tesztoldalakon szerepel. Nevezetesen, hogy a non VC jobb optikailag.
Ha nehezedre esik ezt elfogadni, az szíved joga, de nem kéne másokat a tévképzeteiddel traktálni! -
energomatt
őstag
válasz
lmaresz #28667 üzenetére
Teljesen mindegy ki mit ajánl. Én sem itteni ajánlásra választottam a Sigmát. Nem érdekelnek a városi legendák, a stabilizátor nélküli Tamronról, (látható, hogy nincs érdemi eltérés a két Tamron között) különböző tesztek alapján döntöttem és másoknak is ezt az utat ajánlom. [Például:
-
-
torzo
őstag
válasz
lmaresz #28514 üzenetére
Nyilván a tami 17-50 non vc-re gondolsz. Köztudottan nagyon jó optika. 2.8-on azért elég lágy, de minimális (1/3) rekeszelés után már hozza formáját. Jó választás. Az 50/1.8-at pedig megtartanám mellette, mert annál jobbat sem tett még le senki sem az asztalra ebben a kategóriában, a fényerő pedig mindig jól jön.
-
quby
őstag
válasz
lmaresz #28444 üzenetére
Pedig jó eséllyel ütés rázkódástól ugrott szét a rekeszmozgató mechanika. Ha nincs szerencséd akkor hamarosan a lamellák is követik, és egy egyikből a másik végébe való áttekerés során össze is darálod azokat a papirnál is vékonyabb darabokat. Mivel ez egy elég drága obi nem nevezném gazdasági totálkárnak, de ha bedarálod nem lesz olcsó játék. Ha jó ismerősöd, most visszadnám....
A váznak semi baja nem lesz elvileg...elvileg....bár ha valamiért megakad a bajonetten lévő rekeszmozgató pöcök és az visszatartja a váz pöckét....az más szitu. Bár ha M-ben legtágabb (vagy legszűkebb ???) rekeszre állitod akkor meg sem mozdul. Ez csak az én véleményem, lehet nem igy van (mindkét esetet átéltem), de én nem játszanék....
-
válasz
lmaresz #28444 üzenetére
A váznak ettől szerintem nem lehet baja - legalábbis a váz rekeszállítója is ugyanazt csinálja, mint amikor te kézzel piszkálod. Ha mozog rendesen, csak semmit nem csinál a rekesszel, akkor a vázat nem fogja érdekelni.
A képek lehetnek ettől kicsit alul/felülexpósak - de vagy utánahúzod őket Lightroomban, vagy még inkább M-ben lövöldözöl és addig tekergeted a tárcsát, amíg a kereső alján ki nem hozza a kívánt expo-kompenzációt.
Szerk: ja, meg ha esetleg auto ISO-t használsz, annak is bekavarhat. Nem biztos, még sosem próbáltam ezt a kombinációt - de ha a rekesz behányt, akkor a legbiztosabb mindent full manuálban tolni (na jó, talán az AF meg a VR nem érintett).
-
gerlaip
addikt
válasz
lmaresz #28183 üzenetére
Könnyen lehet. D90-essel (talán) ugyanezzel az akkuval kb. 500 képet simán lehetett csinálni.
De az is lehet, hogy csak nem volt teljesen feltöltve.Szerk.: megnéztem, csak hasonló, a D90-esé gyengébb is, de a lényeg ugyanaz, több száz fotót kellene tudni készíteni bármilyen körülmények között egy ilyen akksival.
-
aleister
veterán
válasz
lmaresz #26704 üzenetére
Szívesen!
Igazából ez nem élesség teszt, hogy nagyon állványozni kelljen. Tulajdonképpen bármilyen tárgy tökéletes, amin ki tudsz jelölni egy pontot referenciának.
Amiatt meg ne aggódj, hogy kiakad-e az eladó! Pár perc alatt tüzetesen át lehet vizsgálni egy obit. Ha nincs rejtegetnivalója, akkor ennyit minden normális eladó rá tud szánni az idejéből. -
Larry303
addikt
válasz
lmaresz #26701 üzenetére
simán lőjj valós képeket, majd zoomolj bele 100% balfaszság tesztábrázni ki az aki ezt végigvárja
plusz ha nem pontosan csinálod azt hiszed rossz az obi közben semmi baja
vettem két üveget ausztriából úgy, hogy nem is láttam, csak amikor megérkezett...persze nem azt mondom, hogy ez a követendő, de ha előre tájékozódsz az adott obiról akkor sztem hülyeség tesztábrával menni -
-
aleister
veterán
válasz
lmaresz #24915 üzenetére
A manual írja, hogy kerüljük a huzamosabb ideig való "napbanézést", mert a szenzort károsíthatja. Az biztos, hogy a fénytechnikában használt lézer vágott már gallyra szenzort.
NE feledjük, hogy nem véletlenül van az objektívnek gyújtópontja.Szóval igen, egy bizonyos záridő után károsodhat a szenzor, de azt ne kérdezed, hogy mennyi ez pontosan.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
lmaresz #19519 üzenetére
Nekem optiformos a vázam (a régi, D40 is hivatalos helyről volt). Bepötyörészték a sorozatszámot a gépbe, és náluk meg is jelent asszem, hogy hol vettem, mikor, stb. A D40-et meg még egy nyílt napon regisztrálták hasonlóan. Az most havernál szolgál, pár hónapja voltunk a Fóti úton, nekünk ingyen tisztították.
Ahogy előttem is írta Necro, a pecsétes-hologramos hivatalos Nikon garijegy a lényeg.
Ámbárhabárnohadeviszont én úgy vagyok vele, hogy évente egyszer 3800-at is megérne, hogy normálisan, szakszervizben ki legyen pucolva, mert én otthon neki nem állok, nem vagyok annyira bátor.
-
törölt tag
válasz
lmaresz #17733 üzenetére
Van, ami igen, illetve van, ami csak középen. Nem sokkal marad el a jó fixektől.
Pl. 85 1.4D híresen nagyot gyengül középről kifele és középen is picit ezalatt van, igaz ez mérési szórás is lehet, de 4000-es skálán olyan majdnem 3800 a Tami középen, ami szerintem is jó egy standard FX zoom-tól, főleg ha 2.8-ra képes stabival, elérhető áron.
Kb úgy rajzol f/5.6-on, beleszámítva mérési szórást, modellek közötti különbséget stb. mint a 85 1.8G f/2.8 körül. Ha az 1.8G-t tovább rekeszeljük, megelőzi már a Tamit.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
lmaresz #11853 üzenetére
CPU-z. A benchmark RAM sebességet mér, felesleges. Egy sokkal lassabb RAM-nál sem szabad, hogy zene stb. beszaggasson, ha intenzív PS/LR megy. A régi céges Fuji laptopom (Core2, 2G RAM) lazán 100%-on tekerve dolgozott NEF-en, míg én megvacsoráztam, de a zene nem akadt. Az időzítés a kulcs.
A legalsó pont.
-
Peethy
őstag
válasz
lmaresz #6934 üzenetére
Leírtad, hogy ezt a Camera Raw is tudja, de azt nem, hogy az miért nem jó neked.
Amúgy asszem a Capture NX sorozat is tudja ezt. Ha timelapse-hez kell, akkor ajánlom, hogy Camera Rawban nyomj egy auto beállítást a fotókra, aztán egy egyszerűbb presetet Lightroomban, ami a kiugró értékeket (csúcsfények, bebukott részek) visszaveszi, a többit pedig a videón állítsd be, asszem Premiere-ben van olyan effekt, hogy Equalize, vagy valami hasonló, a color correction menüpont alatt, és ezt finomhangolva megoldható, hogy ne villogjon a kép. Legalábbis stop motion-öknél kb. 1500-2000 képig bevált. Timelapse-nél, változó fényviszonyokkal nem tudom, hogy működik-e.
Két szoftveres kérdésem lenne nekem is:
1, Ez hasonlít is az előző kérdéshez: olyan program kellene nekem, ami rawból JPEG-be konvertál, és automatikusan beállítja az expót, kontrasztot, ilyesmit. Nyilván az lenne a legjobb, ha tanulékony lenne a program, tehát megcsinálnék néhány sorozatnyi képet és ebből kitalálná, hogy mit szeretek... van ilyen? A múltkor említettetek hasonlót a topikban. LR és CR nem jó, az auto beállítás eléggé eltér attól, amit én szeretnék. Olyan fotókra kéne, amikre nem szeretnék sok időt szánni utólag (pl. ha egy-egy eseményen lövök pár képet). Lehet fizetős is.2, Ezerszer átrágott csont, de tudnátok pár HDR-programot ajánlani? Régebben volt szó 1-2-ről, de nem találtam meg őket...
-
Kleroo
veterán
válasz
lmaresz #6468 üzenetére
Én már megszívtam nemrég. (MC015)
De szinte azonnal megoldódott minden, csak a banki átutalások,belső dolgok miatt lett végül 4 nap amíg meglett a refund (de érdekes, vásárlásnál kb 10mp....)
Tehát totális átverésnél is meg vagy védve. Bár pont a kevésbé egyértelmű dolgok az igazán nehezek,de a rendszer nálam már jól vizsgázott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Napelem
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest