- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
chipi-85 #34600 üzenetére
Leginkább a túlhevülés jellemző folyamatos használat mellett, valamint gyengébb a teljesítménye, mint a Nikonnak. Felhasználói reviewkat olvastam sokat.
(#34601) Imifej: Nikon tényleg nem olcsó, de legalább minőség. Most van egy függőben. Meglátjuk. Yongnuoo-t tényleg favorizálják (Vaku topicban is), annyira nem ismerem azt a márkát.
-
updog
őstag
válasz
chipi-85 #34375 üzenetére
Szerintem nincs af-motor nélküli 120-400-as Sigma.
*A Hyper Sonic Motor (HSM) ensure quiet, high speed, and accurate autofocusing
yepp, menniük kéne
-
válasz
chipi-85 #33821 üzenetére
A Sigma fém bajonettes, nekem fogásra is masszívabbnak tűnik, meg valahol a Canon verziókat összehasonlítva azt hozták ki, hogy lerekeszelve hamarabb és jobban élesedik. (Nem találom a videót, valami német teszter volt... esetleg itt van még Tamron / Sigma.
Mondjuk ettől függetlenül újonnan picit szerintem túlárazott, de ha megszokod a fordítva forgó gyűrűket, szerintem egy (még garis) használt példányért egy 72 az már a nobrainer kategória.
-
Carlas
senior tag
válasz
chipi-85 #33350 üzenetére
Persze 50-60 között használtan nem éri meg max 40-45 szerintem is. 76 az új. Van amikor elszánlak. Icipicit
De ettől még mászkálós obinak nagyon frankó, szép képen van, satabi is elég jó benne. Tamronnak vannak még jó alternatívái de soknál a kép nem olyan szép. Amivel én szemeztem még a F/2.8-as tamron 17-50. De amióta megvan a fixem nem tudom letenni
-
rekid
addikt
válasz
chipi-85 #32835 üzenetére
1. aki látatlanban már alkuszik komolytalan.
2..akinek 125 ezres váz esetén fáj 2x35 km távolság költsége azért, hogy kipróbálja-átvegye megint csak komolytalan.Aki így kezdi annak általában megköszönöm a hívást.. mert csak gáz lesz belőle.. pont az ilyen fog egy hét múlva felhívni -miután odaverte a cuccot- hogy rosszat adtál el neki...
Ja, és mindig a legtöbb pénzel látványosan érkezők a legnagyobb sz@rrágók...
-
energomatt
őstag
válasz
chipi-85 #32117 üzenetére
Egy apró helyesbítés: CLS vakuvezérlés.
(#32130) Cayman
Nem kérdés volt, csupán a nyeltani helyesség miatt került a végére a kérdőjel. Azért sejtettem, hogy ennél valamivel idősebb vagy.(#32121) matyi012345
[Ezt idézd be itt is!] -
Real_Necro
veterán
-
fireman123
őstag
válasz
chipi-85 #31859 üzenetére
nem is mondtam, hogy lehet ennyiért kapni, csak érdeklődtem, hogy forgalmaznak-e Mo.-on .....85-ös meg tudtommal nincs is a YN-nak ...csak "álmodoztam"
Az viszont érdekes, hogy ebay-en a nikon verzió 23e, míg a canon-os csak 14e ......
A Canon-os itthon 18e volt a pixinfó cikk írásakor. -
aleister
veterán
válasz
chipi-85 #31248 üzenetére
Próbáld ki azt, amit tanácsoltam. Írd be ebay-en, hogy tamron 70-300 parts, és a találatok hirdetőinek írj levelet, hogy esetleg be tudnák-e szerezni a neked kellő alkatrészt. Nekem sikerült így beszereznem, amit kellett.
(#31250) *Ropi*
Hát akkor a kollégának ez sehogy sem jött össze. -
Mauddip
aktív tag
válasz
chipi-85 #31160 üzenetére
Igazából sajnos nem pont erre gondoltam, mert a faszi azt mondja, h csak a fótó menüt reseteli le, valamint van a másik ahol a menü tetején tudod annak a menünek a beállításait kilőni.
Olyat kerestem volna, h teljesen mintha az elejétől allítanám be az egészet. De azért köszönöm kedvességeteket! -
-
toth_janika
őstag
válasz
chipi-85 #30906 üzenetére
Ezek közül max a több AF pont, ami csábít, de annyira nem, hogy ennyi pénzt adjak érte
Szerintem az nfc parasztvakítás, a WIFI-t semmire sem használnám, a több megapixel meg nem kell, mert elég a mostani... Az hogy kényelmesebben vághatok a képből kiküszöbölöm úgy, hogy tudatosan szerkeztem a képet -
Throme
veterán
válasz
chipi-85 #30906 üzenetére
A több megapixelből kényelmesebben vághatsz, az AF pontokál pedig nem a mennyiségen van a hangsúly, hanem a pontosságán és a középső már -3Fé-t tud.
Attól hogy nem használsz NFC-t, vagy wifi-t (én se), attól még lehet hasznos funkció másnak.Nyílván a többlet ár kipengetése mindenkit máshogy érint...
(#30910) Cayman: nem tudom milyen komolyan akarsz fotózni, de hobbi-amatőr szinten nem lesz gondod a sávosodással. Ezt ne úgy képzeld el, hogy elmész kirándulni és a képeid mind szarok (sávosak) lesznek.
A jobb AF d7200 javára tény, de a sávosodástól ennyire nem kell tartanod.. -
energomatt
őstag
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
chipi-85 #30389 üzenetére
Persze, megteszi. Én a kérdező szavaiból azt a következtetést vontam le (lehet hogy hibásan...) hogy nem akar ő különösebben obiparkot, egy jó gépet akar családi eseményekhez, és a megadott keretből következtetve van rá anyagi tehetsége is. Nem a spórolás, a minél olcsóbban volt a fő szempont. Ebben az esetben szerintem a gyári Nikon-Nikkor cucc a legjobb választás, ezért írtam azt amit.
Én így gondolkodtam anno, így tennék most is. Az egyedüli ami kivételt képez, az a Tamron 18-200, ezt saját és sokunk pozitív tapasztalata alapján mertem ajánlani.
-
Akula
őstag
válasz
chipi-85 #30383 üzenetére
Köszi! Látom, tudásban többet tud a D7100.
Amúgy ezek a számozások jelentenek valamit? Mondjuk laikusként 3-as, 5-ös, 7-es BMW? Stb.
Amúgy kb. egy órája beszéltem a sógorommal, azt mondta hülye vagyok, egy jobb bridge kamera nekem mindenre elég, inkább vegyek egy szóró ernyőt és nem lesz sötét a fotózáshoz -
lmaresz
aktív tag
válasz
chipi-85 #30019 üzenetére
Én ezt használom: Camera IR Remote, van benne több beállítási lehetőség is
-
törölt tag
válasz
chipi-85 #29981 üzenetére
Van ~2/3FÉ-nyi előnye. Nem a ráírt fényerőre értem, hanem arra, hogy hol lesz használható élességű. De egyébként nagyjából ugyanazt tudja, csak kicsit hosszabb. Illetve kényelmi funkciókban jobb, elvégre valódi SWM motoros, nem fogaskerekes (és sokkal gyorsabb). Illetve nem forog el a frontlencse, szóval CPL esetén is jobb. Viszont akinek elég a 18-55 átfogása, annak felesleges volt cserélnie. Az újabb 18-55-ök meg jobbak nála képminőségben.
-
válasz
chipi-85 #29795 üzenetére
Kapcsolódva kérdezném - van egy 135/2.8 AI obim, aminek elég nyögvenyelősen jár a fókuszgyűrűje. Nem szorul a végeknél meg közben se semmi egzakt ponton - simán és egyenletesen jár, csak szokatlan nagy erőkifejtéssel.
Gondolom, besűrűsödött a kenőbizbasz...? Mennyibe fájhatna "újrazsírozni"? Nem az kéne, hogy ujjbeggyel megpöckölve is taknyon csússzon (a pontosság kárára) - de azért ennél lehetne sokkal reszponzívabb.
Hogy megy ez egyáltalán manuális obiknál? Itt is szét kell kapni, vagy elég, ha ütközésig kitekerve becsöppentek valami (mi?) kenőanyagot, aztán jól megjáratom párszor?
-
Pho3bus
tag
válasz
chipi-85 #29061 üzenetére
Köszi épp láttam én is, sajnos az már "picit" (feleségem meg is ölne érte kategória
) túlmutatna az összegen amit rá tudnék szánni. Volt egy pár olcsóbb darab itt, meg a nagy apróhirdetős portálon, azokkal szemezgettem, de valószínűleg azok már leharcolt darabok. Most itt tartok: a d7100-at meg tudnám venni ~210-ért újan, 3 év garival és akkor el is tudnám adni a d3100-at (gondoltam megtartom videó miatt, ha d700-at veszek) és a kettő különbségéből pedig idővel tudnék pár jobb objektívet venni. Amennyire néztem, ha a d7100 képét "lebutítja" az ember 12mp-re, akkor csak nagyon kicsivel jobb a képe a d700-nek (persze a cropot nem nézve, meg ugye nyilván rawban máshogy mutat, mint a netre feltöltött, videóban összehasonlított képeken). Ezért is kérdeztem, hogy esetleg volt-e valakinek lehetősége élőben is összehasonlítani a gépeket.
-
andrisms
aktív tag
válasz
chipi-85 #28938 üzenetére
Ha jól olvasom, reteszelhetőre van szüksége, az infrás meg nem az.
YoSzabee: Nekem van infrás és egy Yongnuo MC-36R is, azt D5300hoz használtam még anno, azzal tökéletesen ment, vezeték nélkül is. Nem tudom csatlakozók terén mi a különbség a 2 váz között.
Szerk: Ilyen a sajátom
SzerkII: D7100-hoz milyen pótakkut ajánlanátok?
Gyári Nikon elég húzós, valami jobb minőségű utángyártotthoz van tippetek? EN-EL15 kelel hozzá -
válasz
chipi-85 #28140 üzenetére
Na volt az a huntingolós Tamron 70-300 VC USD!
Az eladó állítja hogy nála f*sza volt minden, nálam, több gépen is huntingolt, nincs fókusz!
Az eladó által készített, képeken megjelenik az Exif adatban hogy AF módban lőtték a képeket, nálam meg sz*r.
Érték biztosítva (100.000 ft), törékenyként volt postára adva.
Írtam a postának, erre lepöcköltek, hogy az ÁSZF 9.1.6.9 pontja alapján 3 napom lett volna, hogy beballagjak a postára, és Julinka a kis fehér ingében írt volna egy jegyzőkönyvet.Nekem mint címzettnek kellett volna olvasgatnom az ÁSZF-t?
Tudtam, hogy cigányok, és b*szhatom azt az oldalt, de ennyire?!
-
JohnyBlue
addikt
válasz
chipi-85 #28159 üzenetére
Lehet két obija volt (már csak1
) a jól működővel meglőtte a mintaképeket és kész
Amúgy miért nem írtál be ide, hogy gyerekek kéne kis obiteszt debiben... szerintem még rá is értem volna pár perc erejéig...
Sajnállak amúgy, amúgy szerintem tök fölösleges rendőrködni meg ilyenek, ugyanis a srác annyit fog mondani, hogy biztos a szállítás alatt murdelt meg az obi, és nagyon sajnál téged de te így jártál.
Magyar Posta vitte? Nem volt véletlen értékbiztosított vagy törékeny?
-
kellcucc
aktív tag
válasz
chipi-85 #28150 üzenetére
Jofogáson én is megjártam egy ssd-vel (25ezer), több embert is átvert és többen feljelentették (nagyobb összegek miatt). Abból rendőrségi eljárás lett, bíróság, stb. De egy darab obival kapcsolatban nem fognak tudni segíteni jogilag, mert a Te hibád, hogy nem próbáltad ki. Az más kérdés, hogy ő meg félrevezetett, megtévesztett. Ha nagyon nem tudsz aludni menj egy jogászhoz(?) aki talán tud rá valamit mondani.
-
aleister
veterán
válasz
chipi-85 #28147 üzenetére
Ha ismeretlentől vásárolsz, és nem tudod kipróbálni a cumót, akkor nagyon be kell biztosítanod magad. Sajna ilyen világot élünk. Jófogáson én csak helyben lévő cumókat vettem, mert ki tudtam őket próbálni. Távoli eladótól csak olyan site-okról rendelj, ahol van értékelés, és sok pozitív visszajelzéssel rendelkezik!
Sajna ez tényleg tanulópénz volt számodra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- alza vélemények - tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Netfone
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autóhifi
- Revolut
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest