Hirdetés
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugynok
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm a megerősítést, így gondoltam én is, csak találkoztam olyan véleménnyel, hogy más adalékok vannak a robogó és autó olajok között és nem biztos, hogy ez miatt átjárható...
-
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nézegetem a kínálatot. Ez itt van tőlem egy köpésre. Gondolkodok, hogy felhívom. Mit kérdezzek (apróbb hibákat ír), ha pedig megnézem mire figyeljek?
Vagy igy képek alapján (ráolvasással
) tudsz mondani valamit? -
dugynok
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Persu! Egy szakmai kérdés lenne.
4t robogóba (200ccm) lehet használni autóba való motorolajat vagy mindenképp scooter olajat használjak? Lehet késöbbiekben baja , ha autóba valót használok? Manual szerint van ajánlott olaj (eni 5w40 API sj), de benne van, hogy ennél jobb szintűt is bele lehet tenni (nyilván). Amit eddig használtam az 5w40 és api sm különféle márkákból, de autóba való olaj volt. Illetve nem scooter, hanem motorhoz való olajat lehet, ha eléri a manual szerinti teljesítményszintet? -
Geresics
addikt
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Képzelj el egy akkora garázst, amibe szűken befér négy autó 2x2 elrendezésben. Ennek a garázsnak van egy ablaka, ami egy plexi vas keretben. Van két behajtója. Az utcafronti téglákkal fel van rakva, de a felső 50cm nincs; az udvar felőli bejáraton pedig egyáltalán semmi nincs, tehát tök nyitott. Szóval sajnos fűthetetlen, és ahogy Bogyó bá'-nál, itt is hidegebb van, mint a falakon kívül...

-
V.Stryker
nagyúr
Valakinek van tapasztalata Vicma-moto nevezetű utángyártott alkatrészekkel, szűrőkkel? Érdemes megvenni? Légszűrőt vennék, de csak ilyen van a nagykerben...
-
Topiccsendőr
addikt
Ha most hozzanemerto markabuzi lennek, az orrotok ala dorgolnem, hogy miert nem vesztek olyan markaju motort, amire en matyizok, mert az sosem romlik el.
de szerencsere ez nem az a topic. -
Lomha 8V
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Én rendszeresítettem a garázsban egy nagy, elektromos olajradiátort. Ma is megy már 10:00 óra óta, mert mindjárt megyek le, szerelni. Annyit fogyaszt, mint a franc, de ritkán kell. Vagy néha szoktam fillérekért látni sziesztát, az is jó, talán hatásosabb is. Sőt, biztos.
-
imibogyo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát igazából ő csak "rá-tenyerelt", vagy "rá-kezelt"...
Szó sem volt rugdosásról.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
-
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Gyári rajta minden
Kényelmes, csendes, ha kell szedi a lábát (igaz ezt is forgatni kell, hogy meglóduljon). -

-
Aztán lassan meg jönnek az elektromos ketyerék.
Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuu! Nem vaaaa, meg pappppappparappppp! 
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Átsiklottam felette valahogy a napi 100 hsz között.

Kösz a megerősítést. -
Ferdzsoo
addikt
Hallott valaki arról valamit hogy a VFR1200-ast nem forgalmazzák tovább?
Hónapok óta nem látom a honda.hu-n, egy ideig az osztrák és német oldalon még fent volt, de már onnan is leszedték.
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Software. De lehet, hogy a helyes megnevezés firmware volna...

-
És akkor még hol a 2T szép hangja... Az a vonyító fürdős kva sikítás. Nem véletlenül teszett a leovince hanga, de csak alapjáraton.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
45 ezret egy ev alatt rakok egy kocsiba, ennyi ido alatt ne nagyon legyen mar baja semminek

-
Geresics
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
2006-os Pegaso Trail

PC-n gondolkodtam, de feleslegesnek tartom jelenleg. Amint jobb idő lesz, felrakom a kipufogót, aztán majd meglátom.
Nemrég írtam az Aprilianak is, hogy ennél a típusnál milyen változtatások kellenek (pl. sw-csere, stb), remélem válaszolnak és meg is tudom majd csinálni...
-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
...van az a mondás, h ritka, mint a gyári kipufogós Honda Civic. Megvan ennek is fanfaktora bizonyos körökben, mint a kormolós brigád, de a megbízhatóságuk qrva jó.
A mindennapi futkozós autóm nekem is Honda (mi más
), 12 éves HR-V, nem egy rakéta, de hálás dög, piszkosul szeretem. Mióta nálunk van 45.000km alatt 2 izzócsere volt minden baja. Persze ez is megkapja mindenből a legjobbat. Full szinti 5W40 olajat 10k km-enkét leodobom gyári szűrővel együtt és jellemzőn mindig patika, tiszta. 
-
pityaa23
senior tag
Nem semmi
[link] -
Topiccsendőr
addikt
Pontosan erre gondoltam

(A gyarival semmi bajom) -
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi. CBF mellett egy 1.6 civicet hajtok

Jó az, munkába járásra első osztályú! -
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Már bogyóba is kéthengeres

-
Topiccsendőr
addikt
Eljenek a finghangu civicek. Nalam azok a bogyoba' egyhengeresei.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Jó választás!
2006 vagy 2007 a Pegaso?
Így már érdemes lenne beletenni egy Pc-t is, szépen megdobná a teljesítményt is nem csak a hangot!650 Akra+K&N+PowerCommander
PowerComm ára.
Bogyó bá' Másnak meg tetszik, mit rágódsz annyit rajta, valaki a 2T sem szereti, más meg imádja.
Ahány ember annyi félét szeret!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Én csak a Suzuki LS650 Savage chopperek hangját bírom, turn out csővel. Az endurók / supermotók hangjától kiver a víz....

(#77758) geresics: anno a kis japán belpiacos 125-ös csopperemen az egy szem hengerhez szintén 2 kipufogó, sőt 2 karburátor tartozott. Minden szelepre volt kötve valami.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Geresics
addikt
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Akkó engem átb@sztak az olaszok!

(#77752) Bogyó bá'
Ráadásul ez a kettő tök független egymástól, nem úgy, mint a legtöbb motornál!
(4 szelepes a motor, és a két cső sehol sincs összevezetve - nekem tetszik
)(#77753) Lomha 8V
Hát még én milyen kíváncsi vagyok! Majd meg őrülök, hogy nincs egy fűtött garázsom, ahol össze tudnám rakni... De ha 1,5 évet kibírtam, akkor ezt a pár hetet még kibírom...
(#77754) TommyNagz
Áááá... nincs annyi akku a világon, ami elég volna a kamerámhoz, hogy végig menjen élőben, amíg összeszerencsétlenkedem!
(#77756) kcsa
Majd lövök egy új fotót a logóról, és rászerkesztem a kipufogót is valahogy!
(#77757) V.Stryker
Igen, de most nem nagyon tudják letörni a jókedvem!
Sokat nézegettem kipufogókat, de egy gyári Akránál azért nem tudok jobbat...
-
V.Stryker
nagyúr
Látom degeci motoros találkozó van.

-
TommyNagz
senior tag
ó anyám borogass
livestream!!! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Geresics
addikt
Az idei szezon is szereléssel kezdődik!

-
Horvi
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm az okosítást! Neked is (#77742) Bogyó bá'! Van még mit tanulnom

-
TommyNagz
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nekem Vele kapcsolatban jo a tapasztalat. Lehet hogy nem ertek hozza elegge? Amugy mrg a kopok csereje igenyesseg v igenxtelenyeg kerdese. Ha draga motorod van es preciz vagy, csereled amint turesen kivul van. De mindenki tudja hogy elmegy meg ugy egy darabig.
Szerk bocs a regeszkedesert, mobilon nem egyertelmu melxik az utso oldal
-
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ok

-
Geresics
addikt
Végre jó felbontásban látható a belsőégés a motorban!

https://youtu.be/jdW1t8r8qYc(Szerk.: nem, nem az én videóm - ennek van értelme is!
) -
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Persu: motornál műszakin mit néznek meg leginkább? Ha jól tudom füstgázt nem mérnek. Lámpák, fék rendben van, gumik újak, kipufogó gyári. Nem folyik belőle semmi (se olaj, se víz). Elvihetem így, vagy előtte azért nézessem át szakival? CBF600 S 2004 -es évjárat.
Köszönöm. -
Gaboman
nagyúr
A rendes beöltözés mindig kell, ha a legközelebbi boltba megyek el akkor is beöltözöm védőfelszerelésbe.
Protektoros magas szárú motoroscsizma vagy crosscsizma, térdvédő, csípőprotektor, protektoring, protektoros bőrkesztyű.
Apósodnak teljesen mindegy az hogy robogó vagy 1000 gyorsasági rendesen fel kellene öltözni.
Nagyon de nagyon sokat számít mi van rajtad, ha jól alá lett volna öltözve ebből lehet csak egy, két lila folt lenne.
Anno én is megtapasztaltam mi lett volna ha nem vagyok rendesen felöltözve, azóta erre még jobban odafigyelek. -
zgospel
őstag
Egy barátomat kettővel ezelőtti szilveszteri buliban fellökték, és olyan szerencsétlenül esett, hogy a bal könyökéből letört egy darab amit utána ki is szedtek a kórházban. Azóta nem tudja teljesen kinyújtani.
Erre rá 3 hónapra kb az akkori szezon első egynéhány motorozásai közül, városban sikeresen telibevert egy autót szemből. Jóféle Dainese bőrkabát volt rajta és az autó szélvédőjét könyökkel verte be ahogy érkezett. Tulajdonképpen karcolás nélkül megúszta az esetet. 1-2 hétig még a tüsszentés kellemetlen volt, de ennyi.
14-15 évesen Simsonnal földúton estem egy gyönyörű szépet, kb 40-nel, természetesen pólóban meg rövidnadrágban. A vádlimon lett egy horzsolás, de annyival megúsztam.
Ezeket csak azért írtam le, mert egyrészről igen, a normális védőfelszerelés jelentősen növeli az esélyeket, másrészről pedig lehet roppant szerencsésen és szerencsétlenül is esni. De még ha szerencsétlen is a bukás a védőfelszerelés növeli az esélyeket.
A leírásodból azt gondolom hogy elég szerencsétlenül eshetett ha ez lett a vége, esetleg ráesett a robogó, vagy beszorult esés közben a lába valahova? Ilyen eseteken egy egyszerű motoros cipő vagy túracsizma nem biztos hogy sokat segített volna. Egy jobbfajta sportcsizma, de méginkább egy krossz csizma azonban jó eséllyel megvédte volna, de ezek árban is és stílusban is elég idegenek a postás robogótól.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Geresics
üzenetére
De a könyökén nem volt védőfelszerelés, hanem direktben koppintotta oda a kemény betonhoz.
A könyököt egyébként igen nehéz összerakni, a csavarok száma nem a törés súlyosságát mutatja ott, hanem csak a helyét. A boka, térd és könyök elég bonyolult dolog.A védőfelszerelés elosztja a beérkező ütés erejét egy nagyobb felületen, ezért kis ütéseknél nem lesz szilánkos törése, mert nem tud szerencsétlenül esni, mert a kényes pontok, amik kis ütéstől szétrobbannak, csak tompa, elosztott ütéseket tudnak kapni.
Persze gyorsan hajtva ez már nem igaz, de egy robogóhoz és az időjárási körülményekhez megfelelő sebességű esésnél ez szerintem simán megúszható jó cuccban.
-
HSM
félisten
Nekem az a fura, mi tudta robeszon eltörni a lábát.
Ott valaminek elég szerencsétlenül kellett kijönnie, amit fontos lenne tudni, ha segíteni szeretnénk. Nekem hasonló csúszásnál le se ért semmim, csak sáros lettem, pedig 0 protektor, és utcai bakancs volt csak rajtam. Persze, a robogó kormányát meg oldalát rendesen összekoptattam az aszfalttal. 
-
Geresics
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
A szilánkos törésnek nem előfeltétele a komoly esés. Haveromat ellökték - nem durván. Eséskor a könyöke ért le először, és szilánkosra tört. Most szépen vasalva van, és több csavar van benne, mint egy Simsonban.
Ettől még a kérdésre nem tudunk válaszolni. Ha 4K-ban lett volna rögzítve 3 szögből, akkor talán egy erre járó orvostanhallgató tippelhetne... -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Leszek a manager.

-
CyberPunk666
senior tag
Egy kicsi elcsúszásból nem hiszem, hogy szilánkos törés lesz rendes védőcuccban.
Rendes védőcucc jelen esetben: magasszárú rendes motoroscsizma + sípcsontot + térdet védő motorosnadrág.
Nyilván van, amitől ez sem véd meg, de postás robesszal, nem agyatlanul menve egy sima elcsúszás esetén, ha el is törik, azért elég nagy balszerencse kell, hogy szilánkos legyen.
Persze, ha nincs egyéb csontritkulás vagy ilyesmi a háttérben.A sima csizma, bakancs vagy motoros rövidcipő (számomra megdöbbentő, hogy egyáltalán ilyen létezik) nem alkalmas motorozásra.
Magánvéleményt hallottak!
-
KrAt
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Elnézést, azt hittem egyszerűbb..

Szóval a körülmények: postás, jég, sötét, elcsúszás. Ennyi. Ezer éve motoros postás, nem hinném, hogy vezetői hiba (illetve de, nyilván, nem fogta meg a motort, de ilyen alapon sokminden vezetői hiba).
Nem várom, hogy pontos diagnózist állítson fel bárki is, pusztán egy értelmes, építő jellegű hsz-t.
-
dellfanboy
őstag
elso korben en alpinestars tech10-et mondanek.
masodik korben nem irtad hogy vezetoi hiba? (ekkor kellene trening) muszaki? nem adtak meg az elsobbseget?
harmadik korben telen meg robogoval is veszelyes kozlekedni...
negyedik korben a fotelbol ezt honnan tudna barki is megmondani?????nagyon sok a jelenleg ismeretlen valtozo... konkretum meg nem sok.
-
Topiccsendőr
addikt
Tenyleg ossze kene dobni a penzt a topicnak egy kristalygombre.
Ha gondoljatok, en nyitok egy szamlat.

-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Kérdés: após elesett tegnap a postás robesszal (50-es Liberty), és a jobb lába a csizma felett szilánkosra tört. Egy masszív, bőr csizma volt rajta, gyanítom, a bokáját védte, felette a csont volt a leggyengébb láncszem.
Ezt ki lehetett volna valahogy védeni (protektoros csizma, másik, kevésbé merev csizma, ezt nem olyan szorosra húzni), vagy valami mindenképp tört / szakadt volna?
Üdv,
Atesz -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én meg egy laikus vagyok, nem akarok nem is érdekel egy ponton túl a motor műszaki része, mert tudom, hogy nem lenne hozzá elég felszerelésem, türelmem, hogy megműtsem. Arra már időt és energiát kell szánni, ergo ezzel kell foglalkozni napi szinten.
Én nagyon sokáig néztem a videóit, le is tiltott, mert nehezen viseltem a normális kérdésre adott bunkó választ. Valamikor régen egy SV650-et műtött és ott láttam valamit amire azt mondtam, hogy megpróbáljuk. A sok kudarc után. Listám van a kontárokról...
Én úgy hoztam el a motort, hogy oda meg vissza voltam attól amit kaptam, más vas volt alattam kis túlzással. Úgy éreztem minden a helyére került és amúgy rájött, hogy a részletekre figyelek, azaz egyetlen sziló foszlány sem lógott sehol, egyetlen porszem sem volt ott ahol dolgoztak, minden kábel, cső úgy volt ott ahogy a japó megálmodta, nem volt begyűrve meg semmi. Megnéztem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy ha megkérdez bárki, én azt mondom a régebbi motorokkal jobban ki van békülve mint az újakkal.
A következőt is rá fogom bízni blokk és injector szinten. Gumi lánc a kékhold és a "Lajosom" témája, fényezés szintén "Lajos". Első utam hozzá fog vezetni a papírozás után. Utána kap gumát és minden mást. -
Horvi
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Bár kíváncsi lennék meddig bírná a szerelést rendesen elvégezni. Mert gyanítom a kurvák seggéről felszippantott kokain mennyiségével egyenes arányban csökkenne a munkája minősége

De persze ez mind pusztán feltételezés

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Polemius
üzenetére
Arra lennek kivancsi, ha lenne egy kis rugalmassag, nyitottsag egy szakemberben. keresooptimalizallassal, egy kis reklammal, adwords, stb, kiszamolja a rezsi oradijat, (nem pedig a piacot nezi, hogy mennyi altalaban masoknal) de teljesen feheren. Erre egy normalis hasznot is rarak, mivel amugy is hegyekben allnak a motorok nala, mivel jo szakember. Akkor o lenne az elet csaszara, es kokaint szivna a kurvak seggerol, azaz vegezheto ez a szakma tisztan, es meg lehet elni belole? Az arsav miatt azonnal elvesztene a 20-30 eves motorokat, meg a csoves, "penzert konyorogni kell es fel oran at a lelkele beszelni, hogy megdolgoztal a penzert, nem lehuztad" tipusu kuncsaftokat.
Hat egy ilyen aggyal rendelkezo ember muhelyet neznem meg... -
Gaboman
nagyúr
Az ilyen stílusú szerelőkkel szóba sem állnék, hiába ért a szakmához akkor is emberileg egy tajparaszt.
Ahogy a sportmotoron szokott nyilatkozni minden elárul róla, a dicsekvései mit ért el, mi van neki és másnak mi nincsen.
Beképzelt és ostoba magaviselet, felőlem lehet akármilyen király a szakmában, az én szememben emberileg egy nulla. -
Polemius
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Még ha csak motorszerviznek...
De rengeteg boltnak, cégnek, szakembernek egyáltalán nincs weboldala, vagy ha van, akkor olyan apróságok hiányoznak róla, mint: mivel foglalkozik / mit forgalmaz, hol található (netán google maps link, vagy fotó a boltról már hab a tortán lenne), mettől meddig van nyitva, meg telefonszám, mailcím. -
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az pénzbe kerül! Józsika pedig volt OKJ-s tanfolyamon, ő ingyé is megoldja!
-
V.Stryker
nagyúr
Azért hozzáteszem, hogy van rosszabb Tasinált. Ez a csávó, szó szerint azt mondta,hogy mivel a hátsó féktárcsám egy századmilliméterrel a ráírt minimális vastagság alatt van (itthon digitális tolómérővel ellenőriztem és tényleg), ezért fogok meghalni, ha azonnal nem cseréljük ki az életemmel játszom.
Egyébként meg ha őt kérdezem, akkor azonnal az összes fékolajat, teló olajat ki kell cserélni, mert életveszélyes, mivel látja,hogy az elmúlt két évben nem volt cserélve.
Jah igen... augusztus 40 fok, a melóhelyemtől kb. 500 méterre van a műhelye, légvonalban 100m.... felkaptam a bukót, gerincvédőt, átgurultam...azzal fogad, hogy miért vagyok donornak öltözve.
Anyádé, azé.... szóval akárhogy méssz hozzá, hülye vagy, életveszélyes, szar a motorod, mindent cserélni kell rajta azonnal, mert egyébként egy felelőtlen donor vagy, aki most fog meghalni. -
Topiccsendőr
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Sudokoo NEXAURA 360 Liquid Cooler, 360mm vízhűtés!
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia)- AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) tudsz mondani valamit?

de szerencsere ez nem az a topic.
Az udvaron van -5 fok, ebben a "garázsban" meg mínusz 8. 

Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuu! Nem vaaaa, meg pappppappparappppp!