- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz
dugynok #90747 üzenetére
Érdemes a papírokat lerendezni ha eladta az ember..
Én három éve jártam úgy hogy a kocsit eladtam.. Már eleve a vevő nem akarta csak ugy "megvenni" hogy üzembentartói szerződést írjunk..volt rajta majdnem két év érvényes műszaki még. Ebbe nem mentem bele, azért megszületett a szabályos 4 példányos adásvételi. Én lejelentettem ahogy kell, kb 3 hét mulva meg is kaptam a biztosítótól az előre befizetett kötelező időarányos részét.
Majd egyszer két hónap múlva csöngetnek, két rendőr az.
Rendszám szerint emlegették a kocsit , hogy az én nevemen van és belekeveredett valami ügybe..ráadásul nem is az általam ismert "vevő" személyével, hanem egy harmadik személlyel kapcsolatban.. és biztosítása sincs..( amikor lejelentetetm az enyémet szabályosan megszüntették. átiratva sem lett, igy újat sem kötöttek rá)
Mondtam hogy én eladtam, mutattam az adásvételi nálam maradt példányát, az adatokat lemásolták róla, majd visszaadták. Rá egy hónapra én kaptam egy papírt, hogy a gépkocsimat kivonták a forgalomból..( papíron még mindig én voltam a tulajdonos a hatóságok szemében, ?? az én adtaim szerepeltek a forgalmijában, azért nekem küldték meg..
Azóta nincs fejleménye az ügynek, eltelt már egy kis idő , gondolom lezárult..
De olvastam én már olyat hogy biztosítás nélkül jelentős kárt okoztak ilyen járművel , és mivel az új " tulajdonos" aki át sem iratta, nincstelen volt ( papíron) az okozott kárt biztosítás hiányában a forgalmiban (átirás híján) szereplö " tujadonoson" perelte a biztosító, lévén az fizető( behajtható) képes... -
boogie84
veterán
válasz
dugynok #82376 üzenetére
Most olvasom h 10K alatti akksira csak 6 hónap gari van, mind1.
Kérdés h ti milyen akkumulátort javasoltok a Banner helyett? Vagy ez a nagy számok törvénye alapján fota össze magát?
(#82379) kisninja : Mi van akkor ha rányomok a Ctek töltőn egy rekond funkciót és eltávolítja a szulfátot? Egy próbát még megér asszem.
(#82380) Gaboman: Jövő hétre Red Sun Fest, utána? Nekem a 150-200 is beleférne, de afelett már necces normál közúti forgalomban.
(#82379) kisninja : Nekem mind1, hogy hol, ha ráérek akk mehetünk felőlem ki a világból is. Használni akarom a motort.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
dugynok #82321 üzenetére
Ha nem okoz balesetet, akkor elveszik a jogsiját és egy darabig nem vezethet, aztán ha megint vezet ezalatt, vagy utána újra ittasan vezet, akkor jönnek a komolyabb lépcsők, ha balesetet okoz, akkor már azonnal jöhet a börtön. Ismerős 10 hónapot ült, mert a elütött valakit egy pohár sör után és annak eltört a keze (azt hiszem két ujja talán), nem volt nagy a sebesség, nem volt részeg sem. Szerintem megérdemelte, csak azért meséltem el, mert szerintem a szankció mértéke igenis megfelelő.
A probléma sokkal inkább az, hogy millióból egy bukik le. Évekig járhat valaki úgy napi szinten, hogy nem kell szondát fújnia. A párom 10 éve vezet és eddig egyszer igazoltatták a rendőrök, akkor is a reptéri parkolóban.
Nincs tétje az esetek jelentős részében annak, ha részegen vezetsz, mert ameddig nem mész ároktól-árokig vagy következik be a baleset, addig semmi következménye nincsen. Az nem következmény, hogy tízezerből egyet elkapnak, majd utána simán vezet az eltiltás ideje alatt, időnként akár ittasan, úgy, hogy nem állítják meg egyszer sem és kb mintha nem is lett volna semmi.
Ilyen ismerős is van, aki annyira részeg volt, hogy a rendőr kinyitotta a kocsi ajtaját és kiesett elé a földre. Aztán megszakítás nélkül vezetett az eltiltás alatt majd újrajogsizott és minden tovább ugyanúgy.Az egész rendszernek az a hibája, hogy a lebukás esélye MINIMÁLIS, szinte nincsen rá esély, ameddig nem lépsz át egy nagyon durva határt (ároktól-árokig vezetsz vagy balesetezel)...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
dugynok #80831 üzenetére
A lidlben általában egy fajta van. A másik ami nekem van az ez.
Holnap valaki valamerre BP-ről?
-
HSM
félisten
válasz
dugynok #80800 üzenetére
Nem igazán. Van a sisakom tetején egy szellőző, remekül átszellőzteti nyáron a fejem. Egyedül az arcpárna körül tud kicsit rámmelegedni. Mókás dolog amúgy, mert hiába kis vékony nyúlós anyag, remekül felveszi a nedvességet és a "szagot" is. Sosem volt még mosva a bukóm belseje és totál tiszta, szagtalan. Ellenben a maszkra igencsak ráfér mindig a heti a mosás.
(#80802) V.Stryker: No, meg egy hét után a maszk sem olyan állagra, mint mikor tiszta, nekem nem kicsit rontaná a komfortérzetem, ha nem mindig a jóillatú tiszta anyaghoz préselném az arcom, hanem a hétről hétre retkesebb és büdösebb bukó-béléshez....
(#80804) ath: Nem tudom, most is azt a fajtát árulják-e, amit vettem vagy 6-7 éve ott, de nekem teljesen jól teszi a dolgát egy kép alapján ilyen: [link]. "Polo" márkajelzés volt belevarrva, meg mellette valami motor-forma. Azóta is rendszeresen használom, még a robogómhoz vettem anno.
Ezen semmi extra nincs, a varrás sem extrém vékony, de kényelmes, szeretem, nem nyúlt ki egy év után, mint a másik fajta, amivel váltva használtam.Ez nyári, a nyakat nem igazán védi.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
dugynok #77997 üzenetére
Erre azért ne vegyél mérget! Ha szemet szúr valakinek, akkor el fogják vinni. Ha másképp nem megy, akkor előbb a rendszám tűnik majd el róla. Aztán megy a telepre, ahol tárolási díj, stb. Kihozni pedig max. trélerrel lehetne, de egy furgon alá nem olyan egyszerű trélert szerezni.
-
BoB
veterán
válasz
dugynok #77853 üzenetére
Azt írtad persze hogy nincs benne a kézikönyben mert akkor még nem volt olyan olaj. Ilyen szempontból teljesen mindegy hogy autó vagy motor. Amikor az én motorom tervezték, már régen volt jobb olaj, mégsem azt írják hozzá. (a hideg oldali viszkozitásra vonatkoztatva, na meg nálam a gyári olaj nem is full szintetikus, csak fél)
-
demars
addikt
válasz
dugynok #77419 üzenetére
Lidlis töltővel felejtős a hópihe mód. A normál motor jelzéssel kell tölteni, ha feltöltötte jelzi (kattan és zöld led világít), utána ha rajta hagyod kezdődik a karbantartás mód. Tehát nem kell semmit se kapcsolni, csak rajta hagyni napokig, egy hétig. Ezt kell ismételni.
-
törölt tag
válasz
dugynok #76020 üzenetére
De igen. Viszont, a gazdasági totálkár nem azt jelenti, hogy a jármű nem helyreállítható, hanem azt, hogy a piaci értékét figyelembe véve nem éri meg. Ettől még Te lehetsz bele olyan szerelmes, hogy helyreállítod. Ez egy aránytalan értéknövelés. Ha ezt egy biztosító által elfogadott szakértő ledokumentálja, akkor a következő kárnál is fizetnie kell a biztosítónak. Ez olyasmi, mint egy veterán minősítésű jármű avultatása. A veterán minősítés ilyen értelemben azt jelenti, hogy az állapota (így az értéke is) nem a korából adódó avulás mértékének felel meg.
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
dugynok #72681 üzenetére
Az TTZ nem YTZ, kéretik figyelni!
Srácok értem hogy banner meg varta van féláron, de gyári nincs 40 alatt!Amúgy ennek a bannernek még a formálya sem jó.
Nekem azt mondták a varta és társai ebben a kategóriában jó ha 2 évet kibírnak. Akkor inkább megveszem a gyárit, mert hosszútávon jobban megéri! -
HSM
félisten
válasz
dugynok #72050 üzenetére
Barátnőm ősrégi netbookja kevés az ilyenekhez, a telefonján meg valamiért nem megy a store...
Anyám meg más okból nem oké ilyesmire... Szval, van baj. Mindegy, írogatunk egymásnak, az működik, ingyen.
Két hét múlva úgyis megyek haza, megoldódik a dolog.A pénz csak az egyik fele amúgy. A másik, hogy nem vagyok ismerős errefelé, és elég nagy szívás lenne, ha valamit rosszul csinálna meg, vagy igénytelenül.
Főleg nem akarok kockáztatni, hogy még pénzkidobásnak is tűnik nekem a semmire.
-
Daywalker
addikt
válasz
dugynok #70668 üzenetére
Mitől törne meg? Attól, hogy nagyon sok kókány szerelő van, aki nem úgy rakja vissza a kábeleket, csöveket, ahogy azt a japánok kitalálták és bele is írták a nagykönyvbe.
De most megnéztem az er6 körét, és nem az lesz, mert ahonnan neki jött a víz, az a kiegyenlítő tartály túlfolyója. A motoroknál pedig nem úgy van, mint sok autóknál, hogy a kiegyenlítő a hűtőkör aktív része. Mármint nem áramlik át rajta keresztül folyamatosan a hűtőfolyadék, hanem egy cső van, amin keresztül a rendszer nyomásától függően áramlik ki vagy be a tartályba. Épp ezért nem is lehet feltölteni itt a motorokat hűtőfolyadékkal és épp ezért nem is lehet mindenképp itt légteleníteni, hanem a hűtőn lévő kupaknál kell (sok autónál a kiegyenlítő van legfelül, azon van a szelepes kupak és ott is kell feltölteni).
Tehát ha itt folyik a víz, akkor sok benne a folyadék, ami lehet azért, mert túl meleg van, vagy túl sok a folyadék, vagy mindkettő. Szerintem most baromi meleg volt, és ez az oka, nem dugulás.
Btw, kawánál elég hülyén jelzik a szintet. Elvileg maxnál kell lennie hidegen a kiegyenlítőben a folyadéknak, de (zx9 eseknél legalábbis) akkor melegben szép lassan elcsepegteti a vizet, amíg vissza nem áll hidegen minimumra és akkor melegben lesz maxon. Utána már száraz mint a sivatag. -
válasz
dugynok #70668 üzenetére
A vékony nem tömődött el néztem. Eddig ez a fix, majd reggel kiderül. A víz amúgy tiszta benne, zöldes. Leszedem, kimosom és egyelőre ugyan ezt visszarakom. Elmaszok fagyalloert és ha ebben a 20km-ben jó akkor otthon újra kimosom és új víz új fagyallo. Ha nem akkor valahogy eljuttatom a szerelőhöz. A vizet szoktam nézni és nem fogyott soha. Az tény ismert dolog hogy ennek a motornak a hűtés igen alul van méretezve sokat megy és nem kell neki 30 fok se, hogy bekapcsolni. Még az is tény, hogy ritka lassan kullogva semmit nem megelőzve jöttem most vele, vártam a dugóban is.
Vagyis az tegnap volt hehe.
-
Laraxior
titán
válasz
dugynok #67569 üzenetére
Védánál is ugyanzok a szabályok érvényesek, van tűréshatás, és van a hibahatár. Ezért marad minden.
Annyiban módosul, hogy ha belemész, hiába lassítasz, mert az nem elmenőben rögzít, hanem videot rögzít, és hátulról azonosít, de előlről is bemér. Ezért nem biztonságos már a motor sem, kivéve ha sáros a rendszámtáblád, mert az előfordul ugye(#67563) Shad0w: Kapsz bizony barátom, nem is keveset, mert ez nem 30ezer lesz, hanem 130ezer.
-
Something_
őstag
válasz
dugynok #66228 üzenetére
Aha, aki mögöttem jött közvetlenül. Ő is mondta, hogy kifordult elém, de a rendőr nem vette jegyzőkönyvbe, csak nagy nehezen 1 óra múlva írta fel a számát.
E mellett van még egy motoros tanú és egy a szembejövő sávból.
Kíváncsi vagyok mi lesz ebből, habár 1,5 hónap múlva fogom megtudni :-)
-
Something_
őstag
válasz
dugynok #66223 üzenetére
Az én sávomban nem volt, max a buszsávba lehetett. Ha az én sávomba lett volna, akkor gondolom nem az orrát kapom el.
Ezt a sávfoglalás szabályt milyen címszó alatt találom meg? Habár gondolom e mellett kellett volna indexet használnia és balra néznie :-)
Itt történt: [link]
-
baboss
őstag
válasz
dugynok #64934 üzenetére
Nincs semmi értelme, nem használ neki. Majd reggel és este mehet gyalog a munkába, elég gyakran én szoktam hozni vinni. Meg lesz még más megvonás is, ezeknek sokkal több haszna van mint egy taslinak.
Most telefonált, hogy a falú végén van a barátjánál, szerencsére a másik sisak a szobájában megvan van, nem vitt utast.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest