Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
A Vágó sofőrje?
Viccen kívül: tényleg gáz ez a forgalomban ámokfutás... Ha
picit jobban elnézi, már nem a videót tölti fel, hanem darabokban szedik össze.Szerk: még az a hülyeség jutott eszembe, hogy "Két tükör van. Megfelezzük?"
-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Hát igen higgadt Vágó bácsi,a legtöbb ember kiszállt volna azt jól szétrúgná a valagát,amit tegyünk hozzá meg is érdemelne az ilyen állat.Így közlekedni életveszélyes,még ha magát veszélyeztetné akkor sem normális,de sajnos ártatlanokat is magával vihet amiért megérdemelné hogy eltörjék kezét,lábát hogy többet nem tudjon motorra ülni.
-
qestion
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
már vártam, hogy valami biztosítást ajánl

-
runner 125
nagyúr
..h lehet vki ilyen idióta, h így közlekedik?

-
runner 125
nagyúr
-
emre
veterán
-
.mf
veterán
válasz
.impulse.
üzenetére
Tavaly tavasz-nyáron csináltam motoros jogsit, előtte még nem ültem motoron, és autós jogsit is csak utána csináltam. Rutin elsőre, forgalom másodikra lett meg, az első is csak kicsin múlott.
Szerintem csináld meg egyből az A-korlátlant. Összességében olcsóbb és kevesebb tanfolyam, valamint a tanfolyamon többet is tanulsz, valamint nagyobb, nehezebb, erősebb motorok kezelését is megtanulod, ami még jól jöhet.
Én Hartmannéknál voltam (sosjogsi talán a nevük?), maximálisan meg voltam elégedve, korrektek és rendesek voltak. Nem tudom, hány óra az előírás, de annál jóval többet vezettem (grátisz), mert az oktató azt mondta, hogy előzetes autós tapasztalat nélkül még nem mer kiengedni a forgalomba, illetve később azért, mert még túl sokat hibázok ahhoz, hogy sikeresen átmenjek a vizsgán. Tehát nem csak az "x óra előírás -- x óra megvolt, ennyi volt befizetve, menjél vizsgázni" hozzáállás, hanem becsületesen felkészített, még ha tovább is tartott. -
ALI_G
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
semennyire, 20 perc alatt belejössz.
többnyire 125-ös masinák voltak amikor voltam, gyerekkel a nyeregben, olyan átlagosan tolták. Mondjuk megelőzni még nehéz őket, mert csak a célegyenesben tudod kihasználni a motorerőt, kanyarban ugyanúgy mennek mint bárki.
Aztán vannak az 1000-essel rendelkező keményjószágok, azok célegyenesben elmennek, de kanyarban szendvednek, így ők se gyorsabbak köridőre.
meg múltkor egy ducati minden alkalommal bepisilt, 5 körönként kiállt, mert nem volt elég a hűtése erre a pályára, nekem meg 40 fokban is csak olyan 90 fok körül tengődött a vizem, pedig végig 2-esben cibáltam.
A supermoto-sok azok mondjuk rámvertek mindig. -
ALI_G
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Az az! és milyen jó minőségben fent van, tavaly még rosszabb volt a google maps arra. Amúgy van honlapja is, fene tudja mi az, te megtaláltad már. Az ára sem lett drágább tavaly óta.
Sajnos hétvégén lesznek elegen, gokart-ra is számítani kell.Gaboman: te piszok messze laksz

-
TayRol
nagyúr
válasz
Gaboman
üzenetére
nemrossz. na, majd talan jovore. az mondjuk a fazer mellett szol, hogy jo arban van, mondjuk egy cb-hez kepest, a vfr800-assal mar pariban van. lehet, a kovetkezo motorom e ketto kozul kerul ki. bar meg egyikkel sem mentem. hehe.
ott eltem jopar evet, fosuli. nemegyszeru az a hely. nemjossz Kecskemetre?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
Ma pont két személlyel mentünk,én vagyok 125kg,utasom meg 90.
3000től mint egy villanymotor,előzéskor nem kell visszaváltogatni csak rátekersz a gázra.
az meg, hogy van nala erosebb motor, nabumm.
Ez az,nem tudod ezt sem kihasználni,nem hogy még ennél erősebb kellene,én is azért nem váltanék róla mert hova,minek.Találkozzunk Dunaújvárosban inkább,az nektek is meg nekem is kb félúton lenne,bár én nem biztos hogy tudok menni.

Pedig jó lenne találkozni már! -
-
Gaboman
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
Csak a plexi végett nem annyira kényelmes,amúgy teljesen jó,simán tarthatod vele 180-200as utazótempót is túrapexivel.Ezt onnan gondolom ha behajolok rajta nagyobb tempónál és a felemet nem éri huzat teljesen szuper.
Az R1 blokkot úgy alakították át hogy a nyomatékot és a LE is alacsonyabb fordulaton adja le.
7000ig a 2001 Fazer erősebb,nyomatékosabb mint egy 2004es R1,ehhez hozzájön még a rövidebb áttételezés ezért is nyom akkorát.
Nyomatékrugalmasságban 60-180ig kevés motor erősebb nála.
Van egy,kettő de nem sok,látom téged ez érdekel(nyomatékosság)akkor jó választás lesz. -
TayRol
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
rajongo nem vagyok, csak nagyon tetszik. egyelore meg csak kepen. es meg nem is mentem vele.
kivancsi vagyok, hogy az r1 blokkot milyen karakterisztikaval dolgoztak at. engen a nyomatek erdekel, nem a loero.
ugy gondolom, egy ilyen geppel nem kellene aggodnom, hogy par even belul keves lesz az ereje. Gabo, 140 felett nagyon nem kenyelmes, vagy azert lehet tartani (plexifuggoen) egy nagyobb utazosebesseget is?
-
TayRol
nagyúr
ha valakinek van felesleges cordura nadragja, akar arra is szivesen elcserelnem a kesztyumet. esetleg bedobok meg egy ujszeru tanktaskat is - ha az ertekegyeztetes ugy kivanja.

-
alvaro
senior tag
válasz
.impulse.
üzenetére
Én ugyanebben a cipőben voltam (sőt, én egyáltalán nem ültem előtte motoron), mikor elkezdtem, és én is amellett döntöttem, hogy leteszem korlátlanra. Úgy gondoltam, még ha kisebbel is kezdek, nem hiányzik az újabb tortúra a tanfolyammal/vizsgával. Úgy érzem, teljesen igazam volt.
Nem mondom, harmadszorra lett meg a rutin (a forgalom már elsőre), úgyhogy nem biztos, hogy a kisebb kategóriához járó kevesebb (nevetségesen kevés a totális kezdéshez) óra egy fikarcnyival is kevesebb lett volna a végén. Az első forgalmat meg beszoptam, egy felüljáró mögött elbújt befordulni készülő autó előtt állóra fékeztem az első kereket, kulcscsonti és anyagi kárral, téli kényszerpihenővel - ez viszont pontosan ugyanígy történt volna kisebb motorral is (és miután feldogoztam magamban az eset, az óvatosság mellett inkább hidegvért adott, mint félelmet, ez a jobbik eset)...Arról nem is beszélve, hogy aztán mégis 650-esre ültem, hagytam magam átdumálni az autópályás munkábajárásom mellett - szóval jól jött a korlátlan papír. És még ezt se bánom, nagyon elégedett vagyok a mostani gépemmel (ezüst BMW F650CS, Teresa néven). Az azóta eltelt lassan 2 év alatt megtettem vele 32 ezer kilométert, meg a közben páromnak beszerzett 250-es Hyosunggal is pár ezret. Munkába járás és túra, semmi pálya (az autópályán kívül), semmi állatkodás. Meg semmi terep, bár az lehet hogy vicces lenne. Talán egyszer valami kis könnyű (esetleg villany - szeretem a csöndet) szöcskével

Párom viszont nem vágott bele a korlátlanba, mert a tanulógépekről egész egyszerűen nem ér le a lába (max lábujjhegyre), de még Teresáról se, ezért vettük pont a kis GV-t (most Ciliegia néven fut), mert viszonylag könnyű és kezes, elég alacsony, és azért megy 130-at, akár két emberrel is, ha arra van szükség, szóval gyakorlatban is használható, nem csak tanulni. Aztán ha eleget terelgeti a világban, könnyebben elboldogul valami nehezebb és magasabb jószággal később, és valahogy csak túléli a különbözetit, bár én annak örülnék, ha automatikusan kicsit megemelnék a korlátos határát
Azért jobb lett volna, ha Ő is korlátlannal tud kezdeni, de csak nem találtuk meg ehhez az ideális motort...Összességében azt mondom, hogy ha elég hosszú vagy a tanulógépekhez, vágj bele a korlátlanba. Ugyanaz az egész procedúra, szerintem az órák messze macerásabbak, mint a tényleges közlekedés, a vizsgákat meg élből utálom...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
.impulse.
üzenetére
Fejben dől el minden. Mindenképpen korlátlanra menj szerintem.
Attól mert A korlátlanra vizsgázol még 125-ösöd lesz.
Nemértem haverodat miért mondta hogy korlátozottat csinálj. Arra szokták mondani hogy kisebb motort vegyél kezdésnek.
De kis jogsit csinálni szerintem idő - és erőforráspocsékolás.
-
Djuree
félisten
válasz
.impulse.
üzenetére
mehet az A egyből sztem, ha 125-ösöd lesz

Gaboman: én is terepen kezdtem az MZ-vel, földúton, fater tanított. emléxem először el sem tudtam indulni mindig lefulladt, meg megállásnál is

na majd most a fazer. hétvégén megyek érte, kíváncsi vagyok milyen lesz először kipróbálni (vétel előtt azért próba, habár szerelő szerint tökéletes állapotban van, de azért vaktában nem veszem meg), megmondom az őszintét kicsit félek tőle, nehogy elzúgjak. majd nagyon óvatosan húzom neki....igaz a kawa gpz-vel egyből ment minden, de ez még annál is jóval erősebb... -
Gaboman
nagyúr
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Jó csak tudod nem ez a megszokott,sokan már az égi pályákat róják ez végett mert kezdő jogsival felültek egy olyan motorra mint a tied.
Hiába írod hogy ha úgy érzed meg tudod csinálni akkor nyugodtan,ilyen motorokhoz nem elég a fejben ott lenni,gyakorlat(rutin)is kell hozzá..impulse.: Szerintem nyugodtan tedd le az A korlátlant,125ös géppel kezdesz úgy hogy mi akadálya,nem 1000re ülsz hogy gond lehetne belőle.De ha idővel váltani szeretnél nagyobbra nem kell újra vizsgáznod.A terep a legjobb hely ahol meg lehet tanulni jól motorozni,én is ott kezdtem anno,és a utcai motorozás tök egyszerűnek éreztem.
-
Daniel Alves
őstag
válasz
.impulse.
üzenetére
1 eve raktam le a jogsit A-bol, B-s jogsim nincs es egybol zx6r-rel kezdtem. 2009 oktober ota 5000km-t tettem bele. Palya mint kezdo,tura , kunmadaras gyorsulas
,varosi zavarkeltes
szoval minden. Elotte meg biciklim sem volt vagyis volt csak elloptak. Szoval ne parazz 
Utalom ezt a motoros haver mondja meg a forumon ezt mondjak...HA erzed magadban hogy megtudod csinalni es kesz vagy felfogni a dolgokat hogy ez nem jatek akkor hajra. Ez az en meglatasom es eddig semmi gondom nincs.
-
.impulse.
csendes tag
Kezdő motoros jelen, és kérdései is vannak.

Olyan embernek, aki összesen 1-2 alkalommal ült eddig motoron (autózás terén pedig ennél is kevesebb tapasztalattal rendelkezik) mennyi az esélye rá, hogy egyből levizsgázzon A korlátlanra? Vett ugyanis a család egy 125cc-s enduro-t amit jó lenne nyúzni, csak hát jogsi az nem ártana hozzá. Viszont mivel elmúltam 21, és a jövőben sem tervezem majd a motorról autóra váltást, úgy gondoltam legcélszerűbb A korlátlanra vizsgázni egyből.
Motoros haver szerint viszont motorszüzen nem jó ötlet ennek nekivágni. Az ő tanácsa az hogy A1, aztán 1-2 év múlva +30 ezerért A korlátlan. Hallgassak rá, és kezdjem A1-gyel, vagy vágjak neki magabiztosan az A korlátlannak?
A jogsi megszerzését egyébként a csigajogsinál tervezem, de ha tud valaki olcsóbb (de nem rosszabb) iskolát motorosoknak, szívesen venném ha közölné velem.

-
TayRol
nagyúr
válasz
Gaboman
üzenetére
lattam hozza magasitott plexit, aminek a vege kicsit visszahajlik. meg tetszik is.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
Én pont azért választottam az ezüstöt mert nekem ebben a legszebb,ízlések és pofonok.
Szélvédelme a magasságomhoz gyári plexivel nem a legjobb,túraplexi nekem jól jönne hozzá.
Ami tetszik benne hogyha akarunk akkor túrázhatunk vele,de ha sportmotorosan szeretnénk száguldani arra is tökéletes.
Aki tud vele bánni,ilyenekre is alkalmas,bár ez a stílus messze áll tőlem. -
Integra
titán
válasz
TayRol
üzenetére
apámék 600km-t mentek az ezres fézerrel, mikor elhoztam, egy napot végig motoroztak pályán, országúton, etc. szerinte egyszerűen használhatatlan, ahogy van.
arra pont nem jó, hogy két személlyel motorozz rajta. ennél rosszabbat nem nagyon választhatnál.
ideges a futómű, kényelmetlen hozzá, semmi túrázós nincsen benne, a váltó és a fordulatszámtartomány nem való rá, nem erre van hangolva. a 600-as régi fézer sokkal jobb erre minden tekintetben. amíg ez kivasalja az úthibákat, addíg az új egyszerűen elpattog és autópályán is minden nyomvájú megvezeti. nem ajánlom.akkor már sokkal inkább a vfr800vtec
-
Gaboman
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
Igen 2008tól javítottak rajta,már mint a befecskendezésen.
De a többin sajnos nem,pont ezért veszít az összehasonlításokon,egyszerűen nem jól elkapott típus.37134 CB más stílus mint a Fazer,CB túrásabb/Fazer sportosabb.
Ilyen kedvező árban mint amibe a használt Fazer kerül most nem sok jobb motort kapni.
Gépem -
TayRol
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
vazolom mi a dorges: szeretnek egy nyomatekos, komolyabb futomuvel es fejidommal rendelkezo, ket szemellyel is alkalmas turamotort.

ezert is nezegettem az emvy-féle vfr-eket, ugye ezt a fazert, es hat hadd ne mondjam, a cb-t, amit ma megneztem eloben. fekete-feher fejidomos. ehh... csak 2.2M az ara, mig a viffer kb.1.6, a fazer szinten. uj gepet most nem akarok, egyelore keresem a stilusom.

ja, meg nezegettem a cbf 1000-t is. csak az is karbis, illetve eleg tre a futomuve.
-
TayRol
nagyúr
ha valakinek kell egy piszok jo kesztyu, 15 ezerert viheti, 2x hasznalt. fekete, L-es, de nagy meret.
-
Daywalker
addikt
Megcsinálni könnyű, de a gyerek "fenntartásától" félek egy kicsit. Ez nem olcsó manapság és nem szeretném, ha nélkülöznie kéne dolgokat. Az a nagy baj, hogy tiszta üzlet lett ez is manapság, kezdve a pelenkától a babkocsin át a gyerekülésig. Vicc, hogy milyen árak vannak.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Gaboman
üzenetére
mindenki dicseri, az uj, az fz1 kulsore jobban tetszik, meg ugye az mar injektoros, de a regebbi, 2005-ig gyartott mindenki szerint jobb. bar en meg nem is ultem rajta pl.
na, ha lesz tali, remelem jossz, aztan akkor meglesem a vasad.
csak az a franya karbi ne lenne...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
2006tól kiadott FZ1 és Fazer már injektoros,de azokról nem sok jót hallani,2008as széria már jónak mondják.
2001től 2005ig mindegyik karbis,van egy jó kis tesz róluk magyarul is,tényleg mindenki jókat mond róluk aki eddig találkozott velük.
Én is csak jókat tudok róla mondani,nem kis motor azt tudni kell róla és nem is pillekönnyű,bár a Banditnál,CB1300,GSX1400nál könnyebb.
2001es R1blokk van benne másképp hangolva,jobban az alsó és középső fordulattartományra fókuszálva.
Érződik a motoron mivel a nyomaték már alapjárat fölött megérkezik,hogy megjöjjön a kraft nem kell pörgetni egy kicsikét sem,túrázásoknál ez nagy előny.
Ülései kényelmesek,nekem az utas sem szokott soha sem panaszkodni,futóműve állítható mindenkinek az igénye szerint,nagyon jó a kanyarstabilitása jó gumival természetesen.
Dunlop Sportmax D218 eddig nyerő nálam,olyan volt vele a motor mint amit odaragasztottak a kanyarba.
Szélvédelme a gyári plexivel nekem nem tetszik igazán,120-140ig még elviselhető felette már be kell hasalni.
Fogyasztása ha nyugodt tempóval közlekedünk (100-120km/h) 6-7L,de a 10-11L is be lehet vele nyeletni.
Fékei Brembok és eléggé jól fognak,még az én és motorom összsúlyát ami 358kg szépen fékezi.
A gyári olajat nem eszi egy kicsikét szem,6000km alatt egy cseppet sem kellett hozzátennem.
Hatalmas vízhűtője van,amin ráadásul egy állat nagy ventilátor így városban nagy forgalomban araszolva sem kell félni attól hogy gond lenne a vízzel,90%ban még be sem kapcsol a venti.
Én azt mondom ha egy sportos még is kényelmes,sok mindenre használható motort szeretnél érdemes elgondolkodni az 1000 Fazeren. -
Daywalker
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Na ezt majd megnézem én is...kéne valami. Térképtartó meg nem hülyeség, habár a GPS-t kéne felapplikálni inkább.
TayRol: Jaja
Egyébként a speedmotorok teljesen más karakterisztikával rendelkeznek. A ZX9R 160 felett kezd el igazán stabil lenni. Na meg ahogy elhagyja a 6000-et a fordulatszámmérő (6-osban pont 160 felett), megindul mint a disznó, minden rezgés kisimul, elkezd ragadni az aszfalthoz. De tipikusan az a motor, amit dönteni kell a jó kanyarodáshoz, lassan gurulásnál nem olyan jó kormányozni, nem arra találták ki. -
TayRol
nagyúr
válasz
Gaboman
üzenetére
de ez azt is jelenti, hogy 'ujratanulok' motorozni, kvazi mindent maskepp kell csinalnom. az egy dolog, hogy minden konnyebb lesz.
minden 1000-res fazer karbis? neztem egy sotetkeket, kegyetlen jol nez ki abban a szinben a motorod. es eddig mindenki dicserte - akinek valaha is volt koze hozza.
-
Gaboman
nagyúr
-
Daywalker
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Azért nem mertem tanktáskát venni (mmint mágnesest), mert mindenki azt mondta, hogy összekarcolja a tankot, akármennyire is vigyázol (pedig az enyémen így is van pár karc, de nem akarok többet).
TayRol: akkor nekem még szerencsém van, megbeszéltük, hogy gyerek min. 3 év múlva jöhet szóba.
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Eredetileg ő is akart, de azt mondta, hogy nem érzi úgy, hogy elboldogulna vele -- mármint persze nem a "dögnehéz" ZX9R-rel, hanem úgy általában a motorral. Azért valljuk be, nekem még sok év autózás (9) után is fura ekkora forgalomban motorozni, sokkal több helyre figyelni stbstb. Ha nem érzi, inkább ne csinálja.
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Nagyon odaver a Berik dzseki...csak tudod nem könnyű mindig erre költeni, főleg akkor, ha két embernek kell teljes ruházatot venni. Asszonynak kéne egy jobb kesztyű meg egy jobb csizma is, meg neki is kell egy nadrág. Gagyit meg neki sem akarok venni, csak hogy legyen jelszóval.
Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2026: nevet váltanak a gyorsabb WD SSD-k
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Arc Raiders
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Viccen kívül: tényleg gáz ez a forgalomban ámokfutás... Ha
havi 3 millából futja egy tükörre, meg egy hozzávaló kocsira is akár