Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Integra
titán
nézd, butított sportblokkos 600-as szerintem nagyon jó arany középút.
én a legkevésbé sem bántam hogy a régi karbis fézerrel kezdtem. jóindulatú, puha, kényelmes de stabil futóműves, erős mechanikával, 220kg-mal.
az tuti, hogy rr-t nem vennék első motornak, nagyon örülök, hogy nem rr-rel kezdtem motorozni.
ha tudnék kicsit hosszabb távon tervezni, vennék most az rr mellé egy 250-es supermotot, tanulni, vagy dirtbike tréningeznék sokat, mert azt érzem, hogy ez nagyon kell amellé, hogy az rr-t rendesen kitudjam motorozni pár év múlva.
ez az én személyes tapasztalatom és mondom ezt úgy, hogy évente átlag 2-3 vezetéstechnikai tréningen is részt veszek.szóval lehet fejest ugrani, ha úgy érzed, csak nem biztos, hogy érdemes.

-
.mf
veterán
Na akkor most döntsétek el -- egyszer 600 sok, utána 400 kevés

Szóval akkor ebben nincs egyetértés.Ha úgy nézzük, 400-ason tanultam, városban kényelmes-kellemes motornak éreztem.
A járulékos költségekkel (átíratás, stb) tisztában vagyok; viszont ha már ilyeneket nézünk, azt is hozzátehetjük, hogy teljesítmény/súlyadó is jóval kevesebb hozzá (motorteszt.com kalkulátoraival ha pl. 2003-as CBR600RR-t vennék kb 85kW --> 25500Ft teljesítményadó, 14376 átíratási illeték; 1995 Bandit 400 38kW --> 7030Ft teljesítményadó, 7182 átíratási illeték. Ez már szőrözés, pár tank benzin, néhány kiegészítő vagy valamilyen javítás nagyobb tétel).
Az 1 évet pedig feltételesen írtam, lehet, hogy 2 év lesz belőle, lehet, hogy megtartom városi mászkálós motornak és veszek mellé egy pályamotort. Bár túrázni, autópályán talán mégis jobb lenne egy sportmotor, s akkor inkább egy olyan, ami forgalomba helyezhető?... Ez még kialakul.Miért ilyen nagy az ellenérzés a 600 alattiakkal szemben? Technikailag a 400-as Bandit szerintem elég rendben van, a GSX-R400 motorját és fékeit örökölte, futóművére sem panaszkodnak. Fél-belpiacos? Azt írták, hogy könnyen lehet alkatrészt találni hozzá, és elég megbízható. Pörgetős, hát ez van. Jobb, mint egy 250-es, ha már a fokozatosságot be akarjuk tartani. Teljesítményre gyengébb? Városban meg se érezni. Van esetleg valami más, amire nem gondoltam?
Akkor vázolom, hogy én most hogy látom az opciókat:
a.) most kisebb, 250-500ccm felhasználóbarát supermoto vagy naked, s ezekkel megtanulni motorozni és közlekedni (hozzátenném: csak bringáztam, még simóm/babettám se volt); aztán 1-2 év múlva egy 600-as sportgép
b.) egyből 600-as sportgép. Ha már 600-ast veszek, akkor nem naked / túragépet vennék.Kösz a válaszokat és tanácsokat!

-
Orbb
aktív tag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Igen, mi voltunk :-)
-
Ferdzsoo
addikt
Nekem veztechtréning oktató mondta szerinte elsőre egy 600-as sportgép a legrosszab amit vehet az ember. Mert 7-8k-ig olyan mint egy túra vagy naked 600-as (gyengusz) és onnantól meglódul és megy mint a barom (ellenben a nakedekkel), és sokan ez miatt dobják el, mert ott egy kezdő már nem tudja kezelni. Ő azt mondta hogy egy sport hatszázasnál már inkább egy naked, vagy túra 1000-es is jobb mert lehet az erősebb lent is, de folyamatos és nem indul meg annyira kiszámíthatatlanul egy kezdőnek mint a sport 600-asok.
Ez mondjuk full igaz szerintem.
-
TayRol
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
ezert is lesz a kovetkezo motorom olyan, aminel 1000-res fordulatszamon legalabb 100nm ebredezik.
nem porgetem a gepemet de ezaltal nem is megy. 7000 alatti fordulatszamrol beszelek. -
emre
veterán
Azért ha már az anyagiakról van szó hozzá számoltad az eladással, vásárlással járó illetéket is?
Átiratás, törzskönyv, forgalmi. Ez ha jól tudom akkor 50-60k lenne. Szóval ha nem jön be a moci a cserével közel 100 ezres összeget buksz. Én ezt az összeget még hozzátenném és min 2-3 évre vennék motort. Viszont 600-as alatt tuti nem vennék én sem gépet. -
Gaboman
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Sokan pont ezért esnek amit írtál,mert hamar megjön az önbizalmuk,húzzák neki mint állat és rutin hiányában eldobják a vasat.
mf.talán ezt szeretné elkerülni,bár egy CBF600N első motornak tökéletes annyi tuti.
Havernak az van,isteni jó motorok,hétköznapokra,túrázni. -
Daniel Alves
őstag
Erdelyben volt valaki turazni mostanaban?

-
.mf
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Igazad van, de most elsősorban közlekedni és motort kezelni megtanulni vennék gépet. Egy hatszázas motor utcai / naked kivitelben is már jóval többe kerülne; ezen kevesebbet bukok, amikor/ha jövőre eladom és veszek egy 600-as sportmotort, amit továbbra is tervezek (és most azért alakítottam át a tervet, mert jobban belegondolva idén döntően már csak városban használnám, oda meg szinte mindegy, hogy mit, mert nem lehet kihasználni az erejét). Pl. ez 350k, ha jövőre 320k-ért vagy csak 300-ért továbbadom, egy évre 30 vagy 50k motorhasználatért nem rossz
Így több marad a következő motorra is. -
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
En 1000es motoron tanultam motorozni, es az elso motorom 600as sor4 volt. Elotte nem motoroztam soha, volt egy babettam 14 evesen, de gondolom ez nem szamit. Szoval tapasztalatbol beszelek. Egy biztos. Ha azert akar gyenge motort venni mert majd a sor4 600 marha eros lesz, akkor egyszeruen nem kell 7 ezer fole porgetni es kesz. Egy 600as fazernek 4ezernel halal nyugodtan huzogathatsz 3asban csutka gazt nem lesz semmi...
Egy sor4 600 sportmotor se nagyon mas. Pelda: yamaya R6R. Az egyik legjobb palyamotor csomag amit boltban most meg lehet venni. De 9ezer alatt HULLA GYENGE. Mintha 400as lenne telleg nagyon csirke. De erre a motorra en is azt mondom hogy veszelyes elso motornak. De nem azert mert mondjuk 10ezer felett ugy megy mint egy 750es gixxer (kozel ugy megy), hanem mert a modern sportmotorok rettenetesen kezesek, es iszonyoatosan stabilak! Vegsebessegen meg se rezzen, barmit megcsinal amit kersz tole, barmilyen temponal. Rezzenes nelkul. Ezzel az a gond hogy egy kezdo igen hamar elbizza magat, hogy mar tud motorozni, aztan benez egy kanyart es elszall a francba...
Egy oreg sor4 600 turagep nem ilyen. Az tiltakozni fog mar 180-nal is. Foleg ha naked, akkor mar 160nal ugyis levisz a szel

Egyebkent a 400as is megy olyan tempot ahol rettenetesen nagyot lehet vele esni. Emiatt tenyleg nem kell a 400at eroltetni. Esszel kell rancibalni a gazt es kesz. 90-el tud menni az 1000es gixxer is.....
-
runner 125
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Nagy rutin és tapasztalat van már mögötted, máshgy látod..
.mf kezdőként fog motorra ülni.
S, pl. az, amit ő is írt, h 27 évesen már benő az ember feje lágya, nem 17 éves módjára húzogatja a kecske szarvát, stb, stb. nem mindig valósul meg.
A volt tanárom 30 évesen ült először motorra, vett tanulni egy 125-ös YBR-t, majd 1év után egy Hornet-et, amit 2 hónap után eldobott elég csúnyán. Kérdeztem az okokról, a válasz elég egyértelmű és őszinte volt; "Elkapott a gépszíj".
S ez piszok könnyen előfordul egy totál kezdővel is, és máris előjön a 100 paci.
Persze szigorúan szvsz, nyilván azt vásárol mindenki amit maga jónak lát.
-
yodamastah
őstag
Nemtom en 600asnal kisebb sor4-et nem vennek. 8-9ezerig marha gyengek ezek a motorok, total folosleges amiatt kisebbet venni mert tul eros. PErsze egy 10 eves fazer 600 is 100Le. Ja de 13500 fordulaton, 5ezenel meg 34 Le. Nem kell porgetni es nem fog ledobni. Aki hulye az odaveri magat a 400assal is. Nyilvan nem kell 1000es gixxerrel kezdeni, de elso motornak boven jo egy 600s sor4. Meg kell venni aztan rengeteget(!!!) gyakorolni. Es mindig ugyeli arra hogy ne bizd el magad, mert sok 10e km utan is ernek majd meglepetesek....
-
yodamastah
őstag
...
-
runner 125
nagyúr
Jah, a pénzügyi részével én is így voltam mindig. Életemben egy slukk cigarettát nem szívtam, stb. Nálam mondjuk ezek az okok részben beváltak.
Úgy rémlik totál ez lesz az első vasad igaz? Ahhoz, h tényleg ráérezz a dolgokra egy ilyen Bandit tökéletes tanulómotor. Esetleg még a GS500?
130-140-es utazót tuti, h bírják. Egy barátomnak volt annó 250-es Hornet-je. Japán belpiacos, máshol nem is lehetett kapni olyat. Noh, a sor 4-es 250-nel szokott velünk jönni, 130-140-et lazán tartotta az is.Tuti van róluk használt teszt, vagy sportmotoron topikja, kérdezősködj. Illetve gondolom youtube is tele van videjókkal'.
mod.
Értem persze, de valamilyen szinten mégis meglepetésként érte őket a dolog, ha "áll a bál".
Ha meglesz a vas, vidd el anyut/aput egy körre, talán kicsit ráéreznek a feelingre. 
..ahogy láttam fentebb Feree13 is csontra azt írta, mint én; majd az idő puhítja őket.
-
.mf
veterán
Kösz srácok

"Jah én régebben ilyenkor jöttem az: "örülj hogy nem bulira, alkoholra és drogra költöm, hanem xy-ra-"

Erre csak azt tudták mondani, hogy "ez igaz"
."Evvel én is így vagyok, párszor már bepróbálkoztam az "örüljetek, hogy takarékoskodva félreteszem a pénzem és mindig egy-egy nagyobb cél érdekében gyűjtöm, nem pedig elbulizom, elpiálom, vagy cigire, drogra költöm", de őket ez nem hatotta meg

"két hét múlva már szóltak hogy akkor megnéznék.
De tetszett nekik az öreg csotrogány. Mire bevásároltam a teljes ruházatot annak már kifejezetten örültek."Ez az én esetemben biztos nem fog előfordulni

Szerk:
"Fokozatos beadagolás a legjobb megoldás ilyen helyzetben. Szvsz minimum célozgatni kellett volna"
Gyerekkorom óta szeretem a motorokat, mindig eltiltottak tőle. Közepesen nagy játékos voltam, de 3-4 éve döntő többségében már csak motoros szimulátorokkal játszottam, ezt ők is látták-tudták. Jogsit tavaly csináltam; utána mentem vezetéstechnikai tréningre is -- a jogsit már csak a végefelé árultam el, amikor már nagyon gyanakodtak, hogy nyáron 35 fokban bőrkabáttal, hosszú nadrágban és bőrbakancsban járok el, egy bukósisakra emlékeztető tárggyal a kezemben; a motoros tréninget már előre mondtam, mivel az a világ végén volt, oda egyszer apám vitt ki, mert félig útbaesett. Társasházban szomszédunk a Fastride egyik szerkesztője, ott van az egyik főhadiszállás, néha, ha épp találkoztunk, dumáltam is velük -- s ezt az ősök is tudták, néha közben találkoztam velük is. Van még ennél fokozatosabb?

---
Legutóbbi beszélgetésünk óta sokat gondolkoztam azon, hogy milyen motort is vegyek, mondhatni "megjött az eszem". Racionálisan végiggondolva, június végén álltam munkába, 3 hónap próbaidő --> idén már nem megyek nyaralni és környező országokba kiruccanni motorral, ami egyik fontos célom volt. Viszont forgalomban még alig vezettem, rutintalan vagyok, tehát valami visszafogott, nyugodt és hülyebiztos motor kéne alám most még.
Kisbandi (400-as), pl. ez? Használnám egy évig, aztán nem túl nagy veszteséggel tovább is tudnám adni. Elöl dupla tárcsa, hátul is egy, sor4, vízhűtés, 6-sebesség -- eddig barátinak és kora ellenére technikailag okésnak tűnik. Már csak a kezelhetősége, megbízhatósága, minősége a kérdés a típusnak, illetve az adott modell állapota. 130-150 utazót megfutja, hogy autópályán is lehessen vele menni? Eddig nem sokat találtam róla, de azok alapján pozitív a megítélése. -
runner 125
nagyúr
Fokozatos beadagolás a legjobb megoldás ilyen helyzetben. Szvsz minimum célozgatni kellett volna annó, h te bizony szeretnél egy vasat.
Egyébként ha ilyen téren konzervatívak a szülők, akkor nehéz dió lesz őket puhítani, mást nagyon nem tudok mondani, de majd az idő "ellenük dolgozik". Persze ehhez az is kell, h tényleg balesetmentesen közlekedj.
..egyébként ne hidd azt, h mindenhol lazán kezelik ezt a dolgot. Az én szüleimnek, sőt még a rokonságnak sem volt sok köze a motorokhoz, ráadásul egy szem gyerekként még nehebb dolgom volt/van. Ha megemlítem a nagyobb gépet, a reakció egyszerre az, h már ez is bőven elég neked.
..persze én eddig mindig azzal zártam, h ennél nagyobb már tényleg nem kell, aztán ez a 3.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sok sikert! -
válasz
Integra
üzenetére
Hülye fasz feltesz valamit ebay-re, 2-3-4 ember licitál rá (15-20eur környékén tartunk), majd 1 nappal a vége előtt leszedi, újra meghirdeti. 260eur-ért. Tegnap bebuktam az üléspúpot, de nem bántam, mert találtam Corbin üléssel egyberakott, nyithatós púpot (így használható marad a hátsó ülés alatti rész is). 3 havonta van egy sárga púp vfr-hez, és kb minden 3.at postázzák ide. Ergó megint fél év várás jön.
Szóval a fa..om az összes tirpák németbe. -
Daywalker
addikt
Fater nagy motoros volt, Pannóniával zúzott még annak idején, meg aztán héba-hóba mással is. Ennek ellenére nem örült, mert kórházban dolgozik és néha látja kiket hoznak be motorról, illetve szerinte ma már veszélyesebbek az utak , mint annak idején. Ebben mondjuk igaza van, de ha otthon maradok is megcsaphat a 230, nem kell ahhoz motorozni, hogy bajom legyen.
Muter nagyon utálja, pedig annó még fater is vitte a gépével (azért is utálta meg, mert fater minden kanyarba döntögette rendesen
). Már a jogsi tanfolyam alatt is egyfolytában mondta, hogy minek nekem jogsi, mert úgyse lesz motorom (magamba mondtam: lófaszt nem lesz - csak hogy emre kollégát idézzem
). Nem is mondtam meg neki, hogy vettem, egyszer azzal mentem hozzá "látogatóba" és akkor ki volt akadva. Ez van...ha külön él az ember, akkor ne mondják már meg neki, hogy mit csinálhat és mit nem. -
Kasza08
őstag
Nálunk nagyon ellenezve volt, pedig én már akkor megmondtam, hogy motoros leszek, mikor még csak 3 kerekű műanyag járgánnyal közlekedtem
10 éves koromra haver beoltott egy simsonnal, amit persze nem engedtek, illetve annak tükrében,ha megdolgozok érte. Erre kevés esély volt akkor. Aztán 14 évesen kaptam az első motorom, egy Steyer Puchot, mikor papám meghalt. tőle örököltem, nem engedték volna, de még életében nekem adta, csak nem hoztuk el. így indult el. most tudod hol tartunk? Faternak van 2 robogója, anyának 1 és az én RS-em
Innentől szerintem a nagymotoronak annyi lesz a feltétele, hogy eltudjam tartani. 
-
Djuree
félisten
nekem fater motorozott sokat, de muter nagyon ellenezte a motorvételt, és muter hatott faterra és erre már ő is ellenezte. de én nagyon akartam és így inkább segítettek
korrektek nagyon. igaz nekem nincs senkim, csak a hobbijaimnak élek, nincs más amire költeni kéne, legalább ez legyen meg nekem ha másom nincs.... -
emre
veterán
tömören: lófaszt

Én akkor közöltem velük miután már megvettem, két hét múlva már szóltak hogy akkor megnéznék.
De tetszett nekik az öreg csotrogány. Mire bevásároltam a teljes ruházatot annak már kifejezetten örültek. Mondjuk könnyű helyzetben vagyok, mert külön élek, meg túl vagyok a 30-on. (nem kicsit
)
Itt nem a féltés dolgozik, hanem a félelem, hogy már nem, tudnak irányítani, mert akkor is megcsinálod amit a fejedbe veszel. A féltés majd csak utána fog jönni. Most még inkább csak mérgesek.
-
Ferdzsoo
addikt
Begyöpösödöttek. Sajna. Nem fogod tudni elmagyarázni nekik, így szerintem ne is vesződj vele.
Hagy düdögjenek. Majd mikor már több éve motorozol és látják hogy nincs bajod abbamarad a cseszegetés. De idő kell hozzá, meg neked türelem.
Jah én régebben ilyenkor jöttem az: "örülj hogy nem bulira, alkoholra és drogra költöm, hanem xy-ra-"

Erre csak azt tudták mondani, hogy "ez igaz"
. -
.mf
veterán
Gondolom itt már mindenkinek az ősei is be voltak oltva a motoros-vírussal? Akinek nem, hogy tudta lekezelni? Tudom, lehet, hogy úgy hangzik, mintha ez egy 17 éves problémája lenne, s nem egy majd' 27 évesé, de sajnos így van.
Őseim megtalálták a motoros ruhámat (külön élek), s most áll a bál. Nem kis tizenéves suhanc vagyok, aki megkapja a jogsit, egy szál bukóban felpattan motorra és húzza parasztból; én a jogsi után egyből mentem vezetéstechnikai tréningre, és még motorom sincs, de már több védőfelszerelésem van, mint egy átlag motorosnak. De ők mindenáron a "ne vegyél motort, soha!" dolgot tudják csak kántálni, fejükben már megkövesedett a "motor=halál" tévhit (hab a tortán: anyám bátyja rengeteget motorozott fiatalkorában, talán mintha versenyekre is eljárt, mégis túlélte).
Elhiszem, hogy a jóindulat és féltés vezérli őket, dehát "a pokolba vezető út is jóindulattal van kikövezve"; ennél triviálisabb dolgokban is már messze túlmentek az értelmes szint határán (pl. apám sosem tanított meg forrasztani, és gépi szerszámot sem adott sosem a kezembe.)
Na mindegy, erre sztem úgyse lehet semmit se mondani, rájuk már nem lehet hatni, meg már úgyis külön élek, csak kajáért és vasalt ingért járok haza; legfeljebb megtanulok főzni és vasalni
csak olyan írhatnékom volt. -
Na most lett tele a faszom az összes tirpák, takonyfejű agyhalott némettel...

-
Gaboman
nagyúr
Nekem meg a gyári 4db tűszelepre mondtak most az előbb 60ezret,után gyártottba meg 6ezret a 4darabra.Szerintetek melyiket fogom venni?

-
-
Integra
titán
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Jaaa, nem erdekel, de viszonyitas miatt tudni akartam, mert most jon hondas barat es az o arai. Meg eBay es kaptam par jo honda bonto elerest, csak eredeti alkatreszekkel foglalkoznak, szoval bizakodo vagyok.

Az viszont vicces, h a lampa dragabb mint az integraba..
-
Daniel Alves
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
meg a festek spray

Integra: Akkor marad az ebay? A kawiforum.com oldalon olvastam hogy sokan http://www.delkevic.co.uk errol az oldalrol rendelik az idomokat mert k.jo minoseguek es az illesztesek is jok... Az ebay hong kongi cuccokat meg messzirol elkell kerulni...
Haver K4 750es gepen annyit szoptunk hogy a siras kerulgetett.. -
runner 125
nagyúr
válasz
Daniel Alves
üzenetére
...jah, mondjad meg neki..., a gitt és a műgyanta olcsóbb.

-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
ha nem mozognék mindig, vennék is kapásból még egy használt eldobós pályamotort, de nem lehet, nem tudok tervezni.

-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
kösz, már van

-
yodamastah
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Az kotelezo es casco biztositas palyan nem ervenyes. Fizetni nem fizet senkinek semmit. Szep is lenne ha mondjuk mikor elcsuszol es a 16 millios Desmosedici RR-t fellokod (hringre jar egy ilyennel egy srac) akkor odajonne a tulaj, hogy akkor most fizessel ki legyel szives 8milliot mer ennyi a kar. Mindenkinek tisztaban kell lenni azzal, hogy palyan is el lehet esni, es ennek megvannak sajnos a kovetkezmenyei. Olyan motorral kell kimenni, aminek az uzemetetesi koltsegeibe bele van szamolva, hogy neha-neha bizony el fogsz vele esni.
Persze a motorokat eleg jol fel lehetk kesziteni a borulasokra. A legutobbi esesem 10e ft-ba kerult. Kb 100al csusztam el. Na persze esztetikailag elotte es utana sem volt topon a motor az biztos. De aki csilli villi allapotu motort akar mindig, az sajna dragan tudja csak ezt megoltani.
-
zsoltee10
addikt
Nem motoros kérdés következik, ámde sokan vagytok pestiek.
Szóval Ferihegyhez közel kellene egy olyan parkoló, ahol ott lehet hagyni az autót 1 hétre. Kanadába utazunk ugyanis, és az autót le kell tennünk valahova.
Tud valaki valami ilyen helyet?
-
Integra
titán
válasz
zsoltee10
üzenetére
nem fizet ő semmi, pont azt írtam a hosszú írásomban a 2 napról, hogy a végén kihozott engem hibásnak, hogy én mentem bele, mert ő előrébb volt.. és tényleg egy bocsánatkérés sem hangzott el. ez egy ilyen niemand volt, ez van.
nincsen semmi, mindenki aláírta, hogy saját felelősségre megy.jóbarát aki s1000rr-rel nyomta, egy boxban voltunk mesélte, hogy bmw-nél olyan a biztosítása, hogy fedezi a pályázást is az éves biztosítása cascoval együtt, ha az tanulási, oktatási célt szolgál. ha eldobja az bömöst, akkor fizet rá 500 euro önrészt vagy hogy volt ez és kap egy full új vasat, hihetetlen.. a bmw-nek saját biztosítója van németeknél, oda szerződik minden bmw tulaj.
na, nekem magyar rendszámmal meg hondával ilyen nem létezik.
Roli: mosmér? szinte ingyen van..

-
runner 125
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
Djuree, nem kell egy oldalsztender?
Szerencsétlen tag már kb fél éve árulja, bár az aprója frissebb.. -
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
szélvédő nélkül? azzzigen

-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
az mennyi??

nem, no casco. ha bmw motorom lenne arra lehetett volna frankó biztosításokat kötni, de magyar biztosításnál ilyen nincsen.. na midnegy. -
Integra
titán
voltam ma a dreamben megtudni hogy kb mennyibe fog fájni listaáron az alkatrész csere.
jó hogy ültem a széken, vagy 350ezer.. eszem megáll, ebből az első fejidom 82ezer, hátsó 104ezer, fényszóró 65ezer. a többi már csak aprópénz ehhez képest.
döbbenet. -
Gaboman
nagyúr
Nem ide tartozik,de elképedve néztem ma a reggeli műsort a TV-ben,volt bent egy politikus aki elmondta mennyi Magyarország 20 év alatt összegyűlt államtartozása,majdnem leestem a székről amikor kimondta.
Kapaszkodjatok meg,81ezer milliárd forint.

Nincs annyi a bevétel évente az országnak mint ami a tartozása.
Gondoltam megosztom veletek,szar a helyzet! -
ALI_G
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Abszolút. Nálunk a 47-es út Mezőberény - Békéscsaba jelenleg a legrosszabb Magyarországi főútvonal. Évek óta 60-as táblákkal van kiszinezve. Szerencsére ritkán mérnek a rend őrei. A másik szerencse, hogy decemberben megszavazta az országgyűlés és felújítják 5 milliárdból.
-
válasz
runner 125
üzenetére
Pontosan ezért perelte be az államot (közútkezelőt) egy polgármester valamelyik északi megyében, mert olyan katasztrofális az utak állapota arra felé (is), hogy az már kifejezetten balesetveszélyes. Egy normális rendőrség pedig elverné a port az út kezelőjén is.
Szerintem mindenki ment már bele nyomvályúba ahol állt a víz. 80-al sem kellemes élmény...
-
TayRol
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
sokszor jarok arra, az 51-eshez kepest jobb az ut, de osszessegeben eleg pocsek. mindenesetre fura eset, de sajnalatos.
-
yodamastah
őstag
Allitolag nagyon rossz arrafele az ut, ez konnyen lehetet az a baleset egyik oka.
Mindenesetre elozni kozel fuggoleges motorral szokas kozuton, ott elcsuszni, nem olyan egyszeru csak ugy...
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
szerintem hirtelen megszűnt a szél a kisbusz takarása miatt, így nem kellett ellentartani és így "beszívódott" a busz alá
rengetegszer megesik, nagyon veszélyes, nem igazán lehet kivédeni, csak nagy rutinnal 
-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
valami ilyesmivel nyomta a bud spencer is az egyik filmben, nem?

-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Állítólag külön fejlesztés csak a Suzuki blokkot vették alapul.
A fékekről annyit hogy volt szerencsém Hayabusához is és a fékek azon sem voltak sokkal jobbak mint a GTn.
Kompromisszum akik ilyen gépet vesznek,viszonylag olcsón hozzájutnak fiatal motorhoz,néhány dologban kicsikét gyengébb tulajdonsággal.
Hyosunk topickban beszélgettem pár emberkével elégedettek vele,persze nem pályamotornak való,hanem túrasport. -
runner 125
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Ezek egyértelműen Suzuki-kat kopiznak, ez csont olyan, mint a Suzuki Van Van.

-
runner 125
nagyúr
válasz
Gaboman
üzenetére
Hm, az érdekes, h nagyobb(nak tűnik) a Hyo, így képről meg nem mondanám. Kb egy méretnek tűnik.
Más.
Halálos baleset az 52-es úton. Vajon a vizes út miatt "csúszott be" a busz alá?

-
yodamastah
őstag
Mentem mar par Hyosung-al, egyik rosszabb mint a masik. Jo mondjuk hasznalhato, de a futomu es a fek az eleg gagyi meg az R-esken is. Viszont volt egy modell ami nagyon tetszett. Kaptam kolcson egyet par napra, es marha nagy sikere volt meg a csajok is szivesebben ultek fel ra hatra. Ez volt az
[link] Na ez egy nagyon mokas motor 
-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Ezt írtam én is a Honda az Honda,de a Hyosung sem rossz,ezt is tapasztaltam már.
És a blokk karaktere még jobban is tetszik mint a 600Fnek.Ott meg a fékek,anyagminőség tetszik nagyon,pontos illesztések.Csendes,finom váltó és hasonló dolgok.Van mindegyiknek előnye,hátránya,a CBR túl kicsike az én méretemhez már,GT pont jó. -
runner 125
nagyúr
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
páromé. rá tokeletes. nekem xxl-es volt.
-
Gaboman
nagyúr
Neked kell tudnod,mindenesetre én mentem már CBR600Fel és GT650Rel is,nem mondom hogy a Hondát annyival jobb,sőt valamiben még alul is marad.
Minőségibb anyagból van ez kétségtelen,de amíg 800ból már 2006-2007es GT650R kapsz addig CBRből 2000-2003,az sem mindegy melyik mennyit futott.
Volt összehasonlítás még régebben az SV650 és GT650 között,a GTt összességében jobbnak találták és nem az ára végett.
Érdemes lenne mindegyiket kipróbálnod,CBR/GT).
GTből a fekete vázasok már jók! -
.mf
veterán
válasz
Gaboman
üzenetére
Gondolkoztam már rajtuk, egyszer régebben már körbejártuk:
- nem vagyok V2-párti, az egyenletes járású sor4-et preferálom, nem szeretem a vibrációt és a V2-vartyogásért sem vagyok oda
- SV-nek durva és hirtelen motorféke van
- GT650R-rel mindenféle gondok voltak, 2006 előttieknél nagyon panaszkodtak a rossz fékekre, más évjáratoknál is voltak ilyen-olyan problémák (futómű, elektromos rendszer; illesztések és fényezés minősége már csak hab a tortán. Egy jól másolt blokk nem elég egy jó motorhoz). Inkább veszek egy pár évvel öregebb, de megbízhatóbb, minőségibb motort.
- legutóbb volt még a GS500F, de arról végül ti is beláttátok, hogy minőségben messze nincs ott, mint ezek, teljesítménye sem sok, akkor már inkább CBR600F egy kicsivel többért.De örömmel fogadok más tippeket is: >250 sor4; teljes-idomos; sportos, de valamelyest túrázható is; jó futómű, fékek; rendesen össze van rakva és megbízható; 2001-2006 közötti, mert kb azok férnek bele a költségvetésbe; nézzen ki valahogy, lehetőleg jól

Idomsérülés: nem tudom, nekem akkor is visszás ordas tapló pofátlanság, hogy -- ha jól értem -- ezelőtt úgy volt hirdetve, hogy a képeken látszott, hogy estek vele, és így volt 800k; most meg az esésről hallgatnak, és 1M-t kérnek érte. Nekem nem lenne pofám hozzá; s ha egy ilyennel találkoznék, hogy ott derülne ki, akkor elküldeném őket a vérbe.
-
TayRol
nagyúr
valakinek egy ilyen?
újszerű, s-es méret. -
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Pontosan,ha csak idom sérülés volt rajta és szépen meg lett csinálva.
Persze árból lehet engedni mert nem sérülésmentes volt..mf Helyedben lennék elgondolkodnék azokon a 650es gépeken első mocinak,vezethetőségre tetszenének,a GT650R főleg!
-
emre
veterán
Ott sajnos nem lehet uppolni a hirdetést, és ezért általában hetente törlésre kerülnek, majd újból felteszik, hogy elöl legyen.
Egy FZR-es ismerősöm is ilyen.
Hiába mondtuk neki hogy kényelmetlen, feküdni kell rajta neki akkor is egy 1000-es FZR kellett. Hasonló testalkatú lehet mint Te.
A gyerek sokat tekert versenybicóval, és megszokta hogy a feneke a feje felett van.
-
.mf
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, láttam, hogy korábban írta emre, méghozzá itt; viszont az a hirdetés úgy tűnik már lekerült, annak /p398510 a vége, a most újralinkelt pedig /p416073, így a régi már csak a sportmotorok/Honda oldalt hozza be.
Gabo: CBR600F4, egyik fő jelöltem, pl. sport-túra.
Tudom, hogy fokozatosság, de hát a sportmotorok a szívem csücske, "de annyira finom a gyilkos galóca" esete
Meg anyagilag sem egyszerű, ha pl. vennék egy supermotosított max 10-12 éves, jó állapotú 250ccm fölötti 4T-t, ami érvényes okmányokkal rendelkezik, az is 4-600k. Remélem vagyok annyira nyugodt és óvatos, hogy ne okozzanak túl nagy gondot a kimaradt lépcsők. Persze rutint még nagyon kéne magamra szednem... de ha tizenéves suhancok túlélik az autózást-motorozást, talán én is 
-
emre
veterán
válasz
Gaboman
üzenetére
Jogos észrevétel, de azok is 100 le körül vannak. 600ccm felett meg majdnem tök mindegy. Szinte csak a motor karakterisztikája más. Alatta meg jó esetben egy év alatt kimotorozza, aztán csak néz majd ki a a fejibű hogy mit kezdjen ezzel a szecskavágóval.
Én anno szaré-hugyé vettem egy 1988-as műszakis FZ750-et. Ezt a mai napig nem bánom, mert nem az a nagyon pörgős gép, de foglalkozni kell a vassal. Annak meg baromian örülök hogy nem egy millás értékre kell vigyáznom, és ha elfekszek vele nem bukok egyből 500E Ft-ot. Pakolom alá az 1000-es Genesis futóművét hogy ne 16"-os meg 18"-as gumikat keljen vásárolnom hozzá. Csinosítgatom, lassan olyan lesz mint új korában

Most sem vennék jóval drágábban motort, de biztos karburátoros lenne, Teljes idom nem, de fejidom lenne rajra, és a futóművet átnézetném komoly szervizben előtte. Ezzel sajnos szoptam. Számomra az sem mindegy hogy 100-150 km után ki kell-e egyengetnem magam a motoron, vagy az üléspozició megenged-e nagyobb hatótávolságot. Szóval nekem ezért nem kellene echte sport motor.
Ha lenne pénzem akkor ezek érdekelnének, meg esetleg egy 1000-es thunderace
pl ez a VFR 400-ért untig elég Z750 800k másik VFR 600-ért 98-as R6 600-ért.mf: Az tuti, mert a tag 1,2milláért még nem adta oda. De lehet lesz nála egy túra 1300-as BMW eladó.
-
.mf
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Aztaq...

Ez valami posztapokaliptikus filmbe, pl. Mad Max vagy Fallout - The movie vagy Waterworld szárazon vagy hasonlóba kiváló lenne, de csak valamilyen bevállalós kaszkadőrnek, én még kikapcsolt állapotban sem ülnék fel rá
Még első fék sincsen rajta! hogy a rugózást már ne is említsem...

-
runner 125
nagyúr
A francokat, én konkrétan emlékszem, h írtam, mennyire szép ez is.

Jaja, a piros olcsóbb, de valóban... vajon mi lett a régi fejidommal?
Amelyik hirdetésnél ez olvasható, szvsz tényleg nem lehet már forgalomba helyezni, azt is el tudom képzelni, h már 10 tulaja volt, és lazán elkeveredtek az okmányai.

-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Teszt a Daytonáról,nem ír róla rosszakat,bár azért az R6,CBR hát jaja.
.mf első motor lesz,ja bocs azt nem tudtam,akkor azok kilőve természetesen.De úgy gondolom hogy akkor egy 600 speed sem kell elsőre.Inkább túrasport 600-650,bőven megteszi,ha majd az kevés lesz utána jöhetnek a gyorsasági motorok.Bár ezt neked kell tudnod,de rutin nélkül felülni egy 120LE speed mocira felelőtlenség és rutin hiányában hamar bekövetkezhet a baj.
Aktív témák
Hirdetés
- ingyenes webtárhely és játékszerver
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 26
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Milyen notebookot vegyek?
- Sci-fi
- További aktív témák...
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
vagy er-5 is jó választás....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
). Már a jogsi tanfolyam alatt is egyfolytában mondta, hogy minek nekem jogsi, mert úgyse lesz motorom (magamba mondtam: lófaszt nem lesz - csak hogy emre kollégát idézzem