- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz
#56474624 #47930 üzenetére
Én akartam hozzájuk menni, de csak az olcsó típusokból van nekik raktáron. Aminél ott van hogy raktáron, az nem azt jelenti, hogy náluk van raktáron, hanem a nagykerjüknél. Mindenképpen telefonálj oda előtte hogy meg tudod-e hallgatni amit kinéztél. Ha jól emlékszem, akkor K701-et meg lehet náluk hallgatni.
-
ntomka
nagyúr
válasz
#56474624 #47808 üzenetére
Szakibának van egy, szerintem értekezz vele egy taliról.
-
törölt tag
válasz
#56474624 #47626 üzenetére
Én (is), aki élőzene és hangdoboz hallgatásán (és a Hi-Fi Magazin olvasásán) nevelkedtem, tehát a fejhallgatót amolyan szükséges rossznak tartom, próbáltam már itt néha mondogatni, hogy a fejhallgatók közül általában nem azoknak a hangja szokott leginkább a valóságra (az eredeti élőzenére) hasonlítani, amelyeket fejhallgatóként a "semlegesek" között szokás számontartani, hanem általában inkább azoké a fejhallgatóké, amelyeket az "elkötelezett", vérbeli fejhallgatósok a "tompák" közé sorolnak. A "semleges"-nek nevezett hangdobozok és a "semleges"-nek nevezett fejhallgatók hangarányai között általában óriási különbség van. A "semleges"-nek nevezett hangdobozok hangarányai hasonlítani szoktak az élőzene hangarányaihoz, a "semleges"-nek nevezett fejhallgatók hangarányai azonban általában sokkal-sokkal transzparensebb hangképet nyújtanak, mint amilyet élőzenétől valaha is hallhatnánk. Élőzene hallgatása közben még akkor is rendkívül távol lennénk ettől a "fejhallgatós" transzparenciától, ha a zenehallgatást nem a közönség soraiban, hanem a színpadon folytatnánk, a karmester vagy a rockénekes mikrofonja helyén állva. Mivel én az általam "szükséges rosszként" használt fejhallgatókban is az élőzene és a "semleges"-nek nevezett hangdobozok hangarányait keresem, ezért nekem általában azon fejhallgatók hangja szokott leginkább tetszeni, amelyeket az "elkötelezett", vérbeli fejhallgatósok a "tompa" hangú (esetleg mélytúlsúlyos) fejhallgatók között tartanak számon.
Kifejtettem ezt már korábban, de most megragadtam az alkalmat, hogy egy, az enyémhez közelállónak érzett vélemény kapcsán megismételjem, - egyúttal elnézést kérek tőled, ha "Piszkos Fred effektust" okoznék a károdra a hozzád való kapcsolódással.
Szerk.: Ahogy ezen téma kapcsán, az éppen mostanában a hangdobozos rendszer felé közelítő baluka is mondja: "nincs annyi info hifiben, mint fejesben".
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#56474624 #47626 üzenetére
Azert egesz jok ebben a hd580/600asok.
Telleg Dave: most mar elhiszed, h valamilyen fuleserositot hallottal, hogy megbannad a hd580at?
Elkepeszto tudasa van. Ha kiszolgaljak.Szerintem sokkal tobb info van a hangfalas lancba, de jo erositovel nagy elmenyt tudnak adni a fulesek. Furi, h ezt irtak, mert canamp mar volt akkor.
-
-
Alan[HUN]
senior tag
-
Dave™
nagyúr
válasz
#56474624 #44449 üzenetére
Mondom, úgy van túlbonyolítva a kialakítása, hogy közben az anyagokon meg "muszáj" spórolni. Érdekes módon régen nem volt ennyire muszáj, pedig nem lettek olcsóbbak, sőt, a munkaerő ára csak csökkent. A DT 235 nyilván sokkal egyszerűbb kialakítású, kevesebb is a hibalehetőség. A megoldás egyszerű: ha majd cserélsz, és nem változott a kialakítás, akkor másik márkát választasz. A repedős Sennheiserek után is sokakban megrendült szerintem a bizalom.
dudika: azt a magnézium keretet valami durva behatás kellett hogy érje, hogy megrepedt. Normál használatnál azért nem szokott repedni a magnézium, ebben remélem egyetértünk. Mindent el lehet törni, vagy meg lehet repeszteni. Ha valami hülye gyerek ráült, vagy ledobta, az ne tervezési hiba legyen már, ez nem stúdió fejes. Az AKG-kat meg nem én mondtam, hanem Ti, hogy elnyírja a mechanika a kábelt, és hogy ez szériahiba a K6/7XX-nél. Az én K601-emnek semmi baja nem volt. Bár a gumis rögzítés idővel úgyis elszakad, szóval azt továbbra is gyenge pontnak tartom.
-
Dave™
nagyúr
válasz
#56474624 #44443 üzenetére
Szerintem ott van a gond, hogy túl van bonyolítva a kialakítás, és emellett persze spórolnak az anyagokon, meg a kidolgozáson. A Sennheiser repedő keretei is elég gázosak, a pattogzó festéssel egyetemben, meg az AKG kábelnyírása sem szimpatikus. Pedig régen mindketten megbízható minőséget képviseltek, még az olcsó, egyszerű modelleknél is. Schawo AKG gyűjteménye is önmagáért beszél szerintem. Ez volt régen. Legközelebb nem Beyert veszel, ilyen egyszerű orvosolni a problémát, és akkor idővel talán majd - az eladási mutatókat elemezve - eljutnak arra a következtetésre, hogy mégis csak minőséget kellene gyártani.
-
szakibá...
senior tag
válasz
#56474624 #43912 üzenetére
Én adtam hasonló tanácsot annakidején, már mindegy.
Egy kis nyelvészkedés, nem neked szól:
Van két szólás, amelyek nem ötvözhetők egymással: lándzsát tör mellette és pálcát tör felette. Az előbbi jelentése: kiáll mellette (védi), az utóbbié: halálra ítéli. (#43890)Más: Mégis vettem új párnát a T50p-re. A Bluesound nagyon rendes társaság, magamtól nem tudtam kideríteni, hogy a T50p - DT1350 testvérpárra háromféle párna létezik. A nagyobb, laposabb műbőr párnát választottam (van valódi bőrből is). Egy hét alatt megjött, normális áron, nem úgy, mintha a Basys-től rendeltem volna. Nem mondom, hogy ég és föld a régihez képest, de sokkal jobb lett a hangja, a magas szúrós jellege eltűnt, normális szintre csökkent. Ha a 4-5 kHz körüli lyuk is eltűnt volna, tökéletes lenne. Feltételezem, hogy most már sokkal jobban hasonlít a 1350-re.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#56474624 #42479 üzenetére
Nekem is az asztali lánc az első, mindig az is lesz. Füles onnan indult nálam,h szükséges rossz, elválasszam magam a külvilágtól. namost, ez már teljesen héttérbe húzódott, K701 semennyit nem szigetel. K500 sem.
De ami problémákat írtál, hogy mi teszi Neked a zenehallgatást élvezhetetlenné, nah,az sztem pont megoldott.
Valódi színpad nyilván nem lesz. K1000-t annó úgy írtam le,h egy nagyon alap hangfalas lánc tere. De ha csak az kell, hogy a hangszerek szétváljanak, ugyanakkor a zene tudjon folyni, és tudj magára a zenére figyelni, az megvan jó füles láncon. Tök jó hangszerhangokat is tudnak a fülesek. Ha nem is remegteti a kanapét a füles,de tök hiteles mélyet tud csomó. Simán tudom élvezni a zenét fülesen is. Vagy csak elfogadom,h másik liga...
-
Deadzone41
őstag
válasz
#56474624 #42302 üzenetére
szerintem ez függvénye annak is hogy ki milyen messziről hallgatja a hangfalat, ugye ha közelebbről akkor több lesz a dobozból érkező direkt hang mint a szoba által visszavert, és valószínű több részlet marad meg. fejhallgatónál meg gyakorlatilag nincs valós tér és közeg, egyből a füledbe kapod a hangot.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
#56474624 #42193 üzenetére
Nem gondoltam, hogy Beyerék is hajlamosak ilyen apróságokkal rontani a nevüket.
Gondolom műanyagmenetes fröccsöntött gyermeköröm. Azért ebbe a kategóriába már nem illene, még ha bádogból/ aluból drágább is 1 euróval, inkább kitolnám a vevőkre, nem oszt, nem szoroz. Bár lehet tényleg csak egyike a ritka gyári hibás példányoknak -
-
Deadzone41
őstag
-
törölt tag
válasz
#56474624 #42161 üzenetére
Nálam fejhallgatónál az a legfontosabb próba, hogy ha beteszek egy jó operát, és behunyom a szemem, akkor tudom-e úgy érezni, hogy nem a színpad közepén állok és a fejem körül mászkálva szólnak az énekesek, hanem a zsöllye tizedik sorában ülök, és a színpad előttem tíz-tizenöt méterre van. Mintha hangdobozt hallgatnék. Tapasztalatom szerint ezt huszonötből egy fejhallgató tudja, ami ilyet találtam, az mind zárt volt, és mindegyik a mélyhangsúlyosnak (mélytúlsúlyosnak, netán tompának) nevezni szokottak közül való.
-
PuMbA
titán
válasz
#56474624 #42161 üzenetére
Egyetértek
azt hozzátéve, hogy egy minimális tér ( amit szinte csak az 5k alattiak nem tudnak ) szerintem szükséges "nagy terű" mixekhez. Egy kicsit elmosolyodok az 1k-s ( a fejlesztés elég mainstream, szóval nekem rosszabb rendszerem van, mint 2 éve
) fülesemen, amikor körbelövik a dobot a zenében és ilyen 1D-ben mindenhonnan jön a dobhang
-
PuMbA
titán
válasz
#56474624 #42087 üzenetére
Nekem egy zárt fejhallgató tere is megfelelő (pl. Shure SRH440), csak azzal nem bírnak el, hogy az orrod előtt 5cm-re szól valami (legalábbis amiket én hallottam). K1000-ren például van olyan, hogy ott szól előtted, középen az egész hangszer "kiemelve","felnagyítva" és mögötte bújnak meg a többi hangszerek. Na egy fejhallgatóval meg egy rosszabb hangfalas rendszerrel én ebből azt hallom, hogy szinte a többiek síkjában szól a "kiemelt hangszer" és kicsit valamiért jobbra tájolódik
-
Ákos97
aktív tag
válasz
#56474624 #41828 üzenetére
Cáfolom, legalábbis 250-es verziónál sokkal inkább a forrás(CD-játszó, DAC, akár bakelit-játszó) a lényeges elem, egy hangkártyáról lényegesen kevesebbet kapsz a pénzedért, ha nem is a töredékét, de hozzávetőlegesen a felét. Egy drágább(gondolok itt 100k felettire) külső hangkártya(dac) NAGYON sokat dob a hangján, mondhatni, akkor mutatja meg a foga fehérjéjét.
Egy szó, mint száz, aki ilyen 3-400$-os, vagy a feletti fejest tervez venni, csak akkor vegyen, ha minimum annyit még DAC-ra, és erősítőre is tud költeni.
Persze használhatja valamilyen csutka hangkártyával is, nem fog rosszul szólni, sőt, kifejezetten jól, de sokat javít rajta egy DAC+erősítő páros. -
Ear001
addikt
válasz
#56474624 #41728 üzenetére
Ő izé, most tényleg az a kérdés, hogy egy veszteségesen tömörített anyag lehet ugyan olyan jó mint egy veszteségmentesen tömörített?
Amúgy pedig a CD lemez tuningolás még egészen alapfokú rendszereken is meghallható.
-
törölt tag
válasz
#56474624 #41728 üzenetére
A többi (és a "társai" is) érdekes kisebb vagy nagyobb mértékben hangilag, de az én fülemben az Alisca CD leszorító is teljesen más hangot eredményez, mint a hiánya. Próbáltam már legalább négyféle lejátszóval/futóművel. Fejhallgatóval vizsgálva különösen kirí a hangkülönbség.
-
dudika10
veterán
válasz
#56474624 #41716 üzenetére
Arról nem is beszélve
(mindig meg kell hogy említsem), hogy felvétel és felvétel között szinte mindig sokkal nagyobb (minőségbeli) különbség van mint a (normálisan) tömörített veszteséges anyag és a veszteségmentes anyag között.(#41718) contaxg: nekem nem tűnik olyan picinek a pici sem. Akkora lehet mint a Neutrik.
-
-
válasz
#56474624 #41685 üzenetére
Szerintem meg pont helyes hasonló jellegű, de jobb minőségű fülest ajánlani. Az egyszeri Beats vásárlót úgyse tudnád meggyőzni arról, hogy neki inkább egy K701 kell, egy Skullcandyre viszont jó eséllyel rá tudod beszélni. Már ezzel is megmenetesz egy magányos lelket a purgatóriumtól.
-
-
szakibá...
senior tag
válasz
#56474624 #41102 üzenetére
Miért is? Olyan fülest nem ismerek, ami mellett ne lehetne meghallani a szirénát. Ilyen alapon legyen büntethető az is, aki autóban hallgat bármit, a hallás szempontjából nagyjából ugyanaz a helyzet. Nem beszélve a motorosokról, akiken sisak van, zúg az ülepe alatt a gép és a szélzajtól még tartós halláskárosrdást is kaphat, füles nélkül is.
-
nubreed
veterán
válasz
#56474624 #40309 üzenetére
Igen ez nekem se tetszik. Pedig én régebben nagyon sok rappet hallgattam, szeretem az akkori érát, Dr. Dre valóban hatalmas név ebben a szakmában de teljesen egyetértek azzal én is, hogy szánalmas, hogy ezekhez a túlárazott/túl hype-olt szarokhoz adja a nevét, az iPod/iPhone hullámot meglovagolva. Dehát az iPhone huszároknak magyarázhatod, ők hívők, vakon beszopnak mindent, amit az Apple diktál.
-
GabN73
addikt
válasz
#56474624 #40306 üzenetére
André Rommel Young, művésznevén Dr. Dre, Grammy-díjas amerikai hip-hop producer, rapper, színész. Többi a Wikin
-
törölt tag
válasz
#56474624 #40199 üzenetére
Hopp, most utánanéztem hifi topicban való kereséssel: SHP-1900-am volt mégiscsak.
És annak volt basszusa. A HD201-nek hozzá képest semmi. Én nem éreztem előrelépésnek.
A hallgathatóság egy nagyon fontos kritérium, mondhatni az az alap. Minden másról ezután lehet beszélni. -
DBAtti
aktív tag
válasz
#56474624 #40166 üzenetére
Ebben akkor nem értünk egyet.
Nekem is volt szerencsém HD201-hez, és bár elszállva nem voltam tőle, úgy gondolom magasban és középben is megveri a Philipset, mély meg egyikben sincs. Az árak változnak, láttam HD201-est 4k alatt újonnan nem olyan régi arany időkben, mikor még a DT235 is 7700 volt. Az 1900-as anno 1500-2000 HUF lehetett... najó, tényleg kétszerese
De a 201-ről tulajdonképp nem is volt szó, nem tudom hogy kerül ide.
Sony MDR zx 500-ast még nem hallottam, de a Superlux HD661 biztosan köröket ver az SHP 1900-ra hangélményben. Kényelemben nem gondolom, de ezt le is írtam. -
contaxg
veterán
válasz
#56474624 #39032 üzenetére
A DT880-ra szokták mondani, hogy olyan "elektrosztatikus" szerű a hangja.
De a Focal nem az. Hangban inkább a Shure-hoz van közelebb mint a Beyerhez.Ha van kedvetek ma kora este vagy délután egy bambira összeugrani, akkor elviszem szívesen a fejhallgatót próbálgatni.
Baluka
Ezzel nem teljesen értek egyet.
Legyen példa erre a Beyerdynamic T1, amire mindenki elmondja, hogy mennyire jó, de kevesen szeretik. Viszont jól éreztem egy ideig magam egy PortaPro társaságában, ami erősen kritizálható, de nekem mégis szerethető volt. Azóta sem ültem le egy operát végig hallgatni, pedig hiányzik az a hangulat! -
bajnokpityu
félisten
válasz
#56474624 #38870 üzenetére
Az a baj,h én is elfogult vagyok. Eleve szerettem a hangját,+még csomó munka is van benne. De ebben is sok hiba, és egyre inkább úgy érzem,h jelentős pénz beleölésén kivül már nem tudok előrébb lépni. Amilyen hangot szeretnék, az sok év múlva, nagyon sok pénzből jöhet össze. De rohadt sóher vagyok, és még ha millát keresnék havonta, akkor is találnék jobb helyét,mint a hifi.
Szóval ugyan még nem hallottam a láncodat, de sztem ennyiből nem lehet valóban, minden szempontból jót csinálni. Hallottam 1-2-3-30millás láncot, ugyan mindben van hiba, de nem véletlen annyi, amennyi.(halnak jegyzem meg,h az uccsó láncba kb 20rugót tennék még bele, és a számomra tökéleteset közelítené.)
-
mzso
veterán
válasz
#56474624 #38815 üzenetére
Az a felvételek hiányossága és jó eséllyel jelentősen túlzott a valósághoz képest amit a hangfallal hallasz. Érdekes nekem nincs a miniatürizált zenekar a fejemben érzésem.
(#38814) szilu7
Nyílván két füllel hallgatsz. De mivel amikor hangfalakkal hallgatsz zenét nem egyesével vannak kipakolva a hangszerek a valós élménytől távol áll.
Amúgy nem tudom miért nem használnak műfejet nem sokba kerülne berakni egy olyat is. Azt nem is kéne turmixolni csak a dinamikát hozzáigazítani a médiumhoz. Egy plusz cd ára meg 10 forintos nagyságrend (internetes terjesztésen meg annyi sem).
(#38816) guppy
Ezt sem cáfolni sem erősíteni nem tudom. Bár szerintem igen érzékeny membránokat tudnak készíteni.
Az meg, hogy az apró részletek elvesznek amik a hangszerhez közeli mikrofonok felvesznek normális. Pl a nagyzenekari művek nem úgy vannak kitalálva, hogy ott ülj a hangszerek mellett. Múltkor egy napig kerestem olyan verziót Bach cselló szvítjeiből ahol nem hallatszik hogy a fószer nagyokat lélegzik, meg az irritáló hangok amikor az ujjait mozgatja a húron. Nem találtam, csak egyet ahol minimális.Az más kérdés hogy populáris zenénél legtöbb estben nem is beszélhetünk valós térről a sok szintetizátor és elektronikus hangszer miatt.
-
válasz
#56474624 #38827 üzenetére
Ez egy ún. hobbi az itt jelenlévők közül sokaknak.
Vesz, kipróbál, elad, tapasztalatot gyűjt. Beszámol az élményeiről mások okulására, és élvezi az egészet.
Van aki bélyeget gyűjt, van aki meg vasútmodelleket épít. Élvezem a fülesezést, nem várom el tőle, hogy élő koncert élményt adjon, és azt sem, hogy hangfalasat, mert ez egy füles. És baromira nem érdekel, hogy milyen hangfalas rendszert vehetnék helyette.
Egyébként meg, hogy ki mennyit, és milyen gyakran vásárol, az meg az ő dolga. Személy szerint örülök, hogy ennyi élménybeszámolót olvashatok Dave AT szenvedélyének köszönhetően. -
Dave™
nagyúr
válasz
#56474624 #38817 üzenetére
A hangfal este pl. nem opció (lakásban lakom, nem családi ház), de napközben is ha zaj van, a zárt kizárja, a hangfalak nem. Meg itt annyira könnyű játszani a karakterekkel
Én nem a valóságot szeretném hallani, ezért nem is panaszkodom a fejhallgatókra, sőt, kifejezetten szeretem őket
-
mzso
veterán
válasz
#56474624 #38800 üzenetére
Pedig nem is, hanem a fülednél.
Az embernek két füle van. Ha úgy rögzítik a felvételt mint ahogy a fülbe jut a hang virtuális fejjel és azt visszajátsszák a fülbe akkor lesz olyan mintha élőben hallanád. (Nyilván 100% tökéletes nem lesz). A hangfal csak sok csalást ad hozzá mert mindkettőt hallod mindkét füleddel. Az más kérdés hogy esetleg optimalizálják hangfalhoz. De az csak turmixolás. Olyan szintre biztos nem tudják szimulálni mintha ha eleve binaurálisan vették volna fel.
Aktív témák
- Eladó 2 monitor csomagban, de akár külön-külön is ASUS XG438 + Acer B246HYL
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest