Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bitpork
nagyúr
válasz
MC Pite
üzenetére
A citronnyal kapcsolatban azt hallottam hogy ott ha hozzányúlnak akkor érdemes mindent cserélni (4v 5 gömb). A touaregnél egyrészt minden van bontva minta szemét, másrészt kb 1 millióból úgy fel lehet újítani a légrugó renCert hogy 10 évig nem kér semmit. Ilyen korban kompresszor (160k) szeleptömb (60-160k) légrugók (ez sok mindentől függ, de 120k-160k/ darab v akár 1500€ gyári újból). Viszont nekem eddig 1 azaz 1 rossz légrugóm és egy kompresszor cserém volt 4 légrugós használtan vett autóból.
MOD
Jah a Tiguant magas dsgs kamerásként gondoltam ide. -
MC Pite
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Ez érdekelne részletesebben, hogy a hidractive3 ill a Touareg légrugójánál milyen költségek lehetnek. Előbbi gömb (ára mint egy lengéscsillapító) meg kompresszor, utóbbinál gyanítom audihoz hasonlóan aranyárban van ami jó. Vagy lehet nem tudom jól
.
Tiguan hogy jött ide? Vagy csak dsg-s suvként? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Beus0726
üzenetére
Az 5 hengeres dízel elég szépen szól dízel mércével nézve. A sok rövid út nem tesz neki jót de ha odafigyelsz pár dologra akkor vállalható (gyakori olajcsere és időnként meghajtod hogy a a DPF szűrőt tudjon tisztulni). Persze ettől még lehetnek költséges kiadások, nyilván drágább a javíttatása/karbantartása mint egy egyszerűbb benzinesnek.
-
bitpork
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A c5 hdi párosok elég jók.
De a ha hidraktiv hiba lesz az belenyúl a konyhapénzbe. Cserébe marha kényelmes.De ott lenne a tiguan/touareg is, de ott nagyobb a bekerülési ár viszont van légrugó meg tolatókamera ha kell.
-
peet05
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szia!
Mivel a Prius kilőve (sajnos), ezért mondok egy KIA Venga-t, mint ötlet.
-
MC Pite
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Lemaradtam hogy nagy hasmagasság is kell(?). Ez sivár?
A suzukikat kérlek (SX4) jellemezd valamivel, ha ez a sivár. De tényleg, már kíváncsi vagyok. 
rasotamas: C4 Picassoból csak a nagydízel mellé járt hidrósváltó. C3P passz, de jó lehet, vszínű ugyanezzel a VTivel párosították.
ngaba:
A franciás szerelők nem szeretik a bmw-hez köthető motorokat (kezdve ET3tól) de egy vezérléscsere mikor az ember megveszi, és kb ennyi. Vezmódosító sok korabeliben szintén cserés lehet, még egy vacak opelben is. Városi legendákat meg pontleszarom, láttam már autót közelről. Az SWbe a szívó kicsit kevés, a THP meg rendberakós. -
ngaba
aktív tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Csak fekete és barna lehet.
Ám erről a Prince motorról azért az általad leírtnál kicsit vegyesebbek a vélemények. (Én is nézettem ennek az SW verzióját, olvasgattam pro és kontra, de nem mertem bevállalni. És nyilván nem szentírás, amit a helyi jó hírű franciaautó szerelő mond [*], de ő is azt mondta, hogy inkább ne.)[*] Tőlem kérdezte már meg vis maior autószerelő, hogy az Alteámban Renault motor van-e.
-
MC Pite
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Jöhet a válasz hogy miért esik ki: [link]
A szívó 1.6 VTi-től nem kell tartani, a turbós prince motorok hibái nincsenek ennél jelen. Vezmódosító kerék cseréje az esélyes lehet, de nem a világ, plusz nyugaton normális olajjal használták őket, lehet nem is kerül rá sor. Kamera nem, radar könnyen lehet bennük, belseje is nornális, relatív kényelmes, nem alacsonyan ülős (nem is magas), nem drága szervizelni, fogyasztása se vészes. Szerintem ez hidrodinamikus váltós kéne hogy legyen. -
Beus0726
újonc
válasz
Doki16
üzenetére
xEon1337:
Köszönöm a választ. 200km egyhuzamban nagyon nagyon ritkán lenne meg. Havi 1-2x is reggel 100, este 100 felosztásban.Doki16: Az eredeti terv egy merevtetős cabrio volt és abból a C70 amit leginkább szeretnék, de mivel nem igazán találtam belőle benzines változatot így elkezdtem gondolkozni a dízelen, viszont tudom, hogy az én felhasználásomra nem igazán ideális. Ritkán használnám 25-50km-nél hosszabb távon.
Nyilván ilyen benzin árak mellett gondolkoztam valamilyen hibrid autón is, de a környezetembe senkinek sincs, így nem igazán vagyok tisztában a lehetséges problémákról, fenntartási és javítási költségeiről.
-
Doki16
addikt
válasz
Beus0726
üzenetére
Csak és kizárólag C70 jöhet szóba?
Egyik motor sem lesz jó városozásra. Ha mindenképp ez a Volvo kell akkor célszerű lesz keresni egy egyszerű benzines verziót belőle. A dízel nem fogja szeretni a sok rövid távot, persze a benzines sem, csak egy fokkal jobban elviseli. Dízel kevesebbet fog enni, de jó eséllyel hamarabb megkotlik, a benzines meg lefogja enni a gatyádat.
Tudom, hogy megint ezzel jövök, de pont a te felhasználásodra találták ki a PHEV-et.
-
válasz
Beus0726
üzenetére
A D3 és D4 motorok 5 hengeres, Volvo motorok, míg a 136 lovas verzió csak egy 4 hengeres Ford motor.
Városi használatra nem erőltetném egyik dízelt sem, kivéve, ha hétvégente beletekersz legalább 200 kilométert egyhuzamban városon kívül.
A tető mechanikát nagyon meg kell nézni, ennyi idősen már lehetnek vele gondok.
-
Beus0726
újonc
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni. Most jutottam el oda, hogy 1 hónapon belül szeretném letudni az autóvásárlást.
A kiszemeltem a Volvo C70, ami 95%-ban dízel motorral fordul elő.
Abból is inkább a kisebb 2.0 motor jöhetne szóba, mert az is bőven elég.
A 2.0 motor előfordul D 136 LE, D3 150 LE és D4 177 LE-s változatban.Leginkább városban használnám napi szinten, heti 1-2 alkalommal 25-30 km távon és havi 1-2 alkalommal akár nagyobb távolságra is.
Felmerült néhány kérdésem:
- A 3 motor változat közül melyik ami ajánlott vagy kevésbé problémás? A lóerőt leszámítva van valami lényeges különbség?
- Ezekkel a motor fajtákkal mennyire problémás a városi használat?
- Mennyire érdemes kompromisszumot kötni a kiszemelt típus miatt? Alapvetően benzinest szeretnék.A választ előre is köszönöm
-
Doki16
addikt
Ha jó a használt, akkor Golf 7 GTI, jól felszerelve. Csendes lesz, jól megy és kényelmesek az ülések. Rendes jófajta olajos 6 sebességes DSG van benne, megbízható darab. FL után már van nagyon jó led benne. Előtte csak halogén vagy xenon volt. Azért GTI, mert benzines jó váltóval és németben nem jön zavarba a pályán 180-nál sem.
Ha meg a megbízhatóság számít IS vagy GS300h.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nissan Juke jutott eszembe, van 4x4 és cvt de sajnos a kerted fölött van és a beltere is inkább Suzukis mint sem Lancia-s.

Valamelyik igényből le kell adni vagy több lóvét rászánni a dologra. A magasabb autót nem engedném el, főleg ha fájós a háta. Én mindig átkozom magam ahányszor az unokaöcsit kell betennem a kocsiba, hogy miért nem Forestert vettem az Impreza helyett.
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Robotváltósat nem akarsz venni.
-
bitpork
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Huh. Ahogy elnézem a felhozatalt nem látok olyat ami minden kritériumnak megfelel. Mennyire vagytok szívbajosak a szervizeléssel kapcsolatban?
-
válasz
Doki16
üzenetére
hangsúly a városi. Autóúton gyárilag használhatatlan. Pályán már kínzás. 170nél vége.
Persze, én már elköltöttem 68k-t zajszigetelésre, és, pénteken még finomítunk
(tetőkárpit, motortér).
Ugyan 90%ban városban használom, de ott is sokat dob a kényelmen az extra szigetelés. Padlóra nem szántam rá még magam, mert, szakértőúr szerint hülyeség. 
Üvegen lehetne sokat nyerni. Valakinek nincs kedve féltéglával lebontani a szélvédőmet a közeljövőben, ha adok rendszámot& elérhetőséget? -
L@co
aktív tag
Sziasztok!
Következő paraméterekkel keresek autót:
- Megbízható
- Benzines
- Autómata váltós
- Parkolást segítő szenzorokból/kamerákból a lehető legtöbb
- Jó fényszóró (Xenon, LED)
- 160-nál még ne kelljen hangosab beszélni (Németországban élek)
- 4/5 ajtós
- lehető legkisebb méretben
- 2010-2018 közötti évjárat (részecskeszűrőt kerülném)
- 4-8 millió között
- Bőrülés előnyA kérdés az lenne hogy, melyik motor és melyik autómata váltó számít megbízhatónak?
Ezekről a modern motorokról nem hallani túl jókat (kivéve talán a japánokat). Van olyan duplakuplungos ami megbízható, vagy célszerű a hagyományos autómatát választani?Felszereltség alapján azért sikerült egy párat már kiszűrni.
Kisautó méretben igazából csak hot hatch-eket találtam. Ezeket gondolom nem a kényelemre hangolták. Van ebben az osztályban esetleg egyéb jelöltetek?
Kompakt méretben hagyományos autómatával:
Mazda 3 - (csak G120 van autómatával)
Volvo V40 - új 1969ccm motorok
BMW 120i - új B48-as motor
Van valami infó a Volvo új motorjáról, esetleg a BMW B38/48/58 motorok megbízhatóságáról? Esetleg egyéb ötlet kompaktok közül?Köszi!
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Szóval a feleségemnek keresünk automata autót, gerincbeteg, a 21 éves Honda HR-V helyett mert véres a torka. Ebben a cvt váltó miatti rántásmentes hajtás és a magas üléspozíció megvolt, az összkerék pedig jó biztonsági extra.
- Ár/évjárat: 2M/6000€ ~10 éves | 1-1,5M 14-15 éves | 2,5-ért 5-8 éves, összköltségben szerintem kb ugyan ott vagyok.
- Felhasználás: faluban és környező városokba rohangálni, iskolába menni, postára stb
- Tisztában vagyok vele, hogy egy Prius2 pont tökéletes lenne, de a feleségem valamiért nagyon nem akar Priust, de hasonlót sem. Emellett a japánosan egyszerű fekete műanyag belterek és műszerfalak taszítják.
- Túl nagyot és túl kicsit sem akar, bár mikor a múltkor kipróbálta a Passat Alltrackemet azt mondta nem is olyan nagy mint gondolta.
- Különlegeset szeretne. Ezt nem lehet megfogalmazni. Modern belteret akar tolatókamerás egérmozival, nem kockabeömlőket a fekete műanyagban kockagombokkal. Neki az ilyen beltér tetszik, az ilyentől rosszul van. Tegnap már A3 kabriót nézegetett
- Szerintem külsőre a Kadjar jönne be neki
- A suvok tetszenek neki de árban ez gond lehet, de egy magasabb nem suv is jó
- Azt mondta feketét vagy barnát
De kék, zöld, sárga kizárva.
Remélem érthető miért halnak meg a férfiak hamarabb mint a nők. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Igen a komfortos rugózás és a magasabb üléshelyzet mindenképp pozitívum lenne.
Nem tudom, nem vezettem még robotkuplungost, DSG-m van, CVT a feleségem régi kocsija, hagyományos automatát vezettem már de robotossat nem.
Jazz tetszik de csak az újabb, van 2 millióért épp. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Felerült bennem, de megnéztem és a leglerúgottabb 2004-2005 körüliek 300+ ezer kilométerrel inkább hibásként indulnak 2 Millióról és talán 2,5-3 közt lehet amit meg lehet venni vagy mire rendberakja nagyjából az ember.
-
MC Pite
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Előbb néz meg 3 videóstesztet is, majd utána ezt. Hogy jobban el tud helyezni, Tiguan, RAV4, CRV, X3, Kodiaq,
O3 CNG ill Scout, O4.rasotamas: Nem alacsony üléshelyzet és komfortos rugózás nem lenne szintén prió? Nem rántanak azért a tízéves robotkuplungosok olyat hogy zavaró lenne sztem. Japánból cvt-s Jazz ami idáig nagyjából megfelel.
-
bitpork
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Akkor most pontosan mi is az elvárás? Tudnál egy pár soros summát adni? Kicsit elkeveredtem már a sok felmerült típus miatt

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Sorento után szabadon - RX400h?

-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Jaa hogy az izzó.
A feleségem gerincbeteg, nem mozog könnyen, nem koordinálja könnyen a különböző végtagjait (bal láb jobb kéz váltáskor)
Emellett biztonságérzetet ad neki az egyszerűbb kezelés és a forgalomra figyelés.
Tudtommal a robotváltó váltáskor nem smooth hanem ránt. Ezt szintén a gerincbetegség miatt nem szeretném, padlógáz, satufék, gyorsan bevett kanyar, kátyúk, rántások fájdalmat okoznak neki mivel kb semmi nincs a csigolyái közt, így ilyenkor megcsúsznak.
Most cvt van neki, az erre nagyon jó, szerintem hagyományos és dsg is jó.
De valóban próbálgatni meg nézegetni kéne nem szájat tépni a semmin. Viszont a prius is így esett ki, addig tetszett neki míg keresgéltünk meg videókat néztünk róla, aztán meg akartunk nézni egyet egy kereskedésben és élőben nagyon nem jött be neki, amire a murvás török kereskedés ahol minden második autó vagy kézzel volt fújva vagy rozsdás volt, nem sokat segitett. -
MC Pite
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, de a Kodiaq és új oktáv lefelé lóg ki minőségérzetben a márkából (remegés, zörgés). 508 sem egy C5 Aircross, de 17es kerékkel még élhetőnek tűnik.
rasotamas: Akkor hagyjuk...
H4 az az a 2 izzószálas istencsapása, amit egyes gyártók mai napig tesznek autókba - a robogók helyett. 2*1100lumen(sok szórt fénnyel, 1,3%-os lejtéssel), refivel 2*1600. Egy normális világítás 2*1500 lumen 1% lejtéssel, refinél 4*1500 lumen. Szemmel láthatóan sokkal jobban világít a legtöbb H7/H11/HIR2/stb fényforrás.
Az automata mert csak, vagy mi a fő oka? Ha szarul vált a delikvens, attól jobb a robotizált. Sőt, szerinted 10/10-re megmondanád milyen váltó van egy autóban?
De ha robotizált nem pálya (2 kuplungosak sem?) akkor melyik rendszerűeket nézitek?Szerk: Ja a félautomata ablakemelő az az, amire ráírják hogy AUTO, majd lefelé egy érintésre lemegy, felfelé folyamatosan kell húzni. Korábban ez nekem nem volt meg, mikor nejemneknkerestünk autókat, és ez első körben mind japán volt, mindnél így működött. Biztos van más gyártó is aki ezt csinálja, de ez max félautomata.
Egy hónapig nézegettünk élőben, teszteket, videókat, kerestem normális Splasht, ami érezhetően igényesebb a Swiftnél(nem nehéz, sőt
), képeken be is jött neki. Majd beleült. Tizenévig hozzászokott a kellemes apróságokhoz, jó üléshez, könyöklőhöz, stb, aztán nem vette be a pocija ezt. Másfélhónap kutatás az ablakon kidobva... -
bandus
veterán
ha jol emlekszem touareggel kezdtek a valogatast, ennmar semmin sem lepodok meg
de szerintem egyszerubb lenne kivalasztani mi az ami tetszik es hozzaigazitani a budzset, mert sztem amit tamas keres auto az egyelore nem letezik.MC Pite: nem ultem meg egyikben sem sajna. Kolleganak van uj octaviaja azt megtapogatom majd, es ha kinyitnak elmegyek egy peugeot szalonba is

-
Veron
addikt
válasz
MC Pite
üzenetére
Nekem nincs bajom, tapasztalatom a 3 hengeressel. Ironikusan írtam arra, hogy dívik fikázni.
Kipróbálom majd a legvégén a potenciális nyertest, de mivel van vagy 7-8 modell a listámon, értelmetlen egyelőre mindet végigpróbálni, plusz covidőben nem is feltétlen okos döntés.
Addig neten informálódom. -
dj79
senior tag
válasz
yuing
üzenetére
Köszi a katalizátoros kérdést, péntek reggel vágták ki az utángyártottat lamdaszondástól a kocsi alól.
Tavaly augusztusban cseréltettem le a gyárit, de hogy ezzel mit kezdenek majd?
Kell rá tenni egy védőlemezt aztán kész, 30-40e között megvan.Inverter és motor vízpumpa legyen rendben, olajat ne egye, aztán más nagy buktató nincs, néha elhullik egy-egy kerékcsapágy meg a 12v akku.
-
yuing
őstag
Köszönöm, nem is tűnik túl vészesnek, főleg, ha a cellamodulok cseréjével kitolható még az akksi élettartalmát. Egyéb költségesebb buktató nem igazán áll fenn, igaz?
A vízpumpát és a hátsó beázást olvastam, meg takarítani szükséges az akksi szellőzését.Egy dolog aggaszt még, a katalizátor eltulajdonítása. Nap mint nap jönnek szembe a hírek, hogy éppen melyik autó alól lopták el...
-
MC Pite
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Beltérben a legtöbb japán sivár, bocsi
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lenne más, ami normális belül, de...nem japán, úgyhogy csöndbe vagyok. Rövidtávokra gyorsan bemelegedős EB2 motort is tudok, a hangja is király.
(2014ig szíjcseréhez olajteknőt is le kell dobni, mert mállhatott a szíj). Radar, bt, de akár tolatókamera se olyan ritka, de már megy fentebb árban. Mondjuk az EB2 mellé az automata nem biztos hogy befér, inkább 1.6VTi mellet lesztek kereten belül.
Rinya helyett ültesd be egy Insightba, ha vezette, utána mondja hogy rossz.
Vagy Splash, Jazz2 ami belül nem annyira gáz, de még H4es, félautomata ablakos kisautókról beszélünk. Esetleg Colt lehet még megnézésre érdemes.Továbbra sem értem Kizashi szervizköltségeiről milyen álmokat kergetsz
. -
yuing
őstag
Leginkább az akksihoz kapcsolódó költségek és élettartamok érdekelnének. Nem terveznék hosszútávon vele, de mindenképpen egy gyakorlatban is keveset futott, 200k körüli példányt akarok venni, hogy később jobb eséllyel legyen eladható.
Valószínűleg ezen esetben hozzá kell majd nyúlni valamilyen formában az akkumulátorhoz. -
yuing
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Prius-hoz is van ilyen gyorstalpaló? Leginkább a kettes érdekelne. Totalcaron megnéztem a kapcsolódó anyagokat, valamennyire képbe kerültem, de minden infó jöhet.

Az Elite Car-os csávó felkészültnek tűnt és szimpatikus volt a MűhelyPRN-ban, de ahogy átböngésztem nekik csupán külföldről behozott autóik vannak... Ettől függetlenül náluk érdemes vásárolni vajon?
-
Lacko32
tag
3. Hete nyüstölöm a Zafirát, belevertem 2000km-t ennyi idő alatt.
Amik pozitívak: azaz 1.4 Turbo nem egy erőmű, de nekem bőven elég. 300km-es mért etap osztrák 95-s benzinnel, átlag 6liter fogyi. Totálmenő.
Minden csilli-villi, szép, működik gyorsan, és nekem kényelmes. Tetszik hogy magasan ülök, és a naagy csomagtér... Isten áldja a kezed amikor leírtad, hogy egyterűt vegyek, kedves kommentelő.Na de a fekete oldal: ez egy Opel. Kész. Középkategória. Se nem prémium, se nem nagy cécó. Opel. Pont. Tudnék mutatni okádék megoldásokat, illetve dolgokat amiket takarítás és pakolás közben találok. Pl a legnagyobb tyúkszem, jobb oldalon az ülés melletti műanyag borítás faszán passzol a felsőbb műanyag elemmel, bal oldalon nem. Egy izmos kábelköteg nyomja el az egészet, amit oda raktak, esély nincs megmozdítani. Csodás.
Összességében egy szuper autó, szuper feature-ek, amiket Accordosként nélkülöztem. De! És ez egy hatalmas DE: 5 millióért 3 éves autó ne zörögjön. Hiába Opel.
Bal elől zörög valami, a tűzfal/sárvédő környékén. Vagy A oszlopnál. Nem tudom. Ma megmostam, kussban van. Kiszárad, és újra kezdi, gondolom én...Ennyi a story. Vegyetek Hondát!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Pedig ovijaratra egy hsd pont jo lenne es a szervizkoltseg is kedvezo.
Kizashi alacsony abban nem lesz derek kimelo ki-be pakolni a gyereket. Szoval en maradnek suv vonalon. -
T0mBd1gg3R
veterán
Én hiába rágom a feleségem fülét, egyszerűen nem hajlandó rá, nemhogy elektromost, nemhogy phevet, de sima hibridet sem akar.
Ha ő így áll hozzá, nekem mindegy, hogy 5 vagy 20 litert eszik, havi 15-öt kap benzinre, majd annyit megy, de havi 3-400 kilométert sem szokott. Ebből a szempontból a mostani hr-v is megfelel (csak 20 éves és véres a torka, beázik, rozsdás, hol ez az ajtó nem zár be, hol amaz nem nyílik, hol a cvt dobja limp módba) akkor ez is jó lenne. Csak az érdekel hogy mennyi a szervízköltség, milyen a váltó.
Neki az elsődleges szempontok hogy csajos legyen, ne legyen férfias, ne legyen műanyag a beltér, meg fekete legyen vagy barna vagy gyöngyház. Azt akarja hogy ránézzen és azt mondja: azta, hűha, nekem ez kell. Tolatókamerát meg szép modern műszerfalat akar, akár bőröset, de semmiképp nem fekete műanyagot. Ja meg a másik vesszőparipája, hogy 10 évnél ne (nagyon) legyen öregebb. Beltérben a legtöbb A és B kategóriás autó sivár, a C kategóriából van ami magas felszereltség esetén szép, a D meg már szerintem nagy.
Az idegösszeroppanás határán vagyok.
Ennyi futás esetén a fogyasztás tényleg nem szempont, inkább a bemelegedés hiánya és a kopás. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Automata, osszkerek, es egy kozepesen nagy szivomotor... ez varosban 11-12 litert siman benyal. Hibrid mellett ez opcio?!
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
gonosz, gondoltam mondasz valamit. Nekem tetszik de furcsállom miért ilyen olcsó, miért áll ott nyár óta, talán a kilométer is gyanus 199 volt ha jól emlékszem. Tipikusan itt Stuttgart környékén drágábbam a használt autók és északabbra olcsóbbak, ez nincs messze és a legolcsóbb. -
tboldi
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Rálestem. És most?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MC Pite
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A Kizashi overkill a többihez képest. Fogyasztásban tuti, és alkatrészek tekintetében sem hiszem hogy olcsóak a cuccok hozzá.
Veron: Ha fúj, vedd 4 hengerrel
ahelyett hogy kipróbálnád milyen 3al.
Középtartományban hogy tudnak remegni?
2000től még a szívó is terhelhető és rég simán jár.
Nem hiszem higy a Skodának jobb az értéktartása, ezekből a Honda, esetleg a Toyota, de az közelebb van az átlagoshoz (egy hibrid kombinak, a többi Corollának inkább átlagos). -
molnarpeter
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Prius NiMH akkuval is hasonló kockázat akkuban, persze nincs kuplung...
Ha nem, hát nem, esetleg valami hagyományos automata is jó lehet, csak legyen jó állapotú (+instant olajcsere). -
maroni
aktív tag
Sziasztok, erről [link] mi a véleményetek?
-
tboldi
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A Kizashibak nem biztos, hogy baja van, nem egy ismert típus, a kereslet rájuk szinte 0.
-
MC Pite
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
elvileg dugóban annyira nem takarékos, de ingázni hatékony (
)A Prius dugóban, az Insight elővárosban, lakotton kívül brillírozik fogyasztásban. Normakörben hasonlók, vagy az Insight nyer kicsivel (P3).
A palást gyártás rész nc; tudom, másoltad. Rendes forgatott dob kell ha pótolni kell és nem utángyártottat akar az ember. Hibrideknél külön előny, hogy alapon halk, nagyobb fordulaton ércesebb kicsit a gyárinál.
Integrale, köszi.
bandus: Hülye kérdésnek tűnik, Octavia és 508 seggpróba volt már? Utóbbi rémlik hogy nem, de szerintem a sok törpölés helyett menj, próbáld ki őket rossz úton.

-
válasz
diegho
üzenetére
Nekem csak annyi a cél, hogy kb. 5 évig szeretném megtartani, tehát kb. 10 éves korában adnám el, az 5 év alatt beletennék még becsléseim szerint kb 70.000km-t, és addig ha lehet tartsanak ki azok az alkatrészek, amik nagyobb költségekbe vinnének engem.
Szóval ha veszek egy 150 ezer km-set, amikor eladom lesz 220. Ha ennek ez még nem vészes, akkor igazából vállalható.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igazából nagyon próbáltam erőltetni a hibridet az asszonyra. De valamiért fél tőle, nagyon ellenáll, azt mondja minek neki még egy hibaforrás arra a kicsire amire használja. Viszont hogy a váltó problémamentesebb még így is mint más automaták az nem nagyon akarja érdekelni, hiszen ha baja van az az én problémám lesz
- Priust nagyon nem akar, 3-mas már szerintem tetszene neki, de abból jó nincs 2 körül
- A Civic szedán, az azért nem. De a multkor volt fent egy mustár színű bőrös az mégis tetszett neki.
- Insight még ki is néz valahogy, de most ezt elolvasva nem vagyok biztos. P2-nél frissebb külső-belső, P3-nál olcsóbb, de úgy néz ki műszakilag alsóbbrendű
- Yaristól a rövid orra miatt fél, meg a 2-esnek a beltere szerinte "szoci", csupa snassz műanyag
- C-max tetszik, de régebbiből csak 4darab van automata benzines, újabb csak a hibrid 4 millióért
- Yaris 3 benzin automata már kb 3 millió
- Újabb Jazz épp 2 millióról indul és még elég jól is néz ki, régebbi már öregesebb, meg is értem hogy azt nem akarAz a baj irreálisak az elvárások, legalább Lexus belső kéne ami kiskategóriában nincs.
Találtam itt nem messze egy Kizashit 6000 euróért, de nyár óta fent van, legolcsóbb, biztos van valami baja. Szedánsága ellenére ez nagyon tetszett neki.
SX4-re már azt mondta, szoci a belseje
Agyf*sz közeli állapotban vagyok, hogy:
- semmi nincs ami ár-érték arányban jónak tűnne
- semmi nem tetszik neki amire ráizgulok, hogy jó lenne
-
5 éves Lexus CT-nél a 150.000 km futást azt hogyan jellemeznétek?
Összehasonlításképpen: annak idején a Polomat 10 évesen 120.000 km-rel vettem. Van egy olyan megérzésem, hogy a Lexusnak a 150k kevésbé kottyan meg, pedig ez sem volt lestrapálva.
-
molnarpeter
nagyúr
Honda hibrid infók:
-Insight és facelift Civic hybrid között a különbség az akku hűtés alapvetően (Insightban hasonló, mint a Prius)
-használat hiánya ezt is kinyírja, főleg ez a baja a rosszabb hírű Civic hibridnek
-akku javítás nem tartós (új cella túl jó, kinyírja a régit, nem tudja kezelni a töltésvezérlő)
-regeneráció sem éri meg (bír egy évet mondjuk és megint letérdel)
-van maszek csere lehetőség (egy éve 370k volt 3 év garival), így már bőven a rémisztő márkaker árak alatt vagyunk
-akku kb. 250k km-t/8-10 évet bír, szerintem érdemes egyből cserélt vagy hibás akkusat keresni, hátha akad a horogra - de be lehet vizsgálni az akkut márkakerben
-CVT kuplungja előbb-utóbb indulásnál elkezdhet rángatni, ennek javítása drága
-hátsó dob le szokott rohad rohadni erről is, de elég palástot csináltatni rá (ügyesebb kipufogó műhelyben megoldják pici pénzért), gyári drága
-elvileg dugóban annyira nem takarékos, de ingázni hatékony (
)
-Insight 2012-2014 (tehát facelift eleje) gyűrű problémás [link]
-kezdeti firmware jobban hagyta lemerülni az akkut, ezt frissítés orvosolta (rendszeresen van váltóra és motorra is, lehet kérni szervizben) -
-
Veron
addikt
Én begyűjtöttem néhány lízingajánlatot, szépen növekszik is az Excel tábla, jó kis számítási modellt raktam össze, egyedül az újraeladási érték hiányzik belőle. No de feltennék néhány kérdést.
1. Ki tud 4,5% THM alatti lízingkonstrukcióról mind használt és új verda esetében? Újnál Nissanokra van 3% és Opelra 4,5% körül. Használtra a Toyota finance ad 5%ra kölcsönt, ennél olcsóbb hitelt nem találtam.
2. Mi a vélemény a 3 hengeres (fúj) 110-120 LE körüli Nissan, Astra, VAG, Ford motorokról?
Azt olvastam, hogy Nissan Juke 1.0 kicsit remeg, Skoda Scala&Kamiq 1.0 középtartományban szintén remeg, de egyébként rendben van, Ford Puma 1.0ról nem láttam nagyon rosszat, Opel Astra 1.2ről nincs info. Valakinek van tapasztalata a fentiekkel?3. Jól érzem, hogy Corolla, Scala, Astra, i30, Puma, Juke, Qashqai, Kamiq, Leon vonalon az új Toyotának és Hondának, esetleg Skodának számottevő az értéktartása 7-8 éves időtartamon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Ezeknek nem terepe az Autobahn.

.

(2014ig szíjcseréhez olajteknőt is le kell dobni, mert mállhatott a szíj). Radar, bt, de akár tolatókamera se olyan ritka, de már megy fentebb árban. Mondjuk az EB2 mellé az automata nem biztos hogy befér, inkább 1.6VTi mellet lesztek kereten belül.