- Telekom mobilszolgáltatások
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
Cyberpunk #7298 üzenetére
Értem.
Köszi.Sajnos az a baj, hogy a technika nem egyenes arányban fejlődik a pénztárcával.
Azaz amit ma megveszek, holnap már történelem, másnap meg őskori lelet.Ennek fényében nincs kedvem és nincs is értelme 100k+-t kiadni egy monitorért, mint mondtam, a mostani monitornál kell jobb, meg nagyobb, de nem a legjobb, legszebb, mert afelett is majd eljár az idő pár év múlva és így kevesebbet dobtam ki az ablakon és előbb tudok újabbat venni.
Ha ezt egy TN teljesíti, akkor ámen, olyan lesz.
Szemből nézem a monitor, különösebben nem érdekel, hogy 180 fokból látom-e.
Biztos nincs rá lehetőségem élőben megnézni, szerintem egyiket se, ha meg mégis, akkor tuti valami analóg rtl klub adás megy rajta szokás szerint.
-
-
Zull
senior tag
válasz
Cyberpunk #7071 üzenetére
Hmm ez a nec eléggé tetszetősen hangzik, bár nem tudom hogy mennyire zavarna a 16:9, fontosak lennének azok pixelek magasságban (pont a fotoedit miatt) Mennyit változnak a lehetőségeim ha azt mondom hogy inkább 16:10 lenne az ideális, és árszintben a Dell U2410 a felső határ? Igazából a 90e-t is csak ideológiai szempontok alapján húztam meg, van nagyobb keret is, de 90-100 körül van a lélektani határ számomra, efölé jól megindokolt esetben mennék. Legutoljára 6 éve vettem monitort, ennek se szánok kevesebb évet.
mzsombor: láttam, de még azért megvizsgálom a lehetőségeket, de ha érdekel az ajánlatod, ígérem szólok!
-
dezz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #7015 üzenetére
Filmekhez? Azokhoz inkább 72 Hz lenne jó (3x24), de azt nem is látom a CCC-ben. 75-tel nem lennénk sokkal előrébb, mint 60-nal. Ugyanakkor, engem ez speciel nem igazán zavar. Kevésbé észrevehető, mint amikor 50 Hz-ről konvertál (cablebox).
A panel adott típusa nem támogat mást. (Gondolom, valamilyen low-level meghajtással kapcsolatos paraméterek kimondottan 60 Hz-re vannak ezek belőve.)
De azt hiszem, kezdünk eltérni a topik témájától...
Prego: Napfényes napon már talán egy kicsit. Nem napfényes, de világos helyiségben 160-200 cd/m2 körülire szokták állítani, este meg 100 körül (sötétben meg 50, vagy még kevesebb).
-
dezz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #7010 üzenetére
1920x1200-ban? Szerintem csak 1280x1024-ben, mint az U2410, és hiába fogadja, ahhoz hasonlóan az is átszámolja 60 Hz-re, mert mint írtam, maga a panel elvileg csak 60 Hz-t támogat (ezt a Dell support írta nekem)... Vagy tudsz konkrétumot az ellenkezőjéről?
Amúgy pl. a DreamColorban és az Eizo CG243W-ben lévő panelek más Hz-en is járathatók, pl. FRC nélkül vitték a 24 és 50 Hz-t, de úgy emlékszem, itt sem ment forcedben sem a 72 Hz 1920x1200-ban. (24 Hz-en meg "bugzottak" a lejátszóprogramok, nincsenek erre felkészítve.)
janos666: Most írta priviben valaki, hogy megcsinálta a firmware-frissítést, és az nem befolyásolta a színeket, szóval lehet, hogy nincs beágyazva a firmware-be, hanem külön kell letölteni. Ha olyan jó fej a "szivárogtató", ezt is hozzáférhetővé tehetné...
Hiába is lehetne, ha a monitor átszámolja 60 Hz-re...
(#7012) XoZ: Éppen írok erről is egy szösszenetet.
De ez nem az, amire janos666 gondolt.
-
Daffni2
addikt
-
Motaba78
addikt
válasz
Cyberpunk #6969 üzenetére
sziasztok
milyen moncsit javasolnátok 23-24" méretben 60e ft-ig
nekem eddig volt kettő acer 17" Al1722 és 19" 1951E és nekem beváltak, mindegyiket használom a mai napig is, de nagyobbra szeretnék váltani.
internet olvasás (ne keljen hunyorogni mert alig látni a szöveget), valamint játékokra használnám elsősorban mondjuk 1650*1050ben, később nagyobb vga vásárlás után natívban.
gyártófüggetlenül, hosszú távra tervezném.
Mik lennének a lehetőségek.
Acerből ezt néztem GD245HQ, nagyon tetszik a formája, meg már 3d-t is tudja (120hz).
további lehetőségek ?előre is köszi.
-
Chris'o75
tag
válasz
Cyberpunk #6687 üzenetére
Köszi!
Esetleg ami nem TN panelos azok közül beleférnek a 60-80eFt-os résbe valamelyik típusok?
A lakás átépítése miatt le kell majd cserélnem a Thomson hagyományos TV-t is és mivel ott több mint 5 méterről nézem oda meg kelleni fog egy min. 106cm-es és azt már egy komolyabbra szeretném LED-es vagy ilyesmi és ez a kettő nasgy TV már leterlene rendesen anyagilagezért is gondolkozom valami kissebb olcsóbb kivitelben ami később töb szoba esetén a gyerekszobába kerül majd!
Köszi C
-
dezz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #6663 üzenetére
Arról tudtál, hogy ez a monitor pivot funkcióval is rendelkezik, szal hogy el lehet fordítani a panelt 90 fokkal? Ritkán előfordul, hogy nem tökéletesen állítják be a vízszintes helyzetet (utólag beszabályozható), de inkább az szokott lenni, hogy egyszerűen elfordul egy kicsit kibontáskor, vagy ilyesmi, szal egy mozdulattal visszaállítható.
(#6665): "elfolyik tőle az ember szeme egy idő után" - Ezt hogy érted?
-
dabadab
titán
válasz
Cyberpunk #6479 üzenetére
Elvileg az U2410-re érvényes a Dell's Premium Panel Guarantee, aminek keretében már egyetlen világító pixelnél cserélik a monitort.
#6481: a garancia szubpixelre is vonatkozik
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Cyberpunk #6479 üzenetére
Azigen!
elég nagy pech, én nagykerből hoztam hasonló feltételek mellett és szerencsére hibátlan a cucc....bár nemrég egy véletlen rákerült piszok rám hozta a szívrohamot, mert zsepivel kaparásztam de ugyanúgy maradt , aztán aszittem pixelhiba, de csak a folt volt makacs...mázli
#6474: két kérdésre tudsz okosat?
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Cyberpunk #6458 üzenetére
nálam sincs ilyen probléma....ha nagyon akarom látom benne, ha van jobb dolgom is akkor nem...nagyjából.
Dell fórumon unatkoznak szvsz.Amúgy wide módból mi a tuti? (aspect, 1:1, Fill)
Továbbá pivot módban nekem gynegébbnek tűnik a kép, no nem a monitor hibájából, hanem ha win7 asztalt teszem állóba.
Ötlet?
-
IgnisFatuus
aktív tag
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Cyberpunk #6369 üzenetére
Az milyen "döglött pixel" ami csak sötét háttérnél látszik? Akkor az világító, nem? Csak mert "bright pixel"-re a DELL is cserél.
Illetve nem véletlenül egy "nagyobb csoport"-ról van szó? Mert akkor szvsz az lehet hogy valami kosz. Gyakran előfordul. Van határozott körvonala, vagy inkább ilyen szürkés, picit áttetszős?
-
_Zsolt_
tag
válasz
Cyberpunk #6369 üzenetére
A hozzá kapott driver cd-n van icc profil is, illetve nekem a win7 nem ismerte fel a moncsit, ezért felraktam a driverét és ezzel együtt felment egy icc profil is.
Szerintem Adobe RGB-be van közel a reális színekhez. Szintén Nvidiás karim van, úgyhogy ha van valakinek egy jobb icc profilja akkor én is beállok a kérők sorába(Szerintem dezz tud majd adni ha megkérjük rá, elvégre ő írt is egy részletes tesztet erről a típusról)
Pixelhibát én is néztem mikor megjött az oázistól és nem volt. (persze nem is lehetett volna, mert pixeltesztel kértem) azóta nem néztem, de most hogy írod meg sem merem nézni, mivel miután az ember már észrevette és tudja hogy ott van, akkor autómatikusan is oda téved a figyelme...
-
dabadab
titán
válasz
Cyberpunk #6317 üzenetére
Egy 2209WA-t váltott (az meg egy trinitronos CRT-t
). Ahhoz képest így elsőre a menü különbözött, az nagy királyság, hogy ha a kezem a gombok pár centis távolságába ér, akkor kigyullad a LED
Túlzottan mást nem tudok mondani, a review-kban ezerszer kitárgyalták a képességeit meg a hibáit.
-
Integrator
aktív tag
válasz
Cyberpunk #6083 üzenetére
A TV-vel csak az lenne a gond, hogy nem lenne neki hely. Hülyén hangzik, de meghülyülnék egy 80+ centis TV-vel, amit még monitorként is kell, hogy használjak.
A maximum az a "24. Ezért nézegetem a monitorokat. De, ha azt mondod, hogy nincs IPS panelesben olcsóbb, mint 120-130k, akkor kénytelen leszek olyan áron nézelődni.
A switcheket nézegettem. A legolcsóbb 10k környékén van, de a normálisabbak olyan 15-20k. Akkor már inkább egy monitorba fektetném bele azt a plusz 15-20k-t, de gondolom ez érthető.
Green-nel meg kicsit tartózkodó vagyok. Mint mondtam kevés rajta a csatlakozó - ha nem így lenne, már megvettem volna egyébként - , így kénytelen lennék venni switchet, de akkor a 83k máris 100k lenne. És akkor inkább már hozzáraknék egy 20-25-30k-t, hogy vegyek egy olyan monitort, amiről ugyan annyi jót hallottam, csak márkában (pl. Dell) már jóval régebb óta megbízom. Én elhiszem, hogy az a kóreai Green nagyon jó, de azon kívül, hogy old_artist itt promózza, nem hallottam semmit róla... -
Integrator
aktív tag
válasz
Cyberpunk #6068 üzenetére
Nézegettem azt a monitort is. Hallottam jókat is, rosszakat is. Nekem speciel a bemeneti csatlakozók mennyisége az, ami miatt nem lenne jó. TN panelről szeretnék váltani, de egyszerűen nem találom a Nekem valót. Jó lett volna olyan, ami nem TN és van benne TV-Tuner, de mint ahogy olvasgattam, nézegettem, olyan nincs. Ekkor ajánlották, hogy akkor legyen TV, ez OK, de még a keret meg is lenne, de nem tudnék hova rakni egy "30+-os TV-t, amit monitorként is tudnék használni. Így marad a maximum "24-es.
-
Zinho
aktív tag
válasz
Cyberpunk #6049 üzenetére
Szerintem is sokkal jobb egy jobb panellal szerelt monitor egy LED-es TN-nél. És jééé, sokkal drágább is!
A LED jobb fényforrás mint a fénycső. Nem azért kezdték el a led-es tn-ek gyártását, mert sokkal jobb képminőséggel bírnak. Persze aki megveszi a Samsung 100e ft-os ledes százmillió az egyhez dinamikus kontrasztú monitorát, az már más tészta. -
CollerbladE
csendes tag
válasz
Cyberpunk #5896 üzenetére
Hali. Köszi a választ. Akkor ezt mindenképpen ki kell tesztelnem. Azért reméltem,h ogy támogatják, mert nekem itthon (XP alatt) a mostani monitoromon (samsung 203B), ami a felirat szerint szintén csak 60Hzen támogatja a natív felbontását (1400x1050), simán sikerült beállítani a 75Hzes módot. Minden probléma nélkül megy. Win7 más tészta....
Szóval akkor ott tartok mint az elején, hogy nem lehet tudni melyik moncsi támogatja meik nem. Biztos hogy nem kábelfüggő a dolog? mert a vikipédián volt szabványos felbontások között a 1920x1080x85Hz. Csak az volt odaírva, hogy DUAL-DVI kábel kell hozzá. Ezzel a kábellel van sanszom? Vagy ezzel sem érdemes próbálkozni?
Üdv CollerbladE
-
CollerbladE
csendes tag
válasz
Cyberpunk #5870 üzenetére
Most persze lehet én tévedek, de biztos ez?
Mert pl itt azt írják, hogy "1920x1080-75Hz"
http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg/w2453v-pf-p37290788/termek-leiras.htmlAzt nem értem, hogy miért nem tudják? Szerintem sokkal jobb a 75Hzes üzemmód. Multkor kipróbáltam ugyanazt a felbontást 60ban, és sokkal zökkenősebben megy minden. Miért nem csinálnak nekik 75hzes üzemmódot ?????
-
dezz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #5348 üzenetére
De, éppen hogy az valós válaszidő, mert a standard Tr+Tn válaszidő egyrészt valójában két váltás idejének összege (bekapcsolás+kikapcsolás, azaz fekete->fehér->fekete), másrészt semmit sem mond a g2g időről, ami korábban a TN-nél és főleg a VA-knál a többszöröse lehetett a fullos váltások idejének, mert a kisebb váltásokra lustábban reagáltak. (Az IPS-nél meg nagyjából az ellenkezője volt a helyzet, így a nagyobb számok ellenére valójában gyorsabb volt.) Mindenesetre, amennyire titkolták régebben a g2g időt, most (az overdrive bevezetése óta) ezen versenyeznek, így már kidomborítandó tényezővé vált. De egy-egy (tehát nem két!) nagy váltás ideje sem sokkal több.
adm: Miért, mi tud még akár csak egyet is tárolni a nem kimondottan hw-kalibrálható, többszázezres grafikus monitorok közül? Egyik sem... (Esetükben a PC LUT-ja által kerül megvalósításra a kalibráció.) Amúgy bár a U2410 Standard módja gyárilag hw-kalibrált, de nem a szokásos 2.2-es gammára, hanem ~1.7-re, aminél felfelé domború a görbe, így világosabb a megszokottnál, ami egyeseket zavarhat, számukra ajánlatos elvégezni egy "sima" kalibrációt 2.2-re vagy beszerezni egy profilt (már ha gyakran használja a Standard módot). De az nagy poén lenne, ha kiderülne, hogy utólag is lehet hw-kalibrálni! (Egyébként korábban jeleztem a gyártó felé, hogy jobb lett volna a standard 2.2-t alkalmazni, ha már "Standard" mód, azt válaszolták, elgondolkodnak rajta. Nem tudom, azóta történt-e valami változás.)
(#5359) Sz.Andro: Rampokat (feketéből fehérbe vagy valamely színbe tartó finom színátmenet, lépcső) nem mutattak?
(Kalibráció és/vagy fehéregyensúly-beállítás előtt és után?) Ez persze a hétköznapi feladatokban kevesebbet számít és a TN-eken sem jobb, csak a komolyabb monitorok viszonylatában írtam.
(#5362) Dracula: "A Green ről meg volt itt egy nem túl jó vélemény..."
Ezt így inkább ne... Ugyebár az én hsz-emre gondolsz. De az tudatosan nem csak "egy nem túl jó vélemény" akart lenni (amire rá lehetne sütni, hogy elfogult), hanem egy (szolíd) ténykijelentés, amit mellesleg részben pl. Sz.Andro is megerősített, hiszen nyilvánvaló.
-
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #4427 üzenetére
Üdv!
Hidd el, már én is alig várom a "jóárasított S-IPS"-eket, egyébként már úton vannak, azt igérték, hogy a héten vagy a jövő héten a kezeimbe vehetem, mivel (mint már írtam) szeptember végét és október elejét tűzték ki célul, hogy átvehető!
A TV-t monitorként használatához csak azt tudom hozzátenni, hogy mivel egy monitornak sokkalta jobb az elektronikája, mint egy TV-nek, ezért is jobb egy monitort TV-ként használni, mint egy TV-t monitorként, ezek értelmében szvsz a hsz.-ed utolső meghatározása a mérvadóbb, mivel a TV-knél nem szabályozzák le a fényerőt annyira, mint a monitoroknál (hisz nem olyan távolságról nézed, mint egy monitort), ezért zavaróbb lehet a számodra egy TV-t monitorként is használni, nem beszélve a szegényes elektronikájáról, ami egy monitorban sokkalta komolyabb, precízebb vezérléssel!
-
fge
csendes tag
válasz
Cyberpunk #4176 üzenetére
A monitoroknál általában kevesen emelik ki a jelentőségét, hogy ergonómiailag mennyire megfelelő több órás használat mennyire kényelmes, komfortos. Arra gondolok, hogy pl. mennyire állítható a monitor magassága, ugyanis késő bánat akkor ezen dolgokra gondolni, amikor megvan az áhított darab. Pl a NEC 2490es monitornak 15cm az állítható a magassága.
IPS panelekkel szerelt monitorok nem olcsók, cserébe nagyobb a nézési szög, szebb a képminőség.
23", 24" és 26" monitorokat kb. ugy lehet elképzelni hogy 2db A4es oldal állítva elfér egymás mellett.
g2g response time akkor lehet érdekes, ha olyan szoftvert használsz (fps game, video), viszont azt már nem említi meg minden gyártó, hogy 8ms grey to grey = 16 ms(8white black,8black white).
Szóval nézd meg mindenképpen, amennyiben van rá módod. Esetleg pont azt a darabot, amelyet megvásárolnál.
-
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #4179 üzenetére
Üdv!
Igen, kimondottan csak 16:10-es arányú monitorra esett a választás, mert ha valaki jobb panelest választ, akkor előnye származhat, ha nagyobb a képfelület, különösen kiadványszerkesztőknek!
Igen, különösen a nagyon jó árával és a 24"-os méretével (és egyéb paramétereivel) még a TN paneles vásárlók is elgondolkodnak majd a jobb paneles monitorok vásárlási lehetőségén! -
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #4176 üzenetére
Üdv!
Nem, nem viccelek, különösen egy PH-s topikban, és magamat sem járatnám le, különösen a hitelességemet!
Most nem akarok elébe menni a dolgoknak, de nemsokára az asztalomon landol (2-3 héten belül) ezek a 80-90e-es 24"-os IPS monitorok, s készítek majd egy véleményezést róluk, s biztos lehetsz benne, hogy közkinccsé teszem, sőt..., ezek után majd megjelenik az apróban is, és hozzá lehet jutni - megvenni, sőt..., meg lehet majd nézni élőben, tesztelni, nyúzni, nyaggatni, hogy mire is képesek!Előljáróban csak annyit (típust direkt nem írok még most - 2 féle is lesz 80-90e körüli árban, az egyik "World BestBuy" címmel illetett monitor), valós 24"-os, LG.Display S-IPS paneles lesz mindkettő, 5ms, 1920x1200 (16:10), 400cd/m2, typical 1000:1, 10,000:1 illetve 50,000:1 DC, 178°x178°+ view angle, D-sub, DVI-D, AUDIO, 2x2W stereo sound, DC In, egy kapcsolással 4:3-as lehetőség, megerősített panelvédővel, 102%-os WCG (szélesebb színtartománnyal)!
-
GancsiJr
csendes tag
válasz
Cyberpunk #3064 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Akkor most egy kicsit hülye kérdés: pivot módot mire tudom használni...?
Ha jól tudom ez, valami portré funkció, de hogy tulajdonképpen mit takar, és hogy mire jó, azt nem tudom pontosan
Amúgy kicsit jobban tetszik a HM fényesebb dizájnja és a kinézete, de nem ez a fő szempont, viszont ha tényleg nincs köztük teljesítménybeli különbség, akkor meggondolandó, hogy melyiket vegyem, de végülis talán nem ér meg 80-85k-t csupán a dizájn, viszont tudtommal van köztük 0,4" különbség a képernyő méretében is a HM javára:/ Ti, mint szakértők, mit ajánlanátok? -
karantÉN
aktív tag
-
-
gabrielarky
tag
válasz
Cyberpunk #3008 üzenetére
Cyberpunk, köszi a választ!
Hu akkor már totál megvagyok zavarodva
A prohardware a legjobbnak hozta ki az egyik nagytesztben a Dell monitort
Igaz azthiszem HP nem volt a versenytársai között.
Van még valakinek tapasztalata mostanság vásárolt Dell Ultrasharp 2408 WFP-vel ?
Eizo biztos felejtő mert legolcsóbban is 206 ezerért látom és eleve 160 ezernél több nem lett volna monitorra csak közben a forintgyengülés is betett rendesen az áraknak.
Néztem a HP monitort amit írtál és itt S-IPS panelt írnak, nem H-IPS-t.
Az, hogy univerzális az nagyon nem ártana mert játszani és filmezni is szeretnék, nem csak melózni rajta, de ami a melóhelyemen van TN-FiLM paneles 24" monitor (LG) az valami ritka gáz darab amikor Photoshoppolok, főleg ha a szineket nézem, a monitor közepétől felfelé teltszines, tőle lefelé meg világosabb pedig ugyanaz a szín, néha kifolyik a szemem mert olyan mintha homályos lenne stb. Szóval ha ennél bőven jobb a HP LP2475W akkor nem kell EIZO.
Kinek milyen tapasztalata van még PVA, IPS paneles 24" monitorokkal?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
donpeter84
csendes tag
válasz
Cyberpunk #3000 üzenetére
A 3D-s megjelenítésnél 60Hz-en mutatja a kék, 60 Hz-en mutatja piros színeket. Ezt szűri meg a szemüveg jobb és bal oldalra(Nvidia).
Szóval a VGA-nak le kell tudnia képeznie a 120 Hz-t. Most, hogy ezt lehet-e 120Hz-en használni vagy csak 2x60Hz-t tud azt már én se tudom. -
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #2983 üzenetére
Üdv!
Állítólag/elvileg az LG L246WHX-BN (HDMI, 1920x1200/75Hz, Wide (16:10), DFC, 5000:1, 2 ms, 400 cd/m2, 16.2M (6bit + FRC), D-Sub/DVI, fekete, talp levehető, 170°x170°) tudja ezt a funkciót (~80e körül árulják) - de kétlem, mivel a gyári oldalán csak 60Hz van feltüntetve, de elég sok kereskedő megtévesztésből ki is írja, sőt még az LG W2600-os szériát is hibásan (a vásárlók megtévesztésére) közlik a honlapjukon!
szvsz nincs még ilyen monitor (vagy nem tudok róla), ami hardveresen tudja kezelni a 1920x1200 felbontás alatt a 75Hz-et, minden frémet kiadva/megmutatva!
-
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #2924 üzenetére
Üdv!
A 2494HS-nek az Input-lagjáról valahol olvastam külhoni fórumokon, hogy 0-4ms között van, tehát nagyon jó/kiváló! Ha véletlenül megtalálom az infót róla, akkor majd linkelem!
A DroneZ-nek küldött válaszoddal egyetértek!
Viszont a nemrég megjelent Dell 2209WA eIPS panelesnek is nagyon kiváló az Input-lagja!!!- bár ez 22"-os, de nagyon BestBuy mint monitor és mint ár/érték/tudás színtü!
-
Zoli1222
addikt
válasz
Cyberpunk #2924 üzenetére
Miért nem kérdezed meg itt:Samsung monitorok? Itt biztos tudnak adni választ.
-
front3r
őstag
válasz
Cyberpunk #2735 üzenetére
Teszt
Illetve még nézd meg a végén az összefoglalót! Remélem nem baj ha egy bolt oldalát linkelgetem. Amúgy itt elég barátiak az árak....A másik: 2333SW kifogyóban van? :S Na ne már..... még a végén nekem is 2494HS-t kell vennem mert nem lesz értelmes 23-24 colos monitor ebben az árkategóriában.
-
Zoli1222
addikt
válasz
Cyberpunk #2624 üzenetére
Láttam még 3-4 helyen. Bár mire ténylegesen eljutok odáig, h vegyek monitort lehet, nem kapok már. (Szeretek vásárlás előtt jóval korábban nézelődni, érdeklődni, egy rakás véleményt begyűjteni.) Akkor viszont 2 évig egyoldalúan fogok táplálkozni és veszek 1 drágábbat. A magasság állítás még nem zavar, de remélem dönthető. És mi lenne az a pivot mód? Addig eljutottam, h a TN panel a megvilágítás miatt nem az igazi?
talán?
-
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #2449 üzenetére
Üdv!
Azt nem vitatom, hogy ne lenne jó ez a BenQ FP241VW 6ms g2g+BFI, 24"-os AU Optronics A-MVA (M240UW01 V2) paneles monitor!
, viszont a testreszabhatósága miatt, én inkább a "WZ" vagy a "W" változatot választanám, és a pixel hiba garanciája miatt - csak biztos forrásból!
-
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #2446 üzenetére
Üdv!
Felhívtad és megkérdezted, hogy van-e és mehetsz is e érte
, mivel nagyon sok kereskedőnél csak fent van a honlapjukon, és mivel már beszüntették a gyártását az FP241-es szériáknak, ezért lehet, hogy csak a kifutó széria miatt ilyen olcsó (vagy csalogató
), bár ez a "fix" álványos, ami nem volt valami kedvelt típus - bár az "adottságai" ellensúlyozzták ezt -, de ahhoz képest igen csábító az ára, ha valóságosan is lehet kapni!
-
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #2428 üzenetére
Üdv!
Igen, tökéletesen igazad van, s aki rendelkezik vele, nem bánta meg a 245B vagy a 245B+ megvételét, kimondottan kedvelt monitor a gamerek és a filmezők körében!
mod: VIBO - mielőtt megveszed, mindenképpen ajánlott a búgások elkerülése miatt, a fényerő és a kontraszt 0-100 közötti állítgatása, mivel ezzel kiszűrhető a hiba jelenség - esetleg egy csendes helyen!
-
DroneZ^
őstag
-
_tRebroN_
tag
válasz
Cyberpunk #2180 üzenetére
Én egy 225bw-t használok a melóhelyemen nemrég kaptam és elég sok tökölés után sem tudtam jóra belőni. Először is hol sötétebb hol világosabb a kép egyes részei a fekete az kb. sötétszürke, a fényerő/kontraszt arányt meg vagy úgy állítom be hogy a fekete már fekete de akkor halvány a kép vagy jó a kép de fátyolos. Aztán a színei összehasonlítva egy LG1953s-el szerintem fakóak és a 1953s hez képest kissé tompább a kép is..
-
bozont
veterán
válasz
Cyberpunk #1843 üzenetére
Ha jól tudom 32" alatt nincs csak HD ready TV, így ha közel ülsz a megjelenítőhöz nem túl jó megoldás (mind átmérő és mind pixelméret szempontjából sem). Egy 24"-26" monitor lenne szerintem a legoptimálisabb és mozizáshoz sem olyan kicsi már.
airvia
Igaz csak tesztekből ismerem a két monitort, de nekem a HP szimpatikusabb, meg újabb és IPS panelos míg a dell "csak" s-pva. Én a HP-t vnném a kettő közül. -
mindfreak
őstag
válasz
Cyberpunk #1812 üzenetére
BenQ FP241VW-ben ugyanaz a panel van, mint a FP241W-ben, így nagy képminőségbeli különbségek nincsenek, leszámítva a PerfectMotion-t, annyival viszont nem ér többet.
Az új GeForce kártyákon alapból 1GB memória van, az ATi kártyáknak mivel jobb a memóriakezelése bőven elég az 512 MB is.
mod: Az említett monitorokban AU Optronics P-MVA panel van.
-
mindfreak
őstag
válasz
Cyberpunk #1715 üzenetére
Ezekből a szempontokból a Samsung 245B+ a legjobb, mert a legolcsóbb mindhárom közül (80e Ft), nagyon szép mély feketéje van, nincs bevilágítás, nincs input lag, nincs utánhúzás, és a dE értékei is nagyon jók még gyári beállítással is! Ergonómiailag is felkészült: magasságállítás, pivot. Külső: szolid, elegáns, vékony, matt fekete káva.
A búgás az előfordulhat, de ha van rá lehetőség ki kell vásárlás előtt próbálni és akkor nem lehet baj. Ha nincs, akkor meg olyan helyen kell venni, ahol kicserélik. -
old_artist
addikt
-
Eagl3
veterán
válasz
Cyberpunk #1481 üzenetére
Játékra szerintem nagyon nagy. Én is gondolkodtam, hogy full HD-s monitort választok, de az újabb játékok simán megeszik a mostani videókártyákat ilyen nagy felbontáson. Ezért is maradtam a 22"-nál.
Filmnél persze marha jól jöhet a nagy képernyő persze csak jó minőségű filmeknél.
-
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #1458 üzenetére
Igen, mint a fentebb említett NEC, ami TN-es panelú, a gyári honlapja szerint is, viszont itt is a panel vezérlő elektronika nagyon döntő, hogy hogyan és miként kezeli a panelt, hogy majd' tökéletes legyen, mint pl. az EIZO TN-eseknél is, ahol pl. az S2201W és S2202W-nek is a TN panelt egy kitűnő szinte verhetetlen vezérlőpaneljének köszönhetően kitűnő teljesítményt mutat - vizuálisan!
-
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #1456 üzenetére
Igen, nagyon jó szempont, ha látja is az ember!
szvsz 22"-oson felül már egy TN-es panelú monitornak a megvétele (ha csak nem 178°-os a betekintési szöge, és a vezérlő elektronikája is szépen vezérli a panelt), nagyon megkérdőjelezhető, különös tekintettel a megvételénél, hogy akarunk-e rosszabbúl járni?
Igen, szvsz is a Hp befutó lehet ilyen ár/éték/tudás színten - különösen!
Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest