Aktív témák
-
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2415 üzenetére
arról,hogy milyen szép feketét lehet csiholni belőle
más:
hirtelen felindulásból áttettem a moncsit asszony gépére.mondom hátha az ati szar szokás szerint.abban 8800gts van.
manuálisan hozzá adott felbontással ki tudtam kényszeríteni a 75hz-et(85 már out of range lett)
de az OSD már nem írt felbontást csak hz-et és nem ment a natív sem mert torzak lettek a betűk is.
szóval az ennyit tud. -
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2390 üzenetére
néztem a programoddal hogy is áll a dolog.
75hz-en is látszik az összes oszlop de minden kocka vízszintes fekete csíkokkal vibrál.nem tudom így normális-e a dolog.viszont a programot néztem 60hz-en is és utána nekem se lehetett ismét 75-re állítani.
restart után ellenben ismét engedi...sőt felajánlja a 85-90-100hz-et isíme 85hzfentebb már nem mertem próbálni.
-
bigdigit
addikt
-
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2254 üzenetére
akkor elárulom nem mindenki BR lejátszóról néz filmet lcd tv-én sem.sokan pc-ről nézik csak kijelzőnek az lcd-ét használják.vagyis ugyanúgy működik mint egy monitor!
és ha pc-ről nézi lcd tv-én akkor ugyanazt médialejátszó programot használja mint sima monitor esetében.
a dekadens helyes 24p-hez pedig 24hz-re kell tenni a képfrissítést bármit is mondasz.ha persze engedi a monitorodde mivel nem tudja a 24hz-et így eleve bukta.
így pedig 3:2 pulldown lesz az még ha 100hz-et is tud a moncsi.ha nem tud a hardver egy algoritmust trükközéssel sem fogja tudni. -
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2251 üzenetére
film:
én meg pont azt magyarázom teljesen mindegy,hogy 60 vagy 75hz.ha a monitor hardveresen nem támogatja a real 24p-ét.ez egy ficsőr amit tudásban külön kiemelnek ha tudja dekadens helyesen megjeleníteni.eddig egyedül az eizo egyik készülékénél találtam ilyet.teheted te a 24hz bármennyi többszörösére a monitor 3:2-őt fog alkalmazni.egyébként meg,hogy dekadens helyes legyen a megjenítés nem pl.72,96,120hz-re kellene rakni hanem 24hz-re
és itt kellene folyamatos megjelenést látnod.már amennyire a 24hz az.
erre találták ki az lcd-éknél a 5x-rös megjelenítést..
magyarul:
a tv-re egy full hd videót 1920x1080/24hz-en küldöd amiben ö minden kockát 5x hogy ne lásd döcögősnek az egészet.erre jön még rá a 100hz.ami minden képkocka közé számol egy köztest.összesítve még egyszer leírom hiába a 75hz-ed ha ezeket a ficsőröket nem ismeri a monitord.
-
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2245 üzenetére
én 970p-ről váltottam ami ha én nem érzek változást akkor szibtén szar lehetett input lag terén.
de megmondom őszintén nem az én véleményem a legfontosabb.a fiam a nagy fps gamer.
neki még crt-je volt...most megörökölte tőlem a 970p-ét.
COD-ban Cod1-től kezdve a klánunk legjobb embere.de nincs olyan public mecs sem ahol ne ő lenne az első...állandó cheaterezés....nos elsőnek ő tesztelte nálam az új monitorom és több fragje volt mint crt-én COD5-ben.pedig még szokni kellett a panoráma látványt is.szerintem nálad komolyabb probléma lehet.
esetleg gyenge hardver a 1920x1200-hoz.nálam azért 3.6-on hajtott quad segíti a 4870x2-őt.film:
hiába hajtod 75hz-en semmi jelentősége nem lesz a 24p ugyanúgy 3:2 pulldownal fog menni.
a cucc hardveresen nem támogatja a real 24p-ét.ha te érzel mégis különséget akkor az placebó effektus. -
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2238 üzenetére
Furcsa, hogy épp COD4-gyel demózza ezt a monitort... mindenre jó, csak játékra nem. Egyetlen óra játék után vissza kellett térnem a jó öreg 19''-osomhoz, annyira zavart a 60Hz és az input lag
érdekes eddig meg arról volt szó nincs nagy input lag.a 60hz-ed sem tudom mire vélni.vista alatt pl sose fog többet tudni mint 60hz.de ha téged ez zavar akkor sose vegyél lcd tv-ét majd játékra mert ott only 60hz van csak.
-
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2184 üzenetére
szerintem hiába a 75hz attól még 3:2 pulldown lesz mivel nem tudja valós 24p-ét.
de kezdek ebben az egészben elbizonytalodni.
lcd topikban is erről morfondírozokvalós 24p 5:5 pulldown.
szerintem ha hardveresen nem tud a moncsi mit kezdeni vele veszett fejsze nyele.a 3x 72hz lenne
-
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2182 üzenetére
A másik problémám az, hogy 60 Hz-nél nagyobb frissítésnél (kisebb felbontásban) szaggat.
miért hajtod kisebb felbontásban?natívban kell hajtani.ilyen monitoron ne spórolj holmi dvix-es filmeken.HD anyagot néz rajta.
lehet egyébként a 24p-és film zavar téged amit röccenés mentesen még csak egy eizo monitornál láttam.ott szerepel is a spec-ben valós 24p vagy 300-értnálam teljesen jók a HD filmek.más meg szarul néz ki rajta de ez teljesen természetes full hd monitor esetén.
-
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #2166 üzenetére
szerintem meg eleve halálra van ítélve a display port
a hdmi mellett úgy el fog veszni mint ahogy BR nyert -
bigdigit
addikt
na még egy
hdmi-n 85hz-en is megy a 2475w.
-
bigdigit
addikt
még egy adalék:
nem tudom miért lehet de készenlétből nem tud visszajönni az xp ezzel a monitorral.
dvi:hdmi-n van össze kötve. -
bigdigit
addikt
szóval a 2475w-ről némi infó.
pixel hiba nincs de eleve így is kértem.
az ezüstözés tipikus IPS panel.
egy dolog nem tetszik eddig.fekete képernyőn látszanak bevilágítások.oldalt középen illetve felül a közepétől pár centire mindkét oldalfelé 1-1.
kicsit szokatlan ez nekem mert a 47-es philips lcd-ém is S-IPS és semmilyen clouding nem látható rajta. -
bigdigit
addikt
nos végre nálam a 2475w GIG 044.
még barátkozunk. -
bigdigit
addikt
az nagy gáz ha az 1920x1200-as moncsit 1920x1080-ba akarom hajtani?
nekem jobb lenne így mert mehetne klónba a full hd lcd-vel...
konkrétan 2475w lenne a páciens ha meg jön végreilletve ha nem rakok fel a moncsihoz semmi szoftot érezni fogom valami hiányát is?
-
bigdigit
addikt
válasz
i are robot #2052 üzenetére
szerencsére ennyi+ még nem vág a földhöz habár már gondolkozom 22-es méretben is.a 24 ahogy néztem kirakva nagy lesz játékhoz.nem fogom tudni belátni.
-
bigdigit
addikt
válasz
mimi_bacsi #2029 üzenetére
hdmi összekötést eddig itt nem láttam vagy nem olvastam eleget.
de szerintem az etalon a hdmi.nem tudom mire használod majd a monitort de nem árt figyelembe venni,hogy a HD filmnézés alapja a hdmi kábel. -
bigdigit
addikt
válasz
mimi_bacsi #2027 üzenetére
érdekes hozzá állás
tényleg a gombhoz veszel kabátot.miért nem elég a hdmi?
-
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #2020 üzenetére
meg rózsaszín kijelzőt.ebbe a borús válságban direkt jól jön.
-
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #1996 üzenetére
Hexaa nem tartozik az épp fürge válaszolgató emberek közé
van olyan privim amire nem is válaszolt -
bigdigit
addikt
hát én már gondolkozom egy eizo monitoron de nem tudom mit is lehet és mennyiért kapni.
-
bigdigit
addikt
-
bigdigit
addikt
válasz
copperhead #1906 üzenetére
nem onnan csak mondom ott is meglehet nézni.
Hexa intézte nekem.
magyarul még nálam 1db sem volt -
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #1903 üzenetére
az azért hozzá tartozik,hogy felhívtam a HP hivatalos shopját és hölgy felajánlotta kimehetek bele a HP központi raktárba válogatni
jó mondjuk pixel tesztről nem volt szó de az első subpixel hibás monitornál se volt rá szükség mert boot képernyőn is virított a hiba. -
bigdigit
addikt
kezdek kiábrándulni a HP LP2475W-ból.
még mindig nincs meg.eddig 4db volt subpixel hibás -
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #1868 üzenetére
nem tudom rám gondoltál-e de még szerencse,hogy kértem pixel tesztet
bár anélkül is látszott subpixel hibás a kicsike.
most várom a következő eresztést -
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #1825 üzenetére
mennyi az input lagja ennek a HP LP2475W monitornak?
mert,hogy s-ips panel az addig nagyon jó.tudom miről van szó mert a philips tv-ém is ilyen panelos és semmi clouding nincs még 47-es méretben sem -
bigdigit
addikt
válasz
old_artist #1825 üzenetére
egyébként a kb 1 évvel vissza menőleg megjelent játékok rendesen letudják kezelni az 1920x1200-as felbontást vagy hasonló lesz az effektus mint a lcd tv-ék esetén,hogy szélesebb mondjuk egy alak?
-
bigdigit
addikt
emberek 1920x1080-as felbontású monitort tud valaki?s-ips panellal természetesen
ha már full hd tv-ém van illene klónba hajtanikiegészíteném azzal,hogy ezzel a felbontással nem lesz probléma a játékoknál?
-
bigdigit
addikt
emberek 1920x1080-as felbontású monitort tud valaki?s-ips panellal természetesen
ha már full hd tv-ém van illene klónba hajtani -
bigdigit
addikt
helo
a szokásos kérdésekkel jöttem
jelenleg egy samsung 970p monitorom van amivel meg is vagyok elégedve de oda adnám a fiamnak és magamnak szeretnék egy 24-est.
amik fontosak lennének:
full hd
input lag
betekintési szög
ghosting,clouding.
pivot nem kell mert sosem forgatom.melyik készülék számít most ezeket a feltételeket figyelembe véve jó monitornak?
ahogy nézegettem Tn panel kilőve.valami ocsmány képeket láttam róluk tesztekben.
nekem philips lcd-ém is van amiben s-ips panel van és nem látok semmi bevilágítást.gondolom ilyen panelű monitorra is kellene pályáznom?bár állítólag ezeknél meg input lag van...
Aktív témák
Hirdetés
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- Samsung Full HD LED Monitor
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest