Aktív témák
-
StSanya
senior tag
-
gologolo
tag
válasz
front3r #2829 üzenetére
Hello!
Köszi a gyors válaszért.
Holnap már én is egy ilyen monitor tulajdonosa leszek
Egy ideig vaciláltam ez és a 2333sw között, de annak a formatervezése olyan szinten nem tetszett, hogy teljesen elhatárolódtam tőle.
Főleg hogy ezen van hdmi, és általában sokkal jobb minőségű mind a képe mind a kivitelezése. Legalábbis ahogy olvastam, meg láttam a képek alapján.
Netezéskor is 2 méterről nézed amúgy? Elég soknak tűnik. Elég széles az asztalom de így se tudom kivitelezni a 2 métert, max 1 méter. Filmet persze ágyból nézek az simán megvan 2 méterÜDv,
Levente -
Dzsano
tag
-
-
old_artist
addikt
válasz
front3r #2676 üzenetére
Üdv!
A héten voltam kalibrálni egy samu 2333SW-t, és bizony meglepődtem a kiváló hardveresen kalibrált eredményein! Ahoz képest, hogy TN-es, nagyon jól "muzsikált"!
Jól olvashatóak voltak a betüi, a betekintési szögei is elfogadhatóak!
A színtelítettsége és a színintenzítása is kalibrálás előtt eléggé kékes és a szürke árnyalatoknál, a kevert színeknél is egyértelműen rossz eredményt mutattak (átlagosan 4,5 és max.8.1 deltaE értéken), különösen egy spektrumban nézve, és a képeknél is "besültek" voltak, nehezen kivehetőnek bizonyultak az árnyékos részletek, összemosódtak a sötétebb részleteknél/részletekkel! Kalibrálást követően ezek mind megváltoztak, és egy elég jó színteret eredményezett a műszeres korigálás (átlagosan 0,4 és max.0,9 deltaE érték született), ami láthatóan is egyenletesebb szürke árnyalati skálát mutatott, és az RGB/kevert színeknél is sikerült egy határozottan kiváló eredményre jutni!Aki ilyen monitorban gondolkodik, annak bátran ajánlom a TN-es panelesek között, hogy nem fog benne csalódni! Abban viszon egyértelműen állást tudok foglalni, hogy a BenQ E2200HD-vel szembeni gyári beállításai a samunak sokkal jobb volt, és a kalibrálás utáni eredményei is kb.10%-al jobb eredményt mutattak.
Itt közreadom, ha valakit érdekel, a kalibráláskor keletkezett értékeket, teszem hozzá, ez csak alternatívaként szolgálhat bárkinek is, mivel ahány monitor, annyi féle elektronika, és elekrtonikai eltérés, ezért csak tájékoztató értékűek:Samsung 2333SW:
Fényerő: 47 (45)
Kontrasz: 85 (80)
R: 23
G: 25
B: 23
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest