Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Ez az új Dell monitor IPS panellal jó azoknak (nekem), akik már nem akarnak tn panelost venni, de drágább IPS-t meg "feleslegesnek" tartanak? Mert nem hozza vissza az árát, nem munkára kell, nem vájtszeműnek, de a színhűség, betekintési szög azért jobb legyen mint a tn-eknek. Magyarul egy erős középkategóriás monitort szeretnék, ebből a 12 millió 567 ezer fajta monitor közül egyet.
Milyen hátránya van ennek a Dell-nek, amit mondjuk egy hozzá nem értő nem venne észre elsőre, de pl egy olcsóbban benne van? HDMI nincs benne, de érzésem szerint szükségem sincs rá, pl ilyenre gondolok. Vagy említették már a 8ms-ot, mint esetleg hibát, de ez is egyénfüggő, kit zavar.
-
nfsu17
veterán
válasz
old_artist #7333 üzenetére
Ez a DELL nekem is megfogta a fantáziám.
8ms
Ez mennyire gázos?
Úgy értem, hogy a mostani monitorom 16 (vagy 25) ms-os, vagy 10x vittem végig a crysis-t, meg csomó fps játékot, és bevallom, nem éreztem semmi hátrányt. Bár nem neten játszom.
Mivel jobb ha kevesebb a ms?A 60hz mennyire gáz filmezésnél, hogy a 25fps-nek nem egész számú többszöröse? Ehhez sem értek, csak valahol olvastam róla, hogy van ilyen.
-
nfsu17
veterán
válasz
Cyberpunk #7298 üzenetére
Értem.
Köszi.Sajnos az a baj, hogy a technika nem egyenes arányban fejlődik a pénztárcával.
Azaz amit ma megveszek, holnap már történelem, másnap meg őskori lelet.Ennek fényében nincs kedvem és nincs is értelme 100k+-t kiadni egy monitorért, mint mondtam, a mostani monitornál kell jobb, meg nagyobb, de nem a legjobb, legszebb, mert afelett is majd eljár az idő pár év múlva és így kevesebbet dobtam ki az ablakon és előbb tudok újabbat venni.
Ha ezt egy TN teljesíti, akkor ámen, olyan lesz.
Szemből nézem a monitor, különösebben nem érdekel, hogy 180 fokból látom-e.
Biztos nincs rá lehetőségem élőben megnézni, szerintem egyiket se, ha meg mégis, akkor tuti valami analóg rtl klub adás megy rajta szokás szerint.
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ebből a nagy választékból, ami itt van monitorok tekintetében, mert eszméletlen, hogy mennyi panel, típus, stb. közül lehet választani.
Van egy ilyen (nem ez, nem én hirdetem) monitorom fene tudja hány éve, eléggé hozzászokott már a szemem, szóval ennél gondolom már a fillérekért kapható moncsik is ezerszer jobbak/szebbek.
Ami kell nekem az a full hd felbontás (szerintem inkább az 1920*1080, mint az 1920*1200, de nem tudom mire kellene az 1200 nekem).
Viszont nem tudom, hogy 22" vagy 24". Ugye itt a betűméret pl ami lényeges, mert 24"-on nagyobb. Mert lehet elég lenne a 22"-os is, mert azon látnám ugyanekkorának a betűket, mint most. És a 24"-on nagyobb lenne. Ami nem lenne baj, csak lehet az már túlzás. Nem tudom.
Szerintetek elég lenne nekem egy P2450H? Úgy értem, hogy ez már azért sokkal jobb, mint ami van és érezném a különbséget. Nem kell nekem grafikai munkára, inkább max film, net, a fekete legyen azért fekete és ne legyen nagy bevilágítás.
Köszönöm ha vki tudna segíteni ebben.
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Én szeretnék majd valamikor később venni egy 24"-os (nagyobbra nincs szükségem, a full hd a lényeg) monitort. Na most kb benne vagyok a témában (s-video, dvi, hdmi, kontraszt; pva, s-pva, led; válaszidő...stb), de annyira mégsem, hogy dönteni tudjak.
Sokan ugye "fikázzák" a 70-80k körül kapható Samsung és társai (pva panel?) monitorokat, hogy jó-jó, de nem az igazi. Sötétben alul-felül bevilágít, láthatósági szögek, stb.
A tengernyi csatlakoztatás lehetősége (hdmi) - amik közül a felét nem tudom mire való - is zavarba ejt.Tehát ami nekem kellene:
-számítógépes monitor, nem tévé
-jelenleg úgy néz ki csak szgéphez lesz kötve, szgépről nézek filmet, játékot stb
-tévétuner nem kell, de ha van benne, hát legyen
(-nem kell most grafikai munkára, de ki tudja mit hoz a jövő)Érdemes várnom, míg az újabb technika ára lejjebb megy, vagy az újabb technika csak a nagyon igényes grafikusoknak jelent előnyt?
Igazából ami max idegesítene az az alul-felül világosabb fekete teljes sötétben, a betekintési szögek nem olyan fontosak (szemből nézem a monitort), de azért a laptopnál jobb legyen, mert ott 2cm is számít, hogy honnan nézem.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged