- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Hová lett 1000 mAh?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Aktív témák
-
mimi_bacsi
tag
válasz
DroneZ^ #2370 üzenetére
Köszi a választ, mert valószínű, hogy azzal is meghajtanám a monitort.
Az egyiknek (MacBook az új, LED-es kijelzős) ez a paramétere:
Video Card/Chipset: NVIDIA GeForce 9400M
VRAM: 256 MB shared (see notes)
Video Out: Mini DisplayPortA másiknak (MacBook az előző kiadásnak) ez a paramétere
Video Card/Chipset: Intel GMA X3100
VRAM: 144 MB shared (see notes)
Video Out: mini-DVIAkkor mindkettő alkalmas a HP 2475-ös meghajtására, bármelyiket választanám?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
DroneZ^ #2304 üzenetére
Hát igen elég jónak tűnik én is sokáig gondolkoztam rajta aztán lemondtam róla.
De még én is mindig keresem a megfelelő monitort aztán volt egy kilengésem hogy monitor helyett veszek egy TV-t de azokkal meg túl sok a gond PC-s használat mellett ezért inkább lemondtam róla. Úgyhogy megint monitor nézőben vagyok és várom (reménykedek) az LG W2600HP-BF-et hogy lehessen már kapni mert nálam az a favorit csak az a gáz hogy rósz országban élünk és itt semmit nem lehet beszerezni -
Cyberpunk
félisten
válasz
DroneZ^ #2302 üzenetére
Hali ha 100 ezer alatti áron akarsz venni akkor szerintem nézd meg a Dell E248WFP-t teszt is van róla itt [link] Ez is TN-es de viszont elég jó ha nem zavar hogy nincs pivot mód és hogy csatlakozókból sem bővelkedik. Viszont elég jó a feketéje és bevilágítás sem nagyon van rajta és alacsony inputlagja miatt jó választás játékra. Én 100 alatt ezt venném
-
Icewind
aktív tag
válasz
DroneZ^ #2291 üzenetére
...ez amolyan szériahiba, vagy kifogod, vagy nem, valószínűleg nagyobb az esélyed rá, hogy nem. De tudtommal csak DVI-n van ez a probléma, legalábbis külföldi fórumokba irogattak ilyeneket, hogy néha elszáll a kép pár másodpercre... Aki átrakta HDMI-re, már meg is javult. És mondom, ez egy viszonylag csekély százalék, azért többen vannak persze akiknek hiba nélkül működik.
Előfordulnak ilyenek, itt a ph fórumba meg pont a HPról írtak ilyeneket, hogy rózsaszínes volt a képernyő, meg egyik fele sötétebb mint a másik..stb.. aztán egyszerüen annyi megoldotta a dolgot, hogy átrakták a DVI 1ről a DVI 2re...
Vannak egész más tipusu problémák, pl egyes samsung monitoroknál gyakori, hogy elkezd búgni a táp, és ugyanez a tipus másoknál hangtalanul működik.. Bár ez a búgás dolog más márkáknál is előfordulhat, csak a samsungnál talán jellegzetesebb..A BenQ-n és a HP-n kívül ami még ebbe az árkategóriába ajánlott darabnak számít, az a Dell 2408WFP és a Samsung 245T, de ezeknek igen magas az input lagja, és drágábbak is, 160-170e...
Esetleg még NEC, Viewsonic..
..meg persze az Eizo, de az 200 fölött.. -
Icewind
aktív tag
válasz
DroneZ^ #2288 üzenetére
túl sokkal nem tud többet... kalibrálva jobb a feketéje, és talán még színhelyesebb. Egy nagyon picit az inputlag is alacsonyabb.. a panel is közelebb áll a homogénhez, a BenQ picit bevilágításos, de az sem vészes, csak akkor látod ha pl egy full fekete képernyőt nézel...
Nemtudom biztos vannak még részletkérdések, mások majd még mondanak okosakat...Nekem az apro panel plusszokon kívül szimpatikusak voltak az ilyen dolgok is, hogy a HP-nak van normális display assistant progija, míg a BenQ-t nyomkodni kell(és egy 24colostól már ugye próbál távolabb ülni az ember..), meg asszem ott van vmi külön mód játékhoz, meg nethez és hasonlók amit mindig célszerü állítgatni... a HPnak kikapcsolható a LED-je, apróság de szintén szimpi volt... A BenQra panaszkodtak külföldi forumokon, hogy elmegy a kép és hasonlok... aztán kiderült h ez csak DVI-on jön elő 1-1 készüléknél, HDMI-n nem, de hát.... Ja és a BenQ már relative régebbi modell, a HP meg elég új, így az ember feltételezi a jobb technológiát, persze ez közel nem garantált.
Mint mondtam, ha a jobb modellekre figyelünk, akkor 100e után már apróságokról beszélünk... nagyon jó a BenQ is, néhány többé/kevésbé(inkább ez utobbi) zavaró dolgot leszámítva, ilyen szempontból a HP már kompromisszum mentesebb. Persze az sem tökéletes. Még 50ezer, és veszel Eizot, ami már-már közel áll a tökéleteshez. Még 50-100 és veszel egy drágább Eizot, ami pedig konkrétan tökéletes. Szal lehet ezzel játszani egy ideig...
Mint mondtam, valahol Neked kell eldöntened, hogy meddig mész felfele, minél messzebb megyünk annál kevésbé jó az ár/érték arány szerintem... mármint egy átlag felhasználó számára, egy grafikus nyilván másképp látná..
-
Icewind
aktív tag
válasz
DroneZ^ #2286 üzenetére
Az, hogy a fényerő egy 100assal több, igazából nem érdekes, normál használathoz szinte bármelyiknek van elég fényereje, valszeg úgy sem fogod maxra tenni...
Hát, ha így feljebb ugrottunk az árral, hogy 150 alatt, akkor persze, tudok jobbat is ajánlani...
Méghozzá ezt: HP LP2475W
Ez nem MVA, hanem S-IPS panel, ami amúgy van ugyanolyan jó, főleg ezen példány esetében... Sokmindent lehetne erről is írni, de ha szimpatikus, olvass vissza pár oldalt a topicban, mert egy jóideje már ez a fő téma ittold_artist mester tudna regélni róla...
Amúgy pedig én is ilyen fogok venni mostanság
szerk: ittvan két komolyabb tesz is róla [link] [link]
Nemrég még 155 volt, sőt boltokba mégtöbb, de Hexaa-nál 140ért ez most bestbuy sztem, kis plusszért pixel hiba teszt + kalibrálás is, ja és persze rendes számlás garilevél...De igazából a BenQ is szintén bestbuy, mert az meg baromi olcsó de nagyon jó... ez talán még jobb, de vastagabb pénztárca kell hozzá... Aztán persze vannak ennél is jobbak, pl Eizo, még sokkal drágábban... 100 ezer fölött 24colbol szvsz már kisebb lépésekben javul a minőség, nagy lépésekben az ár, szal nincs feltétlen arányban egymással... valahol megkell húzni a határt, hogy mi az ami még megéri neked, és nem felesleges "pénzkidobás"... én részemről ezt a HP-nál húzom meg
-
Icewind
aktív tag
válasz
DroneZ^ #2283 üzenetére
az 50000 kontraszt az dinamikus, ami azért valóban inkább csak parasztvakítás... de a TN panelesek közül valóban az nagyon jó lehet az acer, pláne ha nem zavar a tükröződő felület..(sok tesztben épp ezt hozzák fel negatívumnak..) Szerencsés, ha nem nappal/lámpával szemben van.
A BenQ 8ms-je bőven elég játékra, a legtöbb tesztben kifejezetten ajánlják is arra. Az Acer a TN panelből kifolyólag szinte biztos hogy gyorsabb, de ha nem vagy iszonyatdurvánultraFPS gamer sasszemmel, akkor nem fogsz különösebb különbséget észlelni... nekem régen 12ms-es viewsonic moncsim volt, azon sem tapasztaltam utánhúzást..
A panelekről meg van pár ilyen "összefoglaló" leírás, a linkelt LG cikkben is egész normálisan összeszedte a srác a lényeget... de kis keresgéléssel még bővebb/átfogóbb cikkek is vannak erről..
Ha távol áll tőled a foto / video szerkesztés(ergo nem lényeg a színhelyesség), és beéred a kicsit szürkésebb feketével, akkor a TN is jó lehet...
De ha már egy TN ugyanabban az árban van mint egy mva/pmva/spva akkor én mindenképp az utóbbit venném.. A fentebb említett viewsonicom TN volt, most egy SPVA samu 971P van.. sokkal szebbek a színek, kontrasztosabb, mélyebb a fekete..stb..nem váltanék már soha vissza TN-re..Persze Te tudod, mire akarod használni... ahogy nézem az Acer még egy tizessel olcsóbb is, + ha külsőleg is jobban bejön, és a fent említett dolgok nem zavarnak / nem kellenek, akkor persze, jó vétel az is..
-
Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest