- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Aktív témák
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
pánikrum #6604 üzenetére
Mivel árak tekintetésben sikerült felhozni az autókat, így igazából tök 8 miről beszéltek.
Autóknál milliós, itt meg kb ~30k-s különbségek vannak, baromira nem mind1...
Naja, én nem vagyok autós ember...csak hogy legyen egy kiváló támadási pontod"Ez így van. Írni valóban nem írta le így szó szerint senki, de az összes ráutaló magatartás megvan/volt, úgymint..."
ennyi erővel törölhető a topic, ne ajánljunk semmit senkinek
-
--Disztroj--
senior tag
Vicces hogy felmerül mindig ez a autótéma mint hasonlat, de sztem tök rossz a megközelítés...kényelem meg sebesseég...semmi köze a monitorokhoz semmilyen értelemben...(max motorteljesítmény és elektornika, de már ez is nagyon erőltetett) ha nagyon rá akarnánk erőltetni, akkor monjuk a TN autó csak egy bizonyos szögből szép piros és csini, az IPS autó meg minden oldalról/szögből szép lesz.
Vagy csaj hasonlat is ugyanez, TN csaj csak szemből szép, oldalról már torzul
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
pánikrum #6534 üzenetére
Csak hogy még erről az oldalról idézzek magamtól:
"A 60k-s tn kijelzőknek ebben a méretben tuti nincs ellenfele, ott nincs jobb panel ilyen áron, de 80 pénz már egy fizuval ér fel, amire sztem tök jogosan mondja bárki, hogy "várj egy hónapot, gyűjts még hozzá és vegyél egy olyan cuccot, amit a büdös életbe nem fogsz megbánni"nem kívánok itt minden egyes szösszenetet leírni az exporól, mert senkit nem izgat, de ha nagyon érdekel, aki kérdezte annak megmondtam hogy milyen árban vannak ezek a cuccok... nem vagyok lefizetett ips promóter, az emberek jöttek oda és kérdeztek, nem én állítottam le őket és tukmáltam.
Erről ennyit!
old_artist: 60 alatt az már nagyon korrekt
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
pánikrum #6521 üzenetére
kicsit elvesztél a hasonlatok tengerében, mindenesetre szórakoztató
"Aki meg bátortalanul fel mer tenni egy olyan mondatot, amiben TN panel is szerepel, az elég rendesen le lesz hurrogva"
ilyen sztem sose volt, a részemről meg aztán pláne.
"De az, hogy alibiből valami papírdarabra jegyzetelnek, az korántsem arról szól, hogy komolyabban érdeklődnének a profibb kategóriába tartozó cuccok iránt."
Igen, nyilván azért jött ki egy ilyen expora, mert még véletlenül sem érdekli, mire érdemes költeni a jövőben... :]
Alapvetően mindenki azt vesz amit akar, az hogy itt egyesek, köztük én is felhívjuk a figyelmet arra egy vásárolni szándékozónak, hogy kis ráköltéssel jobbat kap, miért jelent problémát?
Én baromira nem örülnék annak, ha sok filózás után vennék egy költséges cuccot, majd késöbb kiderülne, hogy bizony nem voltam messze attól árban ami fényévekre tönkreveri...és miért is szívtam meg? mert nem tudtam a jobb lehetőségről.Lehet az 50es "harcsabajusz" apuka nem fog ennyiért venni monitort és alibiből jegyzetel, vagy informálódik, mindenesetre nem veri a fejét a falba késöbb mert kiderül mit hagyott ki csupán azért, mert nem tudott róla.
-
--Disztroj--
senior tag
"Szerintem eleve élmény romoló egy TV hez képest kis képernyő, ha már az igényes filmezést erőltetjük."
Alapvetően igazad van, csak ez a topic 23-24es monitorokról szól... ez a kategória szvsz már nem "kis képernyő". (persze mihez képest...)
Ebben a méretben és árfekvésben (jobb TN 80k) érdemes elgondolkodni egy jobb lehetőségen némi +pénzért.
A 60k-s tn kijelzőknek ebben a méretben tuti nincs ellenfele, ott nincs jobb panel ilyen áron, de 80 pénz már egy fizuval ér fel, amire sztem tök jogosan mondja bárki, hogy "várj egy hónapot, gyűjts még hozzá és vegyél egy olyan cuccot, amit a büdös életbe nem fogsz megbánni"
"kihasználatlan tulajdonságok"
hungexpón nem csak grafikus vagy fotós jött oda ámuldozni, több harcsabajszos 50es figura kis családdal cetlivel a kezébe írkálta, hogy monitorvételkor mire kell figyelnie, mert annyira odavolt a látványért, holott slideshowba ment csupán pár kép... ez alapján sztem a jobb minőség senki számára sem elhanyagolható.
nem trágya a TN, de 80ért én max csak megrögzötteknek fogok ajánlani ebből a panelból
-
--Disztroj--
senior tag
nem konkrétan rád gondoltam, hanem úgy a nagytöbbségre.
Én abból indulok ki, hogy úgy egy éve a hungexpon voltam kinn az Apple színeiben és pár iMac-et kiraktunk a népeknek, hadd nyúzzák, 10ből 8 ember a monitor képminősége miatt volt elájulva (gyakolatilag a standunk bármely pontjáról tökéletes képet adott a kijelző, ezért sem véletlen hogy odajöttek csodálkozni) és sokan azt hitték, hogy ez az apple sajátja, de hamar felvilágosítottam őket.
Ebből nekem az jött le, hogyha ezek a népek megfelelően lennének tájékoztatva, mind mind inkább a jobb panelek felé mennének, pénz ide vagy oda.
biztosra veszem hogy sokan a nagy kijelzőjükön gyakran néznek csoportosan filmeket, TN nél ez rengeteg kompromisszummal jár, hisz 2 nél több ember esetén már bizony tekergetni kell a nyakat meg a monitort hogy mindenkinek jó legyen, IPS-nél ez a probléma nem áll fönn... -
--Disztroj--
senior tag
válasz
Cyberpunk #6479 üzenetére
Azigen!
elég nagy pech, én nagykerből hoztam hasonló feltételek mellett és szerencsére hibátlan a cucc....bár nemrég egy véletlen rákerült piszok rám hozta a szívrohamot, mert zsepivel kaparásztam de ugyanúgy maradt , aztán aszittem pixelhiba, de csak a folt volt makacs...mázli
#6474: két kérdésre tudsz okosat?
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
benceyce #6475 üzenetére
Ha már 100+ pénzt kiadsz, akkor a Dell U2410 tökéletes választás lehet.
tesztTudomásom szerint a legolcsóbb nem TN panelos monitor ebben a méretben (kivéve Green)
ehhez képest millió csati és könnyű szerelhetőség, továbbá pivot mód (állóképhez webezéshez über)Nekem ia ez van
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Cyberpunk #6458 üzenetére
nálam sincs ilyen probléma....ha nagyon akarom látom benne, ha van jobb dolgom is akkor nem...nagyjából.
Dell fórumon unatkoznak szvsz.Amúgy wide módból mi a tuti? (aspect, 1:1, Fill)
Továbbá pivot módban nekem gynegébbnek tűnik a kép, no nem a monitor hibájából, hanem ha win7 asztalt teszem állóba.
Ötlet?
-
--Disztroj--
senior tag
Lakótársam egy samsung T260as monitort vett 80körül, és attól független hogy a feketéje nem volt fekete (TN alapvetés ugye) a bevilágítás elhanyagolható volt. szal olyan célokra mint írod pont megfelelő, nomeg 16:10es....olcsóbban van a "kistesója" a T240, az meg kollégánál volt, és szintén TN hez képest tűrhető kategória. ...sztem
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Nyugdíjas #6243 üzenetére
Nem vágom annyira, szal megkérdezném mitől olyan nagy szám,(akár oled-hez képest is) de nyilván dezz majd eléggé körüljárja majd a témát.
bár technológia ide vagy oda, ha még olyan is lenne mint kéne neki, 24-es méretben ilyen ár nemsemmi pazarlásnak tűnik...
dabadab: ja hát persze, hiszen ha nem lenne piaca, nem is létezne ez a monitor (is), világos, csak nekünk földi halandóknak az ilyen árak nevetségesnek tűnnek, főleg ha mint kiderült nem is olyanok mint amit az ember elvárna
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
dabadab #6241 üzenetére
Filmes célok alatt mit értesz? Készítés vagy nézés? mert ha az utóbbi akkor egyértelműen Tv-t kell venni oleddel ennyiért.
De ha elöbbi, akkor se tudhat annyit hogy bárkinek is megérjen +400e pénzt (kiakasztó felár a szinte semmiért)Nyugdíjas: "Hát nem vettük észre a nagy "tudományt"
Leden kívül szinte teljesen u2410, szal nem csodálom.
tesztre kiváncsi vagyok -
--Disztroj--
senior tag
naja :] de tudásához képest meg annyira nem is gáz, aki 80at ki tud adni monitorra, az inkább tegyen hozzá még és vegyen olyat ami értéktartó és minőség.
Pivot módban egy állókép nagyban valami hihetetlen kellemes a szemnek.Bár ez a cucc fotós-grafikusoknak éri meg, általános használatra akkor már inkább egy lcd tv ilyen áron.
Nekem tegnap óta van ez az U2410 (zsíroskenyér lesz egy hónapig), és végre nem kell tekergetnem a fejem kiadványszerkesztéskor a színtorzulás meg sötétedés miatt.
Filmeknél bandázáskor sem kell mindenki számára megfelelőre forgatni, mert normális látószögekből (nagyjából) semmi torzulás(Green amúgy biztos nem rossz, de tesztek nélkül csak felhasználók beszámolója alapján kicsit tartottam tőle)
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
old_artist #3032 üzenetére
"de csak a led-es és majd az oled-es monitorok hozhatják majd el a (talán?) végleges, minden kompromisszum mentes megoldást!"
A piac úgy kívánja, hogy sose legyen tökéletes/kompromisszum mentes termék, szóval azok se leszek ilyenek....bár tény hogy a legtöbb ember igényeit bőven kielégítik majdErről vélemény?
SAMSUNG LCD Monitor 24" 2443NW 1920x1200, 20000:1 DC, 300cd, 5ms, WIDE
[link]fotó, grafika, játék film amire használnám, kb. ebben a fontossági sorrendben....más paneles az ára miatt nem játszik
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged