- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- iOS alkalmazások
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
válasz
clayman #2642 üzenetére
Ja már utána néztem tényleg létező típus
De ez nem TN paneleshanem AMVA. A 15ms input lag meg nem rossz egy ilyen panellal szerelt monitortól a HP LP2475W-t mindenesetre simán elveri e téren, pedig az sem rossz.
Persze ha hardcord gamer vagy akkor számít, de akkor csak TN-es vagy CRT jöhet számításba -
old_artist
addikt
válasz
clayman #2542 üzenetére
Üdv!
Nem, custom módban kalibrálom, mivel csak akkor lehet az RGB %-os értékeket optimizálni, s ezáltal a fényerő és kontraszt értékeket erre a kalibrált RGB értékekre méri be a műszer, és pontosan beállítódik minden, de a gamma és luminance értékekkel is el lehet néha "játszadozni", hogy a legideálisabb megjelenítést biztosítjuk, a kijelző funkcionális megjelenítése érdekében (külön pl. képfeldolgozásra, nyomdai munkák ideális színhőmérsékletére)!
-
TothMG
aktív tag
válasz
clayman #2499 üzenetére
Végigolvastam a hozzászólásokat, és mikor monitor mellett döntöttem, akkor nagyon is figyelembe vettem, hogy melyik mehet 75HZ-en natívban, ezért esett ki a W2600HP LG, mert annál esélyt sem láttam rá, bár nem tudom, hogy az menne-e 1600*1200 ban 75Hz-en, és 4/3 lehet kapcsolni. Az a baj, hogy jó lenne tudni, mert a héten dönteni kellene a monitorral kapcsolatban, és úgy tudom, hogy a HP-nél nincs 4/3-as mód. Megnézné nekem ezt valaki?
-
bozont
veterán
válasz
clayman #2499 üzenetére
Szerintem az is közrejátszik, hogy a monitor elektronikája nincs felkészítve akkora frissítési frekvenciára így biztos nem fog menni. Mivel eddig a 60Hz volt a technikai határ (csatlakozó sávszélessége miatt ugye), nem is volt értelme foglalkozni a dologgal meg lehet az árat is megdobná egy picit. Bár ahogy majd egyre jobban terjed a HDMI meg a displayport, lehet lesz majd magasabb frissítésű monitor is.
-
clayman
aktív tag
válasz
clayman #2498 üzenetére
Bocs a sok postért, csak hogy tiszta legyen a kép.
Az én HP LP2475W példányom natív felbontásban se nVidia, se ATi videokártyákkal nem akart sehogyan se menni 75 Hz-en, se DVI-n, se HDMI-n, se DisplayPorton.
Kisebb felbontásban rá tudok adni 75Hz-et, de a panel továbbra is 60Hz-en fog működni nekem, azaz minden 5. képkockát kidobja.
Egy másik kolléga natív felbontásban ráadott 75Hz-et sikerrel, de neki az OSD-n már 60Hz jelent meg.
Old_artist kolléga volt eddig a legsikeresebb, neki sikerült natív felbontásban is 75Hz-et kiíratni az OSD-re egy kalibrálás alkalmával, de nagyon valószínűnek tartom, hogy az is kidobálta minden 5. képkockát, tehát lényegében 60Hz-en maradt, csak nem volt alkalma alaposabban szemügyre vennie.
Csináltam is egy tool-t, amelyet ha vsync-et kényszerítve(!) futtatsz, meg lehet állapítani könnyen, hogy kidobál-e képkockákat a monitor, itt elérhető. Ha valaki ebből küld nekem egy fényképet 1/10-es záridejű fényképet, amin az OSD-n 75Hz-et ír, ill. mind az 5 oszlop látszik, akkor tudom biztosra, hogy megy a 75Hz.
Egyelőre ilyen kép nem érkezett, és kisebb felbontáson tanúsított teljesítményből 99%-os biztonsággal azt mondhatom, hogy sajnos nem működik 75Hz-en egyáltalán a moncsi.
-
TothMG
aktív tag
válasz
clayman #2410 üzenetére
Hello. Sikerült megoldani a 75 Hz-et, én is most gondolkodom, hogy veszek egy ilyen monitort. Jelenleg egy ASUS LS201-est használok, és NVIDIA 280 GTX-el tudom natívba hajtani 75 Hz-el, de saját felbontást kellett hozzá definiálni. Ha nem megy 75 Hz-en, akkor meg sem veszem a monitort, hanem várok még.
-
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2415 üzenetére
arról,hogy milyen szép feketét lehet csiholni belőle
más:
hirtelen felindulásból áttettem a moncsit asszony gépére.mondom hátha az ati szar szokás szerint.abban 8800gts van.
manuálisan hozzá adott felbontással ki tudtam kényszeríteni a 75hz-et(85 már out of range lett)
de az OSD már nem írt felbontást csak hz-et és nem ment a natív sem mert torzak lettek a betűk is.
szóval az ennyit tud. -
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2390 üzenetére
néztem a programoddal hogy is áll a dolog.
75hz-en is látszik az összes oszlop de minden kocka vízszintes fekete csíkokkal vibrál.nem tudom így normális-e a dolog.viszont a programot néztem 60hz-en is és utána nekem se lehetett ismét 75-re állítani.
restart után ellenben ismét engedi...sőt felajánlja a 85-90-100hz-et isíme 85hzfentebb már nem mertem próbálni.
-
bigdigit
addikt
-
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2254 üzenetére
akkor elárulom nem mindenki BR lejátszóról néz filmet lcd tv-én sem.sokan pc-ről nézik csak kijelzőnek az lcd-ét használják.vagyis ugyanúgy működik mint egy monitor!
és ha pc-ről nézi lcd tv-én akkor ugyanazt médialejátszó programot használja mint sima monitor esetében.
a dekadens helyes 24p-hez pedig 24hz-re kell tenni a képfrissítést bármit is mondasz.ha persze engedi a monitorodde mivel nem tudja a 24hz-et így eleve bukta.
így pedig 3:2 pulldown lesz az még ha 100hz-et is tud a moncsi.ha nem tud a hardver egy algoritmust trükközéssel sem fogja tudni. -
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2251 üzenetére
film:
én meg pont azt magyarázom teljesen mindegy,hogy 60 vagy 75hz.ha a monitor hardveresen nem támogatja a real 24p-ét.ez egy ficsőr amit tudásban külön kiemelnek ha tudja dekadens helyesen megjeleníteni.eddig egyedül az eizo egyik készülékénél találtam ilyet.teheted te a 24hz bármennyi többszörösére a monitor 3:2-őt fog alkalmazni.egyébként meg,hogy dekadens helyes legyen a megjenítés nem pl.72,96,120hz-re kellene rakni hanem 24hz-re
és itt kellene folyamatos megjelenést látnod.már amennyire a 24hz az.
erre találták ki az lcd-éknél a 5x-rös megjelenítést..
magyarul:
a tv-re egy full hd videót 1920x1080/24hz-en küldöd amiben ö minden kockát 5x hogy ne lásd döcögősnek az egészet.erre jön még rá a 100hz.ami minden képkocka közé számol egy köztest.összesítve még egyszer leírom hiába a 75hz-ed ha ezeket a ficsőröket nem ismeri a monitord.
-
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2245 üzenetére
én 970p-ről váltottam ami ha én nem érzek változást akkor szibtén szar lehetett input lag terén.
de megmondom őszintén nem az én véleményem a legfontosabb.a fiam a nagy fps gamer.
neki még crt-je volt...most megörökölte tőlem a 970p-ét.
COD-ban Cod1-től kezdve a klánunk legjobb embere.de nincs olyan public mecs sem ahol ne ő lenne az első...állandó cheaterezés....nos elsőnek ő tesztelte nálam az új monitorom és több fragje volt mint crt-én COD5-ben.pedig még szokni kellett a panoráma látványt is.szerintem nálad komolyabb probléma lehet.
esetleg gyenge hardver a 1920x1200-hoz.nálam azért 3.6-on hajtott quad segíti a 4870x2-őt.film:
hiába hajtod 75hz-en semmi jelentősége nem lesz a 24p ugyanúgy 3:2 pulldownal fog menni.
a cucc hardveresen nem támogatja a real 24p-ét.ha te érzel mégis különséget akkor az placebó effektus. -
mindfreak
őstag
válasz
clayman #2238 üzenetére
2000 óta játszok CS 1.6-tal - 2005-től már CSS-al is -, de semmi különbséget nem érzek az előző monitoraimhoz képest. Minden egyes mozdulatra azonnal reagál a képernyő, semmi érezhető késés nincs. A vsync-et pedig megszoktam az évek alatt, a játékra figyelek, nem képtöredezésre. Legalábbis én...
Kiegészítésképpen: itt egy videó a "borzalmas" input laggal rendelkező Dell 2408WFP-ről. Ezen alig látható késés, pedig háromszor akkora a lagja, mint a HP-nak!
-
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2238 üzenetére
Furcsa, hogy épp COD4-gyel demózza ezt a monitort... mindenre jó, csak játékra nem. Egyetlen óra játék után vissza kellett térnem a jó öreg 19''-osomhoz, annyira zavart a 60Hz és az input lag
érdekes eddig meg arról volt szó nincs nagy input lag.a 60hz-ed sem tudom mire vélni.vista alatt pl sose fog többet tudni mint 60hz.de ha téged ez zavar akkor sose vegyél lcd tv-ét majd játékra mert ott only 60hz van csak.
-
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2184 üzenetére
szerintem hiába a 75hz attól még 3:2 pulldown lesz mivel nem tudja valós 24p-ét.
de kezdek ebben az egészben elbizonytalodni.
lcd topikban is erről morfondírozokvalós 24p 5:5 pulldown.
szerintem ha hardveresen nem tud a moncsi mit kezdeni vele veszett fejsze nyele.a 3x 72hz lenne
-
bigdigit
addikt
válasz
clayman #2182 üzenetére
A másik problémám az, hogy 60 Hz-nél nagyobb frissítésnél (kisebb felbontásban) szaggat.
miért hajtod kisebb felbontásban?natívban kell hajtani.ilyen monitoron ne spórolj holmi dvix-es filmeken.HD anyagot néz rajta.
lehet egyébként a 24p-és film zavar téged amit röccenés mentesen még csak egy eizo monitornál láttam.ott szerepel is a spec-ben valós 24p vagy 300-értnálam teljesen jók a HD filmek.más meg szarul néz ki rajta de ez teljesen természetes full hd monitor esetén.
-
-
old_artist
addikt
válasz
clayman #1738 üzenetére
Üdv!
Csak annyit tennék hozzá, hogy a feketéjét még gyári beállítás (minden max.-on volt) alatt láttad, kár, hogy a kalibrálás után nem néztük meg - mert az már más lett volna ám!
Itt küldök a topiknak egy tegnapi kalibrált eredményt, amit szaturáció nélkül és ATI HD4870 Gigabyte-os VGA-val végeztem:
GIG032 rev. HP LP2475W monitoron:
Szaturáció: nem volt bekapcsolva
Fényerő:25
Kontraszt:82
R:252
G:234
B:251
deltaE min. 0,3
deltaE max. 0,6LaCie Blue eye Pro v4.2.2 koloriméterrel kalibrálva!
-
old_artist
addikt
válasz
clayman #1731 üzenetére
Üdv!
A HP LP2475W-t, ha meg akarod tekinteni, akkor ha ma 16 órára eljössz a Hexaa-hoz (cím), akkor többet is láthatsz!
Amúgy szinte mindenre nagyon kiváló egy monitor, ez köszönhető a H-IPS paneljének és a vezérlő elektronikájának! Játékra, DVD+filmre, netezésre, kiadványszerkesztésre, képfeldolgozásra a leg-ideálisabb globális monitor! Az input-lag-ja és az utánhúzása ideális minden olyanra, amiben szeretnéd használni!
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Túra és kirándulás topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- iPad topik
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG Ultragear 27GN60R-B (Garanciás)
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged