- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szeva000 #1689 üzenetére
Köszi!Én is maradtam az XP-nél, mert nekem is élesebbnek tünnek a betűk.Neked milyen firmware-s monitorod van?Az első verzióval voltak gondok.Ha jól emlékszem old_artist-nak már újabb verziója van, és ő nem jelzett ilyen hibát, de már "mégújabb" verzió is van.Egyébként nem is értem, hogy monitoron miért nem lehett firmware-t frissíteni?
-
zaragosa
csendes tag
válasz
szeva000 #1684 üzenetére
Kössz a kimerítő választ, elfelejtettem megkérdezni hogy utánhúzás észrevehető a benq-ban? A 2475W ebben láthatóan jobb?
+ ahogy kisilabizáltam neten keresztül, kb 13,5-14 cm-el lehet a Windows tálca alja az asztaltól ha max leengeded a monitort. Ez kb helyes ? Ha esetleg egy centivela kezedben ezt lemérnéd. Persze csak ha olyanod van. Köszi Hi!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1559 üzenetére
Üdv!
Ez érdekes ez a pixel szineződés a betüknél, nálam csak ha nagyon odalról nézem a kijelzőt, akkor látok valami "szín-árnyékot", amúgy szemből nem látható! ... de mivel 20-a után lehet, hogy lesz egy komolyabb HD4870x2 VGA-m, leellenőrzöm én is különböző állítgatásokkal is a VGA driverében!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1547 üzenetére
Üdv!
Igazad van!
- ezt el is felejtettem leírni, de mivel először zavart, ezért azóta is ott van a "tapasz", csak később, mikor már elbíbelődtem a menüjével, akkor esett le nekem is a tantusz, hogy van rajta ilyen is az OSD-ben, de azóta is rajta van - már majd el felejtettem, kösz, hogy szóltál!
Csak itt ennyi monitor között már néha elkalandozok!
-
mindfreak
őstag
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1401 üzenetére
Üdv!
Most mac-en tesztelgetem, de még nem jutottam el odáig, hogy kalibrálgassam, majd a hét végén, de elég nagy a szaturáltsága!
Viszont meglepődtem azon, hogy a menübe tették a szervíz menüt, ahol minden panel adat benne van, tehát:
- F/W version: GIG 032 (a hátulján viszont megtaláltam, hogy GIG111-es frissítésü, nem értem...)
- S-LO614
- panel: LPL LM240WU4
- és cseh-ben rakták össze, 2008. augusztusában - a Tiedet?mod: Viszont azt még nem találtam meg rajta, hogy a kalibrálás miatt, hogyan lehet "eltolni a menüt" valamerre!?
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1387 üzenetére
Üdv!
Tudod, most, hogy bejelentették a gázáremelést, muszáj vennem egy monitort, hogy fűtsön, s tőle a szobám is melegszik ez által!
Na, de félre a tréfát, az gáz, ha nem fér be a VGA, de gondolom, s biztos vagyok abban, hogy megoldod!
Nekem, a Thermatake-en rajta van fixen, de megpróbálok utána nézni holnap! -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1371 üzenetére
Üdv!
A HD4850 szvsz nagyon ütős lesz, különösen, ha reinstallod a wint!
Hát igen, a monitorral való foglalatosság már sok idővel is jár! Ha meglesz nekem is, akkor csak hét végén tudok majd foglalkozni vele én is!
Igen, a túlszaturáltságot már a külhoni ismerőseimtől is megkérdeztem, de még nem válaszoltak, ahol több ilyet is vettek!
Igen, a profillal és az RGB beállításokkal szerintem is sokkal jobban jár, mint egy gyári beállítással. Kíváncsi vagyok majd arra, hogy nálam pl. milyen lenne az icc profilod, majd küld már el légyszíves, majd ha én is bekalibrálom, akkor én is elküldöm Neked, mivel tervbe van véve nálam is egy hasonszőrű ATI VGA vásárlása!
Majd egyeztetünk! Üdv! -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1292 üzenetére
Próbáld meg a VGA kártya vagy a HP osd menüjében beállítani, mivel mindkettőhöz van rendelve funkció, és ha pl. mindkettőnél be van állítva, akkor nem fog működni!!!
Csak az egyiknél ad meg a pivot - csak javaslat, de hátha... már volt rá precedens, hogy ezért nem működött! -
i are robot
senior tag
-
i are robot
senior tag
válasz
szeva000 #1261 üzenetére
Nekem egy 2600XT-m van, még az előző 19"-os CRT monitoromhoz vettem, csak amolyan átmeneti állapotnak, mondván hogy ha majd lesz új monitorom, akkor veszek egy jobb VGA-t is. Nos, új monitorom lett, de egyelőre nem érzem szükségét új VGA-nak. Ez annyit jelent, hogy kb 10-15e Huf-ért már teljesen jó VGA-t kapsz, ami azért nem rossz. Egy fél év múlva, ha addig lemennek az árak, azért majd egy 4850-est lehet hogy megpályázok, de mint mondtam, egyelőre ez a 2600XT is tökéletesen megfelel. Úgyhogy ha csak ezen múlik hogy minden szuper legyen, akkor szerintem ne sokat tétovázz.
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1257 üzenetére
Naaaa, ez az - HUE és Saturation!!!!!!
Ha hardveresen nem tudja a monitorod (8bites), akkor sajnos a VGA-val kell megoldani, szoftveresen!!!
A VGA-dat nem tudod frissíteni, már mint a driver-ét? Ha nem, akkor marad egy jobb VGA vétel, bár ez a monitor megérne egy jobb VGA misét is! -
i are robot
senior tag
válasz
szeva000 #1255 üzenetére
Nekem amikor CustomRGB módban kalibráltam, az RGB értékek alapból 100%-on voltak mind. Emiatt először nem is tudtam jól a színhőmérsékletet beállítani, de rájöttem hogy ha kiindulási helyzetnek leveszem mindegyiket kisebb értékre (konkrétan 75%-ra), akkor már rendesen be tudom állítani. Vagyis az RGB intenzitást nézd meg, mert lehet hogy ha a kiinduláis értékeket alacsonyabbra veszed, akkor jó lehet. Bár eltérő szoftvert használunk, de nem kizárt hogy ez működik nálad is. Vagy nem.
Egy próbát azért megér.
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1252 üzenetére
Hah, még egy dolog, hogy "Custom " módban nézted és kalibráltad?
- mert akkor abban nem lehet, hogy ki legyen szürkülve, ha DVI-n használod, mert ott engednie kell minden funkció elérését! A többiben, pl. sRGB, stb. módban ki is kell, hogy szürküljön, mert az a gyári beállításokra van belőve!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1251 üzenetére
Az OSD menüben nincs valahol egy "HUE" vagy "Saturation" beállítás, bár nem hinném, mivel 8bites monitor, de hátha! Ha nincs, akkor a színtelítettséget csak egy komolyabb kalibrátorral lehetne (+programjával) beállítani, de ha nem rendelkezik LUT táblával, hiába is próbálkozol - bár látni kéne!
Vagy... a fehér (és esetleg) fekete pontokkal lehetne belőni, mert a színtelítettségnél az a fontos, hogy a szín intenzitásnak (a világosságnak) az a foka/értéke, mellyel érezhetően/láthatóan eltér a fehér, fekete vagy a szürke színtől ugyanazon fényerő mellett.
Tehát egyenlő világosság (panelmegvilágítás) mellett, a szín (RGB) a fehértől való különbözőségének érzékelésére vonatkozik, és ha ezt belőnéd, akkor nem lenne gond, s ezért említettem a HUE funkciót is! -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1248 üzenetére
Üdv!
Ha jól olvastam meg az englis szöveget, akkor a HP LP2475W szervíz menüjét úgy lehet előhívni, hogy mielőtt bekapcsolnád a monitort, a "Menü" gombot előbb megnyomod, és nyomva tartva bekapcsolod a monitort, s 5 másodperc folyamatosan nyomva tartva előjön a szervíz menüje, utána semmi hozzányúlás > kikapcsolni (esetleg az áramból is kihúz>benyom), s minden marad a régiben!
Na, már elég jó lett a grafikon deltaE érték görbe, alakul, csak még az a fránya kék elég sok!
Legszívesebben elmennék hozzád, és belőnénk, ha közelebb laknál, de ... -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1236 üzenetére
A szervíz menü előhozása benne van a sokszor linkelt teszt-ben!
A telítettséget sikerült valahogy? -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1221 üzenetére
Üdv!
A BasICColor-ban, a Settingnél, a Calibration setting lehetőségei közül próbáld meg a Color Graph, a Photography, a PrePress funkcióra rakni, s úgy is lészíthetsz egy egy próbát, esetleg belevéve az eddig kalibrált eredményt is hozzáadva!
Még jobban le lehetne szorítani a kalibrált eredményeket.Én is kezdek irigykedni, mert szvsz az egyik legjobb S-IPS paneles, ilyen árban!
-
i are robot
senior tag
válasz
szeva000 #1210 üzenetére
Milyen szoftver van a Spiderhez?
Kéne olyat csinálni, hogy akinek van kalibrátora, az általa kalibrált monitoroknak a kalibrálási eredményeit közzéteszi. Ehhez viszont nem ártana egységesen ugyanazzal a programmal csinálni, hogy valamennyire összehasonlíthatók legyenek az eredmények, és akkor a többieknek is adna némi támpontot monitorvásárlás előtt. Az én gondom csak az, hogy ami szoftver van az i'Display2-mhöz, nem csinál ehhez hasonló grafikont, LacieBlueEye szoftvert meg nem sikerült még "szereznem".
Az i1Match-et mellesleg ingyen le lehet tölteni, csak a Lacie fukarkodik.
Szóval ha van valakinek "kölcsönbe", az ne fogja vissza magát, és akkor én is szolgálhatok legalább 1 eredménnyel.
-
adm
őstag
válasz
szeva000 #1178 üzenetére
az ausztria sajnos.
dhl-t néztem 100*100*200 cm-ig és 16,5 kg-ig 21500 ft. de még a bp-bécs-bp utat is nehéz 15k alatt megúszni. akinek nem kell számla vagy hajlandó az eu-s számlával foglalkozni annak jó lehet.
# fi:zi'k: lehetséges, hogy ez az első szállítmány ára és majd idővel csökken.
-
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1119 üzenetére
Hááát, igazából minden a kalibráláson múlik.
pl. sokszor hümmögnek a TN-es samu monitorosok, hogy nem samu panellal kapják, hanem CMO-val, s ha bekalibráljuk mindkettőt, akkor "szinte" azonos színtérre jutunk!
Nagyon-nagyon fontos, hogy hardverileg legyenek bekalibrálva a kijelzők, különösen egy *VA-s, mert csak akkor hozhatunk ki mindent az elektronikájából és egy megközelítően valósághű színteret!
Az viszont igaz, hogy ha árában megközelítő a samu és a hp, akkor meggondolandó, ha pixel hiba menteset lehetne kifogni - bár az S-IPS panelek nem olyan híresek a pixel hibájukról -, tehát nyerő lehet! -
Poplacsek
senior tag
válasz
szeva000 #1117 üzenetére
Fene tudja, hogy megéri-e akár a +20 rugót is, nehéz kérdés.. Biztos, hogy mindkettő jó csak minimális különbségek vannak és úgysem tudod, hogy mennyivel lenne jobb a másik mivel csak az egyik áll ott az asztalodon és nem tudod őket összehasonlítani. Ergo, bármelyiket veszem, ugyanolyan boldog leszek vele, max kicsivel több marad a tárcámban ha az olcsóbbat választom. TN-hez képest látatlanban is tudom, hogy mennyivel jobb egy 245T, de egy lp2475w és 245T között valójában már nincs (nem lehet!) akkora szakadéknyi különbség mint egy TN paneles és a 245T között. Szóval szerintem ebben a kategóriában már nem tudunk rossz monitort vásárolni és számomra előtérbe kerül az ár + a pixelgari. Engem meggyőzött a 245T, csak már hívnának, hogy mennyi a vége... Ha 130körül lesz akkor viszont várni fogok a HP-ra az egyszer biztos...
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1088 üzenetére
Üdv!
Sajnos, én már láttam pixel hibás, vagyis pixel sub(al)-pixeles S-PVA, S-IPS és társai monitorokat, bár igaz, hogy sokkal kevesebb rá az esély, de 10-ből 1 az arány, s nem úgy mint a TN-eseknél, ahol 10:8!!!
A pixel sub(al)-pixel hiba előfordulása a nem TN-esek között (saját tapasztalt adatok!!!), persze ebben benne vannak a régebbi típusuak is (MVA, PVA):
- Lenovo 10:8
- Samsung 10:7
- LG 10:6
- Philips 10:5
- HP, Belinea 10:4
- Dell 10:3
- LaCie 10:2
- EIZO, NEC 10:1
- EIZO, NEC, Barco professzionális 10:0 -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1062 üzenetére
Igen, a Spyder3 Elite már elég jó kis kalibrátor, az érzékelője már hitelesen megjeleníti a panelok kalibrálható funcióját is! Nem lenne rossz egy összevetés!
Nagyon gondolkodok én is egy ilyen HP monitorban, de megvárom az észrevételeteket, minden elfogultság nélkül, s lehet, hogy karácsony táján beruházok egy ilyen HP-be - és mindenképpen kint fogom én is megvenni - személyesen!Hah, akkor előbb utóbb mindenképpen elő kell varázsolnod ezt a HP-t, ha már "kicsavarták" a kezeid közül!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1048 üzenetére
Szintén felhívtam még pénteken a HP Mo.-ot, és ott azt mondták, hogy hazánkban 2 év a garancia, és abból 1 év a jótállás! Tehát, aki hazánban árusítja, köteles 2 éves garanciát adni a monitorra, de ki fogja ezt betartani?
Igen, tudom, volt rá pecedensem, hogy a kint vett EIZO-mkor (2 éve), még "szinte" teljes ellátásban részesültem, és ajándékba, hogy náluk vásároltam, kaptam egy "fény ellenző/árnyékoló panelt (Monitor Hood-ot)" is a monitorhoz, ami barátok között is 130€ volt, s csak a grafikai professzionális típusokhoz szokták adni!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1042 üzenetére
Egyébként ma felhívtam a logik-ot, s finoman megkérdeztem, hogy tényleg ~70e-e a 2475W, és igen igaz, meg rákérdeztem a 2475W-re is, s azt mondták, hogy 2-3 héten belül kezdik forgalmazni (raktározni
), s az áruk (náluk) ~100-110e között lesz - nagy számolgatása közepette - kinyögte nehezen!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1038 üzenetére
Az viszont nem kétséges, mint az egyik ismerősöm, akinek Dell 3008wfp-je van, most már elhiszem neki a nagyon jó input-lagot, amit állandóan felhoz, mivel Samsung 245T-je volt, s azon nagyon nagynak találta az utánhúzást (mint látható is
), és eladta - most már megértem!
mod: hát igen/igaz, nem is kell sokat gondolkodni a 24"-os HP-n!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1033 üzenetére
Ez igen!
Látom, hogy a basICColor-ral készítette a kalibrációt, ami eléggé megbízható kalibrációs szoftver!
Az extrém magas, kimondottan kaotikus gyári (kalibrálás előtti) deltaE értéket (3,00>8,89 és fehér pont 9,8), egy fantasztikusan leszorított, nagyon jó/kiváló (kalibrálás utáni) deltaE értékre (0,45>1,25, fehér pont 0,2) be lehetett kalibrálni!
Tehát, mint minden monitort, kalibrálni érdemes, ez kiderült ebből a report-ból is!
Viszont a kontraszt nem hozta a gyári értéket (1000:1), ami a vezérlőpanel gyengesége is lehet!
Ezek ellenére, nagyon kiváló képpel/vizuális élménnyel rendelkezhet a kalibrálás után!!!Várom majd a fejleményeket!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #952 üzenetére
Ha már külhonban veszed, akkor majd ua. árért megveheted az EIZO-t is!
Igen, érdemes várni (kapcsolódó cikkeket is nézd) szvsz. -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #950 üzenetére
Üdv!
Igen, az LP2275W külhonban ~420€ körül van, nálunk ~130e lesz, az LP2475W külhonban ~610€ körül, nálunk ~185e körül lesz (hazai nagykereskedő szerint), akkor nem kétséges, hogy az EIZO sokkal jobban megéri - S2231W ~br.135e, az S2431W ~br.189e - (különösen a vezérlőpanelja, és a a jobb technika, na meg az 5 éves világgarancia miatt is
).
A Belinea-ról nem túl sokat hallottam, ezért arról nem tudok nyilatkozni!
szvsz jobban jársz egy EIZO-val! -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #659 üzenetére
Üdv!
Ha 140e a keret, akkor miért nem veszel egy EIZO FlexScan 2231W-t, az nagyon is tökéletes vásárlás lenne (elhiheted, mivel nekem is ez van: színbontásra, DTP-re és szinte mindenre tudom használni), és ha még hardveresen be is kalibrálod (én megtettem a koloriméteremmel), frenetikus és olyan szinterü, ami kielégíti minden vágyaidat. Ezért az árért, csak szuper latinuszokban tudok róla írni!
Bár 22'-os, de itt a PH-n a HEXAA - mint EIZO viszonteladó -, most kezdte el forgalmazni már br. 136e-ért.
Nagyon-nagyon jó ár/érték/tudásbeli BestBuy kakukktojás - ez a PH-s teszt -, a saját mezőnyében!
5 éves világgaranciával, bárhol is veszed!szvsz érdemes lenne meggondolnod!!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #654 üzenetére
BenQ FP241W: 6ms g2g 24"WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0) panelos, elég jó kis monitor, szvsz megéri(?) az árát, különösen a panelja miatt, de...
ajánlanék egy "picivel" drágábbat, ami fantasztikus szinterével kitűnő választás lenne a DELL 2408wfp, ami 150e a Brekk-nél, pixel hiba mentesre tesztelve!!!- jobban megéri!!!
Dell 2408WFP: 6ms g2g 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS05) panelos!!!
Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest