- Milyen okostelefont vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Perillustris
senior tag
afelett is majd eljár az idő pár év múlva és így kevesebbet dobtam ki az ablakon és előbb tudok újabbat venni
Egy HP 2475w még 3-5 év múlva is jobb paraméterekkel rendelkezik majd, mint egy akkori TN-paneles monitor. Nyilván fejlődnek majd, de utolérni nem fogja soha. Ez egyszerűen a technológia sajátossága.
Az, hogy van-e értelme, teljesen szubjektív: van értelme egy 5970-es VGA-nak? Ha valakinek pl. az FPS-vadászat a hobbija, van. Van értelme egy H-IPS panelnek? Van, ha az ember szeret rácsodálkozni nap mint nap a gyönyörű színekre, a hihetetlen részletességre. Ez saját példa, tényleg így van: egy profi fotót hatalmas élmény bámulni egy ilyen monitoron. De - mint írtam - ez saját döntés, egyéni preferencia.
Pajtás 5970-est vett egy 50K-s monitorral, én 5850-est egy 2475-össel. Árban nagyjából ugyanott van mindkét "csomag". Nem cserélnék.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Silent77 #7285 üzenetére
Fura. Kipróbáltad másik géppel is?
SZVSZ 3-5 ezer forinttal, kb. 5-10%-kal drágulnak a monitorok pár napon, de legkésőbb 2 héten belül. Az euró mellett a dollár igazán belehúzott. Látszani fog az árakon (igaz ez persze a VGA-kra, procikra, stb. is). Nem mostanában lesznek olcsóbbak a számtech cuccok.
Szerencse, hogy nem akarok venni semmit.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Silent77 #7270 üzenetére
Amikor monitort kerestem, több típust megnéztem személyesen, s deklaráltam, hogy ha TN, akkor már inkább LED-es, mert egyenletesebbnek tűnt, s a bevilágítás is kisebb volt.
Az már más kérdés, hogy megnéztem egy Green-t Hexxánál, s onnantól fogva nem nagyon tudtam magam eltántorítani a H-IPS-től.
Szóval szerintem igen, megéri hosszútávon az a plusz pár ezer forint.
-
Perillustris
senior tag
válasz
janos666 #7131 üzenetére
Az 5850-hez már a 10.3-ast raktam fel, az 5770 Vapor-X a 10.1-gyel ment (amúgy hibátlanul). A csere alkalmával újrahúztam a WIN7-et is.
Tervezem, hogy kipróbálom HDMI-vel is, de az a kábel elveszett, ezért első körben megpróbálok-megpróbáltam megoldást találni erre, ha már van egy jó minőségű DP kábelem. BTW ajánljatok nekem kérlek egy jó minőségű HDMI kábelt, ha kell, ne kelljen agyalnom.
-
Perillustris
senior tag
A kérdésem, hogy DP-tal használ-e innen valaki 5770-est vagy 5850-est? Alvó állapotból ébredve nem ad jelet. Legalábbis úgy tűnik. Azt hittem, peches voltam az eladott 5770-nel, de most már gyanús, mert az újjal is ezt produkálja.
Persze lehet DVI-vel használni, elvileg nem is rosszabb, de elég sok - nyilván szubjektív - véleményt olvastam arról, hogy a gyakorlatban mégis valamivel jobb a DP.
A monitor (HP2475w) hibáját egyelőre kizárnám, mert ha kap jelet bárhonnan, azt megjeleníti (újraindítás után rögtön).
-
Perillustris
senior tag
válasz
old_artist #6810 üzenetére
Ez a többszáz-ezerszeres digitális zoom párja.
-
Perillustris
senior tag
válasz
alibaba78 #6764 üzenetére
Elegedett tulajdonosa vagyok
Kezdő szavaidat figyelembe véve, az én válaszom: nem.
És egy némileg off, de van monitor is a videón.
-
Perillustris
senior tag
Az én monitorom elődje egy apró bevilágítási problémát szedett össze egy évvel a vásárlás után egy csütörtöki napon. Tulajdonképpen alig lehetett észrevenni, csak bizonyos képeknél látszott. A szerviz egy fényképet(!) kért a jelenségről (pénteken). Következő hét keddjén hozták a vadiúj monitort, nem mellesleg 2009. decemberi gyártásút (GIG077).
Elég meggyőző érv a HP mellett, úgy gondolom.
mennyire fontos manapság a 3 napos pixelgarancia?
Neked mennyire fontos, hogy hibátlan monitort nézz? Én nem kockáztatnék.
-
Perillustris
senior tag
válasz
old_artist #6692 üzenetére
Nekem mondjuk túlzásnak tűnik a para a két fekete csík miatt. Egyrészt azért, mert a mozifilmek képaránya eleve nem 16:9-es képarányú, tehát sok filmnél mindenképpen lesznek csíkok, másrészt egy normális lejátszó akár torzításmentesen is szét tudja nyújtani a képet, igaz, ilyenkor a széléből eltűnhet egy apró darabka.
-
Perillustris
senior tag
Ez tényleg tisztán anyagi kérdés. Ha már ennyit autóztunk, akkor annyi a különbség, mint egy 1.3-1.4-es és egy 1.6-1.8-as autó között (azonos típust feltételezve).
Én nem akarok senkit lebeszélni a TN-panelről, hiszen árban verhetetlenek, s az emberek többségének valóban elegendő-kielégítő a minősége. Én azt mondom, meg kell nézni élőben, s utána kell dönteni (nyilván a lehetőségek függvényében).
Amikor én megnéztem személyesen Hexaa-nál a Green-t, lehidaltam.
-
Perillustris
senior tag
Egy ilyen fórumon meddő "vita" arról társalogni, hogy vajon túlzás-e a >100K monitor vagy sem. Úgyis a mocskos anyagiak döntenek. Másrészt ennyi erővel az 5770-5850 feletti vkártyák is túlzások, mert az átlag júzernek bőven elég akár az előbbi teljesítménye is (nyilván az idő előrehaladtával egyre több kompromisszummal).
De volt pl. nemrég itt egy igény egy monitorra, kevés játékra, ám 5870-essel. Itt szerintem sikerült meggyőznöm az illetőt, hogy inkább egy 5770 és egy 23"-24"-os monitor kombó a számára megfelelő, a felhasználási területet figyelembe véve.
Fenntartom véleményem, hogy itt nincs kinézve az sem, aki TN-panelben gondolkodik, ám ha van jele annak, hogy beleférhet egy jobb monitor, akkor ajánljuk neki, hogy nézzen meg egyet.
Nem igazán ismerem a Hanns G monitorokat. Nem cseng valami jól.
Pedig nem rosszak. Ráadásul mivel kb. a tizedét költik reklámra, mint a Samu, gyakran árban is jobbak tudnak lenni.
-
-
Perillustris
senior tag
válasz
benceyce #6498 üzenetére
Mert a futárszolgálat oda-vissza elvesz 2 értékes napot legalább. Bár ez ügyben nem vagyok már tájékozott, hogy bele számít-e vagy sem.
Dehogyis. Az átvétel napjától indul a 8 nap.
(#6500) --Disztroj-- Egy átlag felhasználónak addig megfelelő a TN panel, míg meg nem lát egy ips-t
A nap mondata. Saját példámat alapul véve, ez kurvára igaz!
-
Perillustris
senior tag
Magam is előrendeltem, de nem bírtam kivárni, mert közben eladtam a monitoromat. Nagyon jó képe van, ennyiért megéri. Sajnos csúszik a szállítás, de ezt nyilván olvastad.
Itt van pl. ez. Kérdezz rá a típusra, persze előtte készülj fel néhányból. Elképzelhető, hogy ez az U2410-es. Mivel ez 130-ért már megvehető újonnan, a fenti ár erősen alkuképes. Ha van rá garancia (én anélkül nem vennék szinte semmit), és mondjuk tényleg e típus, ajánlj érte 90-95 ezret. Ha tényleg sürgős neki, oda fogja adni, legfeljebb 95-100 ezerért (két hete árulja). Többet semmiképpen nem ér. Persze csak személyes átvétellel vedd át, alaposan megvizsgálva a pixeleket és a monitor egyéb részeit.
Erről én semmit nem tudok, de ez semmit nem jelent.
Abból nem lehet baj, ha esetleg elmész és megnézed. Ha jó és szép, verhetetlen az ár/érték aránya. Esetleg olvass utána, hátha vannak tesztek-vélemények róla.
-
Perillustris
senior tag
SZVSZ ha TN panelben gondolkozol, ez egy jó monitor. Pajtásnak van, nincs baja vele. Ám ha csak "kis játék" a terv, vegyél inkább egy HD5770 Vapor-X-et, s a megmaradt 25-50 ezer forintot dobd hozzá a monitor árához. Az így összejövő 80-100 ezer forintból már futja egy jó, az említettnél sokkal jobb monitorra.
-
Perillustris
senior tag
itthon félmilliós
Hát igen... Bezzeg egy kanadai mocskosul jó vételt csinált.
-
Perillustris
senior tag
Közforgalom számára megnyitott magánterület a pontos megnevezés.
Egy webes áruház esetében szintén tehet kitételt, miszerint Ő így ebben a formában nem alkalmazza a törvényt.
Több jogot adhat egy cég, de kevesebbet, mint amennyi a törvényben meg van határozva, akkor sem, ha összeszarja magát.
-
Perillustris
senior tag
Figy', előbb dobtam két linket. Az első még élő hirdetés, a másik nem. Láttam a HP-t. Más kategória. Árban is, persze, ez nem vitás. Ha a Green-t csodáltad (ahogy én is), a HP-t vagy a Dellt látva seggre huppannál (az ergonómiát, a funkciókat, valamint a csatlakozásokat is számításba véve).
Ahogy én is.
-
Perillustris
senior tag
Jó kis fejtörő ez!
Az bizony, "ráment" jó pár napom az agyalásra.
Röviden a válaszom, a tapasztalataimra építve: ha van lehetőséged megvenni a 2410-et, akkor ne habozz. Ha forintosítjuk a Green bizonytalanságát, erősen csökken az árkülönbség, azaz tovább nő a Dellőny*.
*Hullafáradtan erre telik, de legalább új szót alkottam!
-
Perillustris
senior tag
válasz
zolika199 #6290 üzenetére
Amikor ebben a kategóriában nézelődtem, én a LED-es 24"-es BenQ mellett tettem le a voksomat.
-
Perillustris
senior tag
válasz
errorcode06 #6173 üzenetére
Nem tudom, hol tart a vásárlásod, de ilyen konfig mögé ne add alább a Greennél. Nem bánod meg. Én láttam.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Kula Gyerek #5938 üzenetére
A Pólusban láttam az Edigitálban kitéve 2450-et. Persze a különböző beállítások és az optimalizállás hiánya miatt nem lehet semmit biztosra kijelenteni, de az tény, hogy a monitorok közül magasan ennek volt a legszebb képe.
Aktív témák
Hirdetés
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Bestbuy játékok
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Házimozi haladó szinten
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged