- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
megint én #8165 üzenetére
Neked kell tudnod hogy van a preferenciád, előbbre való-e az r, vagy hogy tényleg a lehető legszemkímélőbb legyen. (Most csak ezt a kritériumot említem,de a DELL egyébként minden más szempontból sem emlithető az LG-vel egy lapon). Drágább, de minőségibb, profibb monitor, és monitort lehet hogy sok évre veszel.
Az LG annyit tud, hogy 75Hz-es, sem 10bites nincs, sem jó panellal nincs szerelve.
De mondom, a te zsebed, te tudod mennyi van rá.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
megint én #8160 üzenetére
Ami még szóbajöhet mint a "szemfájás" kiváltó oka, ha érzékeny vagy rá az az FRC nevű eljárás, amivel a 6, vagy 8bites monitorkat feljavitják 8, vagy 10 bitesre. Értelemszerűen a 8-10bitre javitás már sokkal kevésbé fárasztja a szemet, efelett pedig gyakorlatilag kizárt hogy akár a legérzékenyebb szeműek is érzékelnék a dolgot.
Ha nagyon biztosra akarsz menni akkor egy nem TN paneles (A TN+film panelek pixelszerkezete miatt akár már ez a panel ugy alapból is fáraszthatja az érzékenyebb szeműek szemét.), és min. 10 bites 75Hz-es monitort választasz. nagyhirtelen nem sok választásod van ezen a téren. Kb. az egyetlen minden kritériumnak megfelelő versenyző a DELL U2311H.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha mondjuk csak 1-2m kell, akkor a legolcsóbb is megteszi, és mindegy, hogy átalakító-e, vag ykábel. Műszakilag a HDMi, és a DVi ugyanaz, csak az előbbi viszi a hangot is. Tehát nagy "tudomány" nincsen ezekben az átalakítókban, ergo nem nagyon tud rossz lenni az olcsó se, persze ahogy irtad ez a rövidebb kábelekre érvényes.
Ha minőséget akarsz venni,de nem százezres kategória (ami egyébként is marhaság), a Belkinben megbizhatsz nyugodtan
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha árban eddig tudsz nyújtózni, akkor kb ezek a lehetőségeid. esetleg EiZO S2243W, ami ugyan 22",de felbontásban ugyanaz, mint a szokványos 24"-esek (1920x1200). Bár ez is pár tizessel drágább,de kb. az egyetlen alternativa. Ilyen árban sajnos nem bővelkedünk a komoly munkára is alkalmas monitorokban.
Egyébként ezek nagyon jók, szóval ha belefér, simán mehet bármelyik -
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gyáliSanyi #8015 üzenetére
Teljesen más technológia, semmi villogást nem látsz, egyáltalán nem is tudna egy tft ugyanolyat produkálni. A legtöbb eleve, csak 60Hz-et tud,de ezzel nincs is gond ebben az esetben.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
IgnisFatuus #7974 üzenetére
Azthiszem az a "gond" azzal a monitorral, hoyg elmarad a csoda, ahoz képest amit állítanak róla, és amenynibe kerül. Csak "simán egy nagyon jó monitor" lett. De majd dezz elmondja, ő nézgelődte meg komolyabban.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Kifejtem a kedvedért bővebben. Van a szakmában erre egy kifejezés amit használni szoktunk: hülyeség
De ha örülsz, hogy találtál egy véleményt a neten ami megerősit téged abban, hogy az XL2370 a legjobb választás jelenleg a piacon, akkor én nem fogok neked ellentmondani. Én annak csak örülök, ha te nyugodtan alszol
Egyébként már a hozzászólás stílusából is látszik, hogy nem vehető komolyan az írója. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WayneGace #7935 üzenetére
Mondjuk azt nem értem, hogy a gyártók miért nem valamilyen fémmel fedik le a hátsó részt, ami passzív hűtésként is funkcionálna.
Azért szerintem sejted te ezt.... moneymoneymoneyÉn kaptam displayport kábelt hozzá, bár nem tudom ezt mire kellene használnom, mert a géppel DVI-D kábellel kötöttem össze.
Úgy csinálsz mintha egy lenyúzott patkánykoponyát adtak volna hozzáMintha valami teljesen haszontalan dolgot kaptál volna. Ugyanarra kell használni mint a DVi-t, csak abban az esetben ha van DP csatlakozó a VGA-don.
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Mercutio_ #7897 üzenetére
Azért jobb... Kicsit jobb a kontraszt, van DisplayPort. De te tudod ezek neked számitanak-e, az biztos, hogy van amiben jobb. Fogyasztásban is egy kevéssé. Ilyesmik.
A kisebb pixelméret meg megint csak olyan, hogy én pl. direkt szeretem. De el tudom képzelni, hogy valakit zavar.Mégvalami: Találkoztatok ti már a 2209WA-nál sub- vagy deadpixel problémával?
Áááá, nem, dehogy. Csak lehúzásból bohóckodunk a plusz pixelgarivalMégis mit gondolsz?
Egyet tippelhetsz.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7886 üzenetére
Nem akartalak elkeseriteni, igazából azért fogalmaztam igy. Én konkrétan ilyenről nem tudok az a helyzet, pedig ugy nagyjából ösmérem a piacot.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7881 üzenetére
Inkább az itt a nagy baj, hogy viszonylag...nagyon kevés monitor képes erre a dologra
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
akarmi1971 #7855 üzenetére
Mondjuk a kereskedőnek szerintem talán az anyukájára gondolok
Kellene vállalni a sokév gart. Na mindegy, nem az én dolgom.
A NeoFlex, meg nem 30-40 ezer, mert 30-40 közt már az LX-et, vagy az MX-et kapod (ezen a ponton támad az az érzésem, hogy téged nem csak a garral b.sztak át) meg ami egy nagyon komoly konstrukció. A NeoFlex egy hót alapmodell, sokat nem szabad tőle várni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
akarmi1971 #7853 üzenetére
Jajj,de szeretem én az ilyen hozzászólásokat. csak mert a tiéd nem jól működik, már ki lehet tényként jelenteni, hogy ilyet soha senki töbebt ne vegyen
Szerinted ez igy rendben van?
A legfontosabb pedig amugy is az, hogy minden Ergotron termékre 4-5 év garanciát vállal a gyártó. Nem gondoltál-e még arra, hogy visszavinnéd?
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Mercutio_ #7842 üzenetére
Ezek közül eleve az U2410 ami a legközelebb van a 100hoz, szerintem nagy gondod nem is lesz vele. Az EV2333 szerintem filmezéshez ideális az iszonyatos kontraszt miatt, másra egy kicsit "kevés", főleg a képszerkesztésre gondolok...
LP2475 szerintem annyival nem jobb az U2410nél, amennyivel drágább (véleményem szerint egyáltalán nem jobb,de ezt csak titokban irom, mert itt a fórumon még ellenérzéseket váltok ki egyesekből
). S2243 detto. Hacsak nem nő az e-penis az EiZO felirattól
-
Nyugdíjas
nagyúr
1. Nem melegszik egy cseppet sem jobban mint bármilyen más hasonló monitor. Aki ezt irta minden bizonnyal még nem tapasztalt ilyet azelőtt.
LED: Sok emberről nem tudok. 1-2 emberről lehet hallani,de ennél nagyon sokkal többen vettek ilyet. Én nem tudok ennek a hibának a tömeges jelenlétéről.
2., 3.Igen ennyi pénzért "ez jár", a többi gyártó sem remekel ezekben a dolgokban. Sajnos hiba nagyon drágák magyar pénztárcához ezek a cuccok, legyünk objektivek: professzionális kategóriában ez erősen belépőszint. A CG EiZokon ne félj nem lesz ilyen gond
4. Kábelhiány bevallot, előre bejelentett és tudott dolog volt. A gyártó hivatalos közleménye szerint nem kaptak a beszállítótól tápkábelt, és a karácsonyi hajtásban (mert ekkor volt) inkább ugy döntöttek kapjanak az emberek monitort, tápkábel nélkül, mint, hogy ne tudjanak biztositani a termékből (persze ez az ő saját jól felfogott anyagi érdekük is volt).
Ferde összerakásról nincs infom,de simán el tudom képzelni. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Lacidelson #7833 üzenetére
Ez igy kicsit túl tömör volt nekem. Mire használnád, mi a fontos számodra, mennyit szánsz a dologra. Egész mondatokban, ha lehetik
-
Nyugdíjas
nagyúr
Szoktuk itt ugyibár nézegetni a monitorkat mindenféle kombinációkban, és megmondom őszintén amikor bármelyik összeállításba bekerül a kis NEC, mindig megynugvással konstatálom, hogy azért nah, még mindig ott van. Bár tegyük hozzá, ami a kérdezőnek most érdekesebb lehet, hogy jelenleg jóval drágábban lehet beszerezni, mint ahogy te is vetted pl., és annyival már viszont nem biztos, hogy jobb az U2311-nél, tehát jelenleg megfontolandó a DELL, sőt, amint említette a HP plafon. Nos, jelenleg nem sokkal olcsóbb az NEC...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Sorold fel a nemjókat, hátha tudunk valami megnyugtató választ adni azokra a kérdésekre melyek miatt elbizonytalanodtál. Ha meg nem akkor elkezdünk keresgélni valamit,de egyébként ez a legoptimálisabb választás, szóval szerintem akkor jársz a legjobban ha nem parázol be azon mit irnak svéd hülyegyerekek
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ez az új Dell monitor IPS panellal jó azoknak (nekem), akik már nem akarnak tn panelost venni, de drágább IPS-t meg "feleslegesnek" tartanak?
elmondom neked a "titkot". Ezt a monitort pont neked/az ilyeneknek találták ki
Nagyon jól meg is fogalmaztad egyébként. Pont erről van itt nagybaszó kérem -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Termigáßor #7772 üzenetére
Én ezért nem szóltam egy szót sem ezzel kapcs.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Tud zavaró lenn a frame drop, én egészen sokat vesződtem vele a tévémnél,de most is van, csak elfogadható mértékűre csökkentettem. Maximalista egy kis p.cs vagyok énis,de azért mindennek van határa, és nekem nincs utlevelem továbbmenni
Viszont janos666 kolléga egy picit belebonyolódott ebbe a monitorvásárlásba az bizonyos
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
janos666 #7725 üzenetére
Na várjáááá
Ezzel gondjaink lesznek. Se ilyenolyan GF, se ATi. Nekem itthon meg ezt tetézendő Mac vanTehát hiába akarom én, vagy Brekk, nem fog menni ajszem. De majd ő jól megmondja tudunk-e előteremteni valami alkalmas VGA-t. De azért próba-hátha alapon megnézem holnap, hogy a Matrox mit szól hozzá
Ja, és tudom mi az a 3:", bár nem szeretnék róla beszélni
. Elment vele egy hónapom kb, mire összeidomitottam a tévémet a Plexel, meg a Minivel.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Játékokban nem vagyok otthon, fogalmam nincsen mi lehet zavaró, nameg nem is szoktuk igy nézegetni a monitorokat, mert csak önző az ember, aztán ami nem érdekel arra kevés időt szánok
Nem hiszem hogy zavaró lehet, a 2311 egészen gyors kis monitornak tűnik egyébként, de persze ha komolyan játszol, akkor elképzelhető... Mondom ebben nem tudok itélkezni, nincs összehasonlitási alapom.Ha egy alapabb fps-t viszel magaddal (valami régebbi Quake ami telepités nélkül elszalad), akkor ki fogod tudni próbálni
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát.. Ha meg fogod tudni nézni, akkor szerintem kár a szót pazarolni. Ugyis az lesz a döntő, és az a legegyszerűbb, ha megnézed
szponzor:Továbbra is 22, és 24 collról beszélsz. A 23-as fullHD-kel mi a gondod? Gyak. ugyanaz a pixelméret, mint a 24-esen, csak 120 sorral kevesebb, viszont az áruk sokkal barátságosabb. HDMi pont nincsen azon amire gondolok (DELL U2311H),de ezen felül szerintem minden igényednek megfelel.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha az U2410-el játszik akkro azért jó lenne tudni, hogy szerinted mi aza amiben neked többet nyújt az U2410, vagy ha ezt nem tudod, akkor mire fogod használni. Mert elképzelhető, hogy a nyilvánvalóaktól (méret, felbontás) eltekintve olyanokban ad az többet amit egyébként sem használsz, akkor meg mi a halálnak fizetnél érte többet?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
szponzor #7699 üzenetére
Csak azt áruld el nekem, hogy miért olyan fontos a HDMi?
Van valami ami csak ezen hajlandó közlekedni?
Tévéket inkább 32" mérettől érdemes nézegetni, ott már biztosan normális panellal vannak, azok is akörül vannak árban, mint egy normális 24" IPS-es monitor. Más kérdés, hogy engem nem tudnának rávenni, hogy egy akkora pixelméretű kijelzőt monitorként használjak. Van tévém, de azért monitornak az kicsit erős
Szerintem... Ettől függetlenül vannak akik igy tolják.
Ha kell a 24" (nem hiszem, hogy fontos. 23"-ban vannak az 1920x1080-asok, és jóval olcsóbbak mint egy 24-es), akkor Dell U2410, de mondom annál olcsóbban is megúszhatod, ha nem kell az 1920x1200...
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Szia,
Ha a lehető legkevesebb kompromisszumot szeretnéd kötni, akkor 130 körül megkapható a DELL U2410, az nagyjából mindent tud amit szeretnél. Szoktak panaszkodni az IPS monitorok feketéjére, ami sajnos alaptulajdonságuk, de az U2410-re sem jellemző nagyobb mértékben mint a többire, és eleve IPS-t irtál, tehát gondolom tudsz is róla. Szerintem ez lenne a legjobb választás neked.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ez rendben is van, csak ugy tűnik a DELL nem követi el azt a hibát mint a HP, hogy lecseréli a régebbi, komolyabban kvalifikált modellt, hanem csak behoz mellé olcsóbb, picit egyszerűbb darabokat.
És igy előbb utóbb (mondjuk szerintem már most) elég jól lefedik az egész piacot jól pozicionált árú, és az árnak megfelelő tudású monitorokkal. Szerintem ez egy jó irány.
Más kérdés, hogy van egy másik iránya is a fejlesztésnek,de szerintem azt meg kellene hagyni a "nagyoknak". Aztán persze lehet majd egyszer csak előáll a DELL is egy igazi EiZO kvalitású monitorral 200-250k körül. De nem ugy nézem, hogy ez lenne az ő irányuk. -
Nyugdíjas
nagyúr
Azt senki nem mondta, hogy wide-gamutosak,de nem is ilyet keresett a kérdező fórumtárs, sőt TN-eseket is nézeget, tehát ahelyett jó alternativa lehet a DELL. Nem is az abszolút profi kategóriában indulnak. A visszalépéses részt nem értem. Nem az U2410 helyett lesznek, hanem mellé ("alá") az uj monitorok. Kifejtenéd mire gondoltál ezzel?
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
szatocs #7572 üzenetére
Nekem mindegy mit veszel, csak ne szenvedj látványosan. ha tanácsot kérsz, fogadd meg. Különben minek kérted. Ha meg nem vagy kiváncsi más véleményére, csak önigazolást vársz a döntésedhez, akkor ne csinálj ugy mint akinek tanács kell. De hidd el én leszek a legboldogabb, ha tanácsot kérsz, hogy mit vegyél, és ajánlanak egy nyilvánvalóan jó cuccot, te pedig megfogadod, és megveszed, majd boldogan él mindenki ever after...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Termigáßor #7551 üzenetére
A képfrissítés frekvenciája nem elsősorban a paneltől függ, sokkal inkább a meghajtástól, mennyire engedi magát "megerőszakolni"...
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
dabadab #7515 üzenetére
Hát bhászódják meg, én ilyet nem láttam soha. Viszont kinyomtatott DELL pixel-policy-t tettek már ki elém szervizben nem egyszer, és nem az volt benne amit te mondasz
Aha, és mi az a világos subpixel?
Mesélj már... Csak mert szerintem a subpixel az vagy kék, vagy zöld, vagy piros. Namost ebből mellik a világos? A pirosat a kékhez képest nevezhetjük végülis világosnak egy szempontból. Egyezzünk ki abban, hogy DELLék sem nagyon tudják mit hordanak össze, de a gyakorlati tény az, hogy nem cserélnek subpixel hibára.
-
Nyugdíjas
nagyúr
2211-et nem hazsnált még itthon senki, mert nem érkezett még belőle az országba. Kb. 1,5 hete jelnette be a DELL, még kb 1 hét mire lesz belőle itthon is.
dabadab: Legalább te ne terjesztenéd a hülyeséget kérlek
DELL-nél sehol sincsen garancia subpixel hibára. Van nekik ez a saját "premium panel guarantee", ami azt takarja, hogy mindig világító, vagy full dead pixelre akár már egy darabra is cserélnek. Subpixelre abszolút ISO szabvány van, illetve még egy picit rosszabb is, mert a DELL saját pixel-policyje nem definiálja külön kategóriaként az egymás melletti subpixeleket (nincs olyan, mint az ISO-ban, hogy 2, vagy 3 darab egymás mellettire már cserélnek)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha ez téged szerinted zavarna (engem zavarna
), akkor vegyél egy jó sRGB-s monitort, avgy ott van az U2410, amiben elég korrekt az emuláció, és akkor lesz "midnenféle" monitorod egyben. És ahogy dabadab is irja Game módban a legjobb az imputlagja elvileg.
Bár én is aszondom nem is kicist van ez a lag kérdés túllihegve. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
kaktusztea #7456 üzenetére
Mondjuk én ennél valami bővebb infot várnék. Valahogy kicsit nehezen hihető nekem, hogy a DELL erről bőszen hallgatott eddig. Te is tudod, hogy ha valami LEDes, akkor átlósan 80-as betűvel áirják a kijelzőre is, és szines-szagos logóktól hemzseg az összes kiadott sajtóanyag.
Szkeptikus vagyok, nah... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
kaktusztea #7445 üzenetére
Az a nagy baj ezzel a kérdéssel -már ha ez baj-, hogy a DELL még egy nag ykérdőjel, és az is lesz pár 1-2 hétig minimum, mert még nagyon uj, senki nem látta. Igy nehéz róla bármit is mondani.
Az S-IPS kérdésről már sokszor volt szó. Annyi a lényeg, hogy amig nincsen konkrét panel modellszámmal ez alátámasztva addig szinte mindegy, mert a gyártói adatok alapján nem nagyon lehet biztosra menni, ugyanis a gyártók szeretnek minden modern, ujabb generációs IPS-t S-IPS-nek nevezni (legyen az valójában e-IPS, H-IPS, vagy UH2-IPS). Elég valószinü egyébként, hogy "csontugyanaz" a panel van bennük.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én azt mondom talán érdemes megvrni az U2311-et. Könnyen lehet, hogy az lesz a legjobb választás. Ha eltekintünk attól a minimlis felbontásbeli töblettől, amit a HP nyújt, akkor én azt biztosan nem venném. Drága, és ahoz képest elég gyenge monitor lett. Az NEC nagy szivemcsücske, mert szerintem gyönyörű képe van, nem véletlenül ilyet használok...
De ha a DELL műszaki jellemzőkben, és megjelenitésben hasonló lesz mint az NEC, és ha emellett még nem is lesz annyira szép a képe, akkor is azt érdemes megvenni, mert tényleg elég jó áron érkezik, ha minden ugy alakul ahogy kell. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
tal-garius #7413 üzenetére
Filmre egyértelműen, nagyon szép feketét "csináltak" neki annak elelnére, hogy IPS. Ha nem akarsz nevezni a következő cybersport olimpiára, akkor játékra is bőven megteszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen videókártyát?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest