Aktív témák
-
copperhead
aktív tag
válasz
_tRebroN_ #3400 üzenetére
Kicsit írnál bővebben róla?Ez és a HP 2475 között gondolkozom.Pl. input-lag-ja, utánhúzása milyen?
-
old_artist
addikt
válasz
_tRebroN_ #3400 üzenetére
Üdv!
Igen, nagyon kiválóra sikeredett a kalibrálás!
Nem tudtam, hogy névnapodra ajándékoztad meg magadat, de én ezzel a kalibrálással és kiváló színtérben való kijelzővel is boldog névnapot kívánok!Használd vizuális örömödnek megfelelően!
mod: most már van egy másik Japán csodád, de ez már EIZO névre hallgat
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
_tRebroN_ #1167 üzenetére
Hmm. Válaszodban meg is fogalmaztad a válaszomat. 'Ha szükség van rá és kihasználnád..'
Esetemben egyik sem áll fenn, mivel nem végzek grafikai munkát gépen, legyen szó akár hobbi szintű, akár profi kategóriáról.
Minőséget venni természetesen nem sznobság, de amennyire én tudom az Eizo az egy prémium kategóriás gyártó, aki profi monitorokat gyárt első sorban profiknak, ha szabad így fogalmaznom. Az már más kérdés, hogy vannak olyanok, akik megengedhetik maguknak ezt a minőségi/ár szintet, és nem 'munkára' használják.
Én nem tartozok ezek közzé, és ha oda tartoznék sem biztos, hogy megvenném, mivel alapvetően egy átlag felhasználó vagyok, akinek nincs feltétlenül szüksége azokra az 'extrákra'.
Természetesen a minőséget én is elvárom/megkövetelem. Ezért nem veszek meg 35E-ért egy 22" monitort.
Ellenben nehéz megtalálni a jó ár/érték egyensúlyt. Ez talán most sikerült a korábban említett 2 monitor esetében.
Bocs, ha hosszú és OFF voltam!fizik
-
old_artist
addikt
válasz
_tRebroN_ #822 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen, ha a VGA driverét felrakod, így nagyobb az esélye annak, hogy a monitorod és a VGA-d jobban kommunikál egymással, ami azt jelenti, hogy ...
- mivel az Nvidia driverét ismerem (ez van nekem), tudom, hol található olyan opció, ami a 4:3-ast változatlanul adja ki a panelre, kitöltve a kijelzőt fekete sávval/sávokkal. Ez a driver-kezelő menüsorából (felülről a második) lsd. (with fixed-aspect ratio=rögzített oldalarány) (elnézést, és bocs "skylaner", tőle loptam a képet) használata esetén lesz középen egy arányaiban is megtartott 4:3-as képarányú felbontás.
- Nvidia kártyákon (gondolom az ATI-kon is) a digitális jelek (DVI>DVI csatlakozásakor) automatikusan közlik a monitorral, hogy milyen jel-viszony van (pl. 16:10 vagy 4:3). Ha a monitor képes ezekre az opciókra, akkor automatikusan vált (olyan mint egy TV-n, ha 16:9-es film jelet kap).
-
-
old_artist
addikt
válasz
_tRebroN_ #799 üzenetére
Na igen, ez már szerintem jó lenne Neked, mivel elég sok olyan csatlakozással rendelkezik, amit ha kihasználsz, akkor jó alternatívaként fog szolgálni, az általad megadott használhatóságát alalpul véve!
Jó a valós kontrasztaránya (1000:1), átlagos a válaszidelye (5ms), elfogadható a betekintési szöge is (160°/160°), alacsony az energia fogyasztása (0,3>2>55W), LED fényerővezérléssel rendelkezik és forgatható/dönthető. Legtöbb helyen erre is vonatkozik a 3 napos pixel hiba garancia.
Viszont ehhez elengedhetetlen egy nagyon jó VGA kártya is (pl. Nvidia9600GT 1024MB Hybrid Freezer - PCI-E), ami képes kihajtani a monitorból a legjobb adottságait!A ~br.120-125e Ft-os ára szvsz szeptemberben ~10%-kal mérséklődni fog, ha a dollár és a forint nem fog változni!
-
old_artist
addikt
válasz
_tRebroN_ #789 üzenetére
Ha csak játékra használnád, akkor elég egy jó TN-es FullHD-s monitor, de ha képfeldolgozásra is akarod használni, akkor FullHD-ban van egy 22"-os lenovo L220xw, ami 83-95e között van, ami esetleg egy olcsó alternatíva lehet - ideiglenesen.
Ha 24"-osban gondolkozol és multimédiásban, akkor megfontolandó, hogy mire akarod használni, s azután eldönteni, hogy csak TV, vagy monitor felelne meg az igényeidnek!
Tehát, ...
- csak játékra, vagy
- játék és DVD+film, vagy
- játék, DVD+film, DivX és HDMI, Blu-Ray, esetleg HDCP
- minden eddigiek + grafikai munkáka, képfeldolgozásra, színreprodukálási lehetőségekre
ezek közül el kell dönteni, mik a szándékaid a vizuális alternatívákra?Szeptember közepén szvsz lesz egy árrobbanás (kb.10-15%) az augusztusihoz képest, ha a dollár és a forint nem nagyon változik! Valaki csak erre vár, lehet, hogy megéri! Én a helyedben még várnék, én is várok, s gyűjtök egy EIZO SX-re, mert szvsz megéri későbbre halasztanom a vásárlást!
-
old_artist
addikt
válasz
_tRebroN_ #786 üzenetére
Mint ahogy "wnarci" írta, játékra is tökéletesek, sőt dvd és filmre is!
Az, hogy "erősen" grafikára és főleg képfeldolgozásra/képszerkesztésre vannak kihegyezve, még nem feltétlen hátrány a játékokra, sőt némely esetekben még előny is!
Ezért is mottója az EIZO-nak, hogy
"Minden alkalmazáshoz a megfelelő képernyőt" találja meg EIZO palettájáról a felhasználó monitorját, ez temékcsaládoktól és felhasználási területektől függően változhatnak!Nos, nézzük az alternatívákat:
A nagyon professzionális és "Grafikus kijelzők"-kel jelzett monitorok (CE és CG sorozatúak) ezek válaszideje nem a gyorsaságot sejteti és nem játék szenvedélyűeknek ajánlott, hanem a kifinomult képfelület pontos színmegjelenítés és az EIZO verhetetlen vezérlőpanelja győzi meg a széles színterével és 12-14-16bites technológiája és hardveres kalibrációja révén a tökéletes színreprodukálásával, a színhűségre - választottjait.
Ezek nyomdai előkészítésnél, illetve minden olyan grafikai alkalmazásnál kiváló alternatívaként szolgál, ahol az abszolút szinhűség a munka elengedhetetlen feltétele.
Ezekkel a Color Graphic (ColorEdge) TFT-LCD gyárilag beállított monitorokkal a beépített színkezelésnek, illetve a hardveres kalibrációnak köszönhetően "softproof" minőséget érhetünk el.Az "SX"-ekkel jelzett EIZO-k már szinte mindenre használhatóak, köszönhetően az EIZO overdrive technológiájának, a válaszidőt 6-8ms g2g-re csökkentve (s ezáltal az utánhúzásokat és a fátyolodást is), a széles gamutú színterűkkel igazán erőteljes és valósághű színeikkel nyűgözik le használóját. Olyan nagy telítettségű színeket is megjelenít, amelyek más monitorokon nem ábrázolhatók. A képek és ábrák erőteljesebben és élőbben hatnak. A gyors kapcsolási idők (Dynamic Motion Picture Overdrive) révén, és a FullHD (1080p 50 Hz-nél és 60 Hz-nél) igen jó/kiváló választás minden féle "mozgóképekre", beleértve a games, Div-X, DVD, film és videovágásokat! A DTP-seknek és a képfeldolgozóknak (pl. a digitális fényképeket készítőknek, a képek teljes színdinamikájukban jelennek meg a képernyőn), ideális választás, ha csak a beépített Digital Uniformity Equalizer (DUE) szavatolását figyelembe vesszük, hogy a képminőség mindig tökéletes a kijelző teljes felületen.
Az "S"-ekkel jelzett EIZO-k belépő színtű professzionális monitorok. Tág/széles látószög, nagy és színárnyalat-stabil kontraszt, és erős fénysűrűség határozza meg az összességében kiváló műszaki felszereltséget (elengedhetetlen vezérlőpanel). Ennek előnyei: az automatikus fényerősség vezérlés, első osztályú megjelenítés és a legjobb ergonómiai kialakítás.
Az igényesebb irodai felhasználók, grafikai stúdiók ideális monitora, különösen az S-PVA-s panellel szereltek, mivel ezekkel is lehet (komolyabb munkáknál kalibrálást beleértve) professzionális munkákat végezni, Look-up-Table (LUT)-nak köszönhetően. Ezek közül kiemelkedik az S2231W, ami AdobeRGB 92% és NTSC 92%-os színtér lefedettségével, és 22"-os paneljével.
Bár ezek az "S"-es monitorok a tervezési, grafikai és fotofeldolgozásra szánt alkalmazások mellett a játékok és filmek alatt sem fogunk csalódni, egyedül a tömörítési hibák és a filmek, illetve a monitor frissítéséből adódó különbségek jelenthetnek problémákat!A HD típusjelölt monitorok a "korlátozások nélküli szórakozásra" szánt modelek.
Az EIZO Full-HD megjelenítésű monitorjai átlépik az illúzió és a realitás közötti határt – amikor számítógépen vagy konzolon játszunk. A készülék mindent kihoz a grafikus interfészből a panel teljes képátlójára. A Blu-Ray-Disc-ek és HD-DVD-k minden nagyfelbontású tartalmát teljes egészében átviszi a képernyőre. Az abszolút színhű és megejtően éles képek a videólejátszás új dimenzióját valósítják meg. A két HDMI bemenet 1080/24p és 1080i fogadását/vételét teszi lehetővé 50 és 60 Hz mellett. És ehhez jön még egy-egy DVI-D és D-sub interfész. Ezekkel csatlakoztatható a HD-s EIZO-k számítógépekhez, játékkonzolokhoz, HD-DVD és Blu-Ray lejátszókhoz. A készülékek fogadják a HDCP kódolt tartalmakat is. Kép-a-képben funkcióval is rendelkeznek.
Nagy előnye még a készüléknek, a 14bites számítási pontosság (a szokásos 10bit helyett), ez a sötét árnyalatoknál hihetetlen ábrázolást és eredményt mutat, pl. egy kép árnyékos területén.
Kimondottan multimédiás környezetre, játékokra, DVD+filmekre, DivX, 3D animációkra, mozgóképekre, videofelvételekre és videovágásokra kimondottan ajánlott.Megpróbáltam szvsz a "teljesség igénye nélkül" válaszolni, remélem sikerült.
Ha valami kimaradt volna, bocs!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest