- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ez az új Dell monitor IPS panellal jó azoknak (nekem), akik már nem akarnak tn panelost venni, de drágább IPS-t meg "feleslegesnek" tartanak?
elmondom neked a "titkot". Ezt a monitort pont neked/az ilyeneknek találták ki
Nagyon jól meg is fogalmaztad egyébként. Pont erről van itt nagybaszó kérem -
Perillustris
senior tag
afelett is majd eljár az idő pár év múlva és így kevesebbet dobtam ki az ablakon és előbb tudok újabbat venni
Egy HP 2475w még 3-5 év múlva is jobb paraméterekkel rendelkezik majd, mint egy akkori TN-paneles monitor. Nyilván fejlődnek majd, de utolérni nem fogja soha. Ez egyszerűen a technológia sajátossága.
Az, hogy van-e értelme, teljesen szubjektív: van értelme egy 5970-es VGA-nak? Ha valakinek pl. az FPS-vadászat a hobbija, van. Van értelme egy H-IPS panelnek? Van, ha az ember szeret rácsodálkozni nap mint nap a gyönyörű színekre, a hihetetlen részletességre. Ez saját példa, tényleg így van: egy profi fotót hatalmas élmény bámulni egy ilyen monitoron. De - mint írtam - ez saját döntés, egyéni preferencia.
Pajtás 5970-est vett egy 50K-s monitorral, én 5850-est egy 2475-össel. Árban nagyjából ugyanott van mindkét "csomag". Nem cserélnék.
-
Cyberpunk
félisten
A probléma az hogy a komolyabb paneles monitorok túl vannak árazva a TN-ekhez képest.
Most ha valaki hajlandó egy TN-esért közel 100K-t is kiadni akkor nem kell azon csodálkozni hogy 130-140-nél lesz az induló ár legalábbis ebben a méretben.
Mert aki ilyet akar az úgy is megveszi alapon megy az egész.Szerintem meg van értelme többet kifizetni egy jobb monitorért. Egyrészt, amit ma veszel az még évek múlva is bőven kiszolgálhat. Persze ha idő közben nem romlik el vagy nem akarsz nagyobbat. Egyáltalán nem kötelező mindig a legújabb technológiát megvenni. Ez nem VGA hogy évente/fél évente cserélgetni kell.
Másrészt az ember általában (legalább is én) nem vesz évente monitort.És itt nem csak az unalomig ismételt betekintési szögekkel lehet jönni hanem a színhűséggel is.
De hát mindenki más eltérő igényekkel
-
Cyberpunk
félisten
Hát annál jobbak már a mostani TN-ek is.
Véleményem szerint 24" a mérettől nem kell megijedni hamar hozzá lehet szokni. Részemről már akár nagyobb monitort is el tudnák viselniFilmnézésre jobb a 16:9 bár sok ultra szélesvásznú film van szóval azok ezen sem jelennének meg dizájn csíkok nélkül.
Játék, munka, nett 16:10 az előnyösebb.Szóval jó lehet az a P2450H számodra is ha van lehetőséged azért nézd meg élőben is vásárlás előtt az a tuti.
Ja és azét hiába fejeltebbek már ezek a TN paneles monitorok feketétől ne várj sokat, egy PVA/S-PVA-hoz képest nincs sehol. De még egy IPS-hez képest sem. -
dezz
nagyúr
"a 70-80k körül kapható Samsung és társai (pva panel?)"
Én nem látok ebben a sávban (S-)PVA-t, csak TN-t -- különféle, neked talán felesleges extrákkal, mint videobemenet, drágábbaknál tévé-tuner, stb. Ja, és a csicsás design-t, vagy a gyakorlatilag csak papíron jelentkező 2ms vs. 5ms különbséget is eléggé megfizettetik... S-PVA-st 1.5-2x ennyiért látok.
Ez nem "fikázás", hanem egyszerűen tény, hogy a TN panel (és a melléjük adott elektronika) rendelkezik a legtöbb és legnagyobb kompromisszumokkal.
Attól, hogy szemből nézed a monitort, még nem látod szemből az összes pixelt... Főleg ilyen nagy monitoroknál: lehet vagy 30 fok különbség a felső és alsó szél között, és ez a TN-nél már épp elég arra, hogy jól látható különbség legyen. (Ráadásul, és engem egyébként ez idegesít ebben a legjobban, ez kisebb függőleges elmozdulásra [vagy pl. előbbre hajolás] is azonnal változik, mivel a TN paraméterei kvázi egyenes arányban állnak a függőleges szöggel. Más panelfajtáknál a 90 +/-x foknál van egy stabil érték, ami minden más irányban csak fokozatosan és egyformán kezd változni.) Vízszintesen meg még több, de szerencsére az itt is kisebb különbséget okoz (egyéb típusokhoz képest persze nagyobbat).
De amúgy az asztali TN-ek még mindig jobbak, mint a laptopokban lévő. (Utóbbinál a fogyasztás csökkentése a fő szempont, így lehagyják azt a plusz réteget, ami a fényáteresztés némi csökkentése árán javít valamennyit a képjellemzőkön.)
Bárkinek előnyt jelenthet a jobb panel (nem olyan tipikus LCD-s, hanem papír- vagy CRT-szerűbb és jóval stabilabb kép, élénkebb és élethűbb színek, stb.). Csak éppen ennek meg is kérik az árát, és bár itt is mennek lefelé az árak, az arányok nem nagyon változnak. Viszont, ma már 115 és 180 között kaphatsz igen nagyszerű 23-24"-es monitorokat. (Ahhoz képest ez nagy előrelépés, hogy 1-2 évvel korábban a nagyobb TN-ek is 100 fölött voltak...)
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- Több játékon engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Elektromos autók - motorok
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LEGO klub
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest