- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- iPhone topik
- Hová lett 1000 mAh?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Aktív témák
-
Brekk
addikt
válasz
dabadab #7541 üzenetére
Akkor ezeket lehet szűrik mert amugy is cserélniuk kellene, de hidd el gyakorlatilag nem talalkoztunk még vilagito feher pixellel soha, és feketén szinnél vilagito subpixellel sem igazan.
És lásuk be mondjuk fehér alapon piros pöttyből egy is zavaró nem hogy több... Ilyenbol viszont van boven. -
Brekk
addikt
válasz
dabadab #7520 üzenetére
"A sub-pixel remains permanently lit, resulting in a white or colored dot on a Black background."
"ugye akkor lesz white, ha mind a harom subpixel doglott, ha meg csak egy vagy ketto, akkor meg szines"
Ez ebben a formában sztem félremagyarázás.Egy valamit ne feledjuk. Ezek a hibak 99.9% ban halott subpixelek, amik nem mukodnek. Tehat minden szinen mas szinu lesz mint kellene, feketén meg nem látszik, mivel halott. Tehát benne van, hogy subpixelhibara csak akkor van csere ha az be van ragadva, es mindig vilagit. Na ilyet eddig talan az osszes dell monitoron kettőt láttam. Az is több mint egy éve volt. Halott subpixel meg 10bol 3-4dbon.
"Mo ebbol a szmepontbol nem a civilizalt vilag resze..."
Ez részben igaz,
de ebben az esetben pontosan ugy jarnak el nalunk ahogy az oda van irva.
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
dabadab #7515 üzenetére
Hát bhászódják meg, én ilyet nem láttam soha. Viszont kinyomtatott DELL pixel-policy-t tettek már ki elém szervizben nem egyszer, és nem az volt benne amit te mondasz
Aha, és mi az a világos subpixel?
Mesélj már... Csak mert szerintem a subpixel az vagy kék, vagy zöld, vagy piros. Namost ebből mellik a világos? A pirosat a kékhez képest nevezhetjük végülis világosnak egy szempontból. Egyezzünk ki abban, hogy DELLék sem nagyon tudják mit hordanak össze, de a gyakorlati tény az, hogy nem cserélnek subpixel hibára.
-
dabadab
titán
válasz
dabadab #7515 üzenetére
Na, itt a policy, annyiban kenytelen vagyok helyesbiteni magamat, hogy 1 vilagos vagy 6 sotet subpixel eseten cserelnek.
-
RedCat
senior tag
válasz
dabadab #7510 üzenetére
Még egyetlen kérdés, ami befolyásolhatja a döntésemet: A laptopban egy ATI 5650-es videokártya van. Teljesítményben ez el fog boldogulni a fullHD-s felbontással játék közben? Eddig csak 1280*1024-ben tudtam használni, ott nem volt gondja.
A 2211-et használtál már? Nem túl picik a betűk? -
RedCat
senior tag
válasz
dabadab #7507 üzenetére
A 2209WA és az U2211H közül melyik a jobb, melyiket ajánlod? Az az 5 eFt különbség még belefér. Az U2211 az újabb (talán idei) modell?
A 2209WA csak 1680*1050, vagy csak elírás? 22" méretben 1920*1080-as felbontásban nem túl kicsik a betűk kb 60-70 cm-ről nézve (tudom ez szubjektív)?
Az U2211H és az U2311H között csak méretbeli különbség van, egyébként teljesen megegyeznek?
Ezekre van 3 pixelhiba garancia, a Dell hogy áll ehhez a dologhoz? A Samsung és LG tudom hogy ad. -
RedCat
senior tag
válasz
dabadab #7505 üzenetére
A laptopon amivel szeretném használni D-SUB és HDMI kimenet van. Tudom, hogy át lehet alakítani a HDMI-t DVI-re (van is ilyen átalakítóm), de a HDMI kimenet "túl közel" van a laptopon az ESATA csatlakozóhoz (amit szintén használok), és nem fér el a HDMI -DVI átalakító és az ESATA kábel egymás mellett.
Végül is egy HDMI hosszabbító a laptoba, a végére az átalakító és utána a monitor kábel megoldással kiváltható, de a sok toldás szerintem nem szerencsés, ezért lenne jó a HDMI bemenet a monitorra.Ennek tükrében mit javasolsz(tok)?
-
abyssc2
tag
válasz
dabadab #7448 üzenetére
Igen, valójában blue led, csak valami bevonattal amitől fehér fénye lesz, ilyen van pl. a Samsung XL2370,PX2370, Benq G2220HDL-ben, és tudtommal az összes LED-es tn-ben is.
Nem tudom ez egy IPS monitornál mennyire jelenthet előnyt, én azt tapasztaltam, hogy a LED-es monitoroknak picivel szebb színei vannak, mint a CCFL-eseknek, ettől függetlenül sokan azt mondják semmit sem számít... na meg kevesebbet fogyaszt, hátránynak gondolom semmiképpen nem hátrány. -
VGYke
addikt
válasz
dabadab #7425 üzenetére
Köszönöm! Nekem a CRT-n 0,18mm volt a képpont, 17"x1024x768x120hz, bár így mméterekkel biztosan nem lehet összevetni a 2 technológia képminőségét.
Kérdésem (jó bonyolultan) a win normál (nagyítás nélküli) betűinek olvashatóságára vonatkozott és megnyugtattál, ha 60cm-ről olvasható, akkor nekem szemüveggel 40cm-ről biztosan
. Azért feszegettem ezt, mert a melóhelyi Dell Ispiron 9400 17" 1920x1200 laptopomon win alatt a betűk 125%-ra (ami kb. 24"-17" aránya) 120dpi-re vannak nagyítva, de néha kifolyik a szemem, olyan kicsik.
További kérdésem U2410-el kapcsolatban:
Van különbség VGA-ról a DisplayPort vagy DVI, esetleg HDMI "etetés" között? Melyik javasolt?
Hogyan jeleníti meg a 16:9 (1080p) tartalmakat? Alul felül kb. 16mm fekete sávval, vagy okosan átméretezi a képet?
Tudom ez filmeknél kritikus és pl. mkv esetén ritkán találkozni pont 16:9 aránnyal (nálam ilyen "1080p" mkv-k találhatók: 12:5, 24:13, 40:17, 1920:800, 1920:816, stb, stb).
Szóval ezeket hogyan jeleníti meg? -
zitromz
tag
válasz
dabadab #7417 üzenetére
ok kösz
még a témánál maradva,én ezt a monitort néztem ki magamnak:Samsung 2470HD
na most ebbe vannak beépített hangszórók,de én nem azt szeretném használni hanem a Z5500asomat.Ehhez kellhet megint valami plusz kábel vagy sem?
am érdekes h a Tuner néküli kistesója jobb paraméterekkel rendelkezik mint ő,ez azért szokatlan sztem mivel én eddig úgy tudtam h a tuneresek a csúcsragadozók
DC: 50K vs 70K
MS. 5 vs 2
mondjuk ez csak annyiban aggaszt h a mostani monitorom(Samsung 2032BW)hoz képest visszalépés lenne az 5ms,a dinamikusról meg ugye tudom h nem sokat számít... -
VGYke
addikt
válasz
dabadab #7406 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod!
Tök új PC konfigurációt állítgatok össze magamnak szőröstül-bőröstül, amit sajnos 5-6 évente tehetek meg. A keret adott, így ha drágább lesz a monitor, az egyéb alkatrészek típusát (árát) kell újra gondolni / kiválasztani. Egyszóval; mehetünk feljebb mint 70K.
Ez a Dell viszont már elég húzós ugyan, de sokkal lekörözi a 931C-t? -
VGYke
addikt
válasz
dabadab #7404 üzenetére
931C helyett keresnék egy "nagyobbat", ami egyben "jobb" is. (internet, excel, stb. 25%, játékok 30%, filmek lejátszása: 15%, fotók, videók amatőr szerkesztése: 10%, cad és stb. mérnöki tervezés: 20%)
Bár tudom, a 19"-os 4:3-hoz képest a "nagyobb" 16:9 aránnyal 23,25"-ig csak szélesebb lesz.
Kérlek benneteket, segítsetek abban, hogy egy elég régi 931C monitort, méltó utódjára tudjam cserélni. -
agemate
addikt
válasz
dabadab #7397 üzenetére
Köszönöm a tippet, már elég közel járok a kívánt beállításhoz. Van még egy dolog, amit nem tudok mire vélni: A feketével keretezett részén jobban látszanak a pixelek, mint másutt, illetve ezen a részen némi utánhúzást is tapasztalok, valamint a monitor hátulja itt eléggé meleg, jóval melegebb, mint máshol. Ez mi lehet?
Ez nyilván printscreen-en nem látszik, csa a szemléltetés végett linkeltem.
-
BlackJack21
tag
válasz
dabadab #7385 üzenetére
Köszönöm a linket, de elsősorban monitor kellene, csak utána a szórakozás(ezért is esett a választás a már említett samu monitorra). Mellesleg a fogyasztásuk sem mindegy, a monitorok közel feleannyi energiával beérik, mint a TV-k.
Azt nem tudom, csak olvastam/hallottam, hogy az LCD TV-k monitorként való használata eléggé korlátozott a betűk életlen megjelenítése miatt.
Mindegy, még gondolkodom... -
BlackJack21
tag
válasz
dabadab #7383 üzenetére
A [Samu P2470HD-t] elsősorban a csatlakozók válaszéka(D-sub, DVI-D, HDMI, komponens, SCART, DTV Tuner, Optical Out, Audio In, fülhallgató kimenet, CI-Slot) miatt hoztam fel. Ezt venném meg, de a neten utánaolvasva, inkább fejlettebb paneles monitort szeretnék. A felhasználási cél munka és filmnézés, esetleg némileg a tv funkcióját használni. A PVA paneles monitor is jó lenne.
-
-
rigo88
aktív tag
-
agemate
addikt
válasz
dabadab #7321 üzenetére
A FullHD a videoszerkesztés, filmnézés és a zeneszerkesztő programok miatt kell, nagyon fontos, hogy minden elférjen és kényelmesebb oldalra "nyúlni" egy tool-ért, mint felülre, vagy alulra, a lényeg, hogy ezeknek a progiknak a kezelőszerveit könnyebben el lehet helyezni FullHD felbontásban.
Meg erről a 2494HS Samuról elég jókat írkált az iPon is meg mások is, valamint tv hiányában erre lenne kötve a T-home műhöld tv vevőegysége is HDMI-n
-
agemate
addikt
válasz
dabadab #7319 üzenetére
Játék miatt fontos az alacsony input lag és válaszidó, utóbbi meg igen magas az ilyen árú IPS monitoroknál
Mivel a képernyőkhöz igen kevéssé konyítok, ezért gondolom nagy áldás lesz a kissé homályos (ám gyönyörű színű) 107T4-es Philips-ről váltani.Akkor figyelmen kívül hagyom a dc-t.
Mindenképp 24"-os FullHD-ban (TN) gondolkozom, de írhatnál egy-két IPS panellel szerelt 22-es monitort, ami esetleg játékos.
-
vbbb
őstag
válasz
dabadab #7273 üzenetére
Ki az aki egy marék homokkal dörzsölgeti a monitorját?
Motaba78:
Szerencsére olyan lakásban élek ahol alig van por és nedves alkoholos törlőkendőt használok, karc nem nagyon van.
Azon a képen elég durván porzik a 'monics', mint ha egy koszos raktárból szedték volna elő...és nem dobozból.
-
janos666
nagyúr
válasz
dabadab #7119 üzenetére
Ja, benéztem, 16:9-et akartam írni.
Szóval javítva, és kiegészítve azzal, ami fejből nem ugrott be, de leírtad az aeőbb
:
Ezt szerintem filmje válogatja, már a sima DVD-ken is volt 16:9-től keskenyebb (pl 21:9-es) formátum és Blu-Ray-en is van még 16:9-es is. De pl. a HDTV adásokból is sok megy 16:9-ben.
Illetve ettől még az is igaz, hogy ha még keskenyebb a film, akkor hozzá közel esőbbet jobban kitölti, úgyhogy ez épp a 16:9 mellett lenne egy érv 16:10 ellenében. -
Gyufaaa
veterán
válasz
dabadab #6931 üzenetére
Mivel IPS monitorom még nem volt, ezért nem tudok rá mit mondani. Elfogult egyáltalán nem vagyok, csak meg vagyok elégedve a termékkel, ahoz képest amit a Samsung tudott. Az is ugyan ez a tn+film volt. A rálátási szög abszolút nem kényes. Persze, gondolom ha hátulról nézem a monitort akkor fekete a képernyő és nem látni rajta semmit.
Ami a rálátási szögetr illetheti még, nem hinném, hogy bár ki is oldalról, alulról, vagy felülről nézné a monitorát. Biztosan van egy olyan tartomány amiben ha nézed akkor halványodik/homájosodik, de engedelmeddel nem fogom szögmérővel kimérni. Én elmondom a vele kapcsolatos tapasztalataimat, aki pedig kíváncsi a nagyobb részletekre az befárad a boltba és megnézi személyesen. A képmminőségre visszatérve pedig ne keressük már a szálkát. Szemmel láthatóan is szebb képe van kisebb felbontásokon, mint az előző 22"-os Samunak volt. Ott a betűket elég nehézkes volt elolvasni, Halovány és kockásak voltak az élek. Itt a képekből a lényeg szerintem látható. De szerintem senkinek nem keverendő az IPS-el.
-
atee
őstag
válasz
dabadab #6512 üzenetére
TV je mindnekinek van. Az lcd-k is szépen lassan megfizethető árban kaphatóak. Már ott tartunk, hogy egy ugyan nem full extrás, de tökéletes TV-t lehet venni normális méretben egy jobb 24 colos monitor árából.
Ha így nézem a dolgot akkor már csak ahhoz kell 50-60k és van egy mozizásra kellemesebb TV-m és egy megfelelő monitorom.
Szerintem a monitort használni mindensnek az legalább akkora kompromisszum mint a TN panel.Abban igazad van, hogy jelenleg ilyen méretű kijelzőt nem a legszegényebb réteg keresi.
Viszont, ha lehet választani, hogy 50k ért vesz egy bazi nagy kijelzőt. Vagy 40k ért egy közepeset akkor az a 10k különbség már nem biztos, hogy sok.
Persze TN lesz a panel, de az emberek 90% nem szenved hátrányt.
Kicsit el van dramatizálva a helyzet. -
atee
őstag
válasz
dabadab #6507 üzenetére
Egyedül képviselem a TN panelt itt. Nem egy szerencsés helyzet. Nem vitatkozni akarok. Tudom, hogy mi a különbség.
Azt gondolom, hogy azért én nem áldozok többet egy monitorra, hogy az egész család azon nézze a filmeket. Egyszerűen nem erre van kitalálva és nekem nem éri meg a + költséget ezért.
Filmet nézni ágyból TV-n érdemes. Illetve, ha több ember nézné akkor is. Szerintem eleve élmény romoló egy TV hez képest kis képernyő, ha már az igényes filmezést erőltetjük.Meddő vita. Én csupán nem mondom egy TN panelos monitorra, hogy semmire való pénzkidobás. Jó alternatíva lehet átlagos felhasználónak. Kár bele kényszeríteni bárkit is a drágább, de kihasználatlan tulajdonságok megvásárlására.
Mindenki azt vesz amit akar, de, ha itt keres véleményt akkor nem kap objektív képet.
Megtudja, hogy mi a jobb, de az olcsóbb megoldást totál lehúzza a többség. -
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
dabadab #6485 üzenetére
A teljes képhez hozzá tartozik ez a leírás is, miszerint hol érvényes az említett garancia:
Magyarországot nem lelem benne.
A HP előtt Dellben is utaztam, és a pixelgixereket, a szerviz jóindulatából tudtam csak elintézni....amikor a teljes elektronika elszállt, akkor ugye tuti cserélni kellett... -
törölt tag
válasz
dabadab #6310 üzenetére
na ezt lehetett sok helyen ledes kijelzokent latni, gondolom h organic-e, az mindegy, egyetlen led-es technologia lett volna kijelzokben. talan.
ha jol emlexem per is volt (v kezdodott volna) amikor led tv-kent hirdettek az elso led hattervilagitasuakat.
persze, en sem az rgb led-es matrixokra gondoltam -
Borisz76
nagyúr
válasz
dabadab #6300 üzenetére
A képminőség miatt keresek NEM TN paneles monitort.
Az energiatakarékosság miatt pedig LED-eset. ( Fehér vagy RGB ? Nem is tudtam ,hogy még a LED kategória is 2 felé van bontva )
23"-26" -os méret a hely miatt kell.A TV tuner az 1etlen pont amiből engedek.....bár jó lett volna azért.
Amúgy alapvetően mindenre használom a jelenlegi monitoromat is. ( Belinea 19"-os síkképernyős CRT )
Játszom , filmet nézek, nezetem.Ezért is keresek "relatíve" komolyabb monitort ,hogy 1ik funkciónál se legyenek nagyobb hiányosságai.
-
Mappa
addikt
válasz
dabadab #6274 üzenetére
Anno 56k vettem ezt a monitort...Úgy voltam vele hogy 22" akartam volt is BenQ ami már natívat is tudott de nem volt illetve nem láttam olyan monitort ami 22" és lenne magassága ..tehát ez az összenyomott kép,és akkor jött az hogy 23" (már ilyen is van ? lepődtem meg) magasság meg van batár nagy mi kell még ugyanezt a samu 24" már 70-80k ugrott volna.Na most én sosem adnék ki egy monitorért ennyi mátyást.Filmet meg nem ezen nézek
játszásra bőven meg amire egy monitor használnék arra megfelel átlag usernek azért is védtem meg
-
S0m30n3
aktív tag
-
Zinho
aktív tag
válasz
dabadab #6247 üzenetére
Igen, pontosan ezért nagy szám az RGB led. Elméletileg azzal bármilyen színt elő lehet állítani. A mostani IPS monitorokban szerintem amúgy sem a panel a legdrágább, hanem a fénycső, anélkül soha nem kapnánk rendes színvisszaadást. Ezért lesz nekünk jó, mert talán évek múlva elérhetőbb lesz az RGB led, és nem csak a high-end-be rakják bele, aranyáron.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
dabadab #6241 üzenetére
Filmes célok alatt mit értesz? Készítés vagy nézés? mert ha az utóbbi akkor egyértelműen Tv-t kell venni oleddel ennyiért.
De ha elöbbi, akkor se tudhat annyit hogy bárkinek is megérjen +400e pénzt (kiakasztó felár a szinte semmiért)Nyugdíjas: "Hát nem vettük észre a nagy "tudományt"
Leden kívül szinte teljesen u2410, szal nem csodálom.
tesztre kiváncsi vagyok
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged