Aktív témák
-
mindfreak
őstag
Üdv,
Nem tudjátok, hogy melyik 24"-es monitor most legjobb játékra? Magyarul melyik rendelkezik a legalacsonyabb válaszidővel, input laggal és lehetőleg minimális utánhúzással?
Lehet TN is, bár a fenti kritériumok egyértelművé teszik.
Köszi!
-
-
mindfreak
őstag
válasz
clayman #2238 üzenetére
2000 óta játszok CS 1.6-tal - 2005-től már CSS-al is -, de semmi különbséget nem érzek az előző monitoraimhoz képest. Minden egyes mozdulatra azonnal reagál a képernyő, semmi érezhető késés nincs. A vsync-et pedig megszoktam az évek alatt, a játékra figyelek, nem képtöredezésre. Legalábbis én...
Kiegészítésképpen: itt egy videó a "borzalmas" input laggal rendelkező Dell 2408WFP-ről. Ezen alig látható késés, pedig háromszor akkora a lagja, mint a HP-nak!
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #2234 üzenetére
Két gép van lent a földön, szerintem 2-2 monitort hajtanak meg. Matrox-on menne a Call of Duty 4?
-
mindfreak
őstag
úgy tűnik másnak is bevált az HP...
-
mindfreak
őstag
Tárgytalan.
-
mindfreak
őstag
A BenQ 2-3 éves modell, és habár vannak nála már jobbak is, de még mindig megállja a helyét.
A Samsung 245B+ -t azért cseréltem, mert búgott és habár cserélték volna garanciában kaptam a lehetőségen és ráfizettem egy LP2475w-re. Szemből nézve a kép jobb felső részében sötétedés volt akár már szemből nézve is. Ettől ugyan nem vertem az asztalt, de a mostani H-IPS után már nem cserélném vissza! -
mindfreak
őstag
Nekem volt Samsung 245B+ 24" TN paneles monitorom. Ezért is ajánlottam, mert saját tapasztalatok alapján - a vízszintes betekintési szöget leszámítva - szép képe volt.
Másnak is időközben linkelem: [link] (24" WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0))
Ez most a Best-Buy, aki lemarad kimarad! -
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #2127 üzenetére
A legtöbb prémium 24-est már letesztelték az Iponnál.
-
mindfreak
őstag
Ismét jól szerepelt az LP2475w.
"Mindent összevetve, aki most keres 24”-es méretű prémium paneles monitort, az mindenképp számoljon vele, mert ez az egyik legjobb, így a minősítés csakis ajánlott vétel lehet."
-
mindfreak
őstag
válasz
t-bali3 #2123 üzenetére
A kérdés, hogy szobadísznek veszitek-e a monitort vagy használni szeretnétek? A T240 ára tudásához és képminőségéhez képest nevetséges. A Dell valóban szép, viszont játékra nem ajánlott vétel, így muszáj lesz a külsőt illetően kompromisszumra jutnotok. Inkább, mint a képminőség rovására...
-
mindfreak
őstag
Ez alapján a NEC játékra nem ajánlott! Szerintem valami más után keresgélj. HP LP2475w vagy a BenQ FP241W, amit most az A4Team-nél nagyon jó áron adnak!
-
mindfreak
őstag
válasz
t-bali3 #2118 üzenetére
Irreálisan magasnak tartom az árát a kategóriabeli monitorokéhoz képest. Ilyen áron elvárnék kicsivel több csatlakozást is, ugyanis ezek listája kimerül 1 db D-Sub és 1 db DVI-D személyében - se HDMI, se DisplayPort. Samsung S-PVA panel került bele, amelyet megtalálhatsz más, jobban felszerelt és olcsóbb termékben is. Ez nem azt jelenti, hogy rossz monitor, csak ennyit már nem ér meg szvsz.
-
mindfreak
őstag
válasz
Icewind #2106 üzenetére
Én sem vagyok szakértő a témában - sajnos, de ahogy kivettem: a széles színskálás monitorok Adobe RGB színtartományt használnak - vagyis annak majdnem 100%-át lefedik - és a probléma minden olyan kép megjelenítésével van, amely sRGB színtartományban van. A probléma ezekkel az sRGB képekkel van, amit nem tud rendesen megjeleníteni a monitor, így túlzóak lesznek a színek - főleg a vörös és zöld - és ugyanez fordítottan is igaz. És a fő gond, hogy szinte minden kép a Windowsban, az Interneten ilyen...
Persze, ha bárki jobban érti ezt az nyugodtan szóljon!
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #2102 üzenetére
A fényképező nem adja vissza a valóságot, azért ennyire nem sötét a kép. Bár nyilván jobb lenne, ha be lenne kalibrálva rendesen.
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #2089 üzenetére
Időközben találtam két programot is, az ACDSee 2.5-ös verziója és Fast Picture Viewer-t. Mindkettő beállításaiban megadhatom az icc profilomat, így már gond nélkül nézegetem a képeim.
Az Adobe PS Album Starter Editor-t nem ismerem, de lehet csinálok egy fényképet, hogy megmutassam a különbséget, amiről beszéltek! -
mindfreak
őstag
Most az a problémám, hogy nem találok olyan képnézegető programot, ami kezelné a profilokat. Jelenleg IrfanView-t használok, de teljesen más a kép, mint amit FF-ba nyitok meg, vagy esetleg kiteszem a desktopra. Sokkal szaturáltabb, zavaró a szemnek nagyon.
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #2084 üzenetére
Ezt már én is észrevettem korábban is. A kérdés, hogy szabad-e így használni hosszabb távon?
-
-
mindfreak
őstag
válasz
cousin333 #2062 üzenetére
Szerintem az Samsung 244T akar lenni, ami 16:10.
Ennek ellenére vannak infók TW-ről is, de ezek elég ellentmondásosak: 16:9 arány 1920*1200-as felbontással nincs.
Valamint a Samsung hivatalos oldalán sincs semmilyen információ a TW jelzésű S-IPS panelesről, én már ezek után azt sem hinném, hogy létezik ilyen.
-
mindfreak
őstag
A pixelhiba sajnos bármelyik monitornál előfordulhat, de a prémium kategóriában ez szerencsére nem olyan jellemző. A kellemetlenségek elkerülése végett érdemes olyan helyen venni, ahol lehetőséged van pixelhibára tesztelni.
Arról még nem írtál mire szeretnéd használni a monitort.
-
mindfreak
őstag
Ha sokallod az árát, akkor miért vetetted fel alternatívaként?
A másik kettő között szvsz a HP éri meg jobban - főleg, hogy mostanában a Dell se valami baráti áron kapható. Csatlakozók terén ugyanazt nyújtja, képminőségben ugyanolyan jó - ha nem jobb! -, input lagban pedig még sokkal jobb is. Designban talán a Dell nyerőbb, de a HP meg stabilabb lábon áll. Ez teljesen szubjektív, valakinek épp a letisztult, konzervatív forma tetszik.
-
mindfreak
őstag
Vagy széthúzza a képet és torzul, vagy keretes lesz, milyen más lehetőségre gondolsz?
Nem szükséges manuálisan állítanod, mert a digitális csatolón keresztül ezt elvégzi magától is.
A desktopot bármilyen VGA-val tudod használni a natív felbontáson, ami erősen ajánlott is, mert különben nehéz lesz olvasni a betűket. Végérvényben kisebb felbontáson is játszhatsz, de lényegesen elmarad a látvány a natív felbontáséhoz képest. -
mindfreak
őstag
Ha 1:1-ben használod, akkor nem torzul a kép, viszont egy fekete keret lesz körülötte és ugyan nem mindenkit, de valakit - többek között engem is - zavar. Ha széthúzza a képet, akkor viszont eltorzul. Ennyi erővel érdemesebb valami 22"-os modellbe gondolkozni, amit tudsz natívban is használni (pl. 4850-el), és még olcsóbb is!
-
mindfreak
őstag
Ha 24"-os monitoron szeretnél játszani - natívban, akkor a 9600GT már kevés lesz függetlenül a rajta lévő memória méretétől. Tapasztalat, mert nekem is az volt az előző kártyám.
HD 4800-as kártyák között nézz szét, ott vannak DisplayPort-al szereltek is, bár kérdés, hogy itthon mennyire beszerezhetőek.
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1985 üzenetére
A hivatalos leírásban ez van:
Felbontás: 1920 x 1200 (60 Hz, natív), valamennyi VESA üzemmód 1920 x 1200 (60 Hz, 66 Hz, 75 Hz és 85 Hz) képpontos felbontásig
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1982 üzenetére
Igen, ráadásul ingyenes is, szvl lehetséges, hogy olcsóbbak lesznek majd azok a monitorok, amik csak ilyen csatlakozással lesznek ellátva - mint pl. a D-Sub esetén.
Ha megérdeklődőd a HP-tól ezt a dolgot, azt megköszönném! -
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1978 üzenetére
Lenne egy kérdésem, mert ebben bizonytalan vagyok. A DisplayPort esetén 75 Hz-et említettél, akkor ez most nem a panel függvénye, hanem a csatlakozásé, hogy mennyit bír? Így nem lehet hazavágni az elektronikát?
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1974 üzenetére
A DisplayPort és a HDMI között akkor nagy különbségek vannak?
DVI 1-en használom az első összeszerelés óta, de most már ki fogom próbálni az összeset.
-
mindfreak
őstag
válasz
Icewind #1962 üzenetére
A BenQ monitortól engem is ez a blackout dolog riasztott el, meg kicsit magas is lenne ide az asztalomra. Viszont a tesztek szerint valóban nagyon jó képe van és az egyik legjobb nem TN paneles játékmonitor, alacsony input laggal. Ha most vennék monitort 100%, hogy a BenQ-t venném, mert megéri az árát.
Habár kár, hogy lemaradtál a HP LP2465-ról, mert az 110e Ft-ért még jobb vétel lett volna!
-
mindfreak
őstag
válasz
braindamage #1947 üzenetére
braindamage: Hűh, hát ezen tényleg elég zavarónak tűnik.
mzsolt: Neked valóban nincs gond a sarkoknál. Milyen FW? Nekem GIG 032 van.
Icewind és bigdigit: Nincs tökéletes monitor ilyen árkategóriában (sem). Ha tökéleteset akartok, akkor ott az Eizo. Élőben nem ilyen súlyosak ezek, szerintem használat közben észre se lehet őket venni. Engem pl. nem érdekel, együtt tudok ezekkel élni. Aki nem tud annak mélyebben a pénztárcába kell nyúlnia!
-
mindfreak
őstag
válasz
braindamage #1935 üzenetére
A sarkok nekem is sötétek voltak első bekapcsoláskor! Meg is ijedtem kicsit, hogy ennek valami baja van, de pár óra működés után eltűnt.
A másik általad leírt hibával azóta se találkoztam, de olvastam róla már máshol is. Hozzá kell tennem nekem nincs valami jó szemem ehhez, de ha nagyon vészes lenne, akkor biztosan én is észrevenném. Talán a többiek majd mondanak valami okosat miután lecsekkolták a sajátjukat. -
mindfreak
őstag
A HP Assistantot én sem használom, mivel ugyanazokat az értékeket állíthatod be rajta, mint az monitor OSD-jében. Ha menet közben sűrűn akarod állítgatni, akkor talán kényelmesebb lehet, mint nyomkodni a gombokat.
Én is így állítottam be a profilt, de nálam XP-nél semmi változást nem lehet látni a képen, ellenben Vistánál igen!
-
mindfreak
őstag
válasz
Icewind #1865 üzenetére
Ez már inkább kifutószériás, azért kellene kicsit lejjebb nyomni az árát, de úgy néz ki a HP még bízik benne. Végül is nem rosszabb monitor szvsz, mint az LP2475w, csak más panel van benne. Nem beszélve arról, hogy az LP2275w is S-PVA paneles és az is 100e Ft környékén van most, így annak nagyban rontotta volna az eladásait egy 110e Ft-os S-PVA 24"-os.
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1854 üzenetére
Aki lemarad, kimarad!
-
mindfreak
őstag
Nem tudom figyelte-e valaki, de ennek iszonyat visszament az ára: [link]
-
mindfreak
őstag
Ennyire azért nem vészes a helyzet. A TN panelekkel lehetnek problémák a bevilágítás és a kis látószögek miatt, a többin zavartalanul lehet filmezni. A cikkek olykor a különbségekről szerintem kicsit túlozva írnak. Prémium monitorokban nem lehet csalódni, bármelyiknek jobb minősége van, mint egy egyszerű (főleg 24"-os) TN-nek!
-
mindfreak
őstag
válasz
Cyberpunk #1812 üzenetére
BenQ FP241VW-ben ugyanaz a panel van, mint a FP241W-ben, így nagy képminőségbeli különbségek nincsenek, leszámítva a PerfectMotion-t, annyival viszont nem ér többet.
Az új GeForce kártyákon alapból 1GB memória van, az ATi kártyáknak mivel jobb a memóriakezelése bőven elég az 512 MB is.
mod: Az említett monitorokban AU Optronics P-MVA panel van.
-
mindfreak
őstag
válasz
bigdigit #1804 üzenetére
Kezdetnek érdemes lenne magadnak olvasgatnod, mert a vélemények erősen megoszlanak a témában, és tökéletes monitor nincs, Neked kell tudnod eldöntened mely szempontok a fontosabbak. Könnyítésképpen, hogy mely monitorokat nézegesd:
Samsung 245T
HP LP2465
HP LP2475w
BenQ FP241W
LG L245WP-BN
Dell 2408WFP
Eizo S2431W
Eizo HD2442W
NEC 2470WNX
NEC 2490WUXi
ViewSonic VX2435wmEsetleg kicsivel nagyobb, de még szintén jó monitorok: LG W2600HP, Dell 2709WFP.
Ez persze nem fedi az összes nem-TN paneles monitorok listáját, de én anno ezeken futottam át mire sikerült döntenem.
Amiről én tudok input lag tekintetben a BenQ FP241W és a HP LP2475w nagyon jó eredménnyel rendelkeznek. Ez sokaknak fontos szempont.
-
mindfreak
őstag
A prémium kategória sajnos drágább. Akinek fontos a minőség az úgyis megveszi, így a gyártók joggal adják drágábban, nekik is meg kell élni valamiből.
Menj el valahova, ahol van lehetőség megtekinteni ilyen monitorokat és el tudod magad is dönteni, hogy zavarni fog-e a kisebb látószög vagy sem. -
mindfreak
őstag
Szerintem ár/tudás/minőség kategóriában ne akarj ennél jobbat. Ne legyél telhetetlen!
Talán nézd meg a BenQ FP241W-t, de ezt nem cserélném el egy HP-ra.
-
mindfreak
őstag
Nem hinném, hogy szívatják az embereket, de ha biztos helyről akarsz vásárolni, akkor katt ide.
Zola007: A probléma, hogy ezen az árszinten nem sok jó monitor van. Ami van, az is csak TN paneles, ami nem biztos, hogy megfelel azokra a feladatokra, amire te szeretnéd használni (PS, normális színek). Saját tapasztalat alapján - ilyen árban - neked is a Samsung 245B+ monitort ajánlanám. Véleményem szerint a Samsung TN paneljei a legjobbak a kategóriában.
A DivX videók nézhetőek, de nem a legjobbak 24"-on. Én ha tehetem már minimum a 720p HD videókat nézek.
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1766 üzenetére
Nekem esetleg el tudnád küldeni?
-
mindfreak
őstag
TFT = aktív-mátrixos LCD.
A folyadékkristályos-kijelzőkkel (LCD) szemben a TFT-kijelző minden egyes képpontja egy saját tranzisztorból áll, amely aktív állapotban elő tud állítani egy világító pontot. Az ilyen kijelzők világossága és kontrasztja ezért érthetően magasabb mint a hagyományos LCD-kijelzőkké. Ebben az összefüggésben aktív-mátrix kijelzőkről beszélünk.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest