- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
Aktív témák
-
megint én
őstag
válasz
Nyugdíjas #8167 üzenetére
Értem-értem. És köszönöm a hozzáértésedet. De még lenne pár kétségem, mert ha tényleg ennyire jó, akkor lehet, hogy várok még egy kicsit és spórolok a Dellre...
Akkor a kételyek a következőek.Megnevezés
LG
DELL
Válaszidő
2ms
8ms
Kontrasztarány
50,000:1
1000:1
A monitor 99, 99%ban játékra kell. Főleg CSS. Ezért nagyon fontos szempont a válaszidő reakcióm elvileg 90 és 110 ms körül van, és nem olyan baromi sok az a +6ms, de talán számít, ezt nem tudhatom mindenesetre jól hangzik az a 2ms. És az eddigi monitorjaim (olyan 6db volt kb.) szinte mindegyiknek volt valami hibája vagy fájt a szemem, vagy szemmel látható volt a frissítése. Ez pl a mostani AOCnál is van és úgy nyilvánul meg, hogy megjelenik 1-1 apró csík. Ez állítólag azért van, mert a monitor "csak" 60at frissít míg a gépem 200-300at, és elvileg a V-sync kiküszöbölné, de az a csben egyenlő a halállal, mert nem reagálja le azonnal az egér mozgását. A másik, hogy ha elindítok egy másik játékot, programot ami teljes képernyős akkor van hogy nem tölti ki teljesen a képernyőt, és olyan is hogy életlen lesz a kép. Ilyenkor az "auto" vagy máshol "autoconfig" gombot kell megnyomni. Eddig szinte csak az LG volt ahol magától autokonfigolt ha állítottam valamit. A kontraszt aránya is az LGhez húz hiszen 50xese a Dellének. Szóval nem tudom mi kell igazán nekem.
-
megint én
őstag
válasz
Nyugdíjas #8161 üzenetére
Nagyon-nagyon köszönöm! És már csak azt nem tudom mi is az a monitornál, hogy hány bites?
De amúgy nekem kissé drága ez a dell :S
De ez a LG W2353V-PF ez nem jó?
FullHD, 1920x1080-75Hz, 50000:1, 300cd, HDMI / D-Sub / DVI -
tailor
őstag
válasz
Nyugdíjas #8077 üzenetére
Köszönöm, ez az S2243W szimpatikus, meg fogom nézni.
(A 2410-ről olvastam elég sok hideget-meleget, a HP már inkább tetszett, de ugye ezt már alig kapni... Igazából jobban örülnék egy 24"-nak, de ha ez az EiZO élőben is megtetszik, akkor nyerő lehet. Kíváncsi vagyok, mennyire "zavaró" a pixelmérete. Nézegettem még a Dell 2711-et is, de annál már kifejezetten bántónak mondják a kis pixelméretet, és mivel a feleségem is használni fogja, nem szeretném őt kínozni...)
-
Phvhun
őstag
válasz
Nyugdíjas #7942 üzenetére
Nem értek hozzá, csak olyan meggyőzően istenítette ezt a moncsit, és ahogy néztem neten viszonylag jó áron van, mérete, felbontása, és válaszideje egész jó, és ledes háttérvilágitása van.
Te mit ajánlanál hasonló méretű/felbontású/válaszidejű monitorok közül?
Nagyrészt filmnézésre, játékra, és kisrészt grafikai munkákra használnám. -
Mercutio_
félisten
válasz
Nyugdíjas #7899 üzenetére
Igen, de a dezz által írt tesztben volt 1-2 arra utaló dolog, mintha más téren meg spóroltak volna a mérnökök (oldalról zöldes felfénylés szürke helyett)
No, azt hiszem valamikor nyaralás után beugrom hozzátok az a legegyszerűbb
Ha 2209WA és 2211H is van kint meg tudom nézni zavar-e a pixelméret, nomeg játéknál ami az egyiken még szépen fut a másiknál már lehet itt-ott döccen azonos VGA esetén -
Mercutio_
félisten
válasz
Nyugdíjas #7845 üzenetére
Úgy néz ki nem futja csak U2209WA-ra
Olvastam az Oázisos tesztet a 2211H-ról, jól gondolom, hogy lényegében nem jobb mint a 2209WA? (És a kisebb pixelméret még zavaró is lehet?)Plusz 10-15ezres tartományon belül nincs jobb alternatíva ugye?
(2311H már sok lenne most sajnos, vagy az csak annak alternatíva akinek számít a fullHD?)
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Nyugdíjas #7887 üzenetére
De, nyugodtan keseríts el, mert ha nincs nagyon akkor nem keresem. Köszi a választ.
Szerk1.: Gondolom akkor natívban 72Hzes sincs.
Szerk.:
Ezek közül melyiket érdemes választani?
- TFT Samsung 24" 2433LW 3 év gar: 44.990,-
- TFT Samsung 24" 2494HS DVI HDMI 3 év gar: 54.990,-
- TFT Samsung 24" 2494HM 3 év gar: 61.990,-
- TFT Samsung 23" P2350 3 év gar: 43.990,-
- TFT Samsung 24" P2450H 3 év gar: 52.500,-Filmre és játékra kéne. (Meg persze net és iroda cuccok)
-
akarmi1971
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #7857 üzenetére
Még egy OFF , de szerintem kitárgyaltuk a témát ( vagy van Ergoflex topic ? akkor oda menjünk át megvitatni) :
Anyukákat nem bántom , de a kereskedőben majdnem elhelyeztem a kart és megpróbáltam a " kipufógónján" keresztül piszkálni az orrát.
Ez van nekem , csak hogy egyértelmű legyen:
http://prohardver.hu/teszt/ergotron_monitortarto_karok/neo-flex_kar_pozok.html
És ennél drágábban vettem :
http://www.edigital.hu/pages.php?pageid=152
-
akarmi1971
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #7854 üzenetére
1 év után ment tönkre , interneten vettem de új volt , kereskedő elhajtott , mert 1 év garos volt. Mondjuk az Ergotronnál nem reklamáltam.
OFF :
Ami az internetes képen nem látszott és nekem is csak egy idő után derült ki , hogy a csukló nem egy racsnis vagy tekerős fém megoldás . Két fém pofa közé , egy szivacs vagy gumi szerű anyag van beszorítva amit egy csavar húz össze középen , ez az anyag biztosítja a mozgathatóságot és a tartást is ( az egész kb 2cm átmérőjű). Amennyire meghúztam , annyira volt szoros , annyira lehetett nehezen mozgatni. Egy idő és némi mozgatás után a csavar mindig engedett , utána kellett húzni. Jelenleg ott tartok , hogy a csavart nem lehet jól meghúzni , gyenge a menet ( kikopott), a gumiszerű anyag kiszáradt és nem tart.
Egy ilyen cuccot 30-40e forintért nem 1-2 évre vesz az ember.
Azért írtam , hogy ilyet ne vegyetek mert ez szerintem ez egy konstrukciós hiba , én megszívtam, másnak nem kell . Lehet , hogy az újabb típusoknál már más a műszaki megoldás , de azért mindenki nézze meg előtte élőben.
-
VGYke
addikt
válasz
Nyugdíjas #7821 üzenetére
[
P
]Szia Nyugdíjas és Brekk!
Tisztázzuk: nem útálom a DELL-t, van egy Inspiron 9400 sajnos csak munkahelyi tulajdonban lévő laptopom, az évek óta nagyszerűen kiszolgál.
Felsorolás:
[
(P)B]1: a melegedés nem tetszik. Ha melegszik, gyenge az alkatrészek hatásfoka (mint a gőzmozdonyé, vagy a wolrám szálas hagyományos izzóké), ez pedig nem teljesen átgondolt tervezésre / alkatrész választásra, gyártói spórolásra utalhat, a használó meg fizetheti a villanyszámlát
A spórolást bizonyíthatja, hogy nagyon sok embernél kifingott a bekapcsológomb LED.
Másokat meg zavarnak sötétben az erősen világító, nem szabályozható fényerejű LEDek, amiket ugye simán lehetne szabályozni.
2: inhomogén képernyő: azonos színű háttereknél, képernyő közepe 20cm-es sávban sötétebb a szélei világosabbak
3: Enyhén rószaszínes/zöldes elszíneződést mutat fehér háttérnél, Adobe RGB módban.
4: Kábelhiányok és a talpon ferde monitor, amit csak csavarhúzóval, szétszedéssel és újra összerakással lehet javítani arra enged következtetni, hogy ahol ezeket gyártják és csomagolják, a minőségellenőrzés nincs a helyzet magaslatán. És ha az ellenőrzés nulla és kábel és ferdeség látható, mi van a nem "látható" dolgok ellenőrzésével??? Ennyi pénzért!!!!
Szóval várom a megnyugtató válaszokat, de az nem fog megnyugtatni, hogy garancia!(/P) -
törölt tag
válasz
Nyugdíjas #7825 üzenetére
Mindkettőtöknek köszönöm a választ. Igazából én is Dell felé húzok, amint olvastam is dezz kolléga tesztjében, az NEC plusz szolgáltatásai közül igazából nekem csak a fényérzékelő szenzor az ami számítana, viszont csak emiatt nem valószínű, hogy megérné a felárat, ha képminőségben nem jelentene jelentős előrelépést a Dell-hez képest. A HP-vel mellett pedig csak a triviális nagyobb méret, nagyobb felbontás szólna, ami jobban megnézve az árakat, igencsak megdobná a költségeket. Szóval valószínűleg az is kizárható ilyen alapon. (Még nézegettem a Dell U2410-t is, szép, meg jó, de drága és nem használnám ki a plusz tudását, ergó nem éri meg a felárat.)
Így igazából valós alternatívának, úgy látom a Dell maradt. Bár jó lenne, ha az egyes monitorok tulajai szólnának pár szót kedvencükről.Esetleg van itt vki aki már látta a U2311H-t élőben? (Ha igen, vélemény, tapasztalat?)
-
madgie
titán
-
adm
őstag
válasz
Nyugdíjas #7758 üzenetére
jó, persze kicsit sarkítottam a dolgon.
viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy mégis csak a zr24w lesz az lp2475w utóda. gondolom rájöttek, hogy nem volt 3x különbség a dreamcolorhoz képest...
hiába bővítettem 5évre a garanciát, ha nincs értelmes cseremonitor. 3 géppel és 1 set top box-szal használom így egy zr24w-vel kb semmire se mennék. van tapasztalatotok, hogy ilyen szituációban és a helyszíni garanciával mi a gyakorlat? szimplán javítják akár 5 éven keresztül is?
(#7759) janos666
ennél a menüből kikapcsolható a led.örülnék ha a notiknál is bevezetné a hp...
-
szatocs
őstag
válasz
Nyugdíjas #7755 üzenetére
Igazából nem akarok arra várni, de majd még kiderül mi lesz.
Más panelt akkor sem kapnának gondolom, amit meg olvastam tesztben valahol, hogy ez egy "húzott" érték így is, mert ez a panel alapból 14ms, vagy mennyi lenne, így ennél gyorsabbra gondolom nem is csinálják.
LG álljon rá egy gyorsabb panel készítésére ugyanilyen "olcsón" és akkor minden rendben.
Már eléggé beleéltem magam az U2311H-ba, és csak ez a sebesség dolog az egyetlen, ami még zavar benne.A végén még tényleg elmegyek, és megvallatom a mostanit, hogy mit tud, névleges GtoG-e a mostanimnak 4ms, de ez egy 5 éves monitor kb.
-
janos666
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #7726 üzenetére
Hmm. Nehogy már Brekknek is csak MAC-je van, mert akkor PEChje is, hisz nekem akkor meg olyanom lesz, hogy én ugyan nem vásárlok akkor tőle semmit.
Na jó, de mégis, ha úgy adódik.Amúgy nem gond, viszek én laptopot. Vagyis azzal annyi a gond, hogy csak analóg D-sub (ami érdektelen) és HDMI kimenet van rajta, ami pedig a NEC-en nincs, így kéne egy HDMI-DVI kábel vagy átalakító. Olyan akadozik Brekknéln kézközelben? Mert akkor holnap délután ráérnék. (Vagyis csak akkor, mert holnap utánig ki kell találnom mi lesz a következő monitorom - akkor tudom egyzserűen hazavinni...)
-
janos666
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #7724 üzenetére
Óóó, csodás, épp most írtam Brekknek, hogy nem akarja-e nekem előre betörni, mint jó strici a kurv@t, és én csak akkor méltóztatnék befáradni hozzájuk szemrevételezni, ha működik a dolog.
Elsőre ezzel próbálkoznék. HD5-ös radeonokon viszont még nem működik ez a verzió (és talán fermis geforce-on se): PowerStrip
Telepítés után felejtkezz meg a rebootról (bár ha nincs jobb dolgod...), indítsd el, várd meg a trial ablak végét, és utána jobbegérgomb az asztali tálcaikonon az óra mellett, képernyőprofilok, konfigurálás, speciális időzítési beállítások, és a függőleges geometria résznél pakolgasd apránként, vagy üsd be kézzel a numapadon.
Valahova 71.928 Hz köré kéne beidomítani, és ott megnézni, hogy a 23,976 fps-el pergő (jellemzően HD) filmek képe folyamatosabbá vált-e. (De gondolom nem kell magyarázni mi az a 3:2-es ugratás)
Ha elsőre nem folyamatos, megnézhetnéd kikapcsolt Aero felülettel, mert a legtöbb video renderer arra dolgozik, az viszont nem követi az efféle dinamikus változásokat. Vagy ha MPC-HC lejátszód van kipróbálhatod a MadVR-t, azon pöpec a V-sync (mint minden más), de ezt is inkább letiltott Aero-val. (Win7-ben basic skin-el, és ekkor a MadVR control panelén is Aero helyett high refresh időzítési sémát kérve)
Amúgy játékokban nézted (tesztképp) az utánhúzását? Mert elsőre az overdrive hiánya is veszélyesnek tűnik a maga 14ms értékével. Bár elvileg a tényleges 72Hz-hez is 13,9 ms alatt kéne maradnia ki-be váltásokkal...
-
LW
őstag
válasz
Nyugdíjas #7713 üzenetére
Ezt nevezem! Feltételezem, voltál már az említett helyen
Köszi az infót. Már másolom is az UT99-et!Annál pörgősebb FPS soha nem lesz.
Megnéztem du. a Max Payne c. filmet. A film vége fele egy vízalatti jelenetnél a 2284F-emen láttam egy részt, ahol a víz igen csak egyszínűnek látszott. Később teszek fel egy képet, ha látszik rajta. Amikor átraktam a kisebbik monitoromra(932BF), azon nem látszott, ám ott viszonylag sötétebb is volt. Ez videótömörítésből fakad, vagy a monitor gyenge megjelenítéséből?
-
szponzor
senior tag
válasz
Nyugdíjas #7700 üzenetére
Nem az, hogy fontos, csak jó ha van(mivel lehet,hogy akár 10 évre veszem a monitort, így nem tudom, hogy ezen az időszakon belül milyen eszközöket fogok venni, aminek viszont HDMI kellene). Ahogy írtam is, ezt meg lehet kerülni DVI-vel, de a FullHD felbontás az kellene, amihhez viszont szerintem jobban menne a 24",mint a 22". Főleg mivel elég sokat olvasgatok, nem akarom bogarászni a betűket, a monitorfelbontást meg natívban szoktam hagyni.
Aztán lehet, hogy várok még ezzel a vásárlással, hátha megy lejjebb az IPS paneles monitorok ára is. -
LW
őstag
válasz
Nyugdíjas #7702 üzenetére
Ami a használatot illeti, minden típusú igénybevétel szóba jön. Megközelítőleg ábrázolom ezek arányát.
Web 33%,
filmek 20%,
játék(FPS - heti pár war, Autós arcade-szimulátorok, TPS, stb..) 33%,
(web)programozás(zsebpénz szinten) + grafika(webdesign) 14%.
Holnap fel tudok menni BP-re Oázisba, elvileg meg is tudom nézni a monitorokat, sőt ha olyan, mint amilyennek álmodom, meg is veszem azt(U2311H).
A 8ms válaszidő mennyire válhat zavaróvá játéknál? -
LW
őstag
válasz
Nyugdíjas #7700 üzenetére
Sziasztok.
Kapcsolódom a topikhoz.
Elgondolkoztam egy U2311H-n. Megér ~ 50k ráfizetést a mostani LG 2284F-emre?
Ha összeszedem minden forrásomat, egy U2410 is beleférhet, de jobb ha jut és marad is.
Légyszi mutassátok az irányt!Olvastam Oázison hamarosan raknak ki tesztet a vas(ak)ról.
Szponzor, DVi és HDMi között annyi a különbség hogy utóbbi hangot is továbbít, ami kizárólag akkor lényeges, ha van beépített hangszóró. Persze előny ha van.
-
abyssc2
tag
válasz
Nyugdíjas #7638 üzenetére
Nos, csak azért érdeklődtem, mert pl. Kanadában, +1-2 távoli helyen már fél éve kapható, és pár magyar oldalon (többek között itt a PH-n is) januári cikk van róla, azóta pedig semmi friss információ, ami azért is furcsa, mert ahol írnak róla, csupa pozitívumot lehet róla olvasni.
-
abyssc2
tag
válasz
Nyugdíjas #7617 üzenetére
Hát legyen neked igazad
Én is kíváncsian várom, hogy majd legyen valami magyar, profi teszt is, ettől függetlenül a 2209wa egy kiváló monitor, főleg a maga árszegmensében, és felül szerintem már az adatai alapján sem múlják ezek az újak, persze a TN-ektől így is fényévekkel jobb, ez vitathatatlan.
Viszont ha a Dell tényleg a 2209wa-t akarja lecserélni, ahogy ezt néhol írják, ezt továbbra is egy rossz ötletnek tartanám, hiszen a felbontáson kívűl nem sok előnye van (ami szerintem inkább hátrány, 16:9), a többi meg azért egyenlőre igencsak kérdéses...
[sőt, még árban is drágábbak, de ez most mellékes, hiszen még újak, idővel úgyis lemegy] -
abyssc2
tag
válasz
Nyugdíjas #7615 üzenetére
Hát igen, ez tény.
Viszont összehasonlítások, tesztek, és felhasználói tapasztalatok alapján is egyértelműen kijelenthető, hogy még a 2209wa-hoz képest is visszalépés a két új monitor, remélhetőleg nem azt szeretnék ezekkel leváltani.
Jelentősen rosszabb a háttérvilágítás egyenletessége, pl. U2311H-n a monitor bal oldala sokkal sötétebb, mint a jobb oldal, rosszabbak a betekintési szögei (és a felfénylés).
Emellett aki játszani szeretne rajta annak hátrány, hogy rosszabb válaszidő, rosszabb input lag.
Rosszabb színszámítás/színhelyesség... és még a képarány is 16:9-es, ami inkább tv-hez illő.
Nem igazán látok olyan célcsoportot akinek 2209wa-hoz képest előnyös lenne ez a 2 modell, maximum azzal lehet eladni, hogy "Full HD", mert ez manapság olyan jól hangzik. -
Hexaa
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #7610 üzenetére
Annyira nem olvastam vissza.. Csak arra akartam kilyukadni,hogy a WCG és Adobe RGB nem elhanyagolható tulajdonság és hamár egy árkategoria akkor nem biztos,hogy jobb választás a DELL akármilyen monitorokat is nézett előtte. "A visszalépéses részt nem értem." -jó akkor úgy írom,hogy kb.annyival lesz gyengébb mint amennyivel a ZR gyengébb az LP-től. A gyártók erőltetik az e-ips paneleket amik amúgy áruk miatt jó,hogy vannak,de miért hanyagolják a H-IPS paneleket amikből sokkal többet ki lehet hozni? Jóformán csak az U2410 és a már nehezen beszerezhető HP LP2475W van jelen a piacon elfogadható áron -részemről jobban szerettem volna ha ezen a szálon haladnak tovább a gyártók a fejlesztegetésekkel (és itt nem az apró rev.frissítésekre gondolok,mert engem pl.az a01 u2410 sem hatott meg A00-hoz képest és a HP is csak sokadik frissítésre ért el komolyabb javulást(ráadásul már rég leálltak a gyártásával)).
-
Hexaa
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #7605 üzenetére
Igen,mondjuk vannak akik a WCG és Adobe RGB színlefedettség miatt vesznek "komolyabb" monitort. Az ilyen tudású monitorok 130000-től kezdődnek (leszámítva a Green-t).Ezt az új DELL-ek nem fogják tudni,viszont a GREEN igen. Amúgy várom már énis az új DELL-eket ,tényleg szimpatikus áruk van és nem írnak rosszakat az új szerzeményekről. Ettől függetlenül viszont szerintem kb. akkora visszalépés lesz mondjuk U2410-hez képest mint az HP ZR széria az LP-hez képest (szóval nagy).
-
szatocs
őstag
válasz
Nyugdíjas #7590 üzenetére
Köszönöm.
U2311H megint, vagyis a Dell garanciája. Itt alul azt írják, hogy
[link]"Tökéletesség az utolsó képpontig:
A Dell UltraSharp kijelzők tervezésénél a cél, hogy minden képpont tökéletes legyen. Ha azonban a korlátozott hardvergarancia időtartama alatt mégis felfedez akár csak egy fényes, azaz hibás képpontot is, ingyenesen kicseréljük a monitort."1. kérdésem:
Ha megveszek egy monitort, legyen az bármilyen, ha nem pixelhibás alapból, akkor lehet még az (pl első napokban, vagy később akár).2. Ez a pixelgarancia elvileg nekem jó arra, hogy ha találok egy pixelhibát a monitoron, akkor egyből kicseréljék?
-
szatocs
őstag
válasz
Nyugdíjas #7566 üzenetére
Így is mondhatjuk, igen.
(#7567) El Kebir - Nem azt mondom, hogy rosszabb az IPS, de csak akkor tudnám megállapítani, hogy a 8ms milyen, ha játszanék vele egy versenyt, meg pl CS v. CoD-ot. Nem szeretnék olyan monitort venni, aminél fátyolos kép lenne vagy szellemkép. A mostani TN-esem 4ms-os, ennél nincs semmi ilyen zavaró tényező, input laggja nem tudom milyen, de mivel nem látok semmi zavarót, ezért nem is érdekel, kellően gyors. U2311H-ban szinte csak ennyi zavar (meg ugye az ára).
TN ok, hogy szar, meg minden, de ha már TN, és 60-65k-ért lehet abból is jó ledeset (mert dicsérik, hogy jó szinte minden képfelbontáson, gyors is, színei sem utolsóak TN-ben, és bevilágítási problémák sem jellemzőek), akkor valószínűleg az a legjobb választás nekem.
FullHD vs 1680x1050-re meg annyi, hogy nem láttam még 1680x1050-es monitoron 1080p filmet, de ha már 1080p valami, gondolom jobb azon nézni torzítatlanul.
21,5 vs 23": a lehető legnagyobbat akarom a pénzemért, mert számít, hogy mennyit látok a környezetemben verseny közben. Lehet, hogy ez képátlóra kb 3-3,5 cm, oldalirányban 2, magasságban meg 1 centi, de az is valami.
Na nem írok többet ezekről egy darabig, hogy ne szítsam itt a tüzet.
(#7568) abyssc2 - Ha ezek a suhancok mérnek egy response-t, vagy valahol látok róla, eléggé örülnék. Ezek tesztelhetnék pl.
[link]Mert már megint kilyukadtunk az U2311H-nál.
-
Termigáßor
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #7552 üzenetére
Értem, köszi! Nekem is volt egy ilyen sejtésem... Bár a dell nem tűnik túl szigorúnak e téren (lásd u2209wa). Még körülnézek tüzetesebben a témában. Sajnos lesz rá időm mert úgy néz ki legalább két hét mire kapni lehet. (remélem addig kihúzza a mostani monitorom, mert már alig lehet bekapcsolni)
-
dabadab
titán
válasz
Nyugdíjas #7519 üzenetére
"Vagy te arra gondolsz, hogy ilyet az alpixelek is csinálnak egyesével?"
A Dell erre gondolt, eleg egyertelmuen leirjak a linkelt oldalon: "Bright Sub-Pixel defects: A sub-pixel remains permanently lit, resulting in a white or colored dot on a Black background." (kiemeles tolem - ugye akkor lesz white, ha mind a harom subpixel doglott, ha meg csak egy vagy ketto, akkor meg szines)
-
djwave
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #7466 üzenetére
Vegulis ha ez a sRBG tartalom wide gamut-os kepernyon valo abrazolasa nem annyira zavaro sokaknal, sot valakinel elony is lehet (lasd. dabadab megjegyzese) akkor elvileg engem sem zavarna nagyon talan, mindenestre azert sajat szemmel szeretnem ezt megnezni.
Amugy hajlottam volna a ZR24 nativ sRBG monitor fele is, de sajnos a tesztek alapjan azert gyengebben teljesit kep teren mint a 2475-os, illetve a Dell 2410-nek is gyengebb a fekete szin melysege. A NEC 2490 meg mar azert elegg draga sajnos.
-
abyssc2
tag
válasz
Nyugdíjas #7465 üzenetére
Friss angol review:
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737
Itt azt írják LED-es, de én sem vagyok benne biztos, lehet hogy csak félrértés az egész, az európai elírás(?) miatt, ettől függetlenül nem néz ki rossznak, és kalibráció után valóban csak 25W-t fogyaszt. (ami kevesebb mint a Samsung TN LED-es monitorjai...) -
kaktusztea
tag
válasz
Nyugdíjas #7457 üzenetére
Mondjuk én is furcsálltam a felhajtás hiányát, de a hivatalos Dell oldalra csak nem kamuzzák oda... Sokkal cikibb, mikor kiderül, hogy mégse..ez csak a jó hírüknek ártana.
Vagy naiv vagyok?A kiírt alacsony fogyasztás is bizakodásra ad okot. Ezt találtam róla (ez a kisebb, U2211H) vásárlói beszámolóként:
http://forums.anandtech.com/showthread.php?p=29867545
(#2) -
Ébri
senior tag
-
Hani
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #7254 üzenetére
Nyugdíjas:
Jó lenne nettó 100-110.000,- Forint alatt maradni - kb. ez lenne a határ, többet nem szeretnék most ilyesmire költeni.El Kebir:
Most egy 22"-es (1680x1050) TN-es Belineám van (ez), kb. három éves, nem is kell mondanom, hogy jobban teszi az ember, ha szemből és középről nézi. Ezt váltaná az új monitor, ha értelmes áron lényegi előrelépés lenne a régihez képest. Ezért volt a "mérsékelt ár" megszabva. -
dezz
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #7228 üzenetére
Szerintem ez a "H2-IPS" arra vonatkozhat, hogy a ZR24w-ben lévő panel 7 bit natív + 2 bit FRC-snek tűnik -- így 2x jobban látható rajta az FRC, mint a 10 bites panelokon (ami valójában 8 bit natív + 2 bit FRC), de fele annyira, mint a 6 bit natív + 2 bit FRC-s TN-eken.
(#7229) DDaniel: Eléggé jó! Mármint, ha nagyon keresek, akkor találhatok benne hibát, de amúgy nem szúrja ki a szemet. Viszont ugyanez volt a helyzet azzal a néhány U2410-essel is, amiket az utóbbi időben láttam...
-
janos666
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #7156 üzenetére
Többféle software-el is lehet tetszőlegesen állítani ~0.1-0.3Hz pontossággal.
Én a PowerStrip-et szeretem, mert annak idején ezzel tuningoltam először VGA-t (Gef2-est ; van Win7 kompatibilis verziója).Elvileg van még egy szinkronizálási baki a Windows kernel szintű cuccai, és a videólejátszók közt az efféle frissítések alatt, de arra is vannak software-es megoldások, és elvileg elérhető a stabil 23,976 FPS-el futó videók szakadásmentes kipakolása. (Azthiszem legújabb MPC-HC SVN build-jában van egy EVR preset, ami tudja ezt, és állítható az osztó, ami alapból 0.0012, illetve van egy reclock nevű software, ami madvr-el is működik, és akkor már kész a "tömör gyönyör".
)
-
madgie
titán
válasz
Nyugdíjas #7142 üzenetére
Bár nem HDMI, de én konkrétan olyan DP kábelt kerestem és végül vettem (német ebay), ami "kampós", tehát bekattan a helyére és csak akkor jön ki onnan, ha én akarom. Nemtom, HDMI-nél van-e ilyen, de remélem igen, mert ha kell egyszer HDMI kábel, akkor ott is ilyet vennék
-
dezz
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #7084 üzenetére
A nem teljesen tökéletes homogenitásra gondolsz? Csak mert kisebb fehér felületek teljesen szép fehérek tudnak lenni (persze, magas fényerőnél, de mivel nem akarjuk kisütni a szemünket, nagyonvilágos szürke [ami a szem miatt sötétebb objektumok mellett már fehérnek látszik]), viszont az igaz, hogy a teljeskényerős fehérségnél észlelhető némi nagyon-nagyon halvány kékes beütés itt, rózsaszínes ott, illetve az intenzitásban is van egy kis különbség.
-
gyilkos répa
tag
válasz
Nyugdíjas #7079 üzenetére
Á, nem vagyok annyira vészes. A homogenitás már elég lenne, mert a színei egyébként, és a képminősége összességében számomra tökéletes. Játékot is próbáltam vele, és - mivel a világon semmi laget nem tapasztaltam - le kell szűrnöm, hogy nem vagyok hardcore gamer. A csatlakozási lehetőségekről, a PIP-ről és a beállítási opciókról pedig egyértelműen csakis szuperlativuszokban nyilatkozhatok.
Viszont a korábbi, sokéves samsung 193p+ képernyőmön azért ilyen tonális aberrációkat nem láttam (és a fehér is fehérebb volt).
Szóval visszatérve a kérdésre: van olyan szoftveres kalibráló, amivel érdemes foglalkozni, vagy csak a hardver?
-
janos666
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #6994 üzenetére
Pedig van ilyen. Én is egyértelműen látom a monitoromon, hogy mikor hidegen bekapcsolom (pl. reggel, nem csak úgy megmozgatom az egeret, miután otthagytam egy kis időre, és a win lekapcsolta), akkor legalább 1 perc, mire nagyjából beéri a szokásos fényerejét, és még pár perc, mikortól nekem már nem tűnik fel, de hivatalosan 30 percre szokták saccolni azt az időt, mire kellőképp bemelegszik, és eléri a jellemző színhőmérsékletét is a fényereje mellé.
-
Daffni2
addikt
válasz
Nyugdíjas #6989 üzenetére
Nem szoktam leállítani a számítógépet, csak alvó állapotba küldöm.
"ébresztéskor" a Win7 1-2 mp alatt bejön, ilyenkor a fénycsöves háttérvilágítású monitornak kell egy kis idő mire normális fényerővel működik.
A LED-es azonnal.
A különbség hasonló mint az energiatakarékos "fénycsöves"lámpa bekapcsolása és egy LED-es lámpa bekapcsolása után. -
i are robot
senior tag
válasz
Nyugdíjas #6983 üzenetére
Viszont Smallger érveiben lehet valami, már mástól is hallottam ezt. Szerintem valami trükk van ebben a glossy dologban, kicsit olyasmi hatás lehet, mint amikor a vizes ruhák színei sokkal élénkebbek, telítettebbek, és amikor megszáradnak, relatíve fakók és „döglöttek” lesznek. A víztől ugyanis máshogy veri vissza a fényt a textília, és talán a glossy bevonat is ilyesmit szolgálhat. Persze lehet hogy csak belemagyarázom, de ha belegondolok, nem kizárt hogy van valami valóságalapja a dolognak. Ettől függetlenül én nem szeretem, szerintem marha zavaró a tükröződés, pláne ha dolgozom, de ízlések és pofonok. Viszont az is tény, hogy a marketingesek tuti ezerrel pörögtek, amikor kiderült hogy így kell eladni, mert az a vakítás se semmi, amit a LED-es háttérvilágítással művelnek. Szóval fene tudja, én már csak annak a marketing dumának hiszek, amit én hazudtam.
-
TheClub
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #6890 üzenetére
Nem szeretnék most pontos részletekbe menni, hogy ezzel terheljük a topicot, ki mire emlékszik pontosan, stb. Én az adott modellnél lehetséges gyári hibajelenség meglétét kívántam ellenőrizni. Azt hiszem, az a lényeg végül, hogy a megvásárolt monitor jó, most is erről írok, és nem akarom senki hitelét rontani a fórumon.
Ahol kellemesen csalódunk, az a hely szóbeszéd útján is hírét járja és az üzlet további felvirágzását vonja maga után. Mindig érdemes erre is gondolni, hisz pl. nekem is több is ismerősöm tervez most drágább monitort (pl. Dell U2711) vásárolni, és tőlem is kérnek tanácsot.
-
DDaniel
tag
válasz
Nyugdíjas #6446 üzenetére
Nyugdíjas: mindenképpen megfogadom a tanácsot, mert amúgy tényleg nagyon tetszik a monitor. Tény, hogy nagyon fel lett kapva, én is ezért bizonytalanodtam el...
Joczek: köszönöm, megtaláltam én is, bár remélem mire a vételig eljutok már csak rev a01-es lesz kapható. Ha az U2410 mellett döntesz, majd mesélj hogy te hogy látod (illetőleg remélhetőleg nem látod) a "problémát"
-
Joczek
tag
válasz
Nyugdíjas #6444 üzenetére
Hátha, nem lesz olyan drága a HP, hogy idézzem egyik fórumtársunkat:
"Pont HP-ban utazom mint disztribútor, és már várom én is az új monitorokat, de ahogy tudom sajna nem lesz még benne a márciusi promóban sem, mert visszadobták valami hibajavításra a szériát.
Amint elérhető lesz, úgyis agyonhirdetem, mert egészen jó áron jönnek ahogy láttam az előzetes kalkulációt! "
-
DDaniel
tag
válasz
Nyugdíjas #6437 üzenetére
Tehát azt mondjátok, hogy ebben az árkategóriában ennyit lehet elvárni egy nem-TN-es monitortól. (Elhiszem, nem sok nem-TN-es monitort láttam eddig.) Tehát ugyanúgy megvannak a maga hátrányai, mint a TN-nek, csak mások, viszont min. kétszeres áron. De, ha lényegesen többet fizetek, akkor szerintem nem irreális egy olyan probléma el nem fogadása, hogy ugyanaz a kép láthatóan zöldes árnyalatú a bal alsó sarokban. Ez azért így a képeket nézve eléggé zavaró hátránynak tűnik. El tudom képzelni, hogy valakit ez legalább annyira zavar, mint a TN bevilágítása és a betekintési szögei, és akkor számára már nagyon nem éri meg a prémiumot.
Nyilván ez szubjektív hogy kinek fér bele ezért az árért és kinek nem, meg persze adott példány függő is hogy mennyire erősen jelentkezik a probléma. Én sem zártam még ki a jelöltek közül, lévén nem fotós munkára kell, de egy megnézést mindenképp megejtek, hogy el tudjam dönteni (és az sem ártana, ha tuti rev A01-et tudnék venni).
A hasonló árú modellekből nincs túl nagy választék 24'' nem-TN-es monitorból ahogy néztem: HP LP2475w ugyanez a panel, az NEC nekem már lélektani határon túl van... Ha több tucatnyi modell közül lehetne választani, szerintem a Dell is mindjárt szigorúbb minőséget követelne meg a panelgyártótól ugyanezért a pénzért, talán egy öt pontos tesztelés is belefér majd
-
Joczek
tag
válasz
Nyugdíjas #6431 üzenetére
Valamivel olcsóbbnak várom az új HP-t, mint a Dell U2410-et, lévén 425 dollár vs 500 dollár az amerikai ár. Lesz egyébként 21,5 collos, ZR22W FullHD HP is, IPS panellel 289 dollárért. Kedvező ár, talán itthon se lesz több 80-90-nél.
Most, hogy az sRGB irányába tereltél vissza, lehet, hogy jobb vétel lesz a kisebbik NEC-nél az új HP (magasabb ár, talán kicsit jobb panel). A nagyobbik NEC viszont tényleg húzós árban, annyit azért nem áldoznék monitorra, lévén itt is van elég jelentős értékvesztés...S valóban, a legjobb egy gyors próbát vetni a monitorokkal élőben - de ha már választok, akkor tényleg érdemes lehet várni a HP ZR24W-re is, ha sRGB-ben gondolkodok.
Egyik ismerősöm három hete vett Dell U2410-et és már A01 revíziójú volt gyárilag. Nagyon elégedett vele (fura, hogy előtte HP LP2475W-je volt, ami gyakorlatilag ugyanazt a panelt tartalmazza
)
-
madgie
titán
válasz
Nyugdíjas #6437 üzenetére
Jogos. Én is nyafogtam, mikor megvettem az NEC EA231WMi-t, hogy itt betekintési szög, meg ott lilulás... aztán rájöttem, hogy ez már nem a "kocka" 19" cucc, nem kell beletolnom annyira az arcom. Hátrébb toltam jó tíz centivel, a képátlóhoz illő normális távolságra és úgy már nem tudok semmibe belekötni
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #6389 üzenetére
Ahoy!
Pont HP-ban utazom mint disztribútor, és már várom én is az új monitorokat, de ahogy tudom sajna nem lesz még benne a márciusi promóban sem, mert visszadobták valami hibajavításra a szériát.
Amint elérhető lesz, úgyis agyonhirdetem, mert egészen jó áron jönnek ahogy láttam az előzetes kalkulációt!
Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Samsung Full HD LED Monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest