- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen GPS-t vegyek?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
Teaway
veterán
válasz
Integrator #6085 üzenetére
"Én elhiszem, hogy az a kóreai Green nagyon jó, de azon kívül, hogy old_artist itt promózza, nem hallottam semmit róla..."
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Integrator #6085 üzenetére
Hát ha két collal lejjebb adod akkor már 100k alatt is lehet kapni 22"-os kiváló panellal szerelt monitort is amin meg vannak a kívánt csatlakozók is.
De ha ragaszkodsz a 24"-hoz és mint írtad neked nem megfelelő a Green akkor nincs más választás ki kell nyitni a pénztárcát.
Ez esetben egyértelműen Dell U2410. Persze nem olcsó de monitort az ember amúgy is több évre vesz. És mivel az ember többnyire azt is bámulja ezért szerintem megéri azt a felárat, pláne egy TN-eshez képest.
Az én monitoromat kb. 4 éve vettem sima 19" TN-es akkor tájt még megfizethetetlen volt egy ennél jobb paneles és a lényeg hogy 93k volt akkor
Most ha megnézzük 83k-ért veszek egy 24"-os H-IPS panellal szerelt monitort, ezzel meg szintén el leszek évekig.
Az biztos hogy legközelebb csak OLED lesz -
Cyberpunk
félisten
válasz
Integrator #6081 üzenetére
Hát feljebb írtad hogy ajánlották hogy akkor legyen TV egy normálisabb 32"-os LCD TV ami Full HD-s is valahol ott kezdődik árban
Brekk-nél 136k most jelenleg
Ez alatt ami olcsóbb is meg nem TN-es az csak az a Green van ebben a méretben.
Írták azt az elosztó switch-et úgy nem lenne jó? -
Zinho
aktív tag
válasz
Integrator #6079 üzenetére
Annyira nem vagyok jártas a témában, csak amikor másfél éve kerestem tunert, akkor láttam ilyesfélét is. Ezt találtam így hirtelen! Ebből már szerintem ki tudsz indulni.
-
egyvalakiii
csendes tag
válasz
Integrator #6071 üzenetére
Ha egy monitoron csak 1 db digitális bemenet van, akkor azt többféleképpen lehet orvosolni, nem kell egyből másik monitor után nézni:
1. drágább megoldás: az újabb házimozi erősítők tudják ezt. Pl.: [Onkyo TX-SR307] (ez 65 kFt), de bizos van olcsóbb is - ennél drágábban tuti van
2. HDMI switch (vagy hdmi váltó) pl: [link], vagy [link]
a legolcsóbbak 8-9 kFt körül vannak, de elképzelhető, hogy olcsóbban is lehet kapni, mert nem egy bonyolult cuccról van szó...Az meg mindegy, hogy hdmi vagy dvi van rajta (átalakító úgyis van), mert gondolom senki nem a monitor "hangszóróit" akarja hallatni, innentől kezdve meg úgyis csak a kép fontos, az meg megy a dvi-on is. (de ezt már fentebb megbeszéltétek)
Persze lehet, hogy a hőn áhított egy digitális bemenetű monitornál levesebb mint 8-9 kFt-tal drágábban találsz olyat, aminek már 2 digitális bemente van (és a paraméterei nagyjából megegyeznek az előzőével)... ekkor értelmetlen a hdmi switch, egyébként pedig nem az.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Integrator #6073 üzenetére
Hát igen ez esetben ugrott
Akkor a Dell U2410-et ajánlom ezek mind vannak rajta: DVI-D, HDMI, DisplayPort, komponens video, S-Video és kompozit video, USB port. Csatlakozóban nehezen találni ennél jobbatPersze ha nem riaszt el a kb 135k-s ár
De lényegében ez egy nagyon jó monitor csak én inkább veszek egy Green-t az ár miatt. Annak a 60k-nak van helye máshol is
-
Zinho
aktív tag
válasz
Integrator #6073 üzenetére
Esetleg lehet kapni külső TV-tunert is, ami független a számítógéptől, tehát elég csak a monitorra kötni. Nem tudom hogy ez segít-e...
-
mzsombor
tag
válasz
Integrator #6071 üzenetére
Ok, no problem.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Integrator #6052 üzenetére
Egy komolyabb panel az IPS ami lehet még S vagy H a H-IPS az jelenleg a legfejlettebb és ennek a legjobb a szín megjelenítése. Ellenben oldalról nézve enyhén magentásodik bár ez szvsz nagyon oldalról kell nézni.
Vannak még a PVA-k ezekből is van több fajta szintén jó panelok feketében jobbak mint az IPS-ek. Sőt egy némelyik PVA-s még jobb is mint az IPS-ek pl. Eizo monitorok köszönhetően a kiváló vezérlő elektronikának. Szóval az Eizo-k a monitorok krémje, ezért sajna meg is kérik az árukat.
Van még egy fajta az MVA panelesek ez a panel típus már nem nagyon van új monitorokban, régebbi technológia mondhatjuk rá hogy elavult.Én is azt a Green nevezetű H-IPS csodát ajánlom figyelmedbe, bár nem a legjobb de 83k-ért best buy. Én is veszek egyet
És a lényeg hogy meg mondod a VGA-d típusát és Hexaa-ék bekalibrálják neked.
A HDMI csati hiánya az meg semmilétezik átalakító kép minőségre meg dettó ugyan az.
Szóval én azt tanácsolom fontold meg TN-hez szokott szemmel meg fogsz lepődni -
mzsombor
tag
válasz
Integrator #6061 üzenetére
Te azt írtad, nincs rajta HDMI, emiatt nem tetszik. Erre írtam egy olcsó és egyszerű megoldást. Sokan nincsenek azzal tisztában, hogy a HDMI és a DVI digitális képjele kompatibilis egymással, és egy olcsó átalakítóval veszteségmentesen transzformálható.
Nem azt írtad, hogy kevés rajta a csatlakozó, és több mindent dugnál rá. Erre valóban nem megoldás ez a monitor, de te nem is írtál eddig ilyen igényről, csak a HDMI-ről.
Nehogymár azért hülyézz le, mert segíteni próbálok neked, hogy a számodra legmegfelelőbb monitort megtaláld.
-
Zinho
aktív tag
válasz
Integrator #6057 üzenetére
Konzolt akarsz rákötni, azért kell a hdmi?
-
mzsombor
tag
válasz
Integrator #6057 üzenetére
DVI - HDMI átalakító 1500 Ft. Ez tart vissza?
-
borisz_B
tag
válasz
Hy!
Esetleg ez szvsz nagyon jó árban van, és IPS paneles, sok-sok jót olvashatsz róla a hírdetésben - magam is ilyet vettem, és nem bántam meg!
-
Zinho
aktív tag
válasz
Integrator #6054 üzenetére
Erről hallottam jókat, és viszonylag jobb ára is van a prémium kategóriás monitorok között.
Vagy az NEC EA231WMi-t is dicsérték itt is a fórumon, ami olyan 100e ft körül van. -
Zinho
aktív tag
válasz
Hogy-hogy milyen? (bár nem nekem szólt a kérdés)
Arra gondolsz, hogy a jobb panelesek LED-esek vagy nem? -
mzsombor
tag
válasz
Integrator #6048 üzenetére
Ez a 3 napos indoklás nélküli elállás lehetősége már régen _nincs_. Ennek ellenére egész jól tartja magát ez a tévhit... Ha a termék hibás, 3 napon belül cserélik vagy visszafizetik az árát, de csak azért, mert neked nem tetszik, nem kötelesek visszavenni. Régen volt ilyen, ma már nincs.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Integrator #6048 üzenetére
Mindegyik LED-es monitor egyben LCD
Csak a háttér világítás van ahol LED-es vagy a hagyományos fény csöves.
Egyébként szerény meglátásom szerint sokkal jobb egy komolyabb panellal szerelt monitor mint egy LED-es TN-es. De hát ízlések és pofonok -
vilga
tag
válasz
Integrator #6044 üzenetére
Ez a három nap a garanciális szolgáltatásokhoz kötődik, semmi köze a vásárlástól való elálláshoz.
tehát ha termék meghibásodik három munkanapon belül akkor a kereskedő köteles kicserélni, vagy a vételárat visszatéríteni.
legalábbis így volt anno, vagyis vásárláskor a kereskedővel illetve a garanciális papír tanulmányozásával nem árt tisztázni.
Ez van még mai napig is a köztudatban -
ludsimon
veterán
válasz
Integrator #6041 üzenetére
Közben már úgy érzem megtaláltam a nekem való monitort, old_artist segítségével.
-
Jason
tag
válasz
Integrator #5964 üzenetére
Egyetértek Dzsanoval. Nincs ilyen...
Javaslom, hogy kérdezd meg old_artist-ot a tv-tuneres Green monitorral kapcsolatban, hátha tudnak hozatni a február körül érkező nem tuneres monitorok mellett.
Úgy 150eFt körül már kapsz 32"-os TV-t, ami 100Hz-es és FullHD. Hogy abban milyen panel van nem tudom. (állítólag a TV-kbe általában jó panel kerül, persze ennyi pénzért nem vagyok biztos benne...)
-
Dzsano
tag
válasz
Integrator #5959 üzenetére
Sajnos nincs ilyen. Mit gondolsz, én nem inkább egy x-ips vagy xVA-s tuneres monitort vettem volna?
Én meg vagyok elégedve a P2470HD-val, ha majd jön valami szuperjobb, akkor cserélünk (4-5 év mulva).
-
Dzsano
tag
válasz
Integrator #4990 üzenetére
Másik fórumon válaszoltam.
-
hkari
őstag
válasz
Integrator #4945 üzenetére
Van
-
Dzsano
tag
válasz
Integrator #4850 üzenetére
Szvsz nem sokkal drágább. Pár ezres a különbség.
Miért jobb?
Kissé újabb kiadás (nem számottevő) szebb (ez néha sokat számít) a menüje újabb. Keveset fogyaszt, Eco. -
wannabeinla
tag
válasz
Integrator #4850 üzenetére
integrator te nem wc3-azol veletlen?
-
Integrator
aktív tag
válasz
Integrator #4849 üzenetére
Bocsi, félerolvastam. tehát a P2370HD 100%, hogy mpeg4 tuneres.
A kérdés még adott, jobb annyival a 2333HD-nél, mint amennyivel drágábban adják?
Ill. a régi játékoknál, amik csak a 4:3-os képernyőfelbontást ismerik, azoknál ugyan úgy tudom változtatni a képarányt, mint a TV-módnál? Erre semmilyen teszt nem tér ki. Kistestvérem miatt jó lenne ezt tudni, hisz ő leginkább a régebbi "gagyibb" játékokkal szeret játszani.
-
Dzsano
tag
válasz
Integrator #4797 üzenetére
Úgy tudom más, újabb menüje is.
A 2333HD sem rossz, de vigyázz, mert szvsz nem mindegyik MPEG4-es tuneres.
Az árkülönbség szerintem nem sok. A P2370HD szebb. -
almabaro
csendes tag
válasz
Integrator #3716 üzenetére
Szerintem a DVI is viszi a full hd-t. Beépített tuner-es monitort tudod tv-ként is használni, az hogy digitális rendszerrel müködik-e az más kérdés. Kép frissítés itt jóval nagyobb lehet mint a crt-knél. Remélem nem írtam nagy marhaságokat, ha igen akkor majd Old Artist kijavít!
Viszont nekem annyi kérdésem lenne, hogy az a samu amiről itt is volt cikk, már mint, hogy LED-es, tehát ez a led nem az a led amit érdemes lenne megvenni? Mármint én jól benéztem és itt a LED csak a bevilágításra értendő, nem a panelra?!
Várom már nagyon én is azt az LG tesztet, szerintem ő lesz a nyerő....
-
old_artist
addikt
válasz
Integrator #3703 üzenetére
Üdv!
Egy jó CRT után vásárolni monitort eléggé kompromisszumos kérdés!
Ha jót akarsz venni, akkor bizony bele kell nyúlnod a zsebeid mélyére, és valami *VA vagy IPS monitort javaslok, nem TN paneleset, de ez nagyban függ az anyagi kereteidtől!
Ami jó és BestBuy a monitorok között:TN panelesek:
- BenQ E2200HD (nem a HDA) (FullHD)
- Samsung 2333SW (FullHD)
- Samsung 2494HS (vagy HM) (FullHD)
- LG W2253V, ami játékra kitűnő a jó skálázhatósága miatt (FullHD)Jobb/kiválóbb, de drágább:
- EIZO S2232W (S-PVA)
- EIZO S2242W (FullHD - S-PVA)
- HP LP2275W (S-PVA)
- Dell 2209WA (e-IPS)
- LG W2220P (FullHD - H-IPS) - most fog megjelenni
- LG W2420P (FullHD - H-IPS) - most fog megjelenni
- HP LP2475W (FullHD - S-PVA) legjobban felszerelt
- Dell 2408WFP (FullHD - S-PVA) legjobban felszerelt
- LG W2600HP-BF (FullHD - S-IPS)Elviekben nem annyira fontos a HDMI, mivel egy elosztóval a DVI-n keresztül használhatod az xbox-ot!
Aktív témák
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- DJI topic
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Medence topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Dacia topic
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest