- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
féldekás #313866 üzenetére
Tényleg ott van és most megint bekapcsoltam és pár percet el is szórakoztam vele, hogy videó közben mozgattam a fejem balra-jobbra. 😁
Mondjuk én érdekességként tekintek rá, de gyakorlati haszna nem tudom pontosan hol tudna lenni ennek a térbeli hangzásnak.Valamint ahogy írod, hogy “1-2 Apple termék”, eszembejut még egy funkciója, amit viszont nagggyon szeretek!
Olykor felváltva használok iPad-et és iPhone-t és ha a fülemben van az Airpods, akkor magától váltogat az eszközök között, hogy éppen melyikről szól bármi féle hang. 👍Egyébként nincs tapasztalatom más fülesekkel, ez már régóta megvan nekem és szeretem. Ez ugye agybadugós kialakítás, de én azokat szeretem a teltebb hangok miatt.
-
válasz
féldekás #313861 üzenetére
Igen, nekem is “beszkennelte” a fülemet korábban, amikor először párosítottam össze őket.
Ez a térbeli hangzás biztosan tud működni YouTube-on, egyszer véletlenül egyik videó így szólt, azóta sem jöttem rá, hogy hogyan sikerült, mondjuk annyira nem is foglalkoztatott.
Legalábbis ha arra gondolsz, hogy előtted van az eszköz és ha videólejátszás közben mozgatod a fejedet oldalra, a megfelelő oldali fülesek dinamikusan halkul vagy hangosodik.A gombnyomásos funkciók is működnek, nekem pl Airpods Pro-n még zavaró is az elhelyezkedésük, mert pont ott vannak a szárakon, ahol fogom a fülest ki és behelyezéskor, így akaratlanul is megnyomom és vagy ANC-t vagy Áttetsző módot kapcsolok vagy számot váltok, ha kellően ügyes vagyok.
Úgy gondolom egyébként, mintha a fő funkciók működése rendszerszinten lennének működésben működésben és nem függ attól, hogy Apple Music vagy YT Music.
-
válasz
féldekás #313840 üzenetére
Én most kipróbáltam az Airpods Pro-mat YouTube Music mellett és pl automatikusan leáll a zenelejátszás, ha eltávolítom az egyik fülest a fülemből és ugyanígy folytatja, mihelyst visszadugom.
Milyen funkciókra gondolsz pontosan? Hirtelen nem is jut eszembe a fentin kívül más.
—————————————
eWro: Én egyáltalán nem érzem menőnek, hogy ilyen a telefonom.
Sőt, nemrég a házhoz került még egy iPhone, egy sima 11-es formájában és még tetszik is, hogy olyan csinos kis notch van a kijelző tetején, ehelyett a kapszula helyett. -
esbii22
őstag
válasz
féldekás #310861 üzenetére
Én úgy gondolom hogy ha sokáig akarod használni, akkor érdemes cseréltetni (pl. CareCenter). Idővel úgyis cserélnéd szerintem, viszont nekem kb 5 óra kijelzőidő jön össze egy sima 11-el ha kb 20%-ig merítem, ebben kevés mobilnet is van, főleg wifin vagyok, játék nélkül. 1,5 éve cseréltettem benne akksit, most épp 89%-os.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
féldekás #310564 üzenetére
„Az iTunes mentés az ami teljeskörű ugye?”
Igen, amennyiben azt jelszóval véded.
„vannak elmentve benne 3rd party app által hozzáadott törzsvásárlói kártyák, emiatt kérdezem.”
Igen, megmaradnak az iCloud-ban (nekem két ilyen kártyám van benne és eddig nem „vesztek el”).
Illetve a bankkártyák is megmaradnak (mindaddig, amíg nem választod a “Remove items” opciót: [kép] ). Természetesen használni nem lehet őket, inaktív állapotban vannak.
-
tuzpenge
őstag
válasz
féldekás #310553 üzenetére
Figyi, valaki itt ajánlott egy jót. A készülékben lévő esimet nem piszkálod, viszont veszel egy feltöltő kártyát pár száz forintért. Ezt beteszed egy nyomógombos legolcsóbb telefonba (akármibe) és az esimet átirányítod erre az új feltöltő kártyára. Így elérhető is maradsz és megúszod pár forintból (biztos van egy olyan készülék talonba amibe egy feltöltő kártyát be tudsz tenni).
És így nagyjából a kecske is jóllakik meg a káposzta is megmarad.....
5 nap alatt megfordul a telefon a carecenterből.... -
féldekás
aktív tag
válasz
féldekás #310535 üzenetére
Az elsődleges a szerviz kiválasztásakor az volt, hogy viszonylag kedvező áru legyen, illetve jók legyenek a tapasztalatok, emiatt döntöttem a Care center mellett. Max. 40-ből megúszom futárral együtt a cserét.
Pécsi vagyok, és ugye Budapesten vannak csak hivatalos szervizek, illetve talán Győrben.
Mostanában nem terveztem Pestre utazni, emiatt meg lehet nem érné meg, mivel elmegy vele 1 napom, persze valamivel össze lehet azért kötni.
Költségben nem lenne nagy különbség egyébként a futár és az utazás között, csak időben.
Szóval úgy tűnik 2 opció marad:
-Elutazok a szervizbe.
-Néhány napig nélkülözöm a telefont.
Ha van esély arra, hogy 5 munkanap alatt visszaér a telefon, akkor szerintem jó lehet a háztól-házig futár dolog is. Addig meg a Macen némi kompromisszummal el tudom intézni amit kell.Az akkumulátort elkezdem figyelni pontosabban, hogy mennyit bír. Ezt hogyan érdemes megtennem? Általában többször felteszem valamennyi időre egy nap, így nem pontos a dolog. Tegyem fel reggelig tölteni pár napig és akkor egyértelműbb lesz mennyi képernyőidővel hány százalékon lesz estére?
Még ez eSIM-mel kapcsolatban emlékszem, hogy korábban írt valaki, hogy Telekom esetén kicsit trükkös, mert arra a telefonszámra érkezik a jóváhagyó SMS, amire kérem az új esimet, ezt megoldották már vagy még mindig ilyen vacak?
Szervizeltetés esetén különösen fontos, mert mindenképpen el kell távolítanom, amikor elküldöm -
Oldman2
nagyúr
válasz
féldekás #310535 üzenetére
A legfontosabb, hogy tudsz-e meglenni teló nélkül pár napig?
Ha igen, akkor a kérdés megoldott, ha nem, akkor kell másik teló. Akár kölcsönbe is.
Fontos kérdés, hová valósi vagy?
A CareCenter egyébként részemről ajánlott, 1x cseréltettem velük (vidéki vagyok), gyorsan megfordult a teló oda-vissza Futárral. -
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
féldekás #289106 üzenetére
A kritikus ertesitesek maskepp mukodnek mint a normal ertesitesek mert figyelmen kivul hagyjak a nema uzemmodot es mindenkeppen “leorditja” a fejed.
Itthon nem hasznaljak (legalabb is en nem tapasztaltam meg - pedig lennenek otleteim), Amerikaban a tuzek, tornadok miatt gondolom tobbszor megszolal.
-
Shyciii
veterán
válasz
féldekás #288982 üzenetére
"Kis" türelem. EU már a körmére csapott az Apple-nek a böngészők miatt (is). Elvben év vége felé engedélyezve lesz a külsős böngészőknek, hogy a saját motorjukat használhassák. Jelenleg már tesztelési fázisban van a Chrome és a Firefox. Mivel a Brave Chromiumot használ, így gyorsan át fognak tudni állni ők is.
-
KillerATi
tag
-
bbendre
őstag
válasz
féldekás #277263 üzenetére
Az emlékeztető az egy egyszeri valami hiszen ha megvagy vele akkor beállítod, hogy vége. Ha ismétlődés kell az a naptár. Ottmindent be tudsz állítani
várj
Az naptárban meg tudod adni melyik hónap melyik napján legyen az esemény. Utána pedig, hogy ismétlődés évente. Két alertet tudsz hozzá beállítani. A google calendárnál pedig 5 darabot
-
törölt tag
válasz
féldekás #267398 üzenetére
Ingyenes bővítmény a Windows saját Fényképek apphoz:
How to open HEIC and HEVC files on Windows 10vagy külső program: ImageGlass
A .heic modernebb formátum mint a .jpeg és jelentősen kevesebb helyet foglal.
-
válasz
Igen, veszteséges, de kisebb méret mellett jobb képminőséget ad, mint az ugyancsak veszteséges jpg.
A többiek amit írtak megoldást windowsra, azt nézd meg, abban nem tudok segíteni, itthon nincs gépem csak egy ipad, azon meg megy. A windowsos gépen úgy szoktam megnézni a képeket, hogy fent van minden az icloud fotókönyvtárban, és belépek böngészőben az icloudba, és ott ugyanolyan albumstruktúrában látom a fotókat, mint az ipad-en a Fotók alkalmazásban, vagy a telefonon. De diavetítést még nem próbáltam vele, esetleg nézd meg, hogy működik-e. -
Kbali
nagyúr
válasz
Microsoft store-ban van ingyenes Heic codec (keress rá itt a topikban linkelte valaki, én is felraktam), telepíted és problem solved. Vagy használod a 3utools azon opcióját, hogy telefonról export közben on the fly konvertálja jpeg-re (így még lassabb lesz persze a másolás).
-
PuMbA
titán
válasz
HEIC működik a Windows Fényképnézegetőben
Amikor megnyitod kiírja, hogy vedd meg hozzá a 350Ft-os HEVC videóbővítményeket és már működik is.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
A HEIC formatum az Apple sajat szakallara atalakitott HEIF formatum. Habar ez is veszteseges formatum egy nyershez kepest, meg mindig jobb mint a JPEG, ugyanis elobbi 16 biten tarolja a szineket (281 billio - nem eliras vagy forditasi hiba, ez 10 a 12-en), utobbi csak 8-on (16.7 millio - 10 a 6-on).
-
divan
őstag
válasz
féldekás #267351 üzenetére
Az exportálási beállításoknál valószínűleg be van kapcsolva, hogy konvertálja át jpg formátumra. Ha azt választod, hogy hagyja meg HEIC-ben akkor nem fog változni a mérete.
Én sem csináltam még soha gyári visszaállítást főverzió váltásnál. Szintén 5s óta van Iphone-om.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
féldekás #267351 üzenetére
Korábban olvastam itt a fórumon, hogy érdemes egy gyári visszaállítást csinálni a főverzió váltásoknál, vagy évente. Ennek van jelentősége?
Valakinél van, van akinél nincs.
Az én rendszerem úgy az 5S-em óta jön velem. Vagyis ha telót cserélek, előtte mentek és mentésből állítom vissza. -
válasz
féldekás #261377 üzenetére
Ha esetleg valamikor belefutsz Lidlben a Tronic dupla portos (A+C) 30W-os töltőbe,akkor azt nagyon ajánlom,akár csak vésztartaléknak is.Nem volt 4000ft és ez dupla töltésnél is tudja a 30W-ot,igaz csak 18W+12W felállásban (az usb c mindenhogy max 18W!),de az a -2W nem igazán érezhető szifonnál.Nekem bevált,ahogy a Tronic usb kábel is.
Abból is van itthon A és C lighning,szövetborításos.
Melóhelyen és ilyen “powerbank mellé táskába gyűrős” cipelősnek vannak használva,eddig nagyon jól bírják.
Persze a Baseus cuccai is jók,csak gondoltam feldobom,hátha belebotlasz egyszer (nem sűrűn kaphatóak,főleg a töltő). -
válasz
féldekás #261374 üzenetére
A wilcon webshopról még nem is hallottam,így passz.
Mondjuk még nem hallottam arról hogy a Baseus cuccait hamisítanák.
Ha mást is töltenél nem csak a szifont (ráadásul egyszerre a telóval) akkor a PPS jobban megérhetné,bár azt írja hogy Usb A+Usb C 5V/5A,tehát ha egyszerre használod őket akkor az csak 25W,amiből a szifon kapásból felvesz 20W-ot (i12/13,bár az jókérdés hogy a töltő hogyan és mi alapján osztja el a teljesítmenyt,így nem tudom meglenne e a 20W),szóval egyszerre töltésre annyira nem jó,viszont ha külön töltenél usb A-s kábellel is valamit,akkor simán ajánlott.
Dupla töltéshez inkább egy minimum 45W-os ajánlott. -
bnorci71
addikt
-
Razzul
őstag
válasz
féldekás #258993 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy egy töltőfej gyári-e vagy sem, hanem, hogy legyen minőségi. A gyorstöltéssel kb. 20-30W-ig nincs különösebb probléma, nem károsítja az akkumulátort.
#258995 Tibee86: Nem a márkákról beszéltem, hanem első sorban az Aliexpressről benyelhető hamisítványokra gondoltam. Nekem személy szerint más problémáim vannak a kínai cuccokkal, de megint csak nem arról volt szó.
-
Navaren
aktív tag
válasz
féldekás #251946 üzenetére
1 - Semennyire, iPhone X -ek óta nem hallottam senkinél 'spontán Face ID' megmurdálásról
2 - A fájlkezelés sokat javult és kicsit szabadabb lett, mint pár éve volt, de azért messze vagyunk még a droid - féle hozzáféréshez, de olyan kb. szerintem sosem lesz.
A legegyszerűbb értelemszerűen az iTunes-ban megvett filmeket kezelni, azokat közvetlen telefonról eldöntve letöltöd vagy csak stream-elve nézed.Korábban letöltött filmekkel viszont a legjobban akkor jársz, ha egy komolyabb médialejátszó appon belül menedzseled őket, ergo
- vagy iTunes-on szinkronizálsz filmeket a megfelelő appot kiválasztva, kábelen vagy wi-fin
- vagy pl. SMB képes, komolyabb médialejátszót telepítesz a telefonra, ami magában kezeli a filmeket NAS-ról, vagy megosztott mappából, kérésre le is tölti a telefonra, vagy épp le is törli a tárhelyről.
Én pl. az Infuse Pro-t használom erre.
iPad screenshot a jobb láthatóság érdekében:
-
válasz
féldekás #251946 üzenetére
Fájl másolás droidnál szög egyszerű (ugye mint pc-n),de ios alatt ez nem olyan egyszerű a rendszer zártsága miatt.
Filmet az adott lejátszó alá kell bemásolni (itunes,3utools szoftverrel pc-n),csak úgy nem tudod a belső tárhelyre dobni mint droidnál,egyik lejátszó sem fogja látni.Emiatt nem is tudod csak úgy törölni sem közvetlen telóról,ahhoz is kell a fentebb említett 2 program valamelyike.3utools az ajánlottabb. -
-
féldekás
aktív tag
válasz
féldekás #251272 üzenetére
Tegnap kérdeztem, hogy az iPhone 11-hez képest megéri-e az iPhone 12 a felárat. Új készülék árakról van szó.
secret írta, hogy mindenképpen.
Viszont ha már 12, akkor a 128GB-os modelleknél a 13 +25k-ért kapható, a 13 megér ennyi felárat vagy nincs olyan újítás, ami indokolja?
12-ből a 64GB-os modellt néztem mondjuk.
Hosszútávra tervezek a készülékkel, valószínűleg amíg megkapja a friss iOS-t, addig megtartanám. Bár a hardver alapján a 12 és a 13 elég hasonló, valszeg ugyan addig lesz támogatva, de ez csak spekuláció
Mit javasoltok?
Érdemes a 128GB-os modellt venni hosszútávra, illetve akkor már a 13-mat?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest