- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
féldekás
aktív tag
válasz
MikeWazowski #313936 üzenetére
Nem fogja mutatni, mivel visszarakás és becsukás után megszűnik a BT kapcsolat, ismételt kinyitás után kapcsolódik újra néhány másodperc után.
-
féldekás
aktív tag
válasz
Malfroy #313869 üzenetére
A pletykák szerint Airpods Pro 3 csak 2025-ben várható, illetve az Airpods 4-et(amiből elvileg 2 változat lesz) tavaszra pletykálták, de ez 2 hónapja módosult őszre.
Tavasszal terveztem Airpodsot venni, de nagyon közel van a bemutatása, így úgy gondoltam megvárom, remélve, hogy ősszel érkeznek az Airpods 4 modellek. -
féldekás
aktív tag
válasz
fery02 #313865 üzenetére
Köszi, ez jó hír akkor!
A térbeli hangzást, ha csatlakoztatva van az Airpods, akkor Vezérlőközpontba belépve, a hangerő csúszkát hosszan megnyomod és ott lesz pár ikon, úgy emlékszem a legalsón lehet váltani 3 opció között(normál, sztereó és térbeli hangzás).
Jelenleg egy Xiaomi Mi TWS Earphones 2S-t használok, ez elég fapados egy Airpods 3-hoz képest, és a hangminőségben is nagy különbségek vannak, persze árban is. Nem tudom egy hasonló árkategóriás füles jobban szól-e, mint egy Airpods. Lehet kissé túlárazottak, de a kényelmi funkciók mindenképpen az Airpods mellett szólnak, főleg ha van iPhone mellé még 1-2 Apple termék. -
féldekás
aktív tag
válasz
fery02 #313854 üzenetére
A térbeli hangzás merült fel bennem, azt hiszem ezt személyre is szabja a telefon a fülforma FaceID-s azonosítása után.
Úgy nézem, hogy ezt elvileg tudja a Youtube Music-kal is.
Más nem tudom van-e még, ami kérdéses lehet, gondolom a gombnyomásos funkciók is mennek.
Majd az Airpods 4 megjelenését követően tervezek váltani mindenképpen open fit változatra, a gumiharangos megoldás nekem nem vált be, kényelmetlen és nem marad a hallójáratomban egyik méret sem. -
féldekás
aktív tag
Youtube Music esetén is kihasználható az Airpodsok minden funkciója vagy van ami Apple Music exkluzív? Pl. Spatial Audio, stb.
Feleslegesen nem fizetnék még egy streaming szolgáltatásért, ha a Music adott a Youtube Premium miatt. Jelenleg 3rd party TWS fülesem van, így eddig ez nem merült fel bennem, viszont tervezek Airpodsra váltani. -
féldekás
aktív tag
válasz
Zsolt,72 #310882 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Korábban írtam, hogy 1000 ciklushoz közelítek, de az már pár napja volt, azóta néztem rá a képernyőidőre, hogy látszódjon a helyzet, ne érzésre gondoljam, hogy akksicsere kell.
Még 1,5-2 évig használnám biztosan, mert nincs gondom a telefonnal.
Azt viszont nem akarom megvárni, hogy a szoftvernek erősen ellensúlyozni kelljen a gyenge akksi miatt, mert akkor elkezd döcögni a rendszer és azt hiszem, hogy a telefon a rossz.
Betervezem a cserét CareCenternél. -
féldekás
aktív tag
válasz
Pyttawrx #310538 üzenetére
Megnéztem a 11 Pro üzemidejét.
[kép]
A képen nagyrészt látszik, amire szükség van.
Kevés zenelejátszás ment a háttérben, kb. fél-1 óra, addig a bluetooth be volt kapcsolva.
Wifi és mobilnet mindig be van kapcsolva, tegnap főként mobilnet ment(ha jól tudom ez jobban meríti, mint a Wifi).
Netmegosztás nem ment.
4,5 óra kijelző idő 7-23 óra között 100-0%-ig.
Ennek tükrében érdemes cseréltetni az akksit? -
féldekás
aktív tag
válasz
esbii22 #310559 üzenetére
Az iTunes(Finder) mentés az ami teljeskörű ugye?
Az iCloud mentést amiatt írtad, hogy legyen azért 2 backup?
A tárcába megmaradnak a kártyák is? Az Apple Pay bankkártya tudom, hogy nem, de vannak elmentve benne 3rd party app által hozzáadott törzsvásárlói kártyák, emiatt kérdezem. -
féldekás
aktív tag
válasz
tuzpenge #310554 üzenetére
Igen, ez végülis jó megoldás, van asszem egy Huawei P40 Lite elfekvőben itthon, átmenetileg megteszi.
Az eSIM az viszont más kérdés, szervizelés előtt pár dolgot el kell végeznem majd a telón és az sem nagyon maradhat hozzáadott állapotban, ennek megpróbálok utánanézni.
-
féldekás
aktív tag
válasz
féldekás #310535 üzenetére
Az elsődleges a szerviz kiválasztásakor az volt, hogy viszonylag kedvező áru legyen, illetve jók legyenek a tapasztalatok, emiatt döntöttem a Care center mellett. Max. 40-ből megúszom futárral együtt a cserét.
Pécsi vagyok, és ugye Budapesten vannak csak hivatalos szervizek, illetve talán Győrben.
Mostanában nem terveztem Pestre utazni, emiatt meg lehet nem érné meg, mivel elmegy vele 1 napom, persze valamivel össze lehet azért kötni.
Költségben nem lenne nagy különbség egyébként a futár és az utazás között, csak időben.
Szóval úgy tűnik 2 opció marad:
-Elutazok a szervizbe.
-Néhány napig nélkülözöm a telefont.
Ha van esély arra, hogy 5 munkanap alatt visszaér a telefon, akkor szerintem jó lehet a háztól-házig futár dolog is. Addig meg a Macen némi kompromisszummal el tudom intézni amit kell.Az akkumulátort elkezdem figyelni pontosabban, hogy mennyit bír. Ezt hogyan érdemes megtennem? Általában többször felteszem valamennyi időre egy nap, így nem pontos a dolog. Tegyem fel reggelig tölteni pár napig és akkor egyértelműbb lesz mennyi képernyőidővel hány százalékon lesz estére?
Még ez eSIM-mel kapcsolatban emlékszem, hogy korábban írt valaki, hogy Telekom esetén kicsit trükkös, mert arra a telefonszámra érkezik a jóváhagyó SMS, amire kérem az új esimet, ezt megoldották már vagy még mindig ilyen vacak?
Szervizeltetés esetén különösen fontos, mert mindenképpen el kell távolítanom, amikor elküldöm -
féldekás
aktív tag
Gondolkodom az akkumulátor cseréjén, egy 11 Pro-t használok, 2020 augusztusi a telefon.
Ránéztem a ciklusra és hamarosan összejön az 1000, a rendszer ugyen 90%-ot ír, de ez 2 éve változatlan, emiatt inkább a ciklusszámra alapozok.
Úgy tervezem, hogy még 1,5 évet használnám mindenképpen, mivel nincs gondom vele.
Utána megtartanám másodlagos telefonnak.
Carecentert néztem ki, úgy tudom ez van a legjobb árban a hivatalos szervizek közül.
Sajnos a személyes időpont nem opció, így járna némi kellemetlenséggel a dolog. eSim van a telefonban és nincs másik esim képes telefonom.
Szeretném minél kevesebb intéznivalóval megoldani a dolgot, szóval szolgáltatóhoz nem mennék be emiatt.
Ti ilyenkor mit szoktatok tenni?
Persze az is megoldás lehet, hogy 1 hétig nem használok telefont.
Illetve a 14 napos elállás is, viszont ezzel nem élnék vissza.
Cseretermék meg a legtöbb helyen nem opció felárért sem. -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Az elmúlt pár hétben volt 2-3 olyan eset, amikor a hívó azt állította, hogy kerestem és visszahívott, miközben a híváslistán nem szerepelt ez a szám korábban.
Ismertek ilyen típusú visszaélést, valaki találkozott már ilyesmivel? -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Keresek minőségibb tokot és kijelzővédő üveget 11 Prora(Midnight Green szín).
Ezeket néztem:
-Tok: [link]
-Kijelzővédő: [link]
Jelenleg soft touch tokot használok, belül szövet bélése van, kívül kellemes tapintású szilikon, viszont megérett a cserére.
A linkelt Spigennek is jó a tapintása?
Van esetleg valami más, amit ajánlanátok?
Van belőle full átlátszó is, nem tudom az jobban mutat-e.
Előre is köszönöm a segítséget! -
féldekás
aktív tag
válasz
burgatshow #289107 üzenetére
Igen, emiatt kapcsoltam ki.
Gondoltam, hogy erre itthon annyira nincs szükség, bár egy várható zivatart, jégesőt jó tudni. -
féldekás
aktív tag
A gyári időjárás appban, ha kikapcsolom a krtitikus értesítéseket, akkor az értesítések ugyanúgy megjönnek, csak ha éppen némítva vagyok akkor nem adnak ki hangot?
Valaki próbálta már ezt? -
féldekás
aktív tag
válasz
Shyciii #288997 üzenetére
Én is olvastam korábban. Tudom, nincs sok értelme még a 3rd party böngészőknek iOS-en.
Kiderül majd, jelenleg mac vásárlás előtt állok, így gondoltam teszek egy próbát a Bravevel, de lehet a Safarival is elégedett leszek gépen is, viszont sokan mondják, hogy telefonon okés, de gépen nem valami jó a Safari. -
féldekás
aktív tag
Letöltöttem a Brave böngészőt telefonra is, de nem akar szinkronizálni gépen lévővel.
Pedig összekapcsoltam a szinkronizálást.
Használ valaki Bravet iOS-en és mellette MacOS-en vagy Windowson?
Szerk: Most nézem, hogy iOS-re csak néhány dolgot tud szinkronizálni. -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Úgy tudom többen használnak közülünk Baseus Super Si 20W töltőfejet: [link]
Nem csak a telefont, hanem a power bankot és a 18650 akksitöltőt is töltök vele.
A power banknál már többször tapasztaltam, hogy megáll, majd újraindul a töltés, mikor bedugom.
Múltkor a 18650 akksitöltőnél is tapasztaltam, hogy egymás után folyamatosan megáll-újraindul a töltés, mikor már feltöltődtek a benne lévő akksik.
A telefonnál csak 1-2 ilyen alkalom volt, mikor felraktam tölteni, majd később megnéztem és alig töltött valamit, mert engedélyeznem kellett a kiegészítő használatát. Feltételezem ott is megállt a töltés, és mivel zárolva volt a telefon, így nem indult újra.
Más is tapasztalt vele problémát?
Van egy 30W-os Si töltőm is, ott nem tapasztaltam ezt, mivel azt ritkábban használom, viszont a 20W-osnál sem mindig jön elő.
A töltőkábeleket kizárnám, mivel mozdulatlanok az eszközök töltés közben. Illetve USB-C és lightning kábellel is jelentkezett a probléma a power bank esetén( van rajta lightning töltőport is).
Kuka a töltőfej? -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Néhány napja figyeltem fel rá, hogy valamikor késve jönnek az értesítések.
Gmail, Telegram appok esetében tűnt fel, tegnap meg ma. Pl. gmail-nél nem is jött az értesítés majd mikor beléptem akkor láttam, hogy 2 órája jött egy mailem. Telegramon pedig 2 értesítés jött, de csak a későbbit küldte ki.
Régebben androidon ha akkukímélő beállítás volt, akkor tapasztaltam ilyet. Gmailnél volt már korábban egyszer ilyen, akkor újra kellett telepítenem.
Valaki tapasztalt ilyet, mi lehet a megoldás? -
féldekás
aktív tag
Egyszerre hozzáadható 2db esim iPhone 11 Pro-hoz?
Nem kell dual simként működnie, átmenetileg lenne csak rá szükségem. Illetve, hogy tudjam felváltva használni a 2 esimet, ne kelljen eltávolítanom az előfizetési profilt, ez lenne a lényeg. -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Van valami alkalmazás, amivel egyedi értesítési hangot tudok létrehozni?
Pl. New email, stb.
3uToolssal gondolom hozzá tudom majd adni a listákhoz, már amelyik alkalmazás engedi és állítható a gyári hang.
Magára a készítésre keresek appot vagy megoldást, lehet windowsos is. -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Naptárban be lehet állítani olyan emlékeztetőt, hogy minden év adott hónap adott napján jelezzen?(2 héttel előtte is)
Egyébként az emlékeztető app helyett érdemes a naptárat használni egyszeri időpontok megadásánál?
Előre is köszi a segítséget! -
féldekás
aktív tag
Az iCloud Drive a fájlokat nem szinkronizálja mobilnettel.
Mobilhálózat menüpontnál be van kapcsolva, hogy használhatja a mobilhálózatot.
Alacsony adatforgalmú mód sincs bekapcsolva.
Se a fájl feltöltését, se a letöltését nem hajlandó elvégezni.
Van valami beállítás, ami szükséges még a működéséhez?
Előre is köszi! -
féldekás
aktív tag
iPad topikban nem kaptam választ az alábbi kérdésre.
Ha mondjuk istyle-ban veszem, az tiszta sor, hogy miként tudom jelezni a szavatossági igényt.
Apple.com vásárlás esetén a szavatossági igény érvényesítése hol, hogy történik?
Előre is köszi a segítséget! -
féldekás
aktív tag
Most nézem, hogy a 15.7 IPSW-je nem érhető el az iOS 16-ot támogató készülékekre.
Ebben az esetben a 3Utools backup 15.7-en nem ér semmit? -
féldekás
aktív tag
Tavaly iOS 15-tel vettem a telót, akkor kezdődött a Telenoros 4G bug(amit csak a 15.2 orvosolt), szóval ezt a frissítést nem kapkodom el, először felrakom a 15.7-et és csinálok egy biztonsági mentést 3utools-szal. Aztán majd valamikor a héten felrakom a 16-ot.
-
féldekás
aktív tag
válasz
Laslow #267891 üzenetére
Én is ezt tapasztalom, hogy előfordul, hogy fekvő nézetben marad a face.
Szerintem az alkalmazásban van a bug, sehol máshol nem figyeltem még meg.Más:
Köszönöm mindenkinek a qr kód wallett tippeket.
Még annyi kérdésem van, hogy a külsős wallett alkalmazásból be lehet tenni az apple walletbe utána? -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
QR kódot hozzá lehet adni valahogy a wallethez?
A városban ahol lakom ott van városkártya, de ezért nem tárolnék egy plusz appot a telón, mivel a QR kódon kívül semmi szükség rá.
Oltási kártyát hozzá lehet adni, azt már próbáltam. -
féldekás
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, sikerült a másik gépen is megoldani a fényképnézegetővel a heic képek megtekintését.
-
féldekás
aktív tag
Köszönöm mindenkinek.
Úgy emlékeztem már lent volt a HEIC bővítmény, de nem.
Fel is ajánlotta most a fényképnézegető és így minden okés.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. -
féldekás
aktív tag
válasz
lugosi #267369 üzenetére
Értem.
Milyen megoldást tudtok erre javasolni? A HEIC önmagában veszteséges formátum?(legalábbis ezt írtad: “veszteséges formátumból konvertál ilyenkor másik veszteségesbe.”)
Szerk.: Most néztem, ahogy a beállítások is írja van alapból jpeg is, ezt jobb választani?
Ez a jelenlegi nyaralós képeken sajnos nem segít már. Vagy konvertálás jpeg-be vagy valami jó heic fényképnézegető az alternatíva.Később az asztali PC-t valami másra fogom cserélni, de egyelőre még a változó helyzetem miatt biztosan marad.
Az iOS tetszik, szóval később lesz valami Mac, esetleg iPad. Akkor már nem lesz gond a HEIC formátummal.
Tudtok ajánlani valami olyan programot Windowsra, mint a Fényképnézegető csak HEIC formátumhoz? Lehessen megtekintés közben törölni, diavetítést csinálni.
Xn view-ot letöltöttem, de nem tetszik. Az alap meg semmit sem tud.
féldekás
aktív tag
Az imént másoltam át fotókat 3utools segítségével PC-re. Ami feltűnt, hogy a képek mérete valamivel kisebb, nagyjából 1MB a különbség a telefonon tároltakhoz képest.
A képek minősége nem romlik, ha icloudból töltöm le vagy 3utools-szal másolom gépre?
Talán kevesebb adatot tárol a gépen.Más:
Korábban olvastam itt a fórumon, hogy érdemes egy gyári visszaállítást csinálni a főverzió váltásoknál, vagy évente. Ennek van jelentősége?
A képeket le szoktam időnként menteni, gondolom ez így a jó. Az alkalmazások újratelepítése sem jelentene nagy akadályt, amit kicsit problémásnak tartok a beállítások újrahangolása ilyenkor, talán az a leghosszabb folyamat. -
féldekás
aktív tag
válasz
burgatshow #216031 üzenetére
Ebben tévedtél, de a 16-ot már tényleg nem kapják meg.
-
féldekás
aktív tag
válasz
Skynet258 #265722 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Basszus, tényleg ott volt, korábban nem találtam, meg most sem, rosszul kerestem.
Most nem írtam be az egész szót, és így megtalálta.
Köszönöm!
Ha már itt tartunk, az energiafogyasztási értéket hogyan tudom resetelni? Az egyik konnektor tudja mérni a fogyasztást, ezt szeretném resetelni.
Már több év benne van az eszközben, erre nincs szükségem. -
féldekás
aktív tag
válasz
herdsman12 #265719 üzenetére
Köszönöm, ránézek!
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Van 2db bliztwolf okos konnektorom.
Van valami alternatíva iOS-re a használatukhoz?
Blitzwolf applikáció nem elérhető az AppStoreban.
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
A fejhallgató biztonság hangerő korlátozás jól működik nem Apple eszközöknél is?
Én picit halknak találom a 75-80dB-t, egy Xiaomi TWS fülessel?(nem agybadugós, hanem tányér alakú, mint pl az Airpods 2).
Másik, hogy hiába megyek rá, hogy nem fejhallgató, akkor is korlátozza sokszor lightning adapterrel a Hifim Aux bemenetére adott hangerőt.
Meg FM transmitternél is visszaveszi a hangerőt, pedig ott is rámegyek, hogy autó hangrendszere. -
féldekás
aktív tag
válasz
Razzul #262452 üzenetére
Szuper!
Teló szerint 90%, 3Utools szerint 93%.
Itt konkrétan a kapacitás is látszik mAh szerint.
Valószínűleg a 3Utools-t fogom akkor figyelembe venni, de ez még odébb van, 1 de ha vigyázok picit rá, még másfél év is simán lehet az akksi élettartama.Ha az elemzések megosztása ki van kapcsolva, a 3Utools akkor is pontos adatokat nyer ki a telefonból?
-
féldekás
aktív tag
-
féldekás
aktív tag
Az akkumulátor kapacitásának százalékos értéke pontos?
Ismerősnek volt olyan, hogy elkezdett felfele kúszni.
Eléggé figyelek, hogy optimálisan használjam a telefont, figyelek a töltöttségre.
Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy december közepe óta egyetlen százalékot sem romlott. -
féldekás
aktív tag
válasz
Sys85 #261378 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Baseus kábeleknél ez a 2 van ennél a cégnél:
[link]
[link]
Először az alsón gondolkodtam, de a fenti jobbnak tűnik(még strapabíróbb, meg a leírás alapján jobb is, és csak 300ft a különbség), hosszból nekem bőven elég az 1m is.
Már leadtam a rendelést, de ha engedik módosítani még, akkor valszeg a felső lesz.
Alsóból én vihettem az utolsót, azért nincs már raktáron. -
féldekás
aktív tag
válasz
Sys85 #261376 üzenetére
Most nézegettem, elég népszerűnek tűnik, meg rendben lévőnek árukereső alapján.
Szerintem veszek még 2 baseus kábelt hozzá egyet a szifonhoz, egyet meg usb-c készülékhez, így rendben lesz ez az Si töltő.
Másik helyen meg maradnak az usb-A kábelek és töltő.
Gondolkodtam, hogy átállok teljesen usb-c töltőoldali kábelekre, de teljesen felesleges pénzkidobás lenne jelenleg, mivel van egy még jól működő Blitzwolf 2 portos usb-a töltőm, meg hozzá való blitzwolf szövetkábelek. -
féldekás
aktív tag
-
féldekás
aktív tag
válasz
szabonagyur #260022 üzenetére
Igen, most néztem, hogy az maradt 49.0.
Ezek szerint a bétákkal már frissül, de az x.x.1-2 kisebb frissítéseknél nem nagyon szokott lenni szolgáltató verzió frissítés. -
féldekás
aktív tag
válasz
szabonagyur #259986 üzenetére
A 15.3.1-en még maradt a Telenor HU.
-
féldekás
aktív tag
válasz
szabonagyur #259930 üzenetére
Nem válaszolni szerettem volna, független hozzászólás.
A betaprofiles.com oldal megbízható, ha béta iOS-t próbálnék ki?
Ha jól tudom a hivatalos megoldás az, ha fizetek az Apple-nek, hogy fejlesztő legyek.
Ha valami miatt visszatérnék a stabil szoftverre, akkor az ipsw.me oldalról szedem le az adott verziót és itunes-sal feltelepítem, az is rendben van?
Igazából csináltam már ilyet, de érdekelne a véleményetek. Jól gondolom, hogy nem ez a hivatalos módja a dolognak, vagy ennek nincs jelentősége és rendben van? -
féldekás
aktív tag
válasz
MasterMark #259234 üzenetére
Köszi
-
féldekás
aktív tag
válasz
INGJOKE #259232 üzenetére
Amúgy ez engem is érdekelne.
Mindkét wifi hálózaton ezt írja a telóm.
Mit kellene állítani a routerben, hogy ne blokkolja a titkosított DNS forgalmat?
Szerintem nem a WPA2-3 közötti variálás a megoldás.
WPA3-mat nekem a 4-5 év körüli notebook már nem tudja kezelni, WPA2/3 az még rendben van. -
féldekás
aktív tag
Nektek is az a tapasztalatotok, hogy a Blitzwolf kábelek rendben vannak?
-
féldekás
aktív tag
válasz
Razzul #258997 üzenetére
Értem, köszi!
Visszaolvastam közben és láttam, hogy 10W-ot tud csak USB-A porton. Mondjuk az meg már nem különösebben nevezhető gyorstöltésnek.Én Blitzwolfot egyébként Banggoodról vennék, ez a saját márkájuk. Nekem beváltak a kábeleik, töltőik, remélem ez így is marad.
Eddig az iPhonet is töltötte gond nélkül mindig.
Aliexpress egy piactér, szóval benne van, hogy nem eredeti. -
féldekás
aktív tag
Pár hónapja vettem egy iPhone 11 Pro-t.
Egy Blitzwolf BW-S6 hálózati adapterrel töltöm(az összefoglalóban megnéztem az adatbázist, megbízhatónak írja ezt a típust).
Egy ilyen kábelt használok hozzá: [link]
Szerintetek az ilyen kábelek megbízhatóak?
Elég sokfélét gyárt a Blitzwolf pl. Machez 100W-os USB-C kábel is van.
Korábban androidos telefonokhoz is ilyeneket használtam a strapabíróság miatt.
A hálózati adapter 12W-tal tud gyorstölteni egy iPhone-t.
Én inkább a lassabb töltést részesítem előnyben, az akksi kímélése miatt.
Vagy hálózati adapterből inkább gyári Apple töltőfejet használjak?(pl. az 5W-os az ugye lassú)
Előre is köszi a választ! -
féldekás
aktív tag
A visszatérítés mennyi időt szokott igénybe venni?
Megnéztem az app storeban és a visszatérítés státuszban van már 2 korábban törölt előfizetésem, de a számlámra még nem érkezett meg a pénz. -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Használt készüléknél hogyan lehet ellenőrizni, hogy eredeti-e a termék? Illetve hogy nem mókolt szoftver van rajta.
Apple-nél ha a sorozatszám megadásakor az “igazolt vásárlás” felirat jelenik meg az már elégséges?
A többi lépéssel tisztában vagyok(kamerák, face id, hangszórók, mikrofonok, kijelző stb).
Előre is köszönöm a választ! -
féldekás
aktív tag
válasz
szabonagyur #252152 üzenetére
Most a wifiről írtam, ez kimaradt.
A 3G az stabil volt telenor esetén.
Azért most csináltam egy visszaállítást hátha segít, aztán Sim csere és utána kiderül. -
féldekás
aktív tag
válasz
szabonagyur #252149 üzenetére
Még egy gyors kérdésem lenne. Most kikapcsoltam az automatikus csatlakozást, így egyértelműen észreveszem, ha eldobja a hálózatot.
Ha lezárt képernyőnél eldobja az gondolom úgyanúgy nincs rendben, ugye? -
féldekás
aktív tag
válasz
szabonagyur #252149 üzenetére
Azért eldobta megint a wifit, pedig már úgy tűnt stabil. Na mindegy, kísérletezek.
Most működnek a korábban nem megfelelően működő funkciók is.
A telenoros simnél viszont írta, hogy nem sikerült beállítani a mobilhálózatot. -
féldekás
aktív tag
válasz
szabonagyur #252147 üzenetére
Rendben, köszi az eddigi segítséget.
Utána írok mi a helyzet.
Bár egy sim csere lehet nem ártana és elvileg díjmentesen kéne cserélniük, mert nem hogy 2 de 5 évnél öregebb.
Annyi még, hogy a telenoros simnél lényegesen lassabban találja meg a hálózatot. Vodafonosnál szinte azonnal bekapcsolás után. -
féldekás
aktív tag
válasz
szabonagyur #252139 üzenetére
Igen, az AppleID-m van megadva.
Megbízható forrás(legalábbis megbízható tag hardveraprós vásárlás 100+ poz értékelés, persze ez önmagában jó, de nem 100%-os biztonság), telenoros vásárlás volt, de függetlenített.
Most kipróbáltam pár dolgot:
-Vodafone SIM kártyával kipróbáltam, ott 4G-t ír a telefon.
A másik telómról megosztottam a netet, azt nem dobálja el, és most mutatja az apple id-nál a készüléket, szoftverfrissítést most szedi le.
Tárca app is megy.
Most akkor a telenoros sim kártyám is szar, meg az itthoni wifim is?
Másik telón(Pocophone F1) nincs gond a telenoros simmel, sem a wifivel nem tapasztaltam gondot. -
féldekás
aktív tag
válasz
szabonagyur #252133 üzenetére
-
féldekás
aktív tag
válasz
szabonagyur #252133 üzenetére
Az a vicc, hogy az apple id-ból sem tudok kilépni.
Azt írja: Az ellenőrzés sikertelen(Az Apple ID szerverhez kapcsolódáskor hiba történt.
Nem értem, tegnap még ilyen hibák nem voltak, bár a mobilnet akkor sem ment. -
féldekás
aktív tag
válasz
szabonagyur #252128 üzenetére
Igen, kézi beállítással.
Másik telefonomon jól működik, de már elég régóta ez van, 5-7 éves a sim kb. -
féldekás
aktív tag
válasz
szabonagyur #252126 üzenetére
Igen, úgy kaptam meg a készüléket tegnap, de megpróbálhatok én is most egy gyári visszaállítást.
-
féldekás
aktív tag
Erre valaki?
3G van, hívásokat tudok indítani/fogadni. A 4G-t és a mobilnetet továbbra sem tudtam működésbe hozni.
Illetve a szoftverfrissítés, Apple Payt nem tudom használni.
Meg Apple ID-val kapcsolatos dolgokat nem tudom elérni(pl. a fizetés és szállítási információk betöltése sikertelen hibaüzenetet kaptam)
Megbízhatóeszköz lista nem érhető el(itt az előbb még mutatta a telefonom).
Wifi jelet is eldobálja és átmegy egy pillanatra 3G-re(ezt most vettem észre).
Ilyesmikkel találkozott már valaki? -
féldekás
aktív tag
iPhone 11 Pro, a telefon most került hozzám, nincs korábbi tapasztalatom.
Valamiért csak 3G-t jelez a telefon és nem tudom használni a mobilnetet sem. Telenor Sim van benne, 4G-re van állítva a telefon alapértelmezetten. Mobilnet természetesen beállítva.
iOS 15.0.2-t sem engedi feltenni wifin keresztül.("A szoftverfrissítés sikertelen volt/nem ellenőrizhetők a frissítések). -
féldekás
aktív tag
Bocsi, ha volt mostanában.
Ha a főképernyőről eltávolítok egy appot, akkor azt hogyan tudom visszarakni? -
féldekás
aktív tag
válasz
MasterMark #251947 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
féldekás
aktív tag
A FaceID meghibásodás mennyire gyakori probléma?
A Wifi-s fájlmásolás Discover-rel mennyire ajánlott?Inkább iTunes és kábel?
Ha ráteszek egy filmet a telóra, azt tudom törölni a telefonon?(Droidos vagyok, most térek át, azt hiszem a fajlkezelesnel vannak elteresek a 2 rendszer kozott) -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Ha nem PD képes Blitzwolf töltővel és egy USB-A-Lightning kábellel töltöm a telefont, akkor az működni fog?
A PD-vel ellátott Blitzwolf adapter és kábel még úton van, ez ideiglenes megoldás lenne, mivel a telóhoz nem kapok töltőt. -
féldekás
aktív tag
Mai napra lenne még egy utolsó kérdésem.
Egyik barátom is szeretne telefont, de használt piacon.
Kártyafüggetlen XR és 11.
XR-t találtam 100-ért jó állapotút, 11-ből 145-ért.
Mondjuk, ha az akksi 86% az már lassan cserés, nem?
Mi ezeknek a telefonoknak használtan a reális áruk, ha jó állapotúak?
Gondolom már inkább a 11-et ajánljátok. XR annyival rosszabb választás? -
féldekás
aktív tag
Oké, köszi a válaszokat! apple.com-ot nézem, inkább hivatalos helyről, hogy legyen +2 év szavatosságom.
Ha az alap 64GB-ot nézzük, akkor +35k a 13,de az már lényegtelen. -
féldekás
aktív tag
válasz
féldekás #251272 üzenetére
Tegnap kérdeztem, hogy az iPhone 11-hez képest megéri-e az iPhone 12 a felárat. Új készülék árakról van szó.
secret írta, hogy mindenképpen.
Viszont ha már 12, akkor a 128GB-os modelleknél a 13 +25k-ért kapható, a 13 megér ennyi felárat vagy nincs olyan újítás, ami indokolja?
12-ből a 64GB-os modellt néztem mondjuk.
Hosszútávra tervezek a készülékkel, valószínűleg amíg megkapja a friss iOS-t, addig megtartanám. Bár a hardver alapján a 12 és a 13 elég hasonló, valszeg ugyan addig lesz támogatva, de ez csak spekuláció
Mit javasoltok?
Érdemes a 128GB-os modellt venni hosszútávra, illetve akkor már a 13-mat?
Előre is köszi! -
féldekás
aktív tag
Használ valaki itt a fórumot olvasók közül mobilfox tokot 12-es vagy 13-mas szérián?
A kérdésem: 3D kijelzővédő üveg passzol hozzá vagy felnyomná a tok az üveget?
Sajnos mobilfoxon nincs készleten az ő üvegfóliájuk, így xprotectort néztem. Xprotectorral van esetleg valakinek tapasztalata? -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Újonnan vennék telefont. iPhone 11-hez képest megéri a felárat az iPhone 12?
Igazából a kijelző, ami sztem lényegesen jobb lett a technikai adatok alapján, de nem tudom, hogy ez a valóságban mekkora különbség. -
féldekás
aktív tag
Köszi!
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
iOS-en működik más gyártó TWS fülese is, vagy csak az Apple által gyártottak? -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék használtan venni iPhone-t. Nagyjából 4 hónap múlva. Tudom ez még elég messze van, viszont szeretnék kis körképet kapni, hogy melyik telefont válasszam.
Jelenleg 3 készülékre szűkítettem le a választásomat.
11 Pro, 11 Pro Max , 12.
Ezek közül melyiket vennétek?
iPhone 12 merülési probléma még fennáll?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest