- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
kulu22 #334856 üzenetére
Nálam működik.
Indítsd újra a telefont.
Hang fel, majd le, majd jobb oldali gomb nyomvatart ameddig az alma logó megjelenik.Szerk.: De csak akkor marad a beállított értéken, ha aktív a funkció. Tehát ha ütemezésen van pl, napnyugtától népkeltéig, most hiába állítod, csak addig marad a szín, ameddig az ujjad rajta van.
Kapcsold manuálisan be, és akkor teszteld. -
válasz
kulu22 #318515 üzenetére
Az remek, köszönöm a választ. Ingyenes a csomagomban és sokszor jól jönne az említett dolgok miatt. Az SMS nem fontos, de a hívások mindenképp, nem vagyok "fontos ember", olyanokra gondolok, hogy ha edzés és egyéb tevékenység között alakulna ki vészhelyzet (idősödnek a szülők, stb), akkor elérhető legyek. Eddig a 15PM-et vittem magammal, de a méret és a súly miatt sokszor macerás, főleg futáshoz.
-
válasz
kulu22 #311634 üzenetére
a Garmin inkább sport, mint okos
Ez konkrétan attól függ, mit nevezel okosórának. Ha neked okosóra = egy karon hordott mini iPhone néhány extra szentzorral, akkor igen, a Garmin nem okos. De ha nem az iPhone-nal való integráltsághoz kötjük, akkor pontosan olyan okosóra, mint az AW, csak másra van "kiélezve". Természetesen nem karon hordott mini-iphone, minst az Apple Watch, de integrálható az iPhone-nal. Nincsenek telefon-funkciói (sms-küldés, telefonálás, eSIM), de ettől még okosóra.
A probléma számomra, hogy az Ultrát kifejezetten sport-óraként reklámozzák, holott ez sem más, mint egy AW, amit robusztusabb tokba tettek, és hozzáadtak egy-két szoftveres sportfunkciót (a már meglévők mellé). Ennyitől sajnos még nem lesz sportóra, és aki - mint. én - bedőlt ennek, és Garmin-os tapasztalattal rohant megvenni, mert végre egy sportra kiélezett AW, hát az igen komoly csalódásban kellett része legyen. A Garminoknak hosszú útjuk volt a speciális GSM-eszközöktől a sportórákig, ez évtizedekben mérhető, nem értem miért gondoltam, hogy az Apple ezt egy csapásra behozza... ebben tényleg én voltam a ludas, a csalódásomat magamnak is köszönhetem. Egy mini-iphone-ból még nem lesz egy csapásra sportóra, mert azok a külső szenzorokkal való integrációk, amik pl az ANT+ illetve a SOLAR technológiákkal ott vannak a Garminokban, azok sehol sincsenek, ezért mondjuk egy profi biciklisnek még mindig nem játékosok, mert nincs pedálütem-szenzor- illetve wattmérő-integráció, és nem tud mellpánthoz csatlakozni, csak hogy a legalapabb dolgokat nézzük, amiket mondjuk egy profi biciklis tud. De azon is jogosan gondolkodik el az ember, hogy a reklámban a magashegyi túrázó (hegymászó?) mialófaszt "navigál" az órájával, ha nincs egy normális térkép és egy normális GPS tracking egy órába. A reklámban iránytűt néz a hegymászó, hát aki ezt megcsinálta, annak pl. fogalma sem volt, mit használnak a hegymászók - kiatököm használ ma már iránytűt navigáláshoz? De komolyan.... És tele van ilyen bakikkal, ami miatt sajnos pont olyan karon hordott mini-iphone lesz az AWU is, mint a többi AW. Az eredeti hozzászólásomban azt mondtam, hogy néhány kivétellel MINDEN, amit egy GARMIN tud, azt jobban tudja, mint az AWU, ebbl jött egy vita a búvárkodásról, miben egyáltalán nem lettem meggyőzve, de elfogadom, ha valaki ezt nem így látja. Ezekszerint a búvárokon most már AWU-kat fogunk látni (agyő Rolex Submariner, úgis már régóta a befektetők meg a pngvinbe öltözött bankárok "búvárórája" vagy)
Ha valakinek az iphone-nal való integráció foka határozza meg egy óra "okosóra" voltát, annak bizony a legokosabb az AW lesz, ez eléggé egyértelmű. Igaz, hogy a mini-iphone-ságon kívül semmit nem tud rendesen (még egy normális alváselemzést sem - nézzetek meg egyet egy Garminon, akkor megértitek mire gondolok), de hát lehet rajta fotókat nézegetni, meg lehet sms-ekre válaszolni, és - igen - van rajta Siri, ami konkrétan nagyon jó dolog - na meg mindig nálam lehet, még otthon is, nem kell hordoznom magammal a telefont.
Egy Garmin Fenix vagy Epix vagy hasonló szintű óra ugyanakkor nagyon jól használható iPhone-nal, és a Grmin Connect alkalmazás (amihez hasonló nincs is az Apple-nek, még csak nyomokban sem, pedig az egyik leglényegesebb dolog lenne szvsz) segítségébvle az adatok is átkerülnek a Health-be az iPhone-on - már aminek egyáltalán van helye a Health app-ban. -
Oldman2
nagyúr
válasz
kulu22 #311634 üzenetére
Szakmai Topik lévén, a téma bőven elfér itt, ha valakit zavar, ugorja át a posztokat...
Valóban, okosórát kérdeztem, de olvasva a hozzászólásokat, átlagjóska szemével nézve érdekel mind az okos, mind a sportóra téma. Átlagjóskának gőze sincs e két kategóriáról, ha valahol, akkor itt kifejthetnénk miben jobb az egyik a másikhoz képest.
Kérés: ne csak azt írjátok meg, hogy milyen órátok van, hanem azt is, hogy „Tökéletes” vagy hogy „ez meg az a funkció nem megy” rajta.
Utóbbi a legfontosabb. Ja, ami meg az egészet indukálta nálam, hogy egy tavalyi posztban elhangzott, hogy a Garminok akár több hetes üzemidőt is tudnak.
Az üzemidő szinte a legfontosabb... tudom sokan zuhanyoznak reggel. :-) -
Perillustris
senior tag
-
válasz
kulu22 #311609 üzenetére
Attól függ, mit kinek mit jelentenek az "okos" funkciók.
A hasonló árú Garminok sportfelhasználásra nagyon sokkal az AW-k előtt vannak. Tulajdonképpen minden sportcélú felhasználásban, valamint alváselemzésben, egészségi adatok kiértékelésében, stb. az Apple Watch-on befejezetlennek tűnnek egy Garmin után. Az Apple-nél nNAGYON hiányzik egy Garmin Connect szintű platform is, az Apple térképek pedig botrányosak a Garminhoz képest (lehet hogy Amerikában vannak normális topo-térképek az AW-khez, de itthon valamennyire normális csak akkor van, ha megveszed hozzá a WorkOutdoors appot, de akkor még mindig hiányzik a Garmin Connect-szerűség, aminek egy részét kb megkapod egy Strava-előfizetéssel) Az akkumulátor-idejük pedig verhetetlen, az Apple Watch-ok nagyon messziről a Germinok nyomába sem érnek.
Sajnos ugyanakkor nincs bennük Apple Pay, a zenelejátszás egy Fenixen fájdalmas élmény, stb., a kijelzőjük nyomába sem ér egy AW Ultra kijelzőjének és természetsen sokkal gyengébb az integrációjuk az iPhone-nal.
A reklámoknak bedőlve megvettem egy Apple Wartch Ultra 2-t, és a Garmin Fenix 6 után ez a része (sport és vitális adatok) óriási csalódás volt. Másrészt viszont menő dolgok vannak benne, úgyhogy nehéz dönteni, de szerintem akinek sportok, GPS-tracking, túrázás, stb fontosak, az SOKKAL jobban jár, ha a pénzét Garminra költi. -
sgeza
veterán
válasz
kulu22 #311141 üzenetére
Nem elég, hogy a fényképek iCloud szinkronját kikapcsolod, mert ilyenkor "átvált" arra, hogy alkalmazás adatként menti a képeid. A biztonsági mentés részletein belül kapcsold ki a Fotótár alkalmazás mentését!
Illetve még az is lehet, hogy a saját tárhelyen tárolsz fájlokat, ez esetben a Fájlok mentését kapcsold ki! Illetve én azt tapasztaltam, hogy azok az alkalmazások, amik saját névvel könyvtárat hoznak létre a saját tárhelyen, az abban szereplő állományok ahhoz az alkalmazáshoz tartoznak, amelyik létrehozta a könyvtárat. Pl. Chrome-mal letöltesz valamit, amit a Chrome a saját tárhelyen létrehozott könyvtárába tesz, akkor az a Chrome adatához fog tartozni. Ha onnan átteszed egy "semleges" könyvtárba, akkor a Fájlok adatához fog tartozni. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
kulu22 #286646 üzenetére
Majdnem azt írtam, hogy az (a)-t, de nem. Biztonsági frissítések jöttek, de nincs részletezve a javítás mibenléte.
Megjelent az első biztonsági válasz az iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 és macOS 13.3.1 esetén
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
kulu22 #283712 üzenetére
A félvezető gombok funkcionalitását az egyes modellekhez csatolt tokkal tervezik megoldani. Nagy a valószínűsége annak, hogy a fényes és vadonatúj iPhone-t vásárláskor, egy prémium tokkal védi meg az ember. Az Apple valószínűleg ezt a gondolatot tartotta szem előtt és úgy döntött, hogy félvezető gombjait bármilyen tartozékkal kompatibilissé teszi. A Twitteren található ShrimpApplePro szerint ezeket a gombokat erre a felhasználásra tervezték, jelezve, hogy a felhasználóknak nem lehet problémájuk a hangerő beállításával vagy a kijelző kikapcsolásával ezekkel a gombokkal.
Az Apple emellett szorosan együttműködhet a népszerű tokgyártókkal is, pontos méreteket biztosítva számukra az egyes iPhone 15 modellekről, különös tekintettel a szilárdtest gombokról a hosszukra, mélységükre, kiemelkedésükre és egyéb változtatásokra vonatkozóan. Ez biztosítja, hogy ezeknek a gomboknak a minden egyes megnyomása a tokkal együtt többé-kevésbé ugyanazt az érzést keltse, mint a tok eltávolításakor.
forrás: wccftech
Szerintem, majd valamilyen vezető anyagot keverhetnek a granulátumba, és úgy oldják meg a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest