-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
syIex #264648 üzenetére
Nem, de az Apple-nek csudi jó, ha az SE-t eladja neked majdnem mini árban
Ne felhasználóként nézd a döntést, hanem Apple fejesként. A mini telefonokban lévő tudás az árához képest nagyon brutál volt és a mai napig az a 12 mini, 13 mini esetén. Ezt korrigálni kell, mert egy termék sose lehet túl jó.
-
mályva
aktív tag
Sziasztok csalódottan olvastam, hogy nem lesz iphone 14 mini..
Most akkor szerintetek az Apple nem gondolja meg magát, és az utolsó széria ahol van mini az 13 lesz?
Miért van ez?
-
válasz
bald.raven #264642 üzenetére
Kizártnak tartom hogy cégesen adnának nekem e-simet.
De majd megkérdezem, az ötlet jó!
-
válasz
tuzpenge #264637 üzenetére
Akkor nem csak yettel... Úgy látszik ez a 13-as széria eddigi egyetlen igazi rákfenéje, mással nem találkoztam *kopp-kopp*, bár ez is eléggé idegesítő. Telekomos e-simmal semmi gondom nincs.
#264640tothjozsi96: Szerintem ez a telefon és szolgáltatók közötti biszembaszomkodás. -
tothjozsi96
addikt
válasz
Tsebacsi #264635 üzenetére
Igen, ilyen nálam is van hogy bezuhan a térerő. Engem feltudnak hívni, olyan probléma nem szokott lenni. Csak ez, amikor Én hívok valakit, nem cseng ki, de közben látom hogy elkezdi számolni a másodperceket, tehát a hívott fél felvette, de nem hallok semmit mert süket az egész vonal úgy ahogy van.
Akkor ez több mint valószínű hogy nem telefon probléma lesz. Bár egy SIM cserére kíváncsi lennék, gondoltam az eSim-re is, de úgy tudom hogy ilyen flottás buliban azt nem lehet még. Pedig úgy kiderülne a dolog, hogy most tényleg SIM kártyás-e a probléma. Azért itt a topikban is ha megnézed csak 3-an tapasztaltuk (eddig) ezeket a dolgokat, szóval nem gondolom hogy általános probléma lenne. Hiszen a kollégáim ugyanúgy iPhone-t használnak legtöbben, ugyanígy benne vannak a flottában és nekik működik.
#264637 tuzpenge
Köszi! Annyi a különbség hogy mikor telefonálok, szintén nem csöng ki, felveszi a hívott fél viszont én azt nem is hallom. Szóval ez szerintem még a jobbik eset, amit Te tapasztalsz.Csak tényleg összességében annyira zavaró hogy visszajövök Bécsből, visszacsatlakozok a magyar hálózatra, és órákig nincs internetem, de volt olyan hogy aznap nem is volt. Tehát hazaértem este, és semmi, egész éjjel semmi. Reggelre valahogy megjavult, és nem értem hogy lehet ez. De borzasztó, nagyon gáz, főleg az amikor felcsatlakozok a hálózatra és nincs térerő, elérhetetlen vagyok, persze akkor szeretnék telefonálni és nem tudok..
-
válasz
barbee2019 #264638 üzenetére
Apple Watch S5 és felfelé..
Nincs AOD iPhone-on. -
barbee2019
csendes tag
Always on display iphone 13-ra?Ami normálisan mutatja sz időt,dátumot?
-
tuzpenge
őstag
válasz
tothjozsi96 #264629 üzenetére
A határátlépéses ügyre nem tudok mit mondani, de ez a süket a telefon, nem csöng ki, másik oldalon meg felveszik ez nálam is elő szokott fordulni. Viszont én Vodkás vagyok i13 minivel (fizikai sim). Sőt van olyan hogy hívok valakit nem csöng ki, már tenném le mikor egyszercsak beleszólnak hogy "halló, miért nem szólsz bele?". Szóval szerintem ez simán iphone vs hazai szolgáltatók és modem / szoftver akadás / probléma és nem a telefonoddal van a baj!
ÉS azok tökéletesen megvannak nálam is mint amit Tsebacsi írt a #264635 posztban. Mintha a sajátom lenne....
-
válasz
tothjozsi96 #264634 üzenetére
Dettó, ezért nem is erőltettem eddig a sim cserét...
Nálam gyakori a nem elérhetőség, vagy lassan kapcsol, mármint tárcsázok, csend, majd ki se cseng a másik oldal már felveszi, és mikor mondom de gyors, azt mondja már vagy 3-at csengett... Nálam semennyit...
Van hogy a térerő bezuhan, vagy jelzi hogy van, de mégsem tudnak felhívni. Repülő mód, majd vissza általában megoldja, hosszabb vagy rövidebb ideig... -
tothjozsi96
addikt
-
válasz
tothjozsi96 #264629 üzenetére
Hasonló hibákat nekem is produkál flottás kártyával yettellel. Már tavaly ősz óta. Én feladtam, szar ahogy van. SIM kártya csere nem volt, de nem hiszek benne annyira mert előtte a samsung S20+ telóval nem jelentkeztek ilyen problémák.
-
A Magsafe megtartja a telefont autós tartó esetén? Vagy maradjak inkább a pitaka magmountnál? Mi a tapasztalat?
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
iPhone 11 Pro-val kapcsolatban lenne kérdésem. Megjelenéskor vettem a telefont, igazából nem is volt vele semmi problémám, lassan 3 éves lesz. De, mostanában elég érdekes szolgáltatói problémák vannak. Én Yettel-es vagyok, nemrég egy flottás csomagba kerültem, de korábban is tapasztaltam már a problémát. Az a jelenség hogyha átlépem a határt, akkor vált szolgáltatót a telefon, de nincs internet. Romaing be van kapcsolva természetesen. Az a probléma hogy írja hogy 4G, de nem működik semmi sem. Tegnap is átmentem Szlovákiába, amíg ott voltam addig nem volt internetem, telefonálni azt tudok viszont. Ez a probléma úgy kb 1,5 éve áll fenn, nem tudom hogy mitől lehet? A kollégáim is ugyanebben a flottás csomagban vannak, náluk működik minden. Emiatt kizárnám hogy szolgáltatói hiba lenne. Azt nem értem hogy ez mitől lehetséges? Annyit szoktam csinálni hogy kikapcsolom a VoLTE-t, meg átváltok 3G-re és van 1-2 külföldi szolgáltató ahol ettől valahogy lesz internet, igaz csak 3G, de működik. Például tegnap Szlovákiában ez sem működött.
Van itt ilyen aki tapasztalt ilyesmit? Hogy ezt mi okozhatja?
De most mondok másik példát is, vonattal utaztam vasárnap, megérkeztem Győrbe, leszálltam és látom hogy nincs térerő. A vonaton elment, mert voltak olyan területek ahol nem volt lefedettség. Akkor letettem repülőüzemmódba a telefont, majd vissza csatlakoztam a hálózatra, írja hogy van térerő, írja hogy van 4G. Az internet még sem működik, próbáltam telefonálni de nem csöng ki, viszont akit hívtam ő felvette. Hallotta is hogy beszélek, de én semmit sem hallottam.Ezeket a jópofa dolgokat vajon mi okozhatja? A telefon a szar? SIM kártya?
Köszönöm. -
Wajk
addikt
sziasztok, éjszakai fogyasztásnál figyeltem meg, hogy ha mind a két vonal aktív akkor ~1%/óra a merülés, ha Telekom vonalat kikapcsolom akkor ugyanúgy ~1%/óra, ha viszont a Yettelt lövöm le, akkor ~0,5%/óra a merülés. Ami nem hangzik soknak, de egy napra vetítve 12% vs 24% menne simán a levesbe amit ha lehet elkerülnék. (Az összes YT videón végigmentem, beállítottam/csekkoltam mindent amit találtam, a merülés ua.)
Jelenlegi állás: Yettel fizikai Sim és Telekom E-Sim
Arra gondoltam, hogy mivel egy kb 7 éves Telenor Sim-em van, azt cserélem egy újra, hátha megoldja. A másik ötletem, hogy Esim-re cserélem egyből. Ezzel kapcsolatban van esetleg valakinek tapasztalata? Járt hasonló cipőben?
A főkérdés: Yettel új fizikai vagy E-Sim?
Előre is köszönet! -
DGery
aktív tag
válasz
barbee2019 #264626 üzenetére
A legegyszerűbb 3uTools progit alkalmazva csengőhangot kreálni iPhone-ra mp3-ból
-
-
half333
őstag
válasz
barbee2019 #264621 üzenetére
Szia! Én nem használok iTunes-t,de ha csengőhangot akarsz belőle csinálni mr4-re kell átkonvertálni. De itt egyből átalakitja: [mp3-to-m4r]
[Make Ringtone for iPhone using iTunes!] -
barbee2019
csendes tag
Sziasztok!
itunesra ltöltött mp3 csengőhanggá alakítása hogy megy?AOD iphone 13-ra?
-
Oldman2
nagyúr
Megoldható-e az iOS alatt az, hogy a fixen álló üzemmódú appok fekvőbe "kényszerítődjenek"?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
burgatshow #264613 üzenetére
Igen, ez és az alatta lévő Helyzetalapú jelzések voltak kikapcsolva ( Apple Pie/Joe javaslatára :-)
Köszi!
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
BoneDragon #264610 üzenetére
Senki se mondta, hogy az Alzáról kell rendelni. Szerintem…
-
BoneDragon
veterán
válasz
kakuk.tamas #264607 üzenetére
Komolyan belinkelted neki alzat? Spigen oldalan ugyan ez fele ennyi.
-
Redchucky
aktív tag
Kréta szülőknek alkalmazást használjátok? Nekem ma nem volt hajlandó elindulni, valamilyen duplikációs hibát írt ki. Töröltem, de most nem látom a storeban. Ha külső linkről megyek a storeba, akkor azt írja, ebben a régióban nem elérhető. Asszony 13 proján meg megy.
-
Oldman2
nagyúr
Létrehoztam a Naptárban egy családi eseményt, ami az ország másik felében lesz.
Az utazás tervezett ideje (3 óra, 10 perc) + 15 perccel korábbi Jelzést állítottam be rajta.
Második jelzést viszont nem tudok beállítani, ezt a hibaüzenetet kapom itt:
"Az indulásra emlékeztető jelzések nem érhetők el, mert a Helymeghatározás jelzései le vannak tiltva."
Ezt hol találom, hol tudom engedélyezni?
-
MiniXD55
tag
Sziasztok!
ShieldUp fóliával valakinek van tapasztalata? Mennyire rossz?
Rábeszéltek a Telekomban de már látom nem leszek vele hoszútávú barát. -
válasz
WhiteAngel89 #264566 üzenetére
Engem kifejezetten zavarnak még a microkarcok is. Mivel az Apple kijelzője is ugyanúgy karcolódni fog a porszemcséktől így az egyetlen jó megoldás egy minőségi Üvegfólia felrakása. Ezt három négy havonta lecserélve mindig makulátlan kijelzőt tudok használni.
Amennyiben téged nem zavarnak a microkarcok, akkor ne használj fóliát.
-
mazsiii92
aktív tag
válasz
janakbacsi #264599 üzenetére
Szia!
Szerintem mérlegelni kellene az alábbiakat is: jelenleg a független 13 mini az USA-ban 729 USD a helyi állam adója nélkül, ami kb 265 ezer forint. Erre államonként jön még rá valamennyi általában, szóval beszéljünk egy 270ezer forintról. Itthon hivatalos viszonteladóktól már lehet vásárolni 3 év garanciával 285 ezerért (EMAG, Euronics). Ez a 15-20 ezer forint szerintem megér +2 év garanciát. Ha megvan az összeg most rá, érdemes lenne megvenni. Ez az amit szerintem most mérlegelni kellene. Ha esetleg most nem szeretné megvenni, akkor meg lehet érdemes lenne várni amíg hazaér, szerintem akkor is lesznek akciók, amivel hasonló árkülönbözet mellett megkaphatnátok az itthoni 3 év garanciát, sőt esetleg szolgáltatós konstrukcióban akár ugyanannyira, vagy olcsóbbra is kihozhatjátok.
iPhone 12 64GB viszont határozottan olcsóbb itthon. Kint 729 USD plusz helyi adó ami kb 270ezer forint, itthon pedig hivatalos viszonteladó 250-260 ezerért már odaadja.
-
Gömbike
senior tag
válasz
A lányom NY-ban vette a telefonját és az Ipad-ját.
Lényegesen olcsóbbra jött ki, mint itthon, s igen, van/volt rá világgarancia.
-
Rage47
veterán
válasz
vegyen hozzá havonta fizetendő apple care+-t és akkor évekig lesz biztosítása, de azt nem tudom, hogy USA-ba kell-e szállítani, ha szervezilni kell majd, ezt meg kellene kérdeznie az Apple Store-ban
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Okos Otthon / Smart Home
- BMW topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen egeret válasszak?
- Politika
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest