- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
Miért lehet az hogy 6s-em csak 60-70%-át látja a wifi sávszélemnek ipad2 mini meg 100-at? Meg ingadozik is, ipaden meg odaszegeződik a speedtest mutató a maxra (Ugyanúgy router mellől)
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Csak nekem nem bír bejelentkezni az App Store-ba a készülékem, vagy nálatok is döglődik?
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Gabesz87
veterán
válasz TheShow #157892 üzenetére
Fetch van beállítva, de este, ha hazajön a párom, megnézem, hogy vajon a fiókoknál be van-e állítva a Google alatt a naptár szinkronizálás is. Mert én csak a gyári naptár app beállításait néztem, és ott ki volt pipálva a Google. Kíváncsi vagyok, vajon a fiókbeállításoknál is ki van-e.
-
tag
válasz Gabesz87 #157887 üzenetére
A fiókok kezelésénél a Gmail fióknál állítsd be a naptár szinkronizációt is. És adj neki pár percet, amíg ténylegesen be is húzza az eseményeket a neten keresztül.
Gmail fiók szinkronizálását automatikus (fetch) módra állítottátok, vagy kézi frissítésre?(nem találkoztam a problémával, mert nem használok Gmail-es naptárat, így csak találgatok...)
-
Dilikutya
félisten
Hello!
Régi Nokia telefonokról *.csv formában lementett SMS-eket hogyan lehet/lehet-e iPhone-ra importálni? Ha jól tévedek, egy iPhone SE lenne az alany gyári rendszerrel.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Isikamika
tag
Üdv
Iphone- ról icloud drive-ba közvetlen hogyan tudok feltölteni mappát? Egyesével engedi,de a mappát nem tudom. Ha megnyitom a mappát és ott kijelölöm a fotókat ,akkor se ajánlja fel!
-
vasi89
addikt
-
galaxys80
veterán
válasz Gabesz87 #157884 üzenetére
Akkor valamit rosszul csinálsz. Nálam IOS alatt is ugyanúgy megjelenik minden külső naptár a google fiókomból, mint droidon vagy PC-n.
Ugye az iPhone-on ki van pipálva minden naptár?
Ugye a Google fiókja hozzá van kapcsolva a telefonhoz?Mellesleg az utolsó mondatoddal nagyban csökkentetted az esélyeidet, hogy segítséget kapj.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Segítenétek abban, hogy ebbe a szerencsétlen iPhone naptárba hogy kell beimportálni másik naptárat? Párom 6S-ébe akarom beletenni a Neptunból letöltött egyetemi órarendet. A Neptunban van egy link, amit bemásolva lehet másik naptárba importálni. Nekem Google-ban a Naptárban 2 kattintás, és kész is volt, lám, ott volt a telómon. Párom iCloud-jába belépve gépen, a Naptáron belül nem találtam ilyet hosszas keresgélés után. Tudtam csinálni új naptárat, de csak kézzel tudok bele eseményeket írni. Alternatív megoldásként az ő Google fiókjába is beillesztettem a linket, ott meg is jelent az órarend, mint nálam, de a telefon naptárában még mindig nincs!!! Pedig a Google naptárt is olvassa az iPhone naptára elvileg. Téboly....(ez is csak megerősített, hogy a büdös életben nem lesz iphone-om)
[ Szerkesztve ]
-
se4ever2
aktív tag
Sziasztok!
iCare Debrecennel nincs valakinek tapasztalata? Megéri ilyen iPhone szervizes helyről telefont venni? Független, 7 hónapig még garanciás 6s-t kínálnak, elvileg hibátlan állapot. Kell félnem vagy nem kell félnem?
-
kchris78
veterán
válasz vasi89 #157872 üzenetére
van egy olyan dolog hogy dinamikus víznyomás. az i7 telefon elég korlátozott mértékben bírja a nyomást (meg egyéltalán az IP67)... ha megfejeljük azzal hogy vízalatti mozgatáskor dinamikus nyomás keletkezik pl úszáskor akkor jóval nagyobb nyomást kell kibírnia a szigeteléseknek. Ezért lehet 100% biztonsággal csak a series2 watch-al is úszni.
-
vasi89
addikt
válasz -Ben- #157874 üzenetére
Garancia a sony vízálló telefonjaira sem volt soha beázás ellen pedig ők ezzel is reklámozzák
De ezaz, hogy az IP67 az nem csak csepp álló hanem 30 percig 1 méter vízben. De igazából Én nem bízok benne és max most már gond nélkül veszem elő esőben is, mert eddig ha esett az eső nem nagyon vettem ki a zsebemből a telefont. De megkaptam a kérdésre a választ tőletek.
-
-Ben-
veterán
Cseppálló. Ettől még persze kibírja azt is, ha csapba/kádba ejted, de nem egy olyan i7 -ről hallottam már, amelyik sz*rul volt szigetelve és pár csepp víztől is bekrepált. Tehát elég nagy különbségek vannak. Van olyan is, ami jeges vízben állt hosszú órákon át és nem lett semmi baja, de ettől még „hivatalosan” csak szimplán cseppálló és nincs garancia, ha beázott.
-
btudos
nagyúr
A telefon mellé intelligenciát általában nem vásárolnak az emberek. Az i7 alapvetően a fröccsenő vízzel szemben ellenálló (kollégám egy aquapark csúszdáiban töltött napot végigkamerázott vele gond nélkül, azóta is tökéletesen üzemel a telefon), vagy vízbeejtésnél ér valamit a védelem, amikor egyből ki is veszed a telefont. A víz alatti használathoz komolyabb védelemre van szükség, azt az IP68 minősítéssel ellátott készülékekkel érdemes megpróbálni.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
vasi89
addikt
Hello!
Egy teljesen komoly kérdés. Most akkor az i7 vízálló vagy nem? Mert oké h specifikációban az van de nem 1 beázott telefont láttam már eladót. Világos h csak korlátozott ideig vízálló de nincs kimondva h pl strandon fotózhatsz vele vagy ilyesmi. Azért az ip67 elméletileg vízben 1 méterig gond nélkül használható 30 percig. Vagy lehet attól a sok beázás mert ész nélkül kezdték el használni az emberek?
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz petertoth10 #157870 üzenetére
Szoftveres hiba, 5S-en is jelen van, de ennyire nem durva. Ha kicsit vársz a lezárás után, másodikra már jó.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
petertoth10
tag
Sziasztok! Már nem egy olyan iPhone 6-tal találkoztam aminek az volt a hibája, hogy kijelző ki-be kapcsoláskor van amikor csak fekete megvilágított háttér jött be. Mondjuk 6-7 power gomb megnyomás után rendesen adott képet. Ez szinte típushiba? alaplapi ic hibára utal vagy után gyártott kijelző csere után nemsokkal beadja a kulcsot? Vagy a rossz csavarozás vagy valami hasonló okozza?
-
MATEO6600
őstag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni!
Adott egy Iphone 5S a legfrissebb szoftverrel.
A probléma az, hogy 50% töltöttségi szint alatt a telefon merültségre hivatkozva kikapcsol, és azt jelzi le van merülve, tölteni kell.
Sok próbálkozás után visszakapcsol, pár %-kkal alacsonyabb töltéssel.
Eleinte ezt csak hidegben csinálta, most már nem hőfüggő a dolog.
Van mikor lemegy 1%-ra a töltés, ettől függetlenül egész nap bírja a telefon, mobilnetezéssel is.Gondolom az akksi ment tönkre, ezt hogy és hol lehet / érdemes cserélni?
-
nikos21
aktív tag
Sziasztok i5s teló vízszintesen csíkozódik és amíg garis volt ezzel a problémával le lett adva szervizbe de akkor azt mondta a srác hogy nem mechanikus a hiba hanem szoftveres, akkor ezzel meg is oldották viszont most is ezt csinálja a teló de csak akkor hagyja abba a csíkozódást ha kissé tekersz rajta egyet
Próbáltam már visszaállítással is de nem változik semmi a kérdés az lenne, hogy amikor szervizben volt miért mondta a srác hogy nem hardver hiba ha ugyan ezt csinálta?
már nem garis -
veterán
Urak!
Megnéznétek nekem hogy nàlatok is gond van e a Podcast-okkal?
Nálam az összes podcast csatornánál egy piros felkiáltójel van,se lejátszani,se letölteni nem enged. -
Ragnar95
félisten
válasz talamasca #157853 üzenetére
És valóban úgy tűnik, van egy új szerviz, szerepel a hivatalos weboldalon is már
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
szupermacs
veterán
Egy olyan gondom van, hogy 2 hete az apple ID-met vissza kellett állítanom valami miatt, de azóta wifiről az app store nem akar semmit automatikusan frissíteni. Beállításokat megnéztem, de nem ott van a gond. Valaki tud megoldást erre?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Március elején leadom szeretett 6S készülékem gariztatni. Vennék addig egy olcsó butatelefont, de olyan kellene, ami nem esik szét és hallom is, mit mondanak nekem a vonal tulsó oldaláról. Létezik ilyen? 😀
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
kchris78
veterán
válasz Knobber #157809 üzenetére
szerintem add el, van akinek így is megéri hogy legyen iPhone-ja mondjuk Assistive Touch-al. És vennék egy újat... Amikor én összetörtem a kijelzőmet akkor is vettem egy újat mert úgy lett egy vadiúj garis telefonom rendes kijelzővel, amúgy meg lett volna jó drága javítással (új volt a 6os még anno) egy javított telefon ütött sarokkal és utángyártott kijelzővel. Ha van rá keret szerintem a csere a legjobb megoldás.
-
-
Ragnar95
félisten
válasz raskolnikoff #157840 üzenetére
A 3 hivatalos APR végezhet csak hivatalos javítást, de nem minden javítást oldanak meg helyben, van, amit kiküldenek külföldre.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz Aaron14 #157788 üzenetére
"Az üvegfóliát egyébként meg lehet valahogy menteni a régi készülékről és áttenni a refurbishedre?"
Nekem a garanciában cserélt telefonnál az üvegfóliát is cserélték. Igaz az üvegfólia és a telefon egy időben lett vásárolva amit ők raktak fel Zurich Retail Storeban a telefon számlájával együtt szerepelt. De ha én külön vettem volna, akkor nem kaptam volna újat belőle. Teljesen korrekt ügyfélkezelés.
Magyar hivatalos szervizben meg azt mondták, hogy az üvegfóliát nem állják. Hiába látják, hogy a telefonnal együtt szerepel a számlán.
Ha meg úgy érted a megmentést, hogy újra hasznosítod, akkor nekem 3-ból 1-szer sikerült
[ Szerkesztve ]
-
Knobber
aktív tag
válasz raskolnikoff #157824 üzenetére
Isamurai nem tud touch ID-t életre kelteni.
Icentre meg csak kijelző cserélve, de azt se ők csinálják, hanem : "Az iPhone kijelzőcserét bevizsgálást követően külföldön, az Apple javítóközpontjában végzi a gyártó, ennek javítási ideje akár 2-3 hétig is eltarthat."
Tehát kb kijelenthető, hogy Magyarországon nem tudják megoldani a touch ID-s home gombok "szakszerű" javítását.
Youtube: Knobber
-
kutga
nagyúr
-
Boonen007
őstag
Van olyan app ami koordinátákhoz kötve bekapcsolja a WIFI-t?
-
gabormgp
senior tag
Iphone 7bol a kozmoszfekete szin tenyleg kopik?
Ill 32gb-os telefon elég szerintetek?
Jelenleg 16gbos 5s van,ezzel elvagyok. -
burasu4
senior tag
Sziasztok!
iPhone 7 Plus telefonom nem rezeg, annak ellenére, hogy be van állítva, hogy csengésnél is és néma üzemmódban is rezegjen.
Van esetleg egyéb beállítási lehetőség amit figyelmen kívül hagyok? Tud valaki segíteni és rezgésre bírni?
Köszönöm. -
raskolnikoff
őstag
Icentre/samurai tudja ezt a touch id cserét? Jól látom hogy kb 25 kilóba fáj?
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Diokhan
addikt
válasz Knobber #157822 üzenetére
Jobbnál jobb megoldások. Az alsó pont annyiba kerül, mint a kijelzőcsere, csak azért már kapsz működő touch ID-t is, ha igaz.
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Knobber
aktív tag
válasz Diokhan #157820 üzenetére
Összepárosítják az új alkatrészeket, és utána életre kel. Még egy korábbi cikk: [Apple stores and authorized repair shops pair the new home button with the secure enclave so that you can keep using Touch ID after a home button replacement.]
Na és ez az összepárosítás, amit a nem hivatalos szervizek nem tudnak megcsinálni.
De lehet kapni új alaplapot is, home gombbal egyben: LINK
[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
válasz Knobber #157818 üzenetére
Azt látom, de attól, hogy a kijelzővel együtt cserélik, még nem fog működni a touch ID... Amit én linkeltem, azon látni tisztán, hogy leszerelhető a gomb, és vissza tehető a másik. Ezt írtam korábban az apple szervizekről nem is tudom már melyik topicban, hogy ez a hozzáállás a bicskanyitogató nagyon sok szervíz esetében...
(#157819) kutga: Lásd fentebb
[ Szerkesztve ]
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Knobber
aktív tag
válasz Diokhan #157810 üzenetére
A CareCenter (hivatalos szerviz) mondta.
Az, hogy a kijelző alatt van és oda van rögzítve nekik pont elég arra hogy csak egyben legyenek hajlandóak cserélni
Az Almáriumnál is ugyanígy az árlistában át van húzva a gomb csere külön a Touch ID-s készülékek esetében: [link]
-
vasi89
addikt
válasz szekra #157816 üzenetére
tisztában vagyok vele de akkor ezek mellett annyira mégsem prémium. Mondjuk én ezt soha nem is mondtam h prémium meg luxuscikk. de ez mindegy is, nálam mást jelentenek ezek a fogalmak nem akarok újabb vitát indítani, lehet hogy már mindenki hozzászokott ezekhez de nem ennek kellene a normálisnak lennie.
-
vasi89
addikt
válasz Diokhan #157810 üzenetére
Jó csak mindig téma itt h az apple mekkora prémium márka és csak prémium cuccokat gyárt. Egy prémium cuccnak meg ne legyenek ilyen hibái. A touch id az szerintem pont az az alkatrész aminek mindegy h dobálod e vagy sem. A kijelző leválás meg nálam is előjött 5s-en 4 hónap után, pedig vigyázok a dolgaimra. Egyébként igazad van, hogy sok hiba az emberi hanyagság miatt jön elő, pl a 6plus hajlása... telefont farzsebbe rakni aztán ráülni és jöhet a cirkusz h az apple sz.rt gyárt
-
Diokhan
addikt
válasz vasi89 #157808 üzenetére
Minden telefonnak vannak gyerekbetegségei, ezalól nincs kivétel.
Régen a butatelefonokkal volt gond, ha tönkre ment a joystick (OFF)(N73, SonyEricsson bizonyos egyedei)(/OFF), aztán jött, hogy a nikkel-metalhybrid akkuk hamar megadták magukat és még sorolhatnám.
Egyetlen kereskedelmi forgalomban lévő termék sem örökéletű, ha használod, használódik, kopik, romlik. Nekem 5 éves az 5S-em, és még mindig működik hibátlanul (OFF)(KOPP-KOPP)(/OFF), remélem még jó sokáig fog ezután is. Használat és megóvás kérdése szerintem. Van akinek csak egy eszköz, aztán dobálja meg nem vigyáz rá, annak hamarabb tönkre megy, aki pedig vigyáz rá annak tovább tart. Ennyi.(#157809) Knobber: Ez most komoly? Melyik értelmes szervíz mondta neked, hogy a kijelzővel együtt kell cserélni és akkor lesz touch ID....? Az, hogy a kijelző alatt van és oda van rögzítve, az nem jelenti azt, hogy azzal együtt kell cserélni... Jeeeeeez.....
[ Szerkesztve ]
-
Knobber
aktív tag
válasz vasi89 #157808 üzenetére
Felhívtam a hivatalos szervizt. Azért nincs home gomb csere külön, mert egyben van az LCD kijelzővel. Annak ára beszereléssel meg 50 000Ft. Úgy működni fog a touch ID
iSamurai meg társai 8000-ért külön cserélik a home gombot, viszont úgy nem fog menni a touch ID.
Azt hiszem a touch ID nem fog megérni 50 000Ft-ot.Youtube: Knobber
-
szarka996
tag
Sziasztok.
Jailbreak-elt készülékkel szeretnék belépni az OTP alkalmazásába, és azt írja, hogy nem lehetséges, mert fel van törve a készülék. Van valami megoldás rá Cydia-ban, vagy kizárólag a JB eltüntetése segíthet? -
kutga
nagyúr
válasz Diokhan #157804 üzenetére
Az hogy a szerviz oldala azt sugallja hogy ez két külön alkatrész, és egy szó nem esik arról hogy bukod a Touch ID-t a cserével. Többek közt én sem tudtam.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Diokhan
addikt
válasz kutga #157803 üzenetére
Én is ugyanezt írtam, csak máshogy fogalmaztam. Nem értem mi a különbség.
Ebben az esetben mindegy, hogy a gomb része romlik el vagy az ujjlenyomat olvasó, hiszen egyben van a kettő, ígyis-úgyis cserélni kell az egész gombot...SZERK.: (#157805) kutga: Ott van alul a pro tippben, hogy egyben lehet csak cserélni:
"Pro tipp
iPhone 5S-nél nem lehet magát a műanyag home gombot és az elektronikát külön cserélni, mert össze van hegesztve gyárilag."Feljebb pedig írja, hogy bármilyen meghibásodás van, nem fog újra működni a touch ID.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Diokhan #157801 üzenetére
Ami a szerviz oldalán le van írva az nem ezt jelenti.
Ami tehát jellemzően meghibásodik, az az ujjlenyomat leolvasó, nem a home gomb.
Minden iPhone 5S Touch ID egyedi azonosítóval rendelkezik az alaplaphoz rendelve, nem lehet külön programozni, tehát ha tönkremegy a Touch ID akkor nem fog működni a cserélt alkatrész az eredeti panellal.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Diokhan
addikt
válasz Knobber #157798 üzenetére
Két dolgot tehetsz:
-Kisegítő lehetőségeknél bekapcsolod az Assistive touch-ot, és abban az esetben megmarad a Touch ID működőképesen. Itt találod, hogy hogyan kell.- (#157799) kutga javaslatára egy szervízben cserélteted, működni fog a home gomb, de a Touch ID onnantól felejtős.
SZERK.: (#157802) kutga: Home gomb csere esetén nem működik tovább a touch ID, mivel a home gomb és az alaplap párosítva vannak, csak azzal az alaplappal működik a touch ID, amivel a gyárból kijött.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, S-Pen, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest