- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
tamas.nick
üzenetére
tudsz róla fotót csinálni, majd feltenni ide?
-
lakkusjj
aktív tag
Feltételezem, hogy windows-zal használod a gépet, a win7 nem touch-ra lett fejlesztve, kicsik a kezelőszervek a kijelzőn, így nehézkes, a win8/8.1-nél meg a thinkpad-es szoftverek hiánya idegesítene tekintve, hogy az újabb szériáknál sem adtak ki még egy csomó szoftvert win8-ra, és a helyzet a régebbi szériáknál még rosszabb. Plusz a T400s/t410s-nél a kijelző nem kihajtható, mint az X tableteknél.
Egy-két példát írhatnál, hogy milyen helyzetekben lenne hasznos.
-
Borote
addikt
válasz
lakkusjj
üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés... főleg attól függ, hogy mire használja az ember, meg mekkora méretű a gép.
Nálam 17"-os érintőkijelzős gép volt egy hónapot... (meg van egy X61 tabletem
de az csak ceruzás).
Windows 8 esetében a beállítások között való navigálásra hasznos, arra tényleg alkalmas. Netezni, tartalmat fogyasztani is közepesen jó, IE-ben pl gyönyörűen ment a zoomolás, az nagyon szép volt
De hogy konkrétan mennyi értelme van, mennyi haszna? Az első néhány nap, hét során az újdonság erejével hat, utána meg... nálam leginkább az 'ilyet is tud' kategóriába esik
A fentiek folyamán (beállítások, programindítások) viszont kétség kívül kényelmes. Meg 'laikusok' szemében menő 
Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy utána a következő gépnél meg mindig bennem volt a késztetés, hogy birizgáljam a kijelzőt 1-1 okézásnál![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na ez az én tapasztalatom.
-
hito
nagyúr
válasz
lakkusjj
üzenetére
Egyelőre nem keresek érintőképernyőset, mindenesetre merészségnek tartom megkérdőjelezni a létjogosultságát, értelmét
Hidd el, nagyon sokszor nagyon jól jön.Most inkább T400s és T410s között vergődök. Nem sokminden szól a T410s mellett, hacsak nem az, hogy drágább és kevesebbet bírja 220 nélkül

-
hito
nagyúr
válasz
Sensei
üzenetére
Igen, most már kezdek rájönni 15perc böngészés után. Viszont van hozzá multitouch panel e-bayen 36eFt-ért. Kérdés, hogy utólag bele lehet-e tenni, vagy a nem touch-os változatokról hiányzik az alaplapről egy csatlakozó (már amennyiben ennél a panelnél nem egy csatlakozóban van a kettő).
Egyébként érdekes, hogy azt az e-bayes panelt az eladó T410s-hez és T400s-hez is ajánlja. Megnéztem, T400s-ból is volt érintőképernyős (bár ez biztos csak nekem újdonság). Még a végén egy T400s-t veszek és intézek bele egy ilyen panel, ha utólag bele lehet applikálni.
-
Francia91
veterán
-
hito
nagyúr
válasz
Sensei
üzenetére
És honnan tudom meg e-bayen, hogy melyik az? Ugyanis nem tüntetnek fel mindig mindent. Van valami egyéb tulajdonsága is a TS-es változatnak? Teszem azt 2 videókártya, vagy bármi más ami megkülönbözteti egyértelműen a két változatot?
Bár a notebookchecken teszteltben is 1 videókártya van.
-
hito
nagyúr
Most akkor minden T410s érintőképernyős?
Csak mert akkor rendelek kintről egyet. Nevetséges árakon kínálják ezt a remek gépet e-bayen. -
Francia91
veterán
De jó, hogy visszatértem a Win7-re... Azóta nincs minden napra 100 kérdésem, hogy ez meg az miért nem működik, mert Win7-en működött

-
Windows 8.1-nél az se működik, hogy fényerő csökkentése egy idő után csak a kijelző kikapcsolása van?
A másik pedig, ha a kijelzőt kiterjesztem a tálcát is kiterjeszti, de e win7-nél nem volt ilyen. Ez direkt win8-as újítás vagy lehet valamit kezdeni vele? -
lapa
veterán
nézz rá esetleg xset --off --on meg ilyesmi parancsokra is, több ötletem nincs.
mondjuk nem lehet nagy ügy kimérni melyik az az ér. lakatos multimétered nincs? de ha a simának a tüsi érintkezőjét kis előjátékkal erősen beleszúrod egyenként az erekbe... ki lehet esetleg mérni.
pinouts.ru-n nincs valami sztenderd színkódolás az erekre?
-
scarbantia
aktív tag
Kezd nagyon szimpatikus lenni ez az X220. Tegnap jöttem rá, hogy ebbe még 54mm-es ExpressCard slot van!
Egy FHD IPS panellel még sokáig tuti lehet egy ilyen a fotós táskában.Csak azt nem értem, hogy a W520-ba miért nem fért bele a nagyobb ExpressCard???

Ezek után különösen dühítő... -
iscsu
tag
Én ezt rendeltem/raktam az X200s-be, és gond nélkül megy.
Kérdezek én is: X200s meglehetősen elvetemült hőmérsékleteket produkált (felszaladt 90 körülig terhelésen), kapott egy újrapasztát, most már "csak" 50-55 alapjáraton, és 70-75 körül terhelésen. Venti oké, kosz nincs, pasztázni tudok, tpfancontrol belőve. Mi lehet a probléma? Hűtőcsere?
-
Fifi
őstag
Ugyanaz a helyzet, mind debian alatt Fn+F7 vagy csinálta vagy Power Save Mode-ba kapcsolta a Dell monitor.
Sőt Ubuntu alatt nem tudtam elérni, azt hogy a notebook kijelzője kikapcsoljon és a Dell monitor más felbontással hajtsa meg, ekkor mindig Power Save fogadott

Próbáltam a System Settings-ből összekattogtatni és terminálból a
xrandr -d :0.0 --output DP2 --mode 1920x1200 --primary --output LVDS1 --off paranccsal, melyből a xrandr -d :0.0 --output LVDS1 --auto --primary --output DP2 --off parancscal váltottam volna vissza.Most teljes erőmmel DP kábelt keresek, ahol meg van szakítva a 20. PIN, de nem lesz egyszerű az eddig tapasztaltak alapján. Lehet, hogy felhívom Dell-éket és tőlük rendelek kábelt aranyáron.

Bye, Fifi.
-
-
Tim82
félisten
Sajnos a koreai nyelvtudásom a béka segge alatt van (valahol a 0 és a mínusz végtelen között leginkább, Google-fordítót meg most nem áll módomban használni), de valószínűleg ott elég keményen moddoltak valamilyen pin-kiosztást a foglalaton/CPU-n. T40-T41-T42-nél is volt valami pin-moddingos móka, amivel FSB-t (400 Mhz -> 533 MHz) és ennek megfelelően órajelet emeltek. A foglalat viszont Socket P, tehát fizikailag nem lehet gond a beletétellel, kérdés, hogy utána mit módosítottak az alaplapon-procin/hogyan verték át a BIOS-t és így tovább...
Más téma:
Többen tettek már innen utólag webkamerát X200/X201-be. eBay-en van több kit is, némelyik meglehetősen gyanús (ugye gyárilag azt hiszem, 1.3 MP-es a kamera, ott meg 2 MP-esek is vannak), melyiket érdemes megvenni?
-
edk-
őstag
-
Peet91
aktív tag
Sziasztok!
x201-et szeretnék venni magamnak, és nézelődtem itt HA-n, és a többi magyar apróhirdetéses oldalon, de nincs túl nagy választék. A kérdésem az lenne, hogy milyen reális áruk van jelenleg ezeknek a gépeknek, és ebay-ről vagy egyéb külföldi forrásból érdemes-e rendelni. Csak azért kérdezem, mert láttam német ebay-en 45-50 körül jó állapotú x201-et, de túl "kedvezőnek" tűnt az ára.
Mik a tapasztalataitok?
-
Zooka
tag
Apropó, processzorok és fsb: hogyan lehetséges, hogy egy P8800 működik egy X61-ben?
Úgy tudtam a 965-ös chipsetben csak a 800 fsb-ek mennek, pl.: T9300, T9500. -
icoj69
tag
válasz
metal01
üzenetére
Nekem mind a két oldal teljesen stabil.
Más: Szeretném a win 8.1 iso fájlt pendrive-ra feltenni, úgy hogy onnan telepítsem.
Letöltöttem a szükséges anyagot az MS oldaláról, de mindig hibát ír ki amikor már addig eljutottam, hogy megformázta a pendrive-ot. Másik pendrive-al is próbáltam. Mit csinálhatok rosszul? -
Tim82
félisten
válasz
scarbantia
üzenetére
Kiegészítésnek: BIOS reset végrehajtása előtt vegye ki a BIOS jelszót, ha van, hogy ne érje utána kellemetlen meglepetés...

-
scarbantia
aktív tag
Ez érdekes, hogy T7500 ment T60-ban. Egy BIOS resetet megpróbálhatsz esetleg, az alaplapi elem le-felkötésével(vársz 10mp-et). Ha esetleg elindulna, akkor azonnal be a BIOS-ba, és kapcsold le a multi-core módot. Fél tüdővel akkor lehet megy.
Nekem egy T60p-ben egy T7400-as se akart menni, pedig annak nagyon kellett volna, így fél maggal vitte.
Lett is gyorsan egy Frankenpad.
T7400 már lehet egy 10e Ft-ért, csak ki kell várni.
-
Tim82
félisten
T7400 helyett T7200-t esélyesebb találnod és olcsóbb is, szerencsétől függően 7-10k között. T60-ba az egy erős proci.
Ellenben a T7500 a maga processzorgenerációjában a gyengébbek közé tartozik sajnos, a piaci értéke ezért kisebb a T7400-nál, hiába nagyjából egy szinten lévőek a tesztek alapján.
Francia91: csak azért jegyeztem meg, hogy tudja, ez szerencse volt és nem pedig szabály (ti. hogy ment a T7500 egy T60-ban). Kiegészítésnek szántam csak.

-
Francia91
veterán
A T7500 800 Mhz FSB-s proci, nem? En erre tippelek, hogy ezert, bar ha masik T60-ban ment, akkor nemtom...
Olvastam olyanrol, hogy T60 alaplapoknal 2 fajta revizio van, az elso mintha nem tamogatná a Merom C2D generaciot...
De szerintem a 800 MHz mivolta a gond, T60-ba 667 MHz FSB-s procik valoak -
toldy
őstag
Sziasztok, felmerült egy kis gondom...
Van egy t60 gép amibe bekerült egy t7500, a gép nem indul, minden led elealszik, a venti felpörög majd leáll. A proci működik, egy másik t60ból lett kivéve amiben üzemelt,a gépen a legfrissebb bios van fent, szerintetek mi lehet a gond? -
Fifi
őstag
Nem házibarkács. A http://www.nbwn.de/-n vettem, de patika állapotban érkezett, minta soha senki nem használta volna.
Amúgy thinkwiki-n is írják:
One of the following displays
14.1" TFT display with 1440x900 (WXGA+) resolution with LED backlight
14.1" TFT display with 1440x900 (WXGA+) resolution with LED backlight and MultiTouch -
Fifi
őstag
Eddig csak 2 "igazi" TP-t volt szerencsém használni: x201 és T410s. Az utóbbitól semmi pénzért nem válnék meg jelenleg. Nekem minden igényem kielégíti - leszámítva a jelenleg fennálló DP abnormalitását, de úgyis megoldom, illetve ez inkább Dell gond
-, sőt van olyan funkció, amit ki sem használok pl. touchscreen. Egyetlen kellemetlen dolog a gyenge hang, néha van rá szükségem, de nekem nagyon halk. Lehet, hogy csak Debian bug, de most a DP miatt mindjárt kipróbálom ezt is Ubuntu 13.10 alatt.edk- Szerintem a T410s-nek jó képe van. A thinkwikiről letöltött icc profile-t használom hozzá.
-
hito
nagyúr
Már amikor elcseréltem tudtam, hogy 14-es lesz belőle.
És így legalább ezt is meg tudtam vizsgálni. Mivel rohangálósnak marad a P Vaio, így otthoninak kevés a 12.1". Úgyhogy T sorozatból keresek valami jó példányt, nagy felbontású panellel. Minimális ráfizetés esetleg megoldható. -
hito
nagyúr
T410-ről mi a véleményetek (pl. erről)? T420 lenne az ideális, de sajnos az elég borsos még. Illetve a T420-at is nézegettem, meg T410s-t is. A T410s nem jobb annyival, mint amennyivel drágább, a T420 sajnos szintén drágább, mint az én X201s-em, ráfizetni meg nem szeretnék.
-
válasz
rgeorge
üzenetére
Na igen ez a másik, hogy pl repülő mód és bluetooth-t nem is használok, de ha wifit igen akkor az is bekapcsol. Ha mondjuk eleve aksiról megy, akkor már azért ha annyira nem is sokat de a fogyasztásban még is kicsi mértékben bele szól.
Viszont akkor úgy néz ki valamit valamiért, értem ez alatt a sebességet, ami viszont gyorsabb mint win7-nél, pedig én aztán nem akartam 8-ra térni, de egy start menü visszavarázsolásával már ugyan olyan mint a 7 csak gyorsabb
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
X200/s tulajoktól kérdezem, hogy a palmrest mennyire fix nálatok? A jobb oldalon (saroknál) beton, nem lötyög, de a bal oldalon az express card slotnál a palmrest sarka egy picit (kb 1mm) lötyög, mozog. Ilyen ez alapból? Nincs a közelemben másik, hogy meg tudjam nézni. T400-nál tudom, hogy lötyög a palmrest a sarkoknál, de x200-nál?
-
hito
nagyúr
"még se kopik akkor a kapcsoló."
Azért szerintem ennyire bálványozni, vigyázni rá már nem helyes. Az egy kapcsoló, ami azért van, hogy kapcsolgassuk, ha kell. Nehogy már mi legyünk a notebook-ért és nem a notebook értünk
Én is vigyázok a cuccaimra nagyon, de a kímélgetés oltárán nem fogom feláldozni a szó szoros értelembe vett használatot. -
audi100td
nagyúr
Ezek a feature-ök Win8 alatt sajnos eléggé le lettek butítva, fn+F5 már csak a repülő módot kapcsolja, külön a wifi-t, wwan-t, bt-t nem lehet. Kamerának elvileg működnie kell, csak fel kell pakolni hozzá a drivert. A fényerőt is sajnos 15 helyett már csak 8 lépésben lehet szabályozni. Power manager felejtős.
-
Tikakukac
titán
válasz
rgeorge
üzenetére
Meg még ki tudja miről
A teljes Lenovo paletta a fél ABC-t használja és van mindegyikből legalább 3 fajta alváltozat, de inkább több. Sokat nem vesztett a kérdező, a 12" gép nála amúgy sem játszik 
Amúgy eszemben volt, csak néha mire félig megírok egy hsz.-t beleunok és vagy kilépek vagy elküldöm úgy... rossz szokás.
-
Sziasztok!
Felraktam W520-ra windows 8.1-et. Most ehhez elég sok Thinpad feature nem jó vagy csak külön kell telepíteni? Ami fontos lenne az az Fn+F5-el előhozható wifi ki-be kapcsolása, webcamera, a power manager és a fényerőt, hogy nem lent, hanem bal felső sarokba írja ki de szám nincs mellette, hogy pl 15-ből melyik álláson van a csúszka, mint windows 7-nél. Ezeket valahogyan vissza lehet tenni?
-
lapa
veterán
ööö nem tudom nálad mi a gond, nekem alap ubuntuval kiadja a képet az x200s az ultrabase-en keresztül dp-n a 23" dellre. fn+f7-tel váltogatva van mirror / két képernyő / csak egyik / csak másik.
de nyilván itt van pár lényeges különbség a te konstellációdhoz képest, csak mesélem. usb-s ubuntuval nézted?
-
Tim82
félisten
válasz
adorjant
üzenetére
Gondwanának van teszteredménye, igaz, hasonló, de normál méretű SDHC-t/SDXC-t fogadó mini PCI-e olvasóval.
Egyelőre nekem is csak normál méretű kártyát fogadó van, eddig engem nem igazán érdekelt a sebessége, így nincsen mérési eredményem, eleve zene, ebook és egyéb dokumentum tárolására használtam (illetve most, hogy eladtam a saját T60-amat, megy át az anyámnak vett IPS-es T60-ba). Én egy Samsung 32 GB-os class 10-es kártyát vettem bele, de az nem UHS-es még, azt hiszem.
hito: én nem nevezném nagy buherálásnak azt, hogy egy szabad mini PCI-e slot-ba tegyek valamit.

-
hito
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Dehogy vettem annak
Csak nem voltam képben.Tim82: nem tervezek ilyet venni, nekem nem lenne hasznomra. Gondolom ezt is szét lehetne barmolni, úgy mint az X200-at, hogy szeresse az mSATA-t, de nem lenne szívem hozzá. Olyan állapotban van, mintha most hoztam volna ki a szalonból.
-
Tim82
félisten
Egyébként akkor a másik foglalatba mi(ke)t lehet tenni? Mert ugye mSATA-t nem tudja. Ilyen microSD olvasó és társait?
Akkor már inkább a harmadik, félmagas foglalatba tedd a microSD olvasót (ott van az alaplapi billentyűzetcsatlakozó felett). Az eBay-ről beszerezhető dual microSD mini PCI-e olvasók amúgy is félmagasak.
-
audi100td
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Nem hinném, hogy nem lehet megoldani. Biztos vagyok benne, hogy aki akarja az be tudja kábelezni. A lényeg, hogy a sim foglalat ott van, innentől kezdve szerintem már csak egy kis fantázia és kézügyesség kérdése. Vagy nem ennyire egyszerű? Végülis nekem mindegy, nem használok notiba mobilnetet (egyelőre).
Egyébként akkor a másik foglalatba mi(ke)t lehet tenni? Mert ugye mSATA-t nem tudja. Ilyen microSD olvasó és társait?
-
Tim82
félisten
Mondjuk azt furcsálottam, hogy egy fehér kábel van mindösszesen szabadon és WWAN-nál kettő szokott lenni, nem?
= nincs bedrótozva a WWAN, az ugyanis a WLAN-hoz egy harmadik kábel.
WWAN kábelek szerintem X201s-nél is kék, illetve piros színűek
leszneklennének (X61 tabletnél, X200-nál, T500-nál ilyen színűek). -
audi100td
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
De bizony, hogy be van drótozva
Mondjuk azt furcsálottam, hogy egy fehér kábel van mindösszesen szabadon és WWAN-nál kettő szokott lenni, nem?A többi képet majd délután teszem fel, körbelőttem a gépet. Olyan mint az új és ráadásul elég jó felszereltségűt sikerült kifognom, mert a notebookcheck-es tesztben lévőben még FP sincs.
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Keresek olyan DisplayPort Apa-Apa ~1,5m-es kábelt amiben a 20. PIN nincs bekötve. Ha lehet olcsón és mielőbb kellene. Ha nem kell a pénz, akkor egy Delock aranyozott csatlakozós DisplayPort apa-apa 1,4m-est fel tudok ajánlani cserébe.
Háttértörténet:
Egy T410s képét szeretném kirakni DP-n egy Dell U2410 monitorra.
Van úgy, hogy elsőre működik van úgy, hogy 1 órán át elszórakozok vele, mire megjelenik a külső monitoron a kép, mert csak a bekapcsoló gomb kéken felvillan, majd egy "Entering Power Save Mode" üzenettel örvendeztet meg a külső monitor. Előfordul olyan is, hogy a próbálkozások során a monitor teljesen kikapcsol - mintha túl lenne vezérelve - és akkor csak az áramtalanítás segít.
Sok mindennel próbálkoztam már - még a monitorban is frissítettem fw-t - és most ez a fórumbejegyzés adott egy kis reményt.Bye, Fifi
-
Sanyi.mTs
addikt
nem tudok dönteni T400 és T500 között. T500 13K-val többe kerül. Többnyire netezésre lenne használva ölben, néha film nézésre.
T400: P8600 / 4GB RAM / 160GBHDD / intel VGA / 14.1" 1280x800 / külföldi bill.
T500: P8600 / 4GB RAM / 160GBHDD / intel + ati VGA / 15.4" 1680x1050 / magyar bill / + dokkolóvan valamilyen döntő érv az egyik vagy másik mellett/ellen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- biistvan: Notebook billentyűzet mellett ragados a burkolat
- Ipari mennyiségű szuperszámítógéppel dagasztaná az AI lufit az USA
- Linux kezdőknek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- TCL LCD és LED TV-k
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Thinkpad E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 5 7530U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 4GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 16GB 500GB 5300M 4GB macbook garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

de az csak ceruzás).
A fentiek folyamán (beállítások, programindítások) viszont kétség kívül kényelmes. Meg 'laikusok' szemében menő ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szvsz viszonylag ritka.

Hamarosan lejár.

Csak nem voltam képben.