Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Giovanny #111951 üzenetére
Max bontott gépből valahogy kioperálva és bepattintva.
Ugye annak csak az a feladata, hogy ne csússzon ki a kábel semmi más, pusztán elméletileg, működik gond nélkül nélküle. Ha emlékeim nem csalnak igen szorosan van benne, és ha vissza tudod értelmesen operálni, talán jó lesz.Azt hogy miért kellett tisztításhoz kivenni a billt, pass. Mögé kb. egy szem por nem megy be. Kivenni meg berakni kínszenvedés.
-
-
vicze
félisten
válasz
Giovanny #104952 üzenetére
Nos done, épp csak 4 és 6gen van nálam, 7 és 8-at talán holnap tudnám megnézni, 5 gen most nem lesz egy ideig a közelben.
4 gen nem támogatja és unsupported HW-val ki is köpi a BIOS egyből.
6 gen gond nélkül elindul, Windows lehúzza a drivert magától és megy is, nem kell semmit csinálni.
Szinte 100%-ra veszem, hogy 6 felett mindennel menni fog, ahogy linkeltem korábban.A többi offba rakom mert nem a topik témája.
Mint írtam a WiFi 6 nem hoz semmi sebesség többletet az ég világon, na jó de, 1.7 helyett lehet 2.4 2x2-n, de ugye ez erősen elméleti dolog.
Ezt tudja:
Az AP egy UAP-SHD, 5Ghz-t 160MHz szélesre raktam, hogy max. legyen. Mivel társasház, illetve sok eszköz lóg az AP-n, így nyilván elég nagy a zavarjel, így az a elméleti max. 1,7Gbit-es linkspeed elég gyorsan leesik 600 körülire, de ha az AP közelében van ez eszköz akkor 1GBit-re néha felmegy. 80MHz-n egyből csak 833 volt a max, bár a feltöltés leesik 500 körülire, túl nagy változás nincs valósan.
Mielőtt valaki ezzel jönne, az AP link aggregált 2Gbit-tel csatlakozik a switchre(nincs gond a throughput-tal csak a net korlátoz), a net pedig 1G/1G optika, 900+ fel-le simán megy rajta terheletlen időszakban.Mivel van egy 9gen is épp nálam, amivel pontosan ugyan ezt tudom elérni 9560-tel(sima AC). Annyi probléma volt, hogy DFS csatornás 160MHz-ra nem volt hajlandó felmenni egyáltalán szóval pusztán ennyiből jobb a AX200, de ugyan úgy 1,7GBit linkspeed, és ugyan az a a fel le.
Tehát a korlátozó tényező a 2x2 lesz mindenképp és nem az AC vagy AX, na meg persze a környezeti "zaj", falak stb...
A lényeg mindképp a 160MHz széles WiFi, máskülönben kb. elérhetetlen a 800 feletti linkspeed. 80MHz-n meg 0 különbség van a 8xxx-es WLAN kártyák és a 9xxxx vagy AX2xx között. Lehetne AX-es AP-m nem lenne egy dekát se gyorsabb.Ha a 8xxx-ről valaki upgradelni szeretne egy 160Mhz-t tudó kártyára, akkor az AX200 elég egyértelmű választás a jövőállósága miatt. Azt mindenki maga döntse el, hogy megéri-e neki az a 15$, hogy ~5év múlva kihasználhassa.
-
vicze
félisten
válasz
Giovanny #104891 üzenetére
Végig zongorázhatom T440-től T480-ig.
Amúgy AX201-es.Csak a nagyobb net miatt nem hiszem, hogy megéri a kiadást, kb. Steam letöltést kivéve semmi nem megy 500mbit fölé se. Legalább 400-at vinni fogja bármelyik újabb ThinkPad, de 500 felett kéne legyen.
Illetve az AX nem ad extra sebességet a TP-ket a 2x2 korlátozza.Szerk: Juteszembe T490-ben nem tudom.
-
donjohnson
addikt
válasz
Giovanny #95640 üzenetére
távolítsd el és telepítsd újra a wifi drivert olyankor amikor akksiról üzemel a gép.
-
-
donjohnson
addikt
válasz
Giovanny #83129 üzenetére
akkor egy kis pontosítás részemről a többieknek is, amit jános-nak írtam már pü-ben:
nem biztos, hogy tartalmazza minden t450s konfiguráció gyárilag a harmadik m.2 foglalatot (rendeléstől függ). aki oda tervez venni valamit, az inkább nézze meg előtte, hogy valóban ott van-e fizikailag a slot. -
donjohnson
addikt
válasz
Giovanny #83125 üzenetére
igen, rakhatsz bele egy második m.2 foglalatú ssd-t: thinkwiki t450s
Erweiterungsschächte:1. M.2-Slot (30mm Baulänge) mit einer der folgenden Komponenten
2. M.2-Slot (42mm) mit einer der folgenden Komponenten
3. M.2-Slot (42mm) (optional) mit einer der folgenden Komponentenszóval 2 db 42 mm-es m.2 foglalat van benne, amik fogadnak ssd-t.
notebookcheck-en is írják: There is a free M.2 slot for retrofitting a WWAN adapter or connecting a second SSD.
-
SNor
tag
válasz
Giovanny #82993 üzenetére
Itt szerintem csak a méretre utalnak a foglalat típusára vonatkozóan, de nem olvastam végig: http://www.mydigitaldiscount.com/m.2-ngff-ssd-compatibility-list.html
Kieg: Ja nem írják, hogy SATA M.2 NGFF (2242)!
-
Tikakukac
titán
válasz
Giovanny #71472 üzenetére
2-3 között néztem gépeket egyik caddy másik belsőben, ugyanaz a gép bitenkénti copy. Nem tudtam megmondani melyik melyik. Aztán mértem, kijött 2 sec boot alatt 12 lapos Chrome indulással. Ahol difi van az egy 2 mag vs 4 mag. Na az még tud dobni, de ugye 4700HQ szint az nem halandó.
-
hito
nagyúr
válasz
Giovanny #57324 üzenetére
Nincs belőle sajnos
De várj! Most X1-re vagy X1 Carbon-ra gondolt a Lenovo-s csóka? Mert a sima X1-es 1366x768-as volt (13.3"), viszont az X1 Carbon 1600x900 (14").
Mod: X230-nak semmi értelme. Ott is csak 1366x768 a max. felbontás, igaz az 12.5"-on. X240-től van fHD IPS és még TS is.
-
hito
nagyúr
válasz
Giovanny #57247 üzenetére
Határozottan az U miatt. A széria leggyengébb és legértelmetlenebb tagjának tartom. Nincs ODD és ezáltal ultrabay hely sem, akksi üzemidő is gáz, panel felbontás gyenge. Szvsz úgy rossz ahogy van.
xcds: ha így lenne, akkor itt mindenki kapna egy neki tetsző Thinkpadat. Úgyhogy nem, ebből kifolyólag csak én kapok
Egyébként félretett pénzből űzöm ezt mindig. Van amikor felgyűlnek itthon a gépek, de mindig csak egy marad, sose tartok meg többet. Végigszaladok rajtuk és az éppen leginkább hozzám közel állót tartom meg.
-
franc0
őstag
válasz
Giovanny #56310 üzenetére
Tisztára olyan ez a topik, mint amikor az elítéltet 15 év után viszik a villamosszékre, a delikvens meg még mindig azt hajtogatja, hogy ott sem volt.
Bele kéne már törődni urak, az IBM örökség halott. Gagyi kínai van, gagyi embereknek. Mert abban van a pénz. Sok.Volt aki a T60-ig tűrt.
Volt aki a T400/T500/X200 szériáig.
Volt aki a *20-as szériáig.
Sőt, van aki még a *30-as szériát is képes volt bemesélni magának, hogy az jó.Én lapoztam.
-
hito
nagyúr
válasz
Giovanny #56289 üzenetére
Az lesz!
De nekem bőven elég a 320-as is ami itthon van. Majd arra akarok nézni még valami megoldást, hogy ne pörgesse folyton a HDD-t benne. Kéne valami kapcsolható megoldás, amivel a SATA-t lehet ki-be kapcsolni. Mert gondolom nem úgy fogja felismerni, mint ha HDD Caddy-be raknám ODD helyére. Ott ugyanis el lehet távolítani win7 alól hardver biztonságos eltávolítással, mint egy akármilyen USB eszközt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Giovanny #55827 üzenetére
Hát nem tudom, ha abban is olyan a panel, mint a simában, akkor első körben az csere valamire.
Utána meg szépen ki kell tömködni a recsegős részeket, mert eddig ahány 30-as TP volt nálam mindegyik elnyírta a minőség=Thinkpad legendát.
Igen, mindig van valami, de ezeknél nagyon, t530 a felső billzet illesztésnél úgy el volt mászva, hogy csak lestem
-
G-lader
tag
válasz
Giovanny #45974 üzenetére
Nekem ők még sajnos nem válaszoltak, viszont máshonnan kaptam választ, és ca. 10e Ft a gari kiterjesztése házhoz jövősre, ami szerintem jó ár, a napokban meg is fogom rendelni.
Amúgy a next business day response sajnos tényleg csak azt jelenti hogy 1 napon belül válaszolnak a hibabejelentésedre, de az alkatrész beszerzésére 30 napjuk van.
-
xcds
őstag
válasz
Giovanny #45974 üzenetére
11 napom van még a garanciából. Van 2 kicsit lötyögős zsanérom, ami helyett van már új, de akkor azokat eladhatnám. Meg a venti néha elkezd ciceregni, ha egy bizonyos szögben tatom a gépet. De ezt csak nagyon ritkán produkálja. El kéne döntenem, hogy megér-e ennyit nekem, hogy jöjjön egy felajzott szervizes az akkus csavarozójával és 10 perc alatt kicseréljen mindent.
-
-
G-lader
tag
válasz
Giovanny #45758 üzenetére
És ha nem titok ez melyik szerviz volt?
@audi100td:
Ezt jó tudni, mert akkor ha nem is kapok normális választ itthon, lehet megrendelem német vagy osztrák lenovo oldalon a kiterjesztést.
Amúgy érdekes ez a téma, mivel a nyugat Dunántúlon nincs egy TP szerviz sem, nekem szükség esetén közelebb lenne kivinni Ausztriába szervizeltetni, de ízért a legjobb mégiscsak az lenne ha házhoz jönnének szükség esetén.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Giovanny #45577 üzenetére
Miért nem nézed meg type/serial alapján parts lookup-ban milyen töltő járt hozzá? Egyébként szinte biztos, hogy 90-es.
-
Francia91
veterán
válasz
Giovanny #45575 üzenetére
Elképzelhető, hogy az integrált VGA-s modellhez 65 W-osat, a dedikálthoz pedig 90W-osat adnak, T510-nél biztosan így van.
Dedikált VGA csak kér 90W-os tápot, illene...
Amit linkeltem, ott nem különbözteti meg az integrált és a dedikált modell adapterét, míg T510-nél igen"65 watt (Intel video) vagy 90 watt (NVIDIA video) AC hálózati adapter" --> T510
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD/Chrome OS
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 1 TB M.2 NVMe SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest