- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #56499 üzenetére
Pedig itt a hdd-re panaszkodik..
-
-
toldy
őstag
Sziasztok, újabb kérdésem lene hozzátok ( kettő is). Van egy t60 ami ezt adta ki, bár mostmár a windows betölt, de az elején azt írja hogy normal setup nem elérhető.
A második pedig, van egy vadi új aksi benne amit csak 57-60 % hajlandó feltölteni, hiába állítok bár hol bármit, ennyi és slusz, szerintetek ez mitől lehet?
-
válasz
Francia91 #56490 üzenetére
A GTA IV egy ronda, bugos, szarfoshányás HD3650-en, ahogy a legtöbb korabeli Ati kártyán is.
Még commandline-os beállítással is túl szar, hogy rendesen játszható legyen, bár néha multizok vele 1280x800-on, közepes textúrákkal, low árnyékokkal, de így is bugos, illetve nem nagyon mászkál 25 fps fölé.
De igaz, lehet vele játszani, ha épp muszáj...
Korának legeslegelcseszettebb konzolportja..
ENB moddal nem próbáltam, iCenhancer-rel árnyékok nélkül épp játszható, de nagyon határeset...Bár erősebb a procid, a IV pedig elég procilimites (kétmagosokat nem is igazán szereti), így + pár fps-t biztos kitol magából nálad.
-
Francia91
veterán
válasz
Colonel993 #56495 üzenetére
-
Colonel993
senior tag
-
Francia91
veterán
válasz
Colonel993 #56493 üzenetére
Van a 2 mag hőmérséklete, és van a "kupak" hőmérséklete, szerintem ezt a 3-at látod
Nem lesz semmi baja a rendszernek, ha túl kicsi a fesz, restart és emelsz rajta egy picit, aztán megint próba. Így lehet csak pontosan belőni. Maximum 1 óra latt be lehet lőni tökéletesre, én 20 perc alat végeztem vele. -
Colonel993
senior tag
válasz
Francia91 #56492 üzenetére
Köszönöm
Gondolom ha nagyon megcsapolom az feszt és be adja a kékhalált, a kövi restartnál default lesz a rendszer és nem totál OFF, ugye?
Illetve mennyire lehet az gáz hogy CoreTemp/Everest és a RM Clock hőmérsékleti eredményei 4 fokkal etérnek (az utóbbi mutat HŰSEBBET) ???
-
Francia91
veterán
válasz
Colonel993 #56491 üzenetére
Alulfeszelés RMClock-kal
Itt az én T500-asom alulfeszelése, a feszültségértékek nagyjából segítenek eligazodni, bár ez CPU függő isFényerő bug: Switchable Graphic időnként csinál ilyet, nem tudom a konkrét megoldást rá
TPFanControl: Nekem tökéletesen működik az Intel IGP alatt is. Próbaképpen telepítsd újra a progit (az Intel legyen aktív), hátha helyrejön az agya
-
Colonel993
senior tag
Sziasztok
Technikai segítséget kérnék egy T500; professzor alulfeszeléshez... egész pontosan egy T9550 35W-os TDP-jébő fakadó Hőt szeretném lejebb faragni 5-10C°C-al maxon hajtva órajel veszteség nélül (és persze stabilan
)
RM Clock progit nézegettem idáig de nemigazán tudtam megérteni... gondolom van erre is valakinek egy hülyeálló és bevált módszere...Előre is köszönöm a segítőszándékú egyének közbenjárását !
Plusz kérdés; Dedikált VGA-t használva lehajtom a kijelzőt, aztán vissza: Nemtudom állítani a fényerőt csak ahogy volt előtte (VGA oda-vissza váltással megjavul, illetve Intelt használva nem jön elő) ez miből lehet?
Második plusz kérdés; Intel VGA-t használva TP FAN Control nem használható, teljes egészében megszűnik a kapcsolata a vezérlővel akármit csinálok és az aktuális korábbi beállítást műveli amiről váltottam Dedikált VGA-n (tehát a BIOS-on volt akkor azon, ha SMART akkor az ha Fixáltam valahol akkor meg azon) ez megint csak miből fakadhat ?
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #56489 üzenetére
F1 2013, Modern Warfare 2, GTA IV, War Thunder ---> ezeket szépen futtatja a T500 HD3650-es ATI-val (természetesen nem fullos grafikával, de alacsony minőségben is szép a játék képe)
War Thunder, Ultra Low beállítás, de natív (1680x1050) felbontáson 1
War Thunder, Ultra Low beállítás, de natív (1680x1050) felbontáson 2
-
Dhampir
félisten
válasz
sebijani1982 #56487 üzenetére
A tankos játékot nem ösmerem, de összehasonlításképpen a Stalker COP-ra épülő WiP-modot szaggatás mentesen vitte 1280x720 felbontáson, mediumon és statikus megvilágítással az ATI Radeon 3650M.
-
peteracs
csendes tag
válasz
sebijani1982 #56487 üzenetére
Én használtam, de a beállításokra nem igazán emlékszem. Amire automatikusan beállította a program, azon használtam, bármi gond nélkül futott a játék.
-
sebijani1982
senior tag
-
KGellért
Műholdas
Van ennek az elrendezésnek valami gyakorlati oka?
-
metal01
őstag
válasz
t52042405ug #56480 üzenetére
Időközben feltettem egy Intel drivert, és úgy néz ki, hogy megszűnt a pattogás. De ezt a drivert is elmentem, hátha valamikor még kellhet
THX!
-
KGellért
Műholdas
Sziasztok! Nem tudom, hogy ez-e a helyes topik a kérdésemnek (ezért is jelöltem meg off-topicként). Kérlek nézzétek el nekem, ha ezt máshova kellett volna írni (esetleg mondjátok meg, hogy hova).
Tehát: Szeretnék venni egy Thinkpad E531-est (link a specifikáció kedvéért). Az oldal román, mert itt élek, de az adatok úgyis érthetőek.
A kérdésem az lenne, hogy vajon ha veszek hozzá egy SSD-t és azt berakom a DVD író helyére egy ILYENNEL, akkor az egyrészt jól fog-e működni vagy inkább az eredeti HDD helyére kéne rakni és a HDD-t a DVD író helyére?
A műsodik dolog, hogy ezért a műveletért elveszítem-e a garanciát? No nem mintha nem lehetne bármikor visszarakni a DVD írót, mintha mi sem tötént volna, de azért érdekel, hogy mi a hivatalos álláspont.
Köszönöm szépen a válaszokat.
-
Picco
addikt
recovery particio torlese mennyire ajanlott?
Illetve ha feldobok egy wint, hasznaljam a lenovo altal adott drivereket vagy ha a win felismerte es mukodik akkor hagyjam? -
wd.taz
aktív tag
válasz
FoxiestFox #56476 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
-
wd.taz
aktív tag
Üdvözletem az uraknak!
Nemrég beszereztem egy T400-ast, melyben van külön ATI HD3400-as kártya.
Halottam ,hogy van valmi program, amivel lehet váltani az integrált és a dedeikált kártya között WIN-ban.Ezt a programot és annak használatát el tudná nekem valaki regélni?
Köszönöm.
Tazi
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #56467 üzenetére
Visszanyalt a fagyi ezek szerint? Akkor már én is kipróbálom
Ha ez így van akkor metálos barátunktól elnézést kívánok!
-
Egy ideje nem kötelező.
Akár 10 hozzászólást is írhat egymás után, ha különböző témákban, különböző embereknek válaszol.
És jobb is így, a szerkesztgetés idegesítő volt..Örvendetes amúgy, mert sokszor követhetetlen volt az adott fórum a beleszerkesztgetett nevek-válaszok miatt, hogy épp az illető melyik hsz-ére ment a válasz, bváá...
Így kell működnie egy jó fórumnak.
Illetve az idézőbox nem lenne rossz még, de végül is másolni is lehet.. -
hito
nagyúr
válasz
metal01 #56465 üzenetére
Na most már aztán elég, még mocskos antiszemita megjegyzéseket sem szégyellsz elhelyezni.
Egyébként kb. Te vagy az első aki felismerte az egyik kedvenc filmem főszereplőjét. Mindenki a római császárt véli benne felfedezni. Úgyhogy 2éveig Ben-Hur helyett római császár vagyok akaratlanul.
-
metal01
őstag
válasz
feketekkrcsn #56463 üzenetére
Igen, ez a helyzet. Időnként lefut az SU is, az is telepít valamit, meg a Windows is. Este megnézem, újrateszek pár driver-t. Ha nem megy akkor sem, akkor az egész Windows megy majd újra. Remélem megoldódik.
hito: Valószínű front. Júdeai Népfront vagy Júdea Népe Front. Valamelyik
-
feketekkrcsn
csendes tag
válasz
metal01 #56449 üzenetére
Hasonló problémám volt T420si-n, ott is valószínűleg a MS update-es driverek akadtak össze a SU-esekkel. Legalábbis mióta újratelepítettem az oprendszert és kilőttem a MS update-s drivereket, minden tökéletesen működik. (a wifi-vel volt még gondom emiatt)
Az SSD-t (Samu 830) abszolút nem sajnáltam emiatt, napi használatban kap többet is, rákenődött már 7,6 TB, de csak a Magician sebességtesztjéből tudom, hogy lassabb lett. Pedig meló közben néha tényleg számít a sebessége, de hát ezért vettem. -
hito
nagyúr
válasz
metal01 #56458 üzenetére
Mert a szabályzat azt írja elő és idegesítő is ha egy tagtól 1-2percen belül több hozzászólás is születik adott topicon belül.
Erre van a szerkesztés funkció. 5percen belül módosíthatod a hozzászólásod tartalmát és kell is. Magyarul ugyanoda 5percen belül nem helyezhetsz el új hozzászólást.
Nem kötöszködésből írtam.
-
rgeorge
addikt
válasz
metal01 #56454 üzenetére
Akkor viszont ez latency probléma lesz. Keress rá itt, volt róla szó. Általában intel hálózati driver-ek okozzák esetleg antivírus. Nálam az előző Windows 7 x64 telepítés csinálta, az itt ajánlott ethernet driverrel megszűnt. Azóta az újratelepítés után nem kellett ez a driver, a "rendes" sem pattogtatta a hangot.
-
sebijani1982
senior tag
Üdv!
Használ valaki T500-t World of tanks-hoz? Milyen felbontáson és milyen beállításokkal? Mennyi az átlag FPS?
A választ köszönöm!
-
Giovanny
őstag
Nem ide akartam.. de ..
Az SSD-t csak 40 év feletti vásárlóknak ajánlom,azt is szigorú felhasználási feltételek mellett.Tehát csak hétvégi használatra és csak és kizárólag 2 óra hosszára érdemes gyönyörkodni a kiváló sebességnek,továbbá internet kapcsolatot érdemes megszüntetni (adatforgalom miatt) egeret lassan mozgatni ( sok írást eredményez) és csak is kizárólak ilyen felhasználás mellet még az unokáink is tudnak elajándékozni a féltett SSD-ket a gyerekeiknek.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #56451 üzenetére
Annyira nem féltem, mert max. garban adnak egy újat majd. De már átlagosan 10-15 MB/s-el visszaesett a sebessége így is a kezdetihez képest. Mondjuk az l*fasz, de akkor is
Meg igazából nagyon nincs kedvem egy teljes reinstallhoz. Mindent visszatenni... Most minden OK, csak a hang baszakodik. Megpróbálok frissíteni egy-két vonatkozó drivert, hátha.
-
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #56448 üzenetére
Nem csak net alatt ilyen a hang, hanem VLC alatti film közben is, és mp3 is pattog. Tuti valami driver lehet. A Winfos lefrissített valamit, azóta ilyen. Gondolkoztam már egy teljes reinstallon, de nem akarom az SSD-t nyúzni. Már egy is 1,9 terra van írva rá.
-
-
metal01
őstag
Írtam pár nappal ezelőtt az integrált hangkártyával kapcsolatban. Sajnos a probléma nem oldódott meg. Pattog a hang netezés, és film, zene közben is. Próbáltam drivert frissíteni de ua. Lehet, hogy a chipset is bűnös. T400 tulajoktól kérdezem, hogy van-e valami ötlet? Mi a tököt frissítsek vagy töröljek?
-
Borote
addikt
válasz
Headbang #56439 üzenetére
Erről van szó, akkor külön memóriával is nézd meg.
Ja, a Linuxhoz az Unetbootin még a képfájlt is letölti Neked
(#56441) Headbang: na ja, de az sajnos nem zárja ki a problémát. Ha hibát dobott volna, annak lenne prediktív értéke.
-
Picco
addikt
joestet a zuraknak
nemreg elhalalozott a jo kis T60am (NVidia chipes) ezert ujitottam magamnak egy T420at. (vagyis kettot, az elsot visszakuldom, de a masodikkal nagy szerencsem volt szerintem)
T420 4236-3p9 a pontos tipus, 2 magos i7, 900p, intel+nvidia, 160as ssd, 3g 400 angol pesoert.
kerdesek, mert kicsit megakadtam.
tipus alapjan nem talalom Lenovo oldalan, googlebe beirva is minimalis a talalatok szama. meg ebayen sem talaltam, pedig ott aztan szomszed mari neni is van.
a vele kapott SSD-t ti talan jobban ismeritek ssd sa2bw160g3l, ez eleg lassunak tunik, van egy ocz vertex 2-m is, de az cask 60 gigas (-20%), mennyire lenne eszreveheto ha eladnam ezt a kettot es vennek bele egy samu 830at vagy valami hasonlot? (ezt ssd topicba is viszem majd, de gondoltam itt lehetnek relevans tapasztalatok)elore is koszonom a segitseget
-
Headbang
aktív tag
válasz
soldi3r #56429 üzenetére
felraktam a progit telepítés és indítás fagyás, kékhalál rögtön utána minden esetben
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk a problémáról:
BCCode: 116
BCP1: 87DAE4E0
BCP2: 8EE3AF20
BCP3: 00000000
BCP4: 0000000D
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\010914-39780-01.dmp -
Headbang
aktív tag
válasz
Headbang #56430 üzenetére
felraktam a progit telepítés és indítás fagyás, kékhalál rögtön utána minden esetben
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 116
BCP1: 87DAE4E0
BCP2: 8EE3AF20
BCP3: 00000000
BCP4: 0000000D
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\010914-39780-01.dmp -
hito
nagyúr
HELP!
Miért nem bootol mSATA-ról a rendszer?
Tettem bele egy 840-es Samsung mSATA SSD-t. Telepítettem rá a win8.1-et (win8.1 felismerte annak rendje és módja szerint). BIOS-ban beállítottam, hogy erről bootoljon, de nem teszi.
A legtöbb amit elértem, hogy felajánlja az operációs rendszer kiválasztását a win boot manager, ott ki tudom választani ezt a kötetet, de ha kiveszem a 2.5-es sima SSD-t, akkor csak fekete képernyőt kapok a Tp felirat után és ennyi. Párszor felvillan a kurzor, de nem bootol az OS.
Ha visszateszem a 2.5-es SATA SSD-t akkor ki tudom választani, de alapértelmezetten nem bootol mSATA-ról.
Be kéne valamit állítani a BIOS-ban még?
-
Headbang
aktív tag
válasz
Francia91 #56425 üzenetére
intel gma 960/965, én is codec pack nélkül használtam csak kipróbáltam hátha az segít, de nem..amúgy a lenovo honlapjáról szedtem. próbáltam az intel hivatalos oldaláról is viszont amit onnan töltöttem nem fut le végig arra hivatkozva hogy nincs digitálisan aláírva az illesztőprogi ezt nem igazán értem
-
-
Headbang
aktív tag
válasz
Borote #56424 üzenetére
Nem próbáltam még linuxot mindenképpen win7-et szeretnék, de lehet megnézem ubuntuval mit kezd. Legalább 6 féle lejátszóval próbáltam. winmedia pl. classic, vlc, kmpayer stb... mindnél ugyanaz a hibajelenség...érdekes hogy a flash alapú online lejátszásnál nem jelentkezik a probléma
-
Francia91
veterán
válasz
Headbang #56421 üzenetére
Nem hallottam rola, hogy az Intel X3100 valaha is beszart volna T61 eseteben...
Mondjuk nekem sosem volt pozitiv tapasztalatom a codec pack-okkal. Egy normalis lejatszo kodek pakk nelkul is lejatszik mindent. Gondolok itt a VLC-re, vagy a Media Player Classic-ra. Beepitett kodekjei vannak, a vilagon mindent visz, oszt kesz. System Update-dal szedted le az IGP driveret?
Santit a dolog nalam, Intel IGP nem szokott felfordulni T61-nel.... Szoftveres/driveres gondra gyanakodok eroteljesen... Foleg hogy rengeteg T61-es jart mar nalam /tobbek kozott telepites celjabol is/, Quadros es Intel IGP-s egyarant. Honnan szarmazik az Intel VGA drivere, ami most fent van?Intel GMA950-es T60-asok haltak meg sokan, de ott nem ilyen jelei voltak, na meg a T61 mar mas generacio
-
xcds
őstag
válasz
Headbang #56421 üzenetére
Teljesen jogosan vagy ideges. Én először megpróbálnék másik lejátszó programot is. Esetleg nem feltenni a legfrissebb videokártya drivert. tehát meg kéne próbálni kizárni, hogy szoftveres gond van. Ha mindíg csinálja, jó lenne vhogy reprodukálhatóvá tenni a dolgot, hogy ha visszaviszed, meg tudd mutatni, hogy mi a gondja. Ha fél év gari van rá akkor még van időd nyúzni. Nem öröm ez, de hát nem tudsz mit csinálni.
-
Headbang
aktív tag
válasz
Francia91 #56418 üzenetére
Igen csak azért bosszantó ez mert régóta szerettem volna egy thinkpadet és pont az első ilyen gépemnél történik. Bevallom nem vagyok egy programozó nincsenek is ilyen ambícióim. Viszont nem tudom elhinni, hogy azonkívül hogy felteszem az oprendszert és a géphez tartozó legfrissebb drivereket, kodec packet, amúgy (k-lite) mi mást kellene még tennem. Hogy gond nélkül le játssza a divixes tartalmakat. Milliószor csináltam már eddig soha ilyet nem tapasztaltam. Egyébként a videokártya illesztöprogi nem válaszol. (Már amikor kibírja fagyás vagy "bluescreen" nélkül.) Ezt írja ki. Eddig az volt a hibajelenség, hogy elindítottam bármelyik filmet sokszor engedte végignézni vagy a közepén kezdett el befagyni. Szerintem a videokártyával van valami viszont az eladó szerint ez ismeretlen fogalom a thinkpadeknél. (én is így tudtam) Viszont ha a videokártyával van a gond ugye ami alaplapi akkor az egész alaplap kuka? Én egy nyugodt ember vagyok, de szerintem mást is felidegelne ez...
-
hito
nagyúr
Mit kell tennem, hogy X220-ban lévő mSATA meghajtót a win8.1 felismerje? BIOS látja, win8.1 nem.
-
Francia91
veterán
válasz
Zoll21 #56416 üzenetére
Attol fugg...
Ha ISO-ban kaptad a modBIOS-t, akkor kiirod CD-re, majd arrol bebootolsz egy feltoltott akkuval, es halozati aramra csatlakozva. Ha kis fajlokban szedted le, akkor mellekltek hozza programot /nalam WinPlash/, es azzal flasheled fel Windows alolBocs ha rovid es tomor vagyok, csak uton vagyok meloba, es telefonrol potyogok (OFF)
-
Deniweit
csendes tag
válasz
tototos #56410 üzenetére
lehet ott rontottam el hogy én egy az egyben ráeresztettem az SU-t a gépre.
Egy biztos jelenleg se trim se bluetooth.....
Holnap felpakolok egy másik intel drivert remélem azzal működni fog legalább a trim, a bluetoothal mi lesz azt még nem tudomKöszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat!!
-
xcds
őstag
Sztem az intel mátrix sztoridzs b@assza el a trimet.
-
-
tototos
addikt
-
Francia91
veterán
válasz
Zoll21 #56403 üzenetére
Egyenlőre R60e-hez nem találok modBIOS-t, csak R61-hez, még keresgélek.
A lényeg, hogy egy WhiteList mentesített BIOS-t kell felflashelned CD-ről, vagy Windows x86 alól
A noti típusszámához passzoló modBIOS kell /pl T60p 8741-C4G ---> ehhez 8741-es tipusokhoz csinált modBIOS kell/(#56404) lakkusjj: Ez a verzió T60p, T500 és T400 alatt is bizonyított
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
Francia91 #56401 üzenetére
na ez még újabb is, mint amit én használok, most ezt nem próbálom ki, mert ami működik, azt nem szoktam bántani
azért linkelem a régebbit, hátha valakinek az kell
Intel rapid storage technology 9.6 -
Francia91
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest