- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Peet91 #76547 üzenetére
"...mert a t420 is elavul lassan."
T420 tulajként jót derültem ezen.
(#76548) dying_star: Épp ez a vicces, hogy olyan sokkal nem lettek bikábbak a hardverek. A különbség, hogy a mostani mainstream procik ~15W-ból tudják, amit a T420 procija mondjuk 25-35W-ból. Ahol komoly fejlődés volt, az az IGP, de az meg megint harmatos a 15W-osokban, a nagyobb procik meg nem mennek a kisebb gépekben, vékonyítás köszönjük.
Szóval nem esek hasra a modernebb cuccoktól, +170g a 6 helyett 9 cellás akksi, kb. ennyit bukok a "korszerűtlen" procimon/gépemen. Ennyit bőven megér a normális Thinkpad dizájn és extrák. -
-
Francia91
veterán
válasz
Peet91 #75878 üzenetére
Windows 8-ason sima liba a Lenovo OSD , nem kell itt ijesztgetni szegeny usert!
Keresni kell egy Win7-es verziot belole, majd azt miutan kicsomagolta a telepito elso fazisban, nem feltelepiteni, hanem megkeresni a kicsomagolt allomanyokat, majd ott a "Setup.exe"-re jobb klikk --> Windows 7 kompatibilitas, es Rendszergazdai jogok elotti negyzetben legyen pipa. Eztan mehet a telepites, es mukodni fog siman!
Bocs a tomor fogalmazasert, telefonrol irok. -
válasz
Peet91 #75871 üzenetére
Köszi a választ!
Hotkey Features Integration for Windows 8 (32-bit, 64-bit), 7 (32-bit, 64-bit), Vista (32-bit, 64-bit), XP and 2000 - ThinkPad
Hotkey Features patch for Windows 7 (32-bit, 64-bit), Vista (32-bit, 64-bit), XP (32-bit, 64-bit), 2000 - ThinkPad
Ezeket letöltöttem, feltettem az általa felajánlott System interface Driver-t, és az On Screen Display részt is, a Full Screen Magnifier-t nem, de felteszem ez nem kell hozzá, viszont sajnos nem megy.
-
válasz
Peet91 #73745 üzenetére
Nekem pont lehetne E7440, de úgy voltam vele, hogy oylanoknak adom őket, akik jobban el vannak havazva. Az én melóm nyugis
@Francia91 : E6400 25-ért jöhetett volna ide is
De ugyanennyi erővel T400 is.
@Soldi3r : Hát nélunk nem bánnak kesztyűs kézzel a D630, E6xxx -ekkel, jól bírják. Egy dolgot tudok, ami ezt kibírná még, az a Lenovo
-
macikos
addikt
válasz
Peet91 #71734 üzenetére
A driverrel lesz valami, mert külföldi oldalakon is vannak ezekkel kapcsolatban panaszok.
Oké, gari. Na de az a gond, hogy én ezen végzem a munkámat, 0-24 szükségem van rá. Ilyenkor mi a teendő? Cseregép? A HDD is tele van, hova rakjam az adatokat? Na meg a programok, stb.... üzleti titkok...
-
barnam_
nagyúr
válasz
Peet91 #71279 üzenetére
Nem volt nekem Intel rapid storage driver telepítve, de eltávolítottam az eszközkezelőből a SATA vezérlőt, és a Windows feltelepítette a sajátját.
Most már 100/100 a HDSentinel, köszi!
Apróság, hogy parancssorból is lehet ellenőrizni a TRIM állapotát (fsutil behavior query disabledeletenotify), nekem mindkettő driverrel azt mutatja, hogy be van kapcsolva. Tehát a HDSentinel kijelzése a hibás véleményem szerint.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Peet91 #71215 üzenetére
A lányomnak szeretnénk max. 97-80-ból kihozható modernebb (i5, 4-8G), de az árba még beleférő használt Laptopot venni.
SSD feltétlen, kijelző lehetőség szerint nagyobb legyen, mint a nejem X200-asának! Tudnátok ajánlani valami típust, esetleg konkrét ajánlatot?
Esetleg ezek?
-
-
-
qwertly
addikt
válasz
Peet91 #70532 üzenetére
Szia!
Köszi a választ ismerem alfát korrekt vetem is tőle egy dell 4300,nézegetni is a hirdetéseit de amiket árul azokkal az a gond amiket írtál vagy kamera vagy új lenyomat olvasó nincsen.Plusz ahogy olvastam nem is lehet magyar billentyűzetet rá rakni
de ebben már nem vagyok biztos.
x201 azért keresem mert szeretem a 16×10 monitor felbontást. -
Chaser
legenda
válasz
Peet91 #70227 üzenetére
Valamiben csak van a 3g, nem néztem miben. Ott azt mondja nincs benne msata, majd utánajárok, bár nekem lényegtelen msata SSD. Kijelzőt lehet cserélni, 12,5" mint x220-ban pl. Kritikán aluli nem játszik, sok fajta panellel szerelik, akár 7 félével
Nem mindegy melyiket láttad, én már sokat. Persze minden TN kritikán aluli
Ez tény. De ugyanennyi erővel x220-ban is az van, kivéve amiben gyárilag IPS. Van is most fenn egy aprón ami ilyen. i7-IPS, a max x220-ból. Venti tud némán menni
Terhelve persze nem, csodák nincsenek. Nagyobb baj az, hogy nincs tpfan-szerű sw hozzá mint a TP-hez. Viszont most már leginkább külső kijelzőről használnám, tehát a panel minősége annyira nem mérvadó így, ezért hajlok hp felé most, de még nem győztem meg magam róla.
szerk: billzet maga jó, a mini kurzorok és enter vicces...meg a dedikált hang hiánya, eleve utálom a szigetes bllzeteket
-
Chaser
legenda
válasz
Peet91 #70225 üzenetére
Masszív, de ezen necces burkolatot cserélni ha sérül
Fentieket sajnos elsz@rták, masat-SSD kérdést nem néztem, azért az meglepne ha nem megy neki, de számtechben ugye...volt már nálam, jó gép, billzetet nagyon elqrták viszont. Mini kurzorok, nincs deikált hang, de van explorer meg számológép...
meg ami kiborít ezeknél a gépeknél, nincs fény/hang állítási lehetőség amíg nincs fenn a driver. Egyszer olyat telepítettem amit minimumon hagytak utoljára, élmény volt
-
Chaser
legenda
válasz
Peet91 #69753 üzenetére
Úton van. A fake se rossz
Nem is gondoltam hogy az, csak hallottam sok van, ránéztem egy összehasonlító oldalra. Meglepően jó mélyek, de olyan, hogy 50hz körülit is kinyom, teljesen tiszta. Na szegény x200-on már nem, csak a telefonon. Itt jön ki mennyire hitvány hangkártyák vannak notebookokban. Magasokban vérzik el, minőségérzetre sincs gond. Majd összevetem a gyárival. Ha ez ilyen jó remélem rátesz még pár kört.
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz
Peet91 #69478 üzenetére
Köszi szépen neked és Tim82-nek is.
Sajnos a jobb kijelző csak a 6420-ban lenne,de ebben van a külön vga is,amire nem igazán van szükségem.Magyar világítóst billentyűzetet meg +10e-ért kapni hozzá.
A T420 is hasonló árban lenne de alapból 120-as ssd-vel,ugyan ezzel az i5-el,de csak a 1366-os kijelzővel és alapból magyar a billentyűvel.
Szépségre nekem is a Tp a befutó,ez lenne az első Lenovom,az utolsó 2 gépem Dell volt,nem volt panaszom rájuk. -
-
válasz
Peet91 #68931 üzenetére
A mini pcie -> sd adapter usb-s vagyis gyakorlatilag pendriveként kezeli az sd-t, arról bármi bebootol, de live linux persistent storage-al jobb a helytakarékosság érdekében. Ha a laptop sd olvasójába menne akkor nem biztos, hogy így menne a dolog bár újabbaknál már igen, régebbi laptopoknál nem feltétlen usb-s az sd.
-
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Peet91 #68346 üzenetére
Korábban írtam, hogy pont a 850 G1-re gondoltam, de ott olvastam először a PWM problémáról. Én a HP8570p-t akartam, jövő héten lesz majd, de az nehéz.
soldi3r a MacBook, hogy csinálja a könnyű, vékony, jó minőséget egyszerre? Ezt csak ennyi pénzből lehet megoldani, vagy ott is vannak melegedési problémák?
-
válasz
Peet91 #67944 üzenetére
Köszi, ilyesmikre gondoltam.
Akkuidőt gondolom némi cpufreq/tpacpi-bat stb. tweakeléssel lehet növelni (plusz kértem mellé Ultrabay akkut is). Ideje nagyrészét egyébként dokkolón fogja tölteni otthon is, irodában is.Többmonitoros kiépítést próbálta valaki Ubuntun/Linuxon? Nvidia GPU nélküli modellt kértem, ez ha jól néztem csak 2 monitort támogat egyszerre, a harmadikhoz a Displaylink DL-165-ös USB dobozt tervezem használni, ez ha jól néztem kernelből támogatott.
-
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Peet91 #67209 üzenetére
A nagyobb felbontás rendben van,de mi a helyzet a színek megjelenítésével? Pusztán azért érdekel, mert a régi T61-es gépemnél ha órákat ültem a gép előtt, akkor megfájdult a szemem, míg ennél a mostani T500-nál ez nem így van
Sőt, ha egymás mellé teszem a két gépet már ott látszik a különbség, pedig mindkettő ugyanazzal a felbontású panellal van szerelve. Annyi különbséggel,hogy a T500-ban LG-Philips lcd van, a T61-ben Samsung!
-
fermacht1994
aktív tag
válasz
Peet91 #67203 üzenetére
2016-10-01-ig garanciás a check szerint. Egyik ismerősöm céges Notinak kapta, de neki jó volt a régi is és ezt megvettem tőle 0 perces korában. Viszont dobozt és papírt nem kaptam meg, mert neki se adták oda. Valószínű a cég megtartotta. Tehát ha baja van a gépnek nem kellenek papírok? Elég az online check is?
-
válasz
Peet91 #67070 üzenetére
anno valamelyik fényképező gyártó cég csinált olyan algoritmust ami a kép pixelei közé információt tudott eltárolni és a képen emberi szem nem észlelte ezeket a módosításokat
... tehát elvileg lehetséges gyakorlatilag, ha te paintben CTRL+C-CTRL+V-zel akkor ha az eredeti kép ott van valakinél rawban meg 800x akkora felbontásban akkor vajon ki csinálta a képet
... persze ilyenkor ha ezért fel akarnak jelenteni akkor gyorsan le kell venni a képet ... és bőszen elnézést kérni...
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Peet91 #66831 üzenetére
Én a Windows használatát javaslom, ha "teljes" támogatottságra és kényelmes felhasználásra vágyódsz.
SSD- kérdés terén nem vagyok jártas.
Például a Zipitnél várható volt a kis memóriakártya felőrlődése a lecsupaszított Linux futtatása során, ahogyan zdanee, a Zipit mestere ("idomárja") írta: A memóriakártyán lévő swap amúgy a kártya gyors elhasználódását vetíti előre, fél év után a 2 gigás Sandisken ennek már megjelentek apró előjelei.
Gondolom, hogy az SSD más tészta (?).Linux topicokban vannak a szakértők:
-
-
-
-
r4z
nagyúr
válasz
Peet91 #65679 üzenetére
Elvileg ASM chipset mind, bár az AKE márkát hamisítják is. Én maradtam egy piros noname ASM1042 chipsetesnél, teszi a dolgát.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Peet91 #65019 üzenetére
Csak ez engem nem érdekel.
Az ezen kívüli belső panelek, ram, hdd, kábelek és billzet meg egyebek kiadnak annyit, hogy 10k-nál többet ne bukjak rajta. Új kijelző megint olyan ami elmegy amennyiért jön. Ennyinél nem tudsz belebukni. Ha többe van, akkor nem hozom el. Aki nem tudja felmérni a kockázatot és reálisan gondolkodni, az ne ezt a szakmát keresse. -
xcds
őstag
válasz
Peet91 #64691 üzenetére
Ha az órajel és az első szám egyezik, akkor a teljesítmény is. Pl P9700 = T9600. Bár ahogy elnézem, nem sok difi van egy T9400 éa egy P8600 között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest