- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prowler
senior tag
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #64036 üzenetére
Bevallom, összefogtunk a topikkal ellened, mert Girls just gotta have fun
Rá kell hagyni. Van ilyen, na. -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
audi100td #57567 üzenetére
Én a melóban 65W-os táppal használom az 520-asomat, hogy ne kelljen annyit cipelni. Otthon van egy 135W-os, az megy a dokkolóba. Lehet, hogy lassabban töltődik fel a 65W-ossal (mondjuk nem figyelem), de a normál meló során semmi hátrányát nem tapasztalom.
A csatlakozó egyébként megegyezik a T61-gyel. -
hito
nagyúr
válasz
audi100td #58481 üzenetére
Na basszus, most már mindenképpen kiderül, hogy mit jelent az a sérülés a házon
Mielőtt elindultunk moziba, rányomtam, a buy it now-ra, mondván úgyis azonnali fizetést kér az eladó, még nem lépek be paypal-ra és akkor addig nem is tudom megvenni. Erre berakta a megvásárolt áruk közé
Ilyet még nem éltem. Immediately payment required-nél eddig nem engedte megvásárolni, csak ha azonnal fizetek. Eszem megáll
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td #58481 üzenetére
Nem tudom, nekem a gyengém az X300/X301, oda vagyok értük.
A T400s is jó lenne, még el is gondolkozék, jóval értelmesebb döntés lenne, de sajnos nincs emberi áron. Egy van fenn német ebayen 200euroért, de ide nem postáz. Aki küldené a Balkánra is az minimum 300euro. Így meg csatát vesztett a T400s.
Én ugyanezeket bogoztam ki e laírásból, azzal a különbséggel, hogy feltételes módban értelmeztem. Nagy kár, hogy nem tudni mit takar a sérült gépház.
-
Francia91
veterán
válasz
audi100td #57999 üzenetére
Nekem 1600 MHz-esek vannak. De igen, több széria is van, valszeg pont azokat nem komálja a T500, amiket vettél bele
Az enyém: HMT351S6CFR8C-PB -
hito
nagyúr
válasz
audi100td #57710 üzenetére
Dehogy vettem annak
Csak nem voltam képben.
Tim82: nem tervezek ilyet venni, nekem nem lenne hasznomra. Gondolom ezt is szét lehetne barmolni, úgy mint az X200-at, hogy szeresse az mSATA-t, de nem lenne szívem hozzá. Olyan állapotban van, mintha most hoztam volna ki a szalonból.
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td #57707 üzenetére
Nem hinném, hogy nem lehet megoldani. Biztos vagyok benne, hogy aki akarja az be tudja kábelezni. A lényeg, hogy a sim foglalat ott van, innentől kezdve szerintem már csak egy kis fantázia és kézügyesség kérdése. Vagy nem ennyire egyszerű? Végülis nekem mindegy, nem használok notiba mobilnetet (egyelőre).
Egyébként akkor a másik foglalatba mi(ke)t lehet tenni? Mert ugye mSATA-t nem tudja. Ilyen microSD olvasó és társait?
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td #57700 üzenetére
De bizony, hogy be van drótozva
Mondjuk azt furcsálottam, hogy egy fehér kábel van mindösszesen szabadon és WWAN-nál kettő szokott lenni, nem?
A többi képet majd délután teszem fel, körbelőttem a gépet. Olyan mint az új és ráadásul elég jó felszereltségűt sikerült kifognom, mert a notebookcheck-es tesztben lévőben még FP sincs.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
audi100td #57588 üzenetére
Szerintem is jó gép, bár még egy dolog eszembe jutott, nem tudom, hogy a T510-re is jellemző-e, de a tesóm T420-as gépén a palmrest(és a touchpad is valamennyire) csúnyán fényesedik, ilyet utoljára R60e-nél láttam, ami egy nagyon olcsósított gép.(azon még tapipad sincs)
Amúgy ha váltanom kell, nekem W520 lesz, főleg ha belemegy valahogy az új IPS panel.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
audi100td #57553 üzenetére
rákerestem, h mégis mekkora a gép és ezt találtam a lenovo oldalán:
"Dimensions
357.5x255 x 29.7x 33.5mm (6-cell battery)"hogy kell ezt értelmezni? 4 kiterjedése van a gépnek?
-
eei1rr
újonc
válasz
audi100td #57138 üzenetére
Akkor ez az edge dolog tiszta parasztvakításnak jó? tekinthető consumernél magasabb színvonalnak, tehát az üzleti notebook plecsnit csak azért kapja mert thinkpad vagy ezért a minőségügyi szitán meg is kellett vmilyen szinten dolgoznia?
Erről az S540-esről tudtok esetleg valami véleményt mondani, review-kat sajnos nem igazán leltem.
-
-
franc0
őstag
válasz
audi100td #57082 üzenetére
Nyilvánvalóan gyengébb, de még mindig sokkal jobb egy átlagos gépnél.
Ügyes tpfc-vel nem para, 2000 rpmig tulképp néma, 2400ig nem zavaró.
Bár az eléggé érdekes volt, amikor az előbb a takarómon hagytam idleben és arra figyeltem fel hogy hangos és 69 fok a cpu... X200 ilyet nem csinált soha. 60 fölé az nekem sose ment. -
tototos
addikt
válasz
audi100td #56851 üzenetére
AZ új típusok már kinézetre sem hozzák a régi formát. Nekem nagyon HP koppintásnak tűnik kívülről.
A Touchpad valami borzalom, em értem miért nem lehet a két gombot odarakni ahova kell.
Mondjuk ami a T530-nál nekem tetszik, hogy a palmrest már nem recseg. Gondolom a bévítés és szétszedés így kicsit bonyolultabb de olyan sokszor nem kell szétszedni a gépet. -
lapa
veterán
válasz
audi100td #56723 üzenetére
nem tudnám most felkutatni, de volt az az ominózus videó még t61 / rollcage marketing részirűl, amikor lassított felvételben láthatta az ember falhoz csapódni a gépet. ott nagyon szépen látszott, hogy mint az őszi falevél hajlott minden, amit addig ridegnek hitt az ember.
el tudom képzelni, hogy az én régi öntöttvas latitude-om a falhoz csapva izomból szakítja az alaplapot ketté, esetleg átüti a falat.
viszont nem ég le rajta a hagyma olyan könnyen.
ezt csak azért, mert bele tudom képzelni, hogy egyik-másik ilyen "recsegős-nyiszegős" tűrés arra az egyetlen nehéz századmásodpercre van kitalálva.
ha valaki tudja melyik a vidi, linkelhetné.
-
maxinteger
csendes tag
válasz
audi100td #56169 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Időközben megejtettem a telepítést. Bekapcsoltam a BIOS-ban az UEFI-t, simán felment a Win8. Viszont telepítés után kérte a termék kulcsot.
Az UEFI jó kiindulópont, de sajnos ha nem a géphez mellékelt lemezt használom akkor nem olvassa ki automatikusan CD kulcsot.
Viszont találtam egy leírást mely szerint a [RWeverything] nevű programmal ki lehet olvasni utólag is a kódot a UEFI-ből
És valóban.A következők kell tenni:
1) programot letölteni elindítani
2) "Access/ACPI Table" menüt kell kiválasztani
3) a felugró ablakban pedig az "MSDM" fület
4) a "Data" mezőben van a CD kulcs -
válasz
audi100td #56169 üzenetére
Mehet a Win8 telepítése DVD-ről is, nem kell szarakodni a pendrive-al UEFI módban. Valóban tárolhatják a termékkulcsot az UEFI memóriájában. Ebben az esetben nincs COA matrica a gépeb, viszont ez kiolvasható induláskor. (a BIOS-ból, UEFI-ből) Ha meg már UEFI-vel telepítesz Win8-at, érdemes engedélyeztetni a Secure Boot funkciót is, szerintem hasznos dolog.
-
buvartacsko
addikt
válasz
audi100td #56004 üzenetére
a szervizről beszéltem, meg arról hogy basznak támogatást adni a régi gépekhez.
konkrétan x200 tableten boot előtt nálam úgy el van csúszva a kép hogy az valami förtelem, fél év alatt képtelenek voltak megcsinálni. mert csak 1 alkatrészt tudnak cserélni egyszerre. hiába adtam nekik tippet hogy esetleg a kijelző szalag kábelét kellene cserélni... cseréltek (volna) vagy 4x kijelzőt (2x sikerült, mert 2x olyan kijelzőt küldött a lenovo ami nem is jó a gépemhez), cseréltek alaplapot, (teljesen feleslegesen) és lejárt a garancia, lehagyták a webkamera matricáját a gépről, azt is csesztek visszarakni, így az is szabadon fityeg. (igen ez semmiség, csak k**va igénytelenül néz ki) (igen tudom, vadásszak ilyet íbéjen a 400 ezres géphez) a kijelző amit cseréltek ráadásul szarabb is lett mint ami a gépben volt.
a szervize közben elmondta hogy volt olyan nem 1x, hogy rendeltek egy alkatrészt és teljesen más jött helyett, pl alaplap helyett hdd.
tényleg g*cire nagyszerű ez a lenovo !!!!!!!!!!!!444444444444444444
a végére odáig jutottam hogy szarok az egészbe, panaszolhatnék, sőt, írhattam volna egy 9873498274982 oldalas levelet az egész sztoriról, aztán a lenovo elbírálta volna hogy adnak másik gépet. de mivel csere kijelzőből is szarabb jött, gondoltam max kaphattam volna valami szaros edget.
a probléma hogy se az új thinkpadek nem jönnek be semmilyen szinten, se más gyártók gépei. fogalmam sincsen mire válthatnék, vagy notebook vagy desktop pc.
-
tototos
addikt
válasz
audi100td #55952 üzenetére
Sharing my experience with all T400 Windows 8 users.
Windows 8
Sentabrina custom W7 with old Catalyst installer worked for me as well, on Windows 8 x64, just follow the instruction.
Windows 8.1
When I upgraded to windows 8.1 everything FALLS apart if you install the lenovo power manager 6.32 or 6.34. After clean upgrade to 8.1 and then install the power manager, the system will refuse to boot citing some security doesn't match. I had to clean reinstall from windows 8->windows 8.1 twice.
The solution is to NOT install the power manager. Just clean install windows 8->8.1 then Sentabrina custom W7 drivers. After that, head over to ATI and download the latest drivers 8.970.100.7000 dated 16/11/2012 for the T400 Mobility Radeon HD 3400 Series drivers (Windows 8). After installation, Switchable graphics is active which I guess is now build into the Windows 8.1 (hence no requirement for lenovo power manager).
However, the latest drivers seem to have a bug with secondary monitors and boot up with a 4:3 screen on my 24 inch Samsung widescreen monitor 1920x1200 resolution. I have to manually expand the screen using the ATI catalyst control center everytime I boot up.
AZ említett driver: [link]
-
-
Dhampir
félisten
válasz
audi100td #54689 üzenetére
Érdemes a hasonló árú itthoni konzumerekkel összevetni. Ugye, hogy azért van egy kis minőségi különbség?
Ezenfelül számomra szimpatikus a Sytem76 szoftveres elkötelezettsége.Gyermekkorunkban sokféle építős játékkal játszogattunk, de azok nem zabálták az áramot.
Szerény igényekre bőven elegendő a HD 4600M teljesítménye, bár a 7640G az "igazi".
Nem értem, hogy mi bajod a Workstationokkal. Nem állítottam azt, hogy a System76 az lenne.
Azt hitted, hogy Workstation?
(#54692) Chaser
Szerintem ezt már túltárgyaltuk. Nekem akkor is tetszik az a gép.
-
noorbertt
őstag
válasz
audi100td #54693 üzenetére
Chaser Igen expresscardra gondoltam, akkor nem tudom onnan uzemeltetni?
Meg nem volt szetszedve a masina , de ha nincs mas valasztasom..A WWAN elso keresesre az a 3g modul. Kihuzom es annyi? Ebben van simkartya solt az aksinal igy feltetelezem a modul is ott van
Linux ha esik ha szakad. A hdd helyen egy samsung 32gigas ssd van, de szeretnek egy masik teljesen kulon rendszert is.
-
Dhampir
félisten
válasz
audi100td #54681 üzenetére
Utazóval kell behozatni és akkor nem lesznek "járulékos költségek". EliteBookokat is hozott be így ide valaki és a Hardveraprón árulta éveken át.
Itthon is árulnak gari nélkül ThinkPadeket, amit ha megvesz valaki, akkor hivatalos support viszonylatában keresztet vethet rá.
Ezért jók például a Dell Inspironok. Hiába gyagyi maga a kasztni, megvan rá bűbáj nélkül is a 3 év honi garancia.
(#54683) dying_star
Egy kis Krampuszkodás.
-
rgeorge
addikt
-
ielektros
senior tag
válasz
audi100td #54328 üzenetére
De bizony volt. A BIOS-ban kellett kivennem valamelyik VM beallitast, de a Hyper-V es a vmware is megy nelkule szepen. Most nem fogom mar megnezni, de holnap megnezem. Ugyan ezzel a hibaval szoptam HONAPOKIG. Egyszer valamiert beleturtam a BIOS-ba mert mar el voltam veszve idegileg. Es lass csodat, mar barmikor reprodukalni is tudom a hibat. Biztos, hogy az volt a baj. Nem a disable bit blabla, hanem valamelyik masik opcio, de most nem tudok ujrainditani mert parom filmet nez rajta....
-
kraftxld
félisten
válasz
audi100td #54322 üzenetére
Nem rossz gép azon kívül, hogy a System update kb semmire se jó Win8.1 alatt, ami eddig hatalmas előnye volt a lenovo-nak, hogy szűz rendszer fel, SU fel, kijelöl amit kell aztán otthagytam egy jó darabig a végére meg fent volt minden normálisan. Nem kellett összekukázni a drivereket mindenhonnan.
Az alaplap méretén meglepődtem nagyon, mert ugyebár a kis 12"-os gép tetejében ott a nagy akksi, az aljában a 2.5"-os vinyóhely meg a belső akksinak a hely, maga a "gép" csak egy kb 4-5 centi széles alaplap amire az egy szem memóriamodult lehet cserélgetni, meg ugyebár az M2 SATA cuccost plusz a wifi-t.
Tehát egy kicsit megenyhültem vele kapcsolatban, az ügyfél is boldog, de a T61 marad még saját célra, bár a gyár ajánlott már mindenféle laptopot, de visszautasítottam őket. Talán egy tápos W520 még jöhetne 32GB rammal, meg 1920-as panellel, az meg ugyebár már csak használtan van -
ielektros
senior tag
válasz
audi100td #54320 üzenetére
Nekem a W520-ban crucial m4 ssd-van. Hibatlan es atom gyors. Nem kifejezetten zavar, hogy SATA2 mert igy is kb 10x gyorsabb mintha HDD-rol toltene a rendszer. Nekem csak egy 128GB-os SSD van benne es melle 2 x 1TB HDD. 30GB-os hyberfil.sys -el is meg van 60GB szabad helyem (win 8.1). Par fontos programom az SSD-re van telepitve. A maradek meg HDD-re termeszetesen. Ott ugy sem fontos mar annyira a tempo.
-
MrSealRD
veterán
válasz
audi100td #54322 üzenetére
Újabb csatoló típus, csak hogy megkönnyítsék az életünket... Itt ha megnézed akkor a mini petrencés rúd stílusú ssd-k láthatók m.2-es csatlakozással.
Elvileg direkt SSD-khez találták ki...nagyobb (lesz) a sávszélessége és kevés helyet igényel. M.2 és NGFF neveken lehet belebotlani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest